Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, belito είπε

καλή χρονιά σε όλους
πρώτο ποστ εδώ, περισσότερο για επαλήθευση υπολογισμών

100τμ σπίτι με δώμα 50τμ από επάνω, οπότε 50τμ αμόνωτο ταβάνι, αλλά και το δώμα άδειο, οπότε και εκείνο κρύο.
προσανατολισμός Βοράς/Νότος με εκτεθειμένα τη βορεινή και νότια πλευρά, περιοχή Ξάνθη, αμόνωτη οικοδομή
Κουφώματα πλαστικά με διπλό τζάμι

θέρμανση με πέλλετ και λίγο ξύλο σε ενεργειακό τζάκι
Αυτή τη στιμή καταναλώνω τη σεζόν 2500κιλά πέλλετ και 500κιλά ξύλο

Τα υπολογίζω ως εξής (καύσιμη ύλη χ ενέργεια/κιλό ύλης  χ απόδοση μέσου θέρμανσης): 
πέλλετ 2500*4.6*0.9 = 10.350kw
Ξύλο    500*4.5*0.65 = 1.575kw

οπότε γύρω στα 12.000kw ανά σεζόν (περίπου 1000Ε)

1. Με μια ΑΘ και COP=3 η κατανάλωση θα είναι 12000/3 = 4000kwh ?
2. η τιμή της kwh (μαζί με 6%ΦΠΑ) είναι περίπου 0.1Ε στους παρόχους οπότε μιλάμε για 4000*0.1=400Ε έξτρα/ετήσια χρέωση?
3. Οι επιπλέον χρεώσεις για το ρεύμα (δίκτυα,διανομή κλπ) για 4000kwh μου βγαίνουν 200Ε, μπορεί κάποιος να το επιβεβαιώσει/διορθώσει?

Ευχαριστώ για τα σχόλια

Μονωσε το και μετά σκέψου για αντλία my 2 cents. Η αντλία σου δε θα ρίξει ρυθμούς μέχρι να πεθάνει ο highlander.

Τουλάχιστον την ταράτσα.

• Like 1
  • Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, belito είπε

2. η τιμή της kwh (μαζί με 6%ΦΠΑ) είναι περίπου 0.1Ε στους παρόχους οπότε μιλάμε για 4000*0.1=400Ε έξτρα/ετήσια χρέωση?
3. Οι επιπλέον χρεώσεις για το ρεύμα (δίκτυα,διανομή κλπ) για 4000kwh μου βγαίνουν 200Ε, μπορεί κάποιος να το επιβεβαιώσει/διορθώσει?

1. Στην χειρότερη ναι.
2+3.: 0,20€ μου βγαίνει εμένα με 3φασική παροχή με τα πάντα όλα μέσα.

Άρα πας για μια εξοικονόμηση 200-300€ το χρόνο, στην καλή περίπτωση που δεν ακριβύνει πάλι το ρεύμα. Οικονομοτεχνικά δεν έχει νόημα να βάλεις αντλία.

Αυτό που έχει ΠΟΛΥ νόημα, είναι να κάνεις θερμομόνωση. 

• Like 2
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, belito είπε

100τμ σπίτι περιοχή Ξάνθη, αμόνωτη οικοδομή

19 λεπτά πριν, belito είπε

Με μια ΑΘ και COP=3 η κατανάλωση θα είναι 12000/3 = 4000kwh ?

το COP δεν είναι ποτέ σταθερό  πόσο μάλιστα στην Ξάνθη 

22 λεπτά πριν, belito είπε

κάποιος να το επιβεβαιώσει/διορθώσει?

χωρίς επίσημη μελέτη δεν επιβεβαιώνεται τίποτα Πόσο μάλλον τώρα που οι τιμές των προϊόντων ενέργειας είναι σαν την ορειβασία 

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Οικονομοτεχνικά δεν έχει νόημα να βάλεις αντλία.

Αυτό που έχει ΠΟΛΥ νόημα, είναι να κάνεις θερμομόνωση. 

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, οικονομικά το γνωρίζω οτι είναι μεγάλο το ποσό που θα απαιτηθεί αλλά και από την άλλη τα χρόνια περνούν και μεγαλώνουμε, το πέλλετ έχει τη φασαρία του κλπ. , μια λύση που πατάς ένα κουμπί και ξεμπέρδεψες έχει τα καλά του

Μόνωση, το γνωρίζω πόσο σημαντική είναι, σε εμένα για παράδειγμα μια 5άρα μόνωση στο ταβάνι θα μου κόψει το 80% των απωλειών από εκεί που χονδρικά είναι το 30% των συνολικών απωλειών μου.

Εξωτερική μόνωση στο ταβάνι δεν μπορώ να βάλω για διάφορους λόγους αλλά μπορώ εσωτερική, δεν γνωρίζω όμως τι γίνεται με τις υγροποιήσεις, την εσωτερική υγρασία του χώρου, έχω ακούσει για τέτοια προβλήματα σε "υπερβολικά εσωτερικά μονωμένα" σπίτια

Δημοσ.

Δε ξέρω τι λέτε για τις LG εγώ δεν έχω κάποιο παράπνο, σήμερα σε 130 τετραγωνικά σπίτι με σώματα βόρεια Ελλάδα, 14 kwh r32. Το πρωί είμασταν όλοι εκτός και δεν την έβαλα.

ιρβερτάρει σταθερά στα 1kw. 

LG.png

1 ώρα πριν, belito είπε

καλή χρονιά σε όλους
πρώτο ποστ εδώ, περισσότερο για επαλήθευση υπολογισμών

100τμ σπίτι με δώμα 50τμ από επάνω, οπότε 50τμ αμόνωτο ταβάνι, αλλά και το δώμα άδειο, οπότε και εκείνο κρύο.
προσανατολισμός Βοράς/Νότος με εκτεθειμένα τη βορεινή και νότια πλευρά, περιοχή Ξάνθη, αμόνωτη οικοδομή
Κουφώματα πλαστικά με διπλό τζάμι

θέρμανση με πέλλετ και λίγο ξύλο σε ενεργειακό τζάκι
Αυτή τη στιμή καταναλώνω τη σεζόν 2500κιλά πέλλετ και 500κιλά ξύλο

Τα υπολογίζω ως εξής (καύσιμη ύλη χ ενέργεια/κιλό ύλης  χ απόδοση μέσου θέρμανσης): 
πέλλετ 2500*4.6*0.9 = 10.350kw
Ξύλο    500*4.5*0.65 = 1.575kw

οπότε γύρω στα 12.000kw ανά σεζόν (περίπου 1000Ε)

Ευχαριστώ για τα σχόλια

Βάλε αντλία αλλά μόνο αφού πρώτα βάλεις μόνωση ειδικά Ξάνθη, διαφορετικά θα κλαις! 

Θα βαράς 50+kwh ρεύμα την ημέρα και θα λες τι πήγε στραβά. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι λίγο παπατζα η όλη φάση με τις αντλίες. Συγκρίνουμε τελείως ανόμοια πράγματα.

Το μόνο όφελος αφορά πυκνοκατοικημενες πόλεις γιατί το καυσαέριο δεν παράγεται στην πόλη όπου δουλεύει η αντλία αλλά εκεί που παράγεται το ρεύμα.

Στην επαρχία, νομίζω ένας καλός λέβητας αερίου είναι πολύ πιο ενδεδειγμένη επιλογή, με σημαντικα οφέλη: αρχικό κόστος, κόστος συντήρησης, οικονομία σε ζεστό νερό χρήσης, κλπ

Το ινβερτερ δεν είναι αποκλειστική δυνατότητα των αντλιών.

Είναι σαν να λεμε πως το αμάξι στο ρελαντί καίει λιγότερο.

Οπότε συγκρίνουμε μια μηχανή ινβερτερ (αντλία θερμότητας) με μια μη ινβερτερ (λεβητα πετρελαίου) . Κ πάλι είναι οριακά το κοστος βγαινει υπέρ της ινβερτερ. Ε δεν το λες κ επιτυχία

Επεξ/σία από doubleh

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...