malmsteen1984 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 26 minutes ago, cmaniac said: 56kW; Πάλι όχι. Στους ορόφους βάζεις για ταβάνι και πάτωμα επαφή με θερμαινόμενη κατοικία; Ένα μέτρια μονωμένο και πλήρως εκτεθειμένο σπίτι (4 πλευρές στον αέρα) 60τμ στην Αττική είναι 10-12kW ανά όροφο, με τον τελευταίο και τον πρώτο αν έχει πυλωτή να είναι 1-2kW πάνω. Εβαλα μηδενικη μονωση. Του 2006 ειναι το σπιτι. Δε νομιζω να εβαλε ο εργολαβος μονωση... Κάνω λάθος; Πατωμα εβαλα έδαφος (οπως ειναι το ισογειο) και ταβανι έβαλα οτι απο πάνω εχει στέγη
cmaniac Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Μόλις τώρα, malmsteen1984 είπε Εβαλα μηδενικη μονωση. Του 2006 ειναι το σπιτι. Δε νομιζω να εβαλε ο εργολαβος μονωση... Κάνω λάθος; Πατωμα εβαλα έδαφος (οπως ειναι το ισογειο) και ταβανι έβαλα οτι απο πάνω εχει στέγη Βάλε πλημμελή μόνωση στους τοίχους. Αν "ακούς" τα βήματα όταν είναι κάποιος απο πάνω, τότε μάλλον στη "φάγανε" την μόνωση της κάθε πλάκας, αλλά δεν μετράει στις απωλειες γιατί στις οροφές ισογείου και πρώτου έχεις θερμαινόμενο χώρο. 1
Nikolas1974 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 1 λεπτό πριν, cmaniac είπε 2000MWh θα προκαλούσες μπλακ άουτ. 2MWh καλύτερο. Για εσωτερική θερμομόνωση έχεις ψάξει; Πχ γυψοσανίδα με 8εκ πολυστρένιο ή ορυκτοβάμβακα κάνει δουλειά. Θα πρέπει να κρυώνεις. Τι θερμοκρασίες έχεις τα νερά; ευχαριστω για την διορθωση Ναι το ψαχνω για εσωτερικη γιατι μολις τελειωσα το εξοικονομω κ ψαχνω εσοδα Δεν κρυωνω γιατι υπαρχει ηλικιωμενος στο σπιτι κ το εχω μονιμα 22 βαθμους οσο για τα νερα αν δεν κανω λαθος ειναι στους 55 βαθμους.Η δικη μου αντλια δεν σου επιτρεπει να βαζεις χερι στηε ρυθμισεις εαν δεν γνωριζεις.
cmaniac Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Δημοσ. 18 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, Nikolas1974 είπε ευχαριστω για την διορθωση Ναι το ψαχνω για εσωτερικη γιατι μολις τελειωσα το εξοικονομω κ ψαχνω εσοδα Δεν κρυωνω γιατι υπαρχει ηλικιωμενος στο σπιτι κ το εχω μονιμα 22 βαθμους οσο για τα νερα αν δεν κανω λαθος ειναι στους 55 βαθμους.Η δικη μου αντλια δεν σου επιτρεπει να βαζεις χερι στηε ρυθμισεις εαν δεν γνωριζεις. Γενικά η αντλία σου είναι μικρή για το φορτίο. Αν σε καλύπτει θα είναι πολύ οριακα και θα σε σώζει η αδράνεια των υλικών. Σκέψου τα ονομαστικά 14kW μετρώνται στους 7 βαθμούς με νερά κάτω από 45 βαθμούς. Με νερά παραπάνω πέφτουν οι αποδόσεις σε όλες και εννοείται όσο πέφτει η θερμοκρασία πέφτει και η απόδοση. Ειδικά γύρω απ τους 0 ζορίζουν πολύ τα πράγματα. Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου από cmaniac
kostas_22 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2 ώρες πριν, cmaniac είπε Το τρέχεις για κάθε όροφο. Για ύψος βάζεις από το ταβάνι μέχρι το πάτωμα για κάθε όροφο, χωρίς να συμπεριλαμβάνεις τους υπόλοιπους. Αυτό με τα δωμάτια το κάνουμε στα κλιματιστικά που απομονώνουμε τους θερμαινόμενους χώρους. Για αντλίες η καλύτερη ιδέα είναι ανά όροφο και μετά πρόσθεση. στη μελέτη που έχω για τις απώλειες του σπιτιού προστίθενται οι απώλειες για κάθε δωμάτιο -χωρο ξεχωριστά .
MARIOSNURSE Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Μου έβγαλε και το FB διαφήμιση αντλίες θερμότητας chofu. Αυτές τι είναι; Ιαπωνικές είδα, λίγο που έψαξα. Τις ξέρει κανείς;
cmaniac Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2 λεπτά πριν, kostas_22 είπε στη μελέτη που έχω για τις απώλειες του σπιτιού προστίθενται οι απώλειες για κάθε δωμάτιο -χωρο ξεχωριστά . Εσύ μιλάς για μελέτη μηχανικού. Ένας μηχανικός θα λάβει υπόψη του το φορτίο σε κάθε δωμάτιο ανάλογα τον τύπο του δωματίου και θα βγάλει τα φορτία ανάλογα (πχ κουζίνα, καθιστικό, μπάνιο κλπ), θα μελετήσει τις θερμοδιαπερατότητες των υλικών, τον προσανατολισμό, τις σκιάσεις κοκ. Αυτό δεν είναι το ίδιο με μελέτη μηχανικού. Είναι ένα απλό προσεγγιστικό εργαλείο που χρησιμοποιεί κάποιες σταθερές για να βγάλει έναν μπούσουλα. 1
Nikolas1974 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, cmaniac είπε Γενικά η αντλία σου είναι μικρή για το φορτίο. Αν σε καλύπτει θα είναι πολύ οριακα και θα σε σώζει η αδράνεια των υλικών. Σκέψου τα ονομαστικά 14kW μετρώνται στους 7 βαθμούς με νερά κάτω από 45 βαθμούς. Με νερά παραπάνω πέφτουν οι αποδόσεις σε όλες και εννοείται όσο πέφτει η θερμοκρασία πέφτει και η απόδοση. Ειδικά γύρω απ τους 0 ζορίζουν πολύ τα πράγματα. ξερεις πιο ειναι το κακο; Η αγνοια μας.Και την εκμεταλευονται.Ο μηχανολογος μηχανικος που την εγκατεστησε μου ειπε οτι φτανει για δυο σπιτια σαν το δικο μου(εχω τον πανω οροφο γιαπι με σκοπο να το κανω κατοικια καποια στιγμη)και οταν τον ρωτησα αν θα με καλυπτει μου ειπε κατα λεξη ΑΝΕΤΑ.Οσο για της θερμοκρασιες για την ωρα δεν εχουμε πεσει κατω απο το 0 και δεν εχω θεματα. Αν γνωριζεις προτεινε μου κατι για τα ζνχ γιατι της αντλιας δεν μου φτανει. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
malmsteen1984 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2 hours ago, cmaniac said: Βάλε πλημμελή μόνωση στους τοίχους. Αν "ακούς" τα βήματα όταν είναι κάποιος απο πάνω, τότε μάλλον στη "φάγανε" την μόνωση της κάθε πλάκας, αλλά δεν μετράει στις απωλειες γιατί στις οροφές ισογείου και πρώτου έχεις θερμαινόμενο χώρο. Εβαλα και στο συνολο εβγαλε 21500. Τεραστια διαφορά. Με αυτό το νούμερο ποσα kw αντλια χρειάζομαι;
cmaniac Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Δημοσ. 18 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 45 λεπτά πριν, Nikolas1974 είπε ξερεις πιο ειναι το κακο; Η αγνοια μας.Και την εκμεταλευονται.Ο μηχανολογος μηχανικος που την εγκατεστησε μου ειπε οτι φτανει για δυο σπιτια σαν το δικο μου(εχω τον πανω οροφο γιαπι με σκοπο να το κανω κατοικια καποια στιγμη)και οταν τον ρωτησα αν θα με καλυπτει μου ειπε κατα λεξη ΑΝΕΤΑ.Οσο για της θερμοκρασιες για την ωρα δεν εχουμε πεσει κατω απο το 0 και δεν εχω θεματα. Αν γνωριζεις προτεινε μου κατι για τα ζνχ γιατι της αντλιας δεν μου φτανει. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Ο πάνω οροφος, όσο είναι γιαπί, θεωρείται επαφή με αέρα, να έχεις υπόψη σου. Προσωπική άποψη, για ΖΝΧ βγάλε την αντλία από πάνω και βάλε έναν ηλιακό διπλής ενέργειας (ρεύμα - ήλιος) της προκοπής. Με μεγάλα πάνελ και καλά μονωμένο καζάνι θα είσαι μια χαρά από τον ήλιο, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων που θα ανάβεις αντίσταση. Ηλιοφάνεια έχετε κι εσείς εκεί πάνω, όπως κι εμείς εδώ κάτω, απλά κάνει περισσότερο κρύο και χρειάζεται καλές μονώσεις σε όλες τις σωληνώσεις για να μην χάνεται ενέργεια. Διόρθωσε με για την ηλιοφάνεια αν είμαι λάθος, γιατί αυτή είναι η αρχή όλων. Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου από cmaniac 1
mechpanos Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 4 ώρες πριν, kostas_22 είπε στη μελέτη που έχω για τις απώλειες του σπιτιού προστίθενται οι απώλειες για κάθε δωμάτιο -χωρο ξεχωριστά . ΝΑΙ γιατί πρέπει να υπολογιστούν και τα κατάλληλα σώματα για κάθε δωμάτιο!! Εδώ ωστόσο μιλάμε για την αντλία που καλύπτει όλο το σπίτι, οπότε κλάιν. 2 ώρες πριν, malmsteen1984 είπε Εβαλα και στο συνολο εβγαλε 21500. Τεραστια διαφορά. Με αυτό το νούμερο ποσα kw αντλια χρειάζομαι; Χρειάζεσαι μία, που στην θερμοκρασία σχεδιασμού και με την θερμοκρασία προσαγωγής σχεδιασμού, καλύπτει 21500W. Δύσκολο μάλλον πας για ζεύγος. Ή βελτιώνεις την μόνωση. Πάντως μην επιλέξεις αντλία με βάση αυτό το νούμερο, αν είναι σωστό θα είναι καθαρά από τύχη. Κάνε μια κανονική μελέτη. 1 1
MARIOSNURSE Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 12 ώρες πριν, cmaniac είπε Ωραία. Τρέξε αυτό για όλο το σπίτι που είναι στη δικαιοδοσία σου για να θερμάνεις. Στο ύψος βάζεις το ύψος από το ταβάνι στο πάτωμα για να βγουν σωστά τα κυβικά. Εγώ, δηλαδή, θεωρητικά που δίνει 10050,82, είμαι στα 10KW αντλία; 1
meletis_m Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Προφανώς θα έρθει μηχανικός για μελέτη .Το σκέφτομαι εάν μπώ στο εξοικονομω 2025 Σε διαμέρισμα με κεντρική θέρμανση πετρελαίου ( χωρίς αυτονομία) και σώματα ακάν, σε περίπτωση αντλίας θερμότητας το υδραυλικό κομμάτι πώς πάει σχεδόν . Θα χρειαστεί αποκοπή απο τίς στήλες και εξωτερικά κολλεκτέρ / συλλέκτη;
cmaniac Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 16 ώρες πριν, malmsteen1984 είπε Εβαλα και στο συνολο εβγαλε 21500. Τεραστια διαφορά. Με αυτό το νούμερο ποσα kw αντλια χρειάζομαι; Θεσσαλονίκη σε τυχαίο μέρος εντός της πόλης είχε μέση ελάχιστη Ιανουαρίου πέρισυ 4 βαθμούς και απόλυτη ελάχιστη -1. Το σύστημα σε υπολογίζει με απώλειες 21kW στη ζωνη Γ, για έως -8. Αν είσαι κάπου αλλού πρέπει να μας το πεις από εδώ https://www.meteo.gr/gmap.cfm Και 17-18kW να θέλεις υπό φυσιολογικές συνθήκες, η μόνωση είναι απαραίτητη. Όπως είπε ο mechpanos, η αντλία είναι το τελευταίο. 13 ώρες πριν, MARIOSNURSE είπε Εγώ, δηλαδή, θεωρητικά που δίνει 10050,82, είμαι στα 10KW αντλία; Πόλη;
mechpanos Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Update σήμερα που έχει γλυκό καιρό, η Daikin EBLA16 invertάρει στα 700watt. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα