MARIOSNURSE Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Δημοσ. 19 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, cmaniac είπε Πόλη; Πεντέλη. Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου από MARIOSNURSE
cmaniac Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 20 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε Πεντέλη. Αν έβαλες πάνω από 500μ ύψος, τότε σου έχει βγάλει αποτελέσματα για την κλιματική ζώνη Γ, μία πάνω, δηλαδή 10kW για τους -8. Αλλιώς, σου βγάζει 10kW για τους -1. Ποιό ισχύει;
MARIOSNURSE Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2 ώρες πριν, cmaniac είπε Αν έβαλες πάνω από 500μ ύψος, τότε σου έχει βγάλει αποτελέσματα για την κλιματική ζώνη Γ, μία πάνω, δηλαδή 10kW για τους -8. Αλλιώς, σου βγάζει 10kW για τους -1. Ποιό ισχύει; Πάνω από 500 έβαλα.
cmaniac Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Δημοσ. 19 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 42 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε Πάνω από 500 έβαλα. Ψάχνεις αντλία με δισθενή θερμοκρασία -8 έως -10 με φορτίο >=10kW, υπόθεση εργασίας νερά στους 45. Από τις παρακάτω θα επέλεγα την 14ρα, λόγω αυτής της ασυνέπειας της 11ρας με την θερμοκρασία των νερών. Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου από cmaniac
Titarasaudi Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 5 ώρες πριν, mechpanos είπε Update σήμερα που έχει γλυκό καιρό, η Daikin EBLA16 invertάρει στα 700watt. Πολύ καλά! Εμείς που είχαμε το μεσημέρι ανώτερη 12°C εμένα έκαιγε περίπου 1300 watt. Τώρα όμως που έχουμε έξω 6-7 βαθμούς θα αρχίσει να ανεβαίνει!
MARIOSNURSE Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 3 ώρες πριν, cmaniac είπε Ψάχνεις αντλία με δισθενή θερμοκρασία -8 έως -10 με φορτίο >=10kW, υπόθεση εργασίας νερά στους 45. Από τις παρακάτω θα επέλεγα την 14ρα, λόγω αυτής της ασυνέπειας της 11ρας με την θερμοκρασία των νερών. Χμμμ, βέβαια μιλάμε για σώματα πετρελαίου που ο τωρινός λέβητας είναι στους 75ο...
cmaniac Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 24 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε Χμμμ, βέβαια μιλάμε για σώματα πετρελαίου που ο τωρινός λέβητας είναι στους 75ο... Υπονοείς χρήση αντλίας υψηλών θερμοκρασιών; Πριν το σκεφτείς καν, δες τα COP τους. Εκτός αν έχεις κεφάλαιο για πέταμα.
GiannisSol Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Σε σπιτι που το ηλεκτρομποιλερ (οριζοντιο) ειναι στο παταρι, και θελω να το αλλαξω με ηλεκτρομποιλερ για αντλια θερμοτητας τι λυσεις υπαρχουν; Επισημαινω οτι αυτα τα μποιλερ για αντλιες βγαινουν μονο σε καθετη εκδοση (αρα δεν χωρανε σε παταρι) και νομιζω οτι δεν ειναι για εξωτερικο χωρο. Επισης δεν υπαρχει η λυση του ηλιακου λογο μεγαλης σκιασης απο ψηλα κτιρια.
MARIOSNURSE Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 42 λεπτά πριν, cmaniac είπε Υπονοείς χρήση αντλίας υψηλών θερμοκρασιών; Πριν το σκεφτείς καν, δες τα COP τους. Εκτός αν έχεις κεφάλαιο για πέταμα. Όχι, απλά προσπαθώ να καταλάβω αν χρειάζονται παρεμβάσεις στα σώματα (άρα να μην κάνω τίποτα).
ababa641 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, GiannisSol είπε Σε σπιτι που το ηλεκτρομποιλερ (οριζοντιο) ειναι στο παταρι, και θελω να το αλλαξω με ηλεκτρομποιλερ για αντλια θερμοτητας τι λυσεις υπαρχουν; Επισημαινω οτι αυτα τα μποιλερ για αντλιες βγαινουν μονο σε καθετη εκδοση (αρα δεν χωρανε σε παταρι) και νομιζω οτι δεν ειναι για εξωτερικο χωρο. Επισης δεν υπαρχει η λυση του ηλιακου λογο μεγαλης σκιασης απο ψηλα κτιρια. Νομίζω φίλε μου οτι η Diana έχει βγάλει και για πατάρι 100-120 λίτρα. Πάρε ένα τηλέφωνο και ζήτα να μιλήσεις με τον Κώστα. 1
cmaniac Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Δημοσ. 20 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, MARIOSNURSE είπε Όχι, απλά προσπαθώ να καταλάβω αν χρειάζονται παρεμβάσεις στα σώματα (άρα να μην κάνω τίποτα). Πολύ δύσκολο να μην χρειάζεται κάτι, εκτός εάν είναι υπερδιαστασιολογημένα. https://www.aenaos-sa.gr/βούρτσα-καθαρισμού-θερμαντικών-σωμάτων-2 Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου από cmaniac 1
GiannisSol Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Δημοσ. 20 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, MARIOSNURSE είπε Όχι, απλά προσπαθώ να καταλάβω αν χρειάζονται παρεμβάσεις στα σώματα (άρα να μην κάνω τίποτα). Εφοσον εχεις ηδη λεβητα πετρελαιου και συστημα ενεργο, ρυθμισε το καυστηρα να δουλεψει το νερο στους 50 βαθμους. Θα καταφερει να εχει ανοδικη πορεια η θερμοκρασια το σπιτι; Αν ναι εισαι οκ απο σωματα , αν οχι θες μεγαλυτερα σωματα η μονωση στο σπιτι. Δεν υπαρχει ευκολοτερος τροπος για οποιον εχει ηδη λειτουργικο συστημα με πετρελαιο. Ετσι πηρα και εγω την αποφαση για αντλια γιατι ειδα οτι ακομη και με 35-40 βαθμους νερα εχω αυξηση θερμοκρασιας στο σπιτι ακομη και με τα κρυα της Αθηνας. Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου από GiannisSol 1
MARIOSNURSE Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 15 λεπτά πριν, GiannisSol είπε Εφοσον εχεις ηδη λεβητα πετρελαιου και συστημα ενεργο, ρυθμισε το καυστηρα να δουλεψει το νερο στους 50 βαθμους. Θα καταφερει να εχει ανοδικη πορεια η θερμοκρασια το σπιτι; Αν ναι εισαι οκ απο σωματα , αν οχι θες μεγαλυτερα σωματα η μονωση στο σπιτι. Δεν υπαρχει ευκολοτερος τροπος για οποιον εχει ηδη λειτουργικο συστημα με πετρελαιο. Ετσι πηρα και εγω την αποφαση για αντλια γιατι ειδα οτι ακομη και με 35-40 βαθμους νερα εχω αυξηση θερμοκρασιας στο σπιτι ακομη και με τα κρυα της Αθηνας. Σωστός.
cmaniac Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Δημοσ. 20 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, GiannisSol είπε Εφοσον εχεις ηδη λεβητα πετρελαιου και συστημα ενεργο, ρυθμισε το καυστηρα να δουλεψει το νερο στους 50 βαθμους. Θα καταφερει να εχει ανοδικη πορεια η θερμοκρασια το σπιτι; Αν ναι εισαι οκ απο σωματα , αν οχι θες μεγαλυτερα σωματα η μονωση στο σπιτι. Δεν υπαρχει ευκολοτερος τροπος για οποιον εχει ηδη λειτουργικο συστημα με πετρελαιο. Ετσι πηρα και εγω την αποφαση για αντλια γιατι ειδα οτι ακομη και με 35-40 βαθμους νερα εχω αυξηση θερμοκρασιας στο σπιτι ακομη και με τα κρυα της Αθηνας. Το θέμα σου με αυτό είναι ότι παρατηρείς πολυ μπακάλικα τις συνθήκες που έχεις εκείνη τη στιγμή. Δεν μπορείς να κάνεις πρόβλεψη για τις χ, ψ συνθήκες πώς θα συμπεριφερθεί με κίνδυνο να έχεις προβλήματα. Η ζήτηση αυξάνεται με την πτώση της θερμοκρασίας και η απόδοση της αντλίας μειώνεται. Εάν θέλεις να το δεις σωστά, θα πρέπει να μετρήσεις τον ρυθμό αύξησης της θερμοκρασίας (βαθμοί ανά ώρα) ώστε να βγάλεις την πλεονάζουσα ισχύ, προσθέτοντας την στις υπολογισμένες απώλειες στις συγκεκριμένες θερμοκρασιακές συνθήκες ώστε να βγάλεις την συνολικά αποδιδόμενη ισχύ. Για να βγάλεις τις απώλειες για τις συνθήκες που επικρατούν μπορείς να προβάλλεις το αποτέλεσμα του ίδιου χώρου στο καρτεσιανό (χ θερμοκρασία, ψ ισχύς) με βάση δύο διαφορετικές ζώνες (ώστε να έχεις δύο σημεία στο καρτεσιανό), αφού απ'όσο θυμάμαι είναι γραμμική η εξίσωση. Καλύτερα να μετρήσεις τα σώματα, για μένα, το άλλο είναι εργασιοθεραπεία. Edit: Ένα ΔΤ για τα σώματα γύρω στο 6 για να φτάσει στην αντλία 8, ακούγεται ρεαλιστικό. Θα βοηθήσει και ο @mechpanos αν ακούγεται καλό αυτό. Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου από cmaniac
mechpanos Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 24 λεπτά πριν, cmaniac είπε Edit: Ένα ΔΤ για τα σώματα γύρω στο 6 για να φτάσει στην αντλία 8, ακούγεται ρεαλιστικό. Θα βοηθήσει και ο @mechpanos αν ακούγεται καλό αυτό. Δεν έχω ιδέα, δεν το έχω εξετάσει το ζήτημα ΔΤ σε σώματα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα