giannnis122 Δημοσ. Δευτέρα στις 10:17 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:17 μμ 51 λεπτά πριν, Giannis80x είπε μετα απο ολικη ανακαινιση του σπιτιου(χωρις θερμομονωση). Καλησπέρα, γιατί δεν κάνεις θερμομόνωση και έτσι θα μειωθεί το κόστος στο αέριο, γιατί και με την αντλία χωρίς θερμομόνωση δεν πιστεύω να δεις μεγάλη διαφορά σε οικονομία
Giannis80x Δημοσ. Δευτέρα στις 10:27 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:27 μμ 6 λεπτά πριν, giannnis122 είπε Καλησπέρα, γιατί δεν κάνεις θερμομόνωση και έτσι θα μειωθεί το κόστος στο αέριο, γιατί και με την αντλία χωρίς θερμομόνωση δεν πιστεύω να δεις μεγάλη διαφορά σε οικονομία Θερμομονωση εκανα μονο οροφη(απο πανω εχω ταρατσα)εννοειται ενεργειακα κουφωματα κλπ εβαλα.για να εκανα τοιχοποιια θελανε 7 χιλιαρικα(σκαλωσιες,αδειες,υλικα κλπ)εγω ειμαι δευτερο οροφο,ο απο κατω ουτε να ακουσει για εξοδα ποσο μαλλον αλλα 7 χιλιαρικα που του αντιστοιχουσαν.Οποτε απωλειες και απο εκει θα ειχα.Αθηνα ειμαι κεντρο,τρελλα κρυα δεν εχουμε.υποψην τα χρηματα που ειπα σε αεριο ειναι για ολο το ετος με τα παντα μεσα. Δεν ξερω εαν την θερμομονωση την εκανα ποτε αποσβεση.
chios Δημοσ. Δευτέρα στις 10:37 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:37 μμ Με την θερμομόνωση απλά θα είχες πολύ πιο γρήγορα ζεστή στο σπίτι σίγουρα πολύ μικρότερη κατανάλωση, για μένα είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις όταν επισκευάζεις σπίτι.
Giannis80x Δημοσ. Δευτέρα στις 10:43 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:43 μμ 2 λεπτά πριν, chios είπε Με την θερμομόνωση απλά θα είχες πολύ πιο γρήγορα ζεστή στο σπίτι σίγουρα πολύ μικρότερη κατανάλωση, για μένα είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις όταν επισκευάζεις σπίτι. Ακομη και ετσι οπως ειμαι θελω πανω απο μια δεκαετια με αυτες τις τιμες να κανω αποσβεση την μονωση. Ουτε τα λεφτα μου φαινονται πολλα που δινω για θερμανση(πριν εδινα παραπανω με την κεντρικη και για πεντε ωρες την ημερα). Απλα βλεπω πως πανε το πραγμα στις αντλιες και εχω βαρεθει να ψαχνω να κλεινω σταθερα για ρευμα και σταθερα για αεριο. Για να καταλαβεις ακομη και ψυξη το καλοκαιρι με multi κλιματιστικο η καταναλωση του ειναι 12 kw το 24ωρο εχωντας σε ολο το σπιτι 26 βαθμους.Δεν ειναι τρελλες οι καταναλωσεις μου.δεν εχω τρελλες απωλειες.το σπιτι με αυτα που εκανα πηγε κατηγορια γ στο ενεργειακο πιστοποιητικο.και μιλαμε για σπιτι του 67.
giannnis122 Δημοσ. Δευτέρα στις 10:45 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:45 μμ (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, Giannis80x είπε Αθηνα ειμαι κεντρο,τρελλα κρυα δεν εχουμε.υποψην τα χρηματα που ειπα σε αεριο ειναι για ολο το ετος με τα παντα μεσα. Και εγώ Αθήνα είμαι, συγκεκριμένα Αγία Βαρβάρα, κατανάλωση έχουμε με αέριο πολύ λιγότερα αλλά με 20,5 θερμοκρασία , Αν πας σε αντλία έχεις δει τι χώρο πιάνουν στην βεράντα; Με όλα τα δοχεία και σωληνώσεις Επεξ/σία Δευτέρα στις 10:48 μμ από giannnis122
Giannis80x Δημοσ. Δευτέρα στις 10:48 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:48 μμ (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, giannnis122 είπε Και εγώ Αθήνα είμαι, συγκεκριμένα Αγία Βαρβάρα, κατανάλωση έχουμε με αέριο πολύ λιγότερα αλλά με 20,5 θερμοκρασία Παιζουν πολλα,εχεις και ζνχ;το εχεις συνεχομενα αναμενο;ποσους βαθμους τα νερα;εχεις αντισταθμιση;το σπιτι εχει μονωσεις;Ποσα κυβικα καταναλωνεις μεσοσταθμικα τον μηνα;ποσα τμ το σπιτι;εχεις κτιρια τριγυρω;εμενα απο 3 πλευρες ειναι ελευθερο. Επεξ/σία Δευτέρα στις 10:49 μμ από Giannis80x
GiannisSol Δημοσ. Δευτέρα στις 11:08 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:08 μμ 1 ώρα πριν, Giannis80x είπε Καλησπερα.Θα ηθελα την γνωμη σας. Εχω αυτονομη θερμανση με φα,με ατομικο λεβητα.Η κατασκευη εγινε το 21 μετα απο ολικη ανακαινιση του σπιτιου(χωρις θερμομονωση). Η καταναλωση μου μεσοσταθμικα σε kw ειναι ειναι περιπου στις 30 την ημερα με 24/7 θερμανση και θερμοκρασια χωρου 21,5.Σαν χρηματα για το φα δινω ετησιως με παγια φπα,τα παντα απο 500-600 ευρω(αναλογα που θα παιξει και η τιμη αεριου). Τωρα με την επιδοτηση,και επειδη εχω ακρη για αντλια σε τιμη χονδρικης,αξιζει να προχωρησω σε εγκατασταση αντλιας; Το φα το δουλευω στους 55 βαθμους τα νερα. Μελετη ειχα κανει πριν την εγκατασταση. Εγω υπολογιζω ακομη και να μην πειραξω καποιο σωμα μιας που και ετσι ζεσταινομαι τζαμι,θα πρεπει να δωσω περιπου 3 χιλιαρικα απο την τσεπη μου,και τι διαφορα να δω στους λογαριασμους; Βάλε το λέβητα ΦΑ να δουλέψει με νερά 40 βαθμούς. Θα σου ζεστάνουν το σπίτι τα σώματα ; Αν ναι προχωρά σε αντλία μιας και έχεις την ακρη.
mechpanos Δημοσ. χθες στις 12:19 πμ Δημοσ. χθες στις 12:19 πμ (επεξεργασμένο) Και 3 χιλιάρικα να την πάρεις την αντλία, με την εγκατάσταση υλικά εργασία θα πάει κοντά 4, δεν βγαίνει οικονομικά από τη στιγμή που έχεις ήδη οικονομική πηγή θέρμανσης. Έχει νόημα μόνο αν βάλεις φωτοβολταϊκά κάποια στιγμή και έχεις τζάμπα ρεύμα. Κάτσε στο αέριο και τα split Επεξ/σία χθες στις 12:21 πμ από mechpanos 2
Giannis80x Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες 7 ώρες πριν, mechpanos είπε Και 3 χιλιάρικα να την πάρεις την αντλία, με την εγκατάσταση υλικά εργασία θα πάει κοντά 4, δεν βγαίνει οικονομικά από τη στιγμή που έχεις ήδη οικονομική πηγή θέρμανσης. Έχει νόημα μόνο αν βάλεις φωτοβολταϊκά κάποια στιγμή και έχεις τζάμπα ρεύμα. Κάτσε στο αέριο και τα split Αυτο σκεφτομαι και εγω.Οτι δεν εχεις κανενα σπουδαιο οφελος.Μονο σε περιπτωση πχ που τα παιξει ο λεβητας να προχωρησω. Ευχαριστω. 8 ώρες πριν, GiannisSol είπε Βάλε το λέβητα ΦΑ να δουλέψει με νερά 40 βαθμούς. Θα σου ζεστάνουν το σπίτι τα σώματα ; Αν ναι προχωρά σε αντλία μιας και έχεις την ακρη. Υποθετω χωρις να ειμαι σιγουρος οτι εαν αλλαχθουν καποια σωματα οτι θα ζεστανει.Τα σωματα που ελεγε η μελετη και γενικα ολη η μελετη ηταν για 60 βαθμους αλλα και με 55 μια χαρα ζεσταινομαι.Σε χαμηλοτερη δεν εχω δοκιμασει. 1
Tsino Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες Έχεις ηδη χαμηλά κόστη στη θέρμανση. Θα αργήσεις να την αποσβέσεις την αντλία... Κράτα τα λεφτά για κάτι άλλο. Δεν αξίζει 1
Shibbu Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες Καλημέρα σε όλους! Έχω τοποθετήσει αντλία Atlantic loria 10 kw split, μεταχειρισμένη 4-5 ετών σε διαμέρισμα 4ου οροφου με οροφη απο πανω 90 m2. Την αντλία την οποία τοποθέτησα πέρυσι το καλοκαίρι (δεν έχει κλεισει χρόνο) αποδείδει αρκετα καλά για σπιτι αμόνοτο(εκτεθειμένο δυτικά και ανατολικά μεσοτοιχία με αλουμίνια χωρις θερμοδιακοπή. Ημερήσια κατανάλωση όλου του σπιτιού περίπου 40 kw/h (το καλό ειναι οτι εχω καλο συμβόλαιο με χαμηλη χρέωση kw/h) Έχω θερμοκρασια 21.5 - 22 βαθμούς στο σαλονι και στην κουζινα, και λίγο χαμηλότερη στα υπνοδωμάτια (λόγω απωλειών). Εκανα αίτηση για το voucher με σκοπό να αλλάξω την αντλία με μια καινούρια split. Γνωρίζει κανείς αν θα μπορώ να "κουμπώσω" την νέα αντλία στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις; Ξέρω ειναι πολύ γενική ερώτηση αλλα έχει κανείς συναντήσει κατι τέτοιο στο παρελθόν; Αξίζει να γίνει η αλλαγή αυτή; (Εχω σκοπό να κάνω θερμοπρόσοψη στο άμεσο μελλον).
GiannisSol Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες 3 ώρες πριν, Shibbu είπε Καλημέρα σε όλους! Έχω τοποθετήσει αντλία Atlantic loria 10 kw split, μεταχειρισμένη 4-5 ετών σε διαμέρισμα 4ου οροφου με οροφη απο πανω 90 m2. Την αντλία την οποία τοποθέτησα πέρυσι το καλοκαίρι (δεν έχει κλεισει χρόνο) αποδείδει αρκετα καλά για σπιτι αμόνοτο(εκτεθειμένο δυτικά και ανατολικά μεσοτοιχία με αλουμίνια χωρις θερμοδιακοπή. Ημερήσια κατανάλωση όλου του σπιτιού περίπου 40 kw/h (το καλό ειναι οτι εχω καλο συμβόλαιο με χαμηλη χρέωση kw/h) Έχω θερμοκρασια 21.5 - 22 βαθμούς στο σαλονι και στην κουζινα, και λίγο χαμηλότερη στα υπνοδωμάτια (λόγω απωλειών). Εκανα αίτηση για το voucher με σκοπό να αλλάξω την αντλία με μια καινούρια split. Γνωρίζει κανείς αν θα μπορώ να "κουμπώσω" την νέα αντλία στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις; Ξέρω ειναι πολύ γενική ερώτηση αλλα έχει κανείς συναντήσει κατι τέτοιο στο παρελθόν; Αξίζει να γίνει η αλλαγή αυτή; (Εχω σκοπό να κάνω θερμοπρόσοψη στο άμεσο μελλον) Κουμπώνει η νέα εννοείται , αφού και τώρα αντλία split έχεις ήδη κουμπωμενη. Δεν νομίζω να έχει κάποια διαφορά στη κατανάλωση . Επένδυσε τα λεφτά αυτα σε μια ποιοτικότερη θερμομόνωση και κουφώματα . Κατόπιν κάνε μια καλή ρύθμιση της αντλίας και θα είσαι εντάξει. Τώρα καις παρα πολύ . 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα