kostas_22 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου Δημοσ. 12 Ιανουαρίου έχω βάλει shelly em που μετράει επαγωγικά. Έπειτα με home assistant θα βλέπεις διαγράμματα και θα καταλάβεις καλύτερα τη λειτουργία της.
ritualistic Δημοσ. 12 Ιανουαρίου Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, GiannisSol είπε Στο άλλο νήμα με τα κλιματιστικά τα παιδιά είναι πολυ ψαγμενα σε αυτό το θέμα @liakjim. Εγώ είμαι μέχρι πρίζα tapo ,που στην αντλία δεν γίνεται να μπει. Ισως εχεις δικιο Γιαννη. Γενικα αυτος ο αυτοματισμος παιζει παρα πολυ στο εξωτερικο, στην Ελλαδα δεν εχω ακουσει να το εχουν καποιοι εκτος απο ατομα μετρημενα στο δαχτυλο του ενος χεριου
liakjim Δημοσ. 12 Ιανουαρίου Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 5 λεπτά πριν, ritualistic είπε Ισως εχεις δικιο Γιαννη. Γενικα αυτος ο αυτοματισμος παιζει παρα πολυ στο εξωτερικο, στην Ελλαδα δεν εχω ακουσει να το εχουν καποιοι εκτος απο ατομα μετρημενα στο δαχτυλο του ενος χεριου Για αντλίες δίπλα ->
_^ThEo^_ Δημοσ. 12 Ιανουαρίου Δημοσ. 12 Ιανουαρίου Καλησπέρα, έχω ηλιακό διπλής ενέργειας και σκεφτόμουνα την μετατροπή σε τριπλής όταν μπει η αντλία θερμότητας αλλά διαβάζω τις απόψεις εδώ μέσα και προβληματίζομαι στο αν πρέπει η αντλία να ζεσταίνει το νερό του ηλιακού. Στο πατάρι μου υπάρχει χώρος για boiler. Μπορώ με κάποιο τρόπο να βάλω boiler 80lt πχ και όταν έχει ζεστό νερό ο ηλιακός να χρησιμοποιώ του ηλιακού και όταν δεν έχει, να ζεσταίνεται το νερό στο boiler μέσω της αντλίας και να χρησιμοποιώ το νερό του boiler;
mechpanos Δημοσ. 12 Ιανουαρίου Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 3 ώρες πριν, ritualistic είπε Που θα δειχνει τα on off την live καταναλωση σε σχεδιαγραμμα, υπολογισμο cop κτλ ; Κατανάλωση θέλεις smart μετρητή ενέργειας. Ιδανικά αν τον βάλεις στο HomeAssistant. 1
gk13 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου Δημοσ. 12 Ιανουαρίου Καλησπέρα παιδιά. Εγώ έχω αντλία LG HM123M U33 τριφασικια με σώματα πάνελ σε σπίτι 120 τετραγωνικά. Είχα ζητήσει στον εγκατάσταση να την λειτουργώ ως θερμοστάτη χώρου. Βέβαια δεν πιστεύω να έχει κάνει άλλες ρυθμίσεις όπως γράφετε εδώ μέσα. Γενικά την έχω σε σταθερή θερμοκρασία. Σαν κατανάλωση έχω μέσο όρο 25 kWh όλη μέρα σε περιοχή στην Ηγουμενίτσα. 1.Η ερώτηση μου είναι πόσα start - stop είναι φυσιολογικό να κάνει μια αντλια την ημέρα; 2.Πιστεύετε οι kWh είναι εντάξει ή θα πρέπει να δω κάτι από τις ρυθμίσεις;
chek2fire Δημοσ. 13 Ιανουαρίου Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 6 ώρες πριν, gtok34 είπε Έχω την EDLA09DV3 monoblock. Λοιπόν θα πάρεις τηλέφωνο την Daikin είναι πολύ εξυπηρετικοί. Αυτοί θα σου πουν τις βέλτιστες τιμές στην αντιστάθμιση με καμπύλη δύο σημείων. Εγώ αυτό έκανα και από τότε δεν έχω ασχοληθεί. Ανάλογα τον καιρό και την εξωτερική θερμοκρασία,ανεβάζει τα νερά η χαμηλώνει ώστε να έχω σταθερή θερμοκρασία . Και δεν έχω βάλει θερμοστάτη για εσωτερική θερμοκρασία. εδώ ο εγκατάστασης δεν ήξερε και πολλά από Daikin. Οτιδήποτε θες τηλέφωνο στην εταιρεία απαντάνε αμέσως. Φοβερή εξυπηρέτηση. Τώρα για τον adapter σίγουρα τον έχεις βάλει? Δεν πωλείτε μαζί με την αντλία τον αγοράζεις έξτρα. Ασχετα αν υπάρχει θύρα δεν υπάρχει ανταπτορας. Από σκρουτζ τον πήρα νομίζω κάνα 60 ευρώ. Υπόψιν αν τον έχεις βάλει όντως δες αν πατάει καλά στην θύρα . Επίσης πρέπει να είναι στο ίδιο δίκτυο WiFi με αυτό που είναι το τηλέφωνο . Αρχικά τουλάχιστον για να το σεταρεις. ναι τον έχω και είναι περασμένος πάνω. Τώρα για να μην τον βλέπει σίγουρα δεν θα έχει κουμπώσει καλά. Τώρα απλά τον βγάζω και τον ξαναβάζω?
GiannisSol Δημοσ. 13 Ιανουαρίου Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 4 ώρες πριν, liakjim είπε Για αντλίες δίπλα -> Στις αντλιες ειμαστε☺️ 2
liakjim Δημοσ. 13 Ιανουαρίου Δημοσ. 13 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, GiannisSol είπε Στις αντλιες ειμαστε☺️ Το μετέφεραν 😅 Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου από liakjim 3
mechpanos Δημοσ. 13 Ιανουαρίου Δημοσ. 13 Ιανουαρίου Ενταξει ρε παιδιά μην κάνετε έτσι μια πόρτα είμαστε...ο Θεός και ο γείτονας !!! :) 2
Amaretos Δημοσ. 13 Ιανουαρίου Δημοσ. 13 Ιανουαρίου Ρε παιδια να κανω μια χαζη ερωτηση, σε οικογενειακη πολυκατοικια 4 διαμερισματα εχουμε καυστηρα πετρελαιο με μετρητης και αυτονομια ο καθενας. Σκεφτομασαν μην τον ξυλωναμε και βαζαμε μια μεγαλη αντλια θερμοτητας για ολη την πολυκατοικια, παιζει αυτο το σεναριο? Πως σκατα θα εχει ο καθενας παλι αυτονομια με μετρητες κλπ να ξερουμε τι καιει ο καθενας?
ababa641 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου Δημοσ. 13 Ιανουαρίου Μήπως κάτι δεν πάει καλά? Έχω τα νερά στους 51 βαθμούς, η θερμοκρασία εισόδου είναι 56 και η θερμοκρασία εξόδου 57...
GiannisSol Δημοσ. 13 Ιανουαρίου Δημοσ. 13 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, liakjim είπε Το μετέφεραν 😅 🙂 Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου από GiannisSol 1
Spyrus Δημοσ. 13 Ιανουαρίου Δημοσ. 13 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Στις 11/1/2025 στις 5:27 ΜΜ, hp8 είπε θα μπορούσες με ένα ψηφιακό θερμοστάτη χώρου για κάθε δωμάτιο με fan coil να κλείνει τον ανεμιστήρα όταν πιάσει την επιθυμητή αλλά να περνά το νερό από τον εναλλάκτη του fan coil χωρίς να καταναλώνει θερμίδες και αποφεύγεις βάνες και κόστος Μιλα με τον μηχανικό Έτσι κάνεις το κάθε δωμάτιο ανεξάρτητο Για την ώρα έχω την πρόταση ως εξής: Daikin FWXV10ABTV3 fancoil EKRTCTRL1 με θερμοστάτη κ ρυθμίσεις ανεμιστήρα Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου από Spyrus
Giannis80x Δημοσ. 13 Ιανουαρίου Δημοσ. 13 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Καλησπερα.Θα ηθελα την γνωμη σας. Εχω αυτονομη θερμανση με φα,με ατομικο λεβητα.Η κατασκευη εγινε το 21 μετα απο ολικη ανακαινιση του σπιτιου(χωρις θερμομονωση). Η καταναλωση μου μεσοσταθμικα σε kw ειναι ειναι περιπου στις 30 την ημερα με 24/7 θερμανση και θερμοκρασια χωρου 21,5.Σαν χρηματα για το φα δινω ετησιως με παγια φπα,τα παντα απο 500-600 ευρω(αναλογα που θα παιξει και η τιμη αεριου). Τωρα με την επιδοτηση,και επειδη εχω ακρη για αντλια σε τιμη χονδρικης,αξιζει να προχωρησω σε εγκατασταση αντλιας; Το φα το δουλευω στους 55 βαθμους τα νερα. Μελετη ειχα κανει πριν την εγκατασταση. Εγω υπολογιζω ακομη και να μην πειραξω καποιο σωμα μιας που και ετσι ζεσταινομαι τζαμι,θα πρεπει να δωσω περιπου 3 χιλιαρικα απο την τσεπη μου,και τι διαφορα να δω στους λογαριασμους; Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου από Giannis80x
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα