Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, ababa641 είπε

Επανέρχομαι στο θέμα που έχω με τις καταναλώσεις της αντλίας και με τα on-off που κάνει.

Αυτές τις μέρες λόγω χαμηλών θερμοκρασιών 1-3 βαθμούς, η κατανάλωση έχει ανέβει 53-55 kwh τη μέρα.

Μίλησα σήμερα με την μηχανολόγο της ΑΒΒ που μου είχε πει να βάλω buffer 200 λίτρα και μου είπε οτι και 80αρι να βάλω δεν θα δω διαφορά στην κατανάλωση. Επίσης μου είπε οτι την κατανάλωση την βρίσκει φυσιολογική και μου το έκανε πολύ μπακαλίστικα οτι αφού έχω αντλία 6hp και έχει μια λειτουργία το 24ωρο 10 ώρες συνολικά  6*10=60 kwh... αν είχα μικρότερη θα έκαιγα λιγότερο. Προσπάθησα να εξηγήσω οτι δεν δουλεύει όλες τις ώρες σε φουλ ρυθμούς και ούτε πρέπει να δουλεύει σε φουλ ρυθμούς για να υπάρχει και οικονομία.

Την προβλημάτισε για τα on-off που κάνει και κρυώνουν εντελώς τα σώματα και μου είπε οτι πρέπει να κοιτάξω το σύστημά μου από το δευτερεύον κυκλοφορητή και μετά γιατί δεν υπάρχει συνεχώς ροή. Εξήγησα πάλι οτι έχει μπει αντεπίστροφη (με ελατήριο μου είπε ο εγκαταστάτης) γιατί η αντλία προσπαθούσε να ζεστάνει το 200αρι buffer αλλά δεν μπορούσε γιατί το ζεστό νερό πήγαινε προς τα επάνω στα σώματα και δεν μπορούσα να πιάσω επιθυμητή θερμοκρασία νερού στο buffer.
Την ρώτησα αν η εταιρεία (ΑΒΒ) αναλαμβάνει να διορθώσει ότι λάθος μπορεί να υπάρχει και είπε όχι. Μπορεί να στείλει έναν μηχανολόγο να δει την εγκατάσταση και να πει τι πρέπει να αλλαχθεί αλλά όχι να το κάνουν αυτοί.

Με εταιρία κατασκευής buffer που μίλησα σήμερα μου είπαν οτι 200αρι buffer βάζουν σε αντλίες 30kw και άνω και όχι σε 14kw που είναι η δική μου. Επίσης μου είπε να κοιτάξω το ηλεκτρομπόιλερ που έχω συνδέσει από γραμμή σώματος και συνεχίζει το νερό εκεί, να το κλείσω και δουλεύει μόνο με ρεύμα για κάποιες μέρες για να δω αν θα έχει διαφορά η κατανάλωση.

Πάντως μηχανολόγος με μηχανολόγο έχουν διαφορετική αντίληψη και στο τέλος την πληρώνουμε εμείς.

Παραθέτω και το βίντεο με την εγκατάσταση που έχω το οποίο το έστειλα και στην ΑΒΒ σήμερα.

Ελπίζω να βρεις λύση φιλε γρήγορα.. Σε ποια περιοχή βρισκεσαι? 

• Like 1
  • Απαντ. 3,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...