gtok34 Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες 1 ώρα πριν, bpel86 είπε Έχουν οι γονείς στο σπίτι μια EBLA09DAV3 με σώματα καλοριφέρ σε σπίτι 95τ.μ στην Αθήνα. Το COP δεν ξεπερνάει το 3 και μου φαίνεται μικρό. Αυτή τη στιγμή την έχω ρυθμισμένη με καμπύλη 35-46 τα νερά για 21 -6 εξωτερική θερμοκρασία. Εχετε καμία πρόταση για να βελτιώσω το COP? Ο τυπος εκπομπου είναι σωστος. Υπάρχει και ένα Madoka στο κέντρο του σπιτιού. Το Δτ είναι 8 και είναι γκριζαρισμενο. εγω εχω την ιδια. που πηρα την εταιρεια και ρωτησα για το cop και εγω καπου εκει εχω cop μου ειπαν οτι με καλοριφερ που προυπηρχαν για καυστηρα πετρελαίου τοσο ειναι. κοντα στο 3. το cop ανεβαινει στο 4 και αντε στο 4,5 μονο στην επιδαπεδια και λιγοτερο απο την επιδαπεδια στα fan coils. Οποτε καλα εισαι. Το μονο ισως που μπορεις ειναι να βαλει σωματα τριστηλα να εχει μεγαλυτερη επιφανεια αλλα αυτο με μηχανικο θα δεις αν συμφερει. Νομιζω ομως δεν αξιζει τον κοπο για αποσβεση. 1
bpel86 Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες 1 λεπτό πριν, gtok34 είπε εγω εχω την ιδια. που πηρα την εταιρεια και ρωτησα για το cop και εγω καπου εκει εχω cop μου ειπαν οτι με καλοριφερ που προυπηρχαν για καυστηρα πετρελαίου τοσο ειναι. κοντα στο 3. το cop ανεβαινει στο 4 και αντε στο 4,5 μονο στην επιδαπεδια και λιγοτερο απο την επιδαπεδια στα fan coils. Οποτε καλα εισαι. Το μονο ισως που μπορεις ειναι να βαλει σωματα τριστηλα να εχει μεγαλυτερη επιφανεια αλλα αυτο με μηχανικο θα δεις αν συμφερει. Νομιζω ομως δεν αξιζει τον κοπο για αποσβεση. Είναι νέα τα σώματα σε νέα εγκατάσταση χωρίς όμως να κάνουν κάποια σοβαρή μελέτη δυστυχώς..
MARIOSNURSE Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες Γενικά μεταξύ Daikin, LG, Midea τι είναι προτιμητέο;
GiannisSol Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, bpel86 είπε Έχουν οι γονείς στο σπίτι μια EBLA09DAV3 με σώματα καλοριφέρ σε σπίτι 95τ.μ στην Αθήνα. Το COP δεν ξεπερνάει το 3 και μου φαίνεται μικρό. Αυτή τη στιγμή την έχω ρυθμισμένη με καμπύλη 35-46 τα νερά για 21 -6 εξωτερική θερμοκρασία. Εχετε καμία πρόταση για να βελτιώσω το COP? Ο τυπος εκπομπου είναι σωστος. Υπάρχει και ένα Madoka στο κέντρο του σπιτιού. Το Δτ είναι 8 και είναι γκριζαρισμενο. Ανεξάρτητα τι τύπο θερμανσης έχεις , αν σεταρεις τα νερά 35 βαθμούς δεν πιάνεις υψηλό cop ; Το αν καταφέρουν τα σώματα να θερμάνουν το χώρο με 35-40 βαθμούς νερά είναι θέμα μελέτης και επιλογής σωμάτων , αλλά αν η αντλία με 35 βαθμούς νερά έχει χαμηλό cop δείχνει πρόβλημα εγκαταστασης . Υπάρχει δοχείο buffer ; Η αντλία δουλεύει στρωτά ή είναι όλη μέρα με επανεκκινήσεις; 5 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε Γενικά μεταξύ Daikin, LG, Midea τι είναι προτιμητέο; Για μένα Daikin και midea. Η lg έχουν ένα γνωστό θέμα που έμαθα πρόσφατα από εδώ ,που δεν μπορει να απενεργοποιηθεί η λειτουργία overshoot με αποτέλεσμα να μπαίνει συνέχεια σε κύκλο επανεκκίνησεων. Εκτός αν έχει δώσει λύση η lg και δεν το γνωρίζω. Επεξ/σία πριν από 8 ώρες από GiannisSol 1
MARIOSNURSE Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες 35 λεπτά πριν, GiannisSol είπε Ανεξάρτητα τι τύπο θερμανσης έχεις , αν σεταρεις τα νερά 35 βαθμούς δεν πιάνεις υψηλό cop ; Το αν καταφέρουν τα σώματα να θερμάνουν το χώρο με 35-40 βαθμούς νερά είναι θέμα μελέτης και επιλογής σωμάτων , αλλά αν η αντλία με 35 βαθμούς νερά έχει χαμηλό cop δείχνει πρόβλημα εγκαταστασης . Υπάρχει δοχείο buffer ; Η αντλία δουλεύει στρωτά ή είναι όλη μέρα με επανεκκινήσεις; Για μένα Daikin και midea. Η lg έχουν ένα γνωστό θέμα που έμαθα πρόσφατα από εδώ ,που δεν μπορει να απενεργοποιηθεί η λειτουργία overshoot με αποτέλεσμα να μπαίνει συνέχεια σε κύκλο επανεκκίνησεων. Εκτός αν έχει δώσει λύση η lg και δεν το γνωρίζω. Βέβαια Daikin και Midea έχουν μεγάλη διαφορά τιμής 🤣
Titarasaudi Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες (επεξεργασμένο) Ας γράψω και εγώ τα αποτελέσματα του μη μονωμένου σπιτιού (ειδικά η πλάκα από πάνω) και της τριφασικής υψηλών θερμοκρασιών Daikin Altherma!! Εδώ στον Έβρο τις προηγούμενες μέρες είχαμε σχεδόν 0 βαθμούς το πρωί και ανώτερη 3 βαθμούς, επομένως αρκετό κρύο όλη μέρα. Η αντλία μου έκαιγε 2 με 2.5 kwh την ώρα (καμπύλη αντιστάθμισης στους -6 στους 58 βαθμούς και στους 18 στους 44)!! Κανένα start-stop. Το βράδυ εννοείται δεν άλλαζα τίποτα για να μην κρυώσει το σπίτι,. Θερμοκρασία σπιτιού περίπου 21.5°C. Άρα πολλαπλασιάζουμε επι 24 ώρες και..... τραβάμε τα μαλλιά μας! Επεξ/σία πριν από 6 ώρες από Titarasaudi
GiannisSol Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες 59 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε Βέβαια Daikin και Midea έχουν μεγάλη διαφορά τιμής 🤣 Πίνουν νερό στη midea εγκαταστάτες και πελάτες γενικά . Επίσης σε όλα τα φασον τους , inventor , Hyundai, nobus . Οπότε αν υπάρχει οικονομικό θέμα πας εκεί.
cmaniac Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες 24 λεπτά πριν, Titarasaudi είπε Ας γράψω και εγώ τα αποτελέσματα του μη μονωμένου σπιτιού (ειδικά η πλάκα από πάνω) και της τριφασικής υψηλών θερμοκρασιών Daikin Altherma!! Εδώ στον Έβρο τις προηγούμενες μέρες είχαμε σχεδόν 0 βαθμούς το πρωί και ανώτερη 3 βαθμούς, επομένως αρκετό κρύο όλη μέρα. Η αντλία μου έκαιγε 2 με 2.5 kwh την ώρα (καμπύλη αντιστάθμισης στους -6 στους 58 βαθμούς και στους 18 στους 44)!! Κανένα start-stop. Το βράδυ εννοείται δεν άλλαζα τίποτα για να μην κρυώσει το σπίτι,. Θερμοκρασία σπιτιού περίπου 21.5°C. Άρα πολλαπλασιάζουμε επι 24 ώρες και..... τραβάμε τα μαλλιά μας! 58 (!) βαθμους με -6; Την ξέσκισες. Γιατί;
GiannisSol Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, Titarasaudi είπε Ας γράψω και εγώ τα αποτελέσματα του μη μονωμένου σπιτιού (ειδικά η πλάκα από πάνω) και της τριφασικής υψηλών θερμοκρασιών Daikin Altherma!! Εδώ στον Έβρο τις προηγούμενες μέρες είχαμε σχεδόν 0 βαθμούς το πρωί και ανώτερη 3 βαθμούς, επομένως αρκετό κρύο όλη μέρα. Η αντλία μου έκαιγε 2 με 2.5 kwh την ώρα (καμπύλη αντιστάθμισης στους -6 στους 58 βαθμούς και στους 18 στους 44)!! Κανένα start-stop. Το βράδυ εννοείται δεν άλλαζα τίποτα για να μην κρυώσει το σπίτι,. Θερμοκρασία σπιτιού περίπου 21.5°C. Άρα πολλαπλασιάζουμε επι 24 ώρες και..... τραβάμε τα μαλλιά μας! Κοίτα 60kwh τη μέρα .... Δηλαδή 12 ευρώ με 0.2 τη κιλοβατώρα δεν το λες άσχημα για σπίτι αμονωτο στον Έβρο. Βέβαια παρατηρώ ότι δεν χρειάστηκες τις υψηλές θερμοκρασίες της altherma ...την έβγαλες μια χαρά με μεσαίες . 2 λεπτά πριν, cmaniac είπε 58 (!) βαθμους με -6; Την ξέσκισες. Γιατί; Το σπίτι είναι αμονωτο , περιοχή Έβρου όπως γράφει . Οριακά κράταγε 21.5 μέσα με 50 και κάτι βαθμούς νερά και όχι τρομερό κρύο 0 με 3 όλη μέρα. Επεξ/σία πριν από 6 ώρες από GiannisSol
cmaniac Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 7 λεπτά πριν, GiannisSol είπε Το σπίτι είναι αμονωτο , περιοχή Έβρου όπως γράφει . Το 0 εκεί πάνω είναι καθημερινό, δεν είναι ότι ανέβασε στους 58 για να προλάβει μια κατάσταση έκτακτου κρύου (γιατί αν το κάνεις όσο έξω έχει αρνητικές θερμοκρασίες είναι αργά, όπως το να ζητάς να επιταχύνεις αυτοκίνητο σε ανηφόρα). Μου ακούγεται πολύ πάντως το 58 για αναμενόμενες και καθημερινές συνθήκες.
MARIOSNURSE Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 1 ώρα πριν, Titarasaudi είπε Ας γράψω και εγώ τα αποτελέσματα του μη μονωμένου σπιτιού (ειδικά η πλάκα από πάνω) και της τριφασικής υψηλών θερμοκρασιών Daikin Altherma!! Εδώ στον Έβρο τις προηγούμενες μέρες είχαμε σχεδόν 0 βαθμούς το πρωί και ανώτερη 3 βαθμούς, επομένως αρκετό κρύο όλη μέρα. Η αντλία μου έκαιγε 2 με 2.5 kwh την ώρα (καμπύλη αντιστάθμισης στους -6 στους 58 βαθμούς και στους 18 στους 44)!! Κανένα start-stop. Το βράδυ εννοείται δεν άλλαζα τίποτα για να μην κρυώσει το σπίτι,. Θερμοκρασία σπιτιού περίπου 21.5°C. Άρα πολλαπλασιάζουμε επι 24 ώρες και..... τραβάμε τα μαλλιά μας! Πόσο έδινες στο πετρέλαιο; 37 λεπτά πριν, GiannisSol είπε Πίνουν νερό στη midea εγκαταστάτες και πελάτες γενικά . Επίσης σε όλα τα φασον τους , inventor , Hyundai, nobus . Οπότε αν υπάρχει οικονομικό θέμα πας εκεί. Δεν είναι οικονομικό, είναι απορία το γιατί συμβαίνει.
kostas_22 Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 3 ώρες πριν, GiannisSol είπε Με όσο ψάξιμο έχω κάνει καμία αντλία δεν πέφτει κάτω από περίπου 800 watt. Κοιτάω στην κατηγορία των 8-10 kw. Σε 12-15 βαθμούς και άνω του μετρίου μονωμένο σπίτι το on-off θα είναι αναγκαστικά συχνό . Βλέπω καταναλώσεις φίλων με καλό καιρό 10-13kwh τη μέρα. Αυτά δεν βγαίνουν με 800 watt ελάχιστη κατανάλωση και συνεχόμενη λειτουργία . Σίγουρα αν ψάξεις να βρεις ένα ένα τα μελη του συνεργείου που θα ολοκληρώσουν την εγκατάσταση (μηχανολογο, υδραυλικό,ηλεκτρολογο, κατάστημα αγοράς) θα σου βγει φθηνότερα στην αρχή. Αλλά αν σου τύχει η στραβή , θα τα πληρώσεις δίπλα τουλάχιστον ότι γλίτωσες συν τη ταλαιπωρία που θα υποστείς. Δεν λέω ότι δεν γίνονται καλές δουλειές με το τρόπο που αναφέρεις ,αλλά ρισκάρεις . Συνήθως οι επιλογές γίνονται μόνο με γνώμονα την φθηνότερη τιμή και οδηγούνται σε αποτυχία οι εγκαταστάσεις. Ποιο μοντέλο midea έχεις που πέφτει 550-600 watt; Σε συνθήκες κρύου καλύπτει και τα 3 επίπεδα ταυτόχρονα ; Έχω midea mhc-v10w/d2n8b. Τα 3 επίπεδα το ζεσταίνει ταυτόχρονα και άνετα . Το σπίτι είναι μονωμένο με 10αρα θερμόπρόσοψη καινούριας κατασκευής του 2022. Ουσιαστικά για να κάνω την αντλία να δουλεύει χωρίς ον οφ σε μέρες που δεν έχει τόσο κρύο πρέπει να βάλω τα fcu στη δυνατή σκάλα και με ζήτηση μεγάλη για να μην πιάνουν το στόχο. Από την εμπειρια που έχω αποκτήσει αυτό δεν έχει κανένα νόημα σε ένα σπίτι μονωμένο. είναι αρκετά πιο οικονομικό με 1-2 οφ την ώρα. Αν με ρωτάς όμως για ψύξη εκεί αλλάζει το πράγμα.Εκει ινβερταρει για πλάκα για να διατηρηθεί το σπίτι στους 26 βαθμούς.Με αυξημένες καταναλώσεις σε σχέση με τη θέρμανση. 2
Titarasaudi Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες Έβαλα την καμπύλη στους 44 και 58 βαθμούς γιατί χαμηλότερα δεν κρατούσε το σπίτι τη θερμοκρασία που ήθελα! Τώρα που μαλάκωσε ο καιρός τις χαμηλώνω! Εκείνες τις κρύες μέρες έκαιγε όντως 55 με 60 kwh την ημέρα. Βέβαια δε θα είναι όλος ο μήνας έτσι! Με θερμοκρασίες 7-8 το πρωι και 12-14 το μεσημέρι πέφτει περίπου στο μισό σε 24ωρη λειτουργία. Όταν δεν πέφτει πολύ το βράδυ βάζω την αντλία 00:00 με 06:00 σε καταστολή, τοτε μόνο πέφτω και κάτω απ' τις 20kwh το 24ωρο! Με πετρέλαιο δεν θυμάμαι ακριβώς τι έκαιγα (πάντως ήταν πολλά και στο πετρέλαιο) γιατί έχω την αντλία 10 χρόνια και πριν την αντλία έκαιγα το χειμώνα και πετρέλαιο και τζάκι και κλιματιστικό.
MARIOSNURSE Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες 1 ώρα πριν, Titarasaudi είπε Έβαλα την καμπύλη στους 44 και 58 βαθμούς γιατί χαμηλότερα δεν κρατούσε το σπίτι τη θερμοκρασία που ήθελα! Τώρα που μαλάκωσε ο καιρός τις χαμηλώνω! Εκείνες τις κρύες μέρες έκαιγε όντως 55 με 60 kwh την ημέρα. Βέβαια δε θα είναι όλος ο μήνας έτσι! Με θερμοκρασίες 7-8 το πρωι και 12-14 το μεσημέρι πέφτει περίπου στο μισό σε 24ωρη λειτουργία. Όταν δεν πέφτει πολύ το βράδυ βάζω την αντλία 00:00 με 06:00 σε καταστολή, τοτε μόνο πέφτω και κάτω απ' τις 20kwh το 24ωρο! Με πετρέλαιο δεν θυμάμαι ακριβώς τι έκαιγα (πάντως ήταν πολλά και στο πετρέλαιο) γιατί έχω την αντλία 10 χρόνια και πριν την αντλία έκαιγα το χειμώνα και πετρέλαιο και τζάκι και κλιματιστικό. Γιατί το βράδυ δεν την έχεις πιο δυνατά, που είναι νυχτερινό ρεύμα;
korakios Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες 3 ώρες πριν, Titarasaudi είπε Ας γράψω και εγώ τα αποτελέσματα του μη μονωμένου σπιτιού (ειδικά η πλάκα από πάνω) και της τριφασικής υψηλών θερμοκρασιών Daikin Altherma!! Εδώ στον Έβρο τις προηγούμενες μέρες είχαμε σχεδόν 0 βαθμούς το πρωί και ανώτερη 3 βαθμούς, επομένως αρκετό κρύο όλη μέρα. Η αντλία μου έκαιγε 2 με 2.5 kwh την ώρα (καμπύλη αντιστάθμισης στους -6 στους 58 βαθμούς και στους 18 στους 44)!! Κανένα start-stop. Το βράδυ εννοείται δεν άλλαζα τίποτα για να μην κρυώσει το σπίτι,. Θερμοκρασία σπιτιού περίπου 21.5°C. Άρα πολλαπλασιάζουμε επι 24 ώρες και..... τραβάμε τα μαλλιά μας! απο τη στιγμή που δεν έχεις μόνωση φυσιολογικό . Γενικά πρώτα μόνωση και μετά αντλία όχι υψηλών/μεσαίων , όχι σε παλιά σώματα , όχι σε buffer , όχι με θερμοστάτη .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα