Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

έχω βάλει shelly em που μετράει επαγωγικά.

Έπειτα με home assistant θα βλέπεις διαγράμματα και θα καταλάβεις καλύτερα τη λειτουργία της.

• Απαντ. 3,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, GiannisSol είπε

Στο άλλο νήμα με τα κλιματιστικά τα παιδιά είναι πολυ ψαγμενα σε αυτό το θέμα @liakjim. Εγώ είμαι μέχρι πρίζα tapo ,που στην αντλία δεν γίνεται να μπει. 

Ισως εχεις δικιο Γιαννη. Γενικα αυτος ο αυτοματισμος παιζει παρα πολυ στο εξωτερικο, στην Ελλαδα δεν εχω ακουσει να το εχουν καποιοι εκτος απο ατομα μετρημενα στο δαχτυλο του ενος χεριου

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, ritualistic είπε

Ισως εχεις δικιο Γιαννη. Γενικα αυτος ο αυτοματισμος παιζει παρα πολυ στο εξωτερικο, στην Ελλαδα δεν εχω ακουσει να το εχουν καποιοι εκτος απο ατομα μετρημενα στο δαχτυλο του ενος χεριου

Για αντλίες δίπλα ->

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω ηλιακό διπλής ενέργειας και σκεφτόμουνα την μετατροπή σε τριπλής όταν μπει η αντλία θερμότητας αλλά διαβάζω τις απόψεις εδώ μέσα και προβληματίζομαι στο αν πρέπει η αντλία να ζεσταίνει το νερό του ηλιακού.

Στο πατάρι μου υπάρχει χώρος για boiler. Μπορώ με κάποιο τρόπο να βάλω boiler 80lt πχ και όταν έχει ζεστό νερό ο ηλιακός να χρησιμοποιώ του ηλιακού και όταν δεν έχει, να ζεσταίνεται το νερό στο boiler μέσω της αντλίας και να χρησιμοποιώ το νερό του boiler;

Δημοσ.
3 ώρες πριν, ritualistic είπε

Που θα δειχνει τα on off την live καταναλωση σε σχεδιαγραμμα, υπολογισμο cop κτλ ;

Κατανάλωση θέλεις smart μετρητή ενέργειας. Ιδανικά αν τον βάλεις στο HomeAssistant.

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. 

Εγώ έχω αντλία LG HM123M U33 τριφασικια με σώματα πάνελ σε σπίτι 120 τετραγωνικά. Είχα ζητήσει στον εγκατάσταση να την λειτουργώ ως θερμοστάτη χώρου. Βέβαια δεν πιστεύω να έχει κάνει άλλες ρυθμίσεις όπως γράφετε εδώ μέσα. Γενικά την έχω σε σταθερή θερμοκρασία. Σαν κατανάλωση έχω μέσο όρο 25 kWh όλη μέρα σε περιοχή στην Ηγουμενίτσα.

1.Η ερώτηση μου είναι πόσα start - stop είναι φυσιολογικό να κάνει μια αντλια την ημέρα;

2.Πιστεύετε οι kWh είναι εντάξει ή θα πρέπει να δω κάτι από τις ρυθμίσεις;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...