Spyrus Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Δημοσ. 10 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Διαβάζω για κυκλοφορητής, αλλά εμένα μου πρότειναν ότι της αντλίας αρκεί. Επίσης θα συνδεθεί με fancoils. Αξίζει να μπουν ηλεκτροβάνες για καθένα από αυτα; Και τέλος, το buffer είναι απαραίτητο; Η Α/Θ μπαίνει ταράτσα και θα μιλάμε για 7 m απόσταση από τα κολλεκτερς Daikin ebla11d3w1 + 6 x FWXV10ABTV3 (107 τμ) Όποιος ξέρει από Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου από Spyrus
mechpanos Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 30 λεπτά πριν, Spyrus είπε Καλησπέρα. Διαβάζω για κυκλοφορητής, αλλά εμένα μου πρότειναν ότι της αντλίας αρκεί. Επίσης θα συνδεθεί με fancoils. Αξίζει να μπουν ηλεκτροβάνες για καθένα από αυτα; Και τέλος, το buffer είναι απαραίτητο; Η Α/Θ μπαίνει ταράτσα και θα μιλάμε για 7 m απόσταση από τα κολλεκτερς Daikin ebla11d3w1 + 6 x FWXV10ABTV3 (107 τμ) Όποιος ξέρει από Αρκεί. Ηλεκτροβάνες εγώ δεν έβαλα, κλάιν. Αλλά αν βάλεις, βάλε 3οδες με bypass για να μην χαλάει η ροή στο κύκλωμα. Μπάφερ ένα μικρό στις επιστροφές για να βλέπει η αντλία τον απαιτούμενο όγκο, 6 fc είναι μικρός όγκος. Αν όμως βγαίνει από τα μέτρα της σωλήνωσης ο απαραίτητος όγκος και δεν βάλεις και ηλεκτροβάνες στα fc μπορεί και να μην χρειάζεται. Α επίσης εκτός από fc στο μπάνιο δεν θα βάλεις πετσετοκρεμάστρα; Έχε υπόψη εκεί θες ή ηλεκτροβάνα που να κλείνει αυτόματα αν διαβάσει ψυχρό νερό, ή να κλείνεις εσύ χειροκίνητα τη βάνα στο κολεκτέρ, αν κάνεις ψύξη το καλοκαίρι.
mechpanos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου Δημοσ. 11 Ιανουαρίου Στις 10/1/2025 στις 8:06 ΠΜ, papresa είπε Καλημέρα σας, ποια η άποψη σας για τις LG Therma V 16KW; Τόσο από άποψης απόδοσης, κατανάλωσης, όσο και κατασκευής, εγκατάστασης, service. Ευχαριστώ Υπάρχει θέμα αφιερωμένο στην LG, πάρε από εκεί γνώμες!
doubleh Δημοσ. 11 Ιανουαρίου Δημοσ. 11 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, georgeouzou είπε Όταν η αντλία κλείνει, το νερό μέσα στα σώματα σιγά σιγά κρυώνει. Γίνεται να κλείσεις τον αισθητήρα εσωτερικού χώρου και να αφήσεις μόνο τον εξωτερικό αισθητήρα να κάνει τη δουλειά του μέσω της καμπύλης αντιστάθμισης? Σ΄ευχαριστώ. Μπορώ να το δοκιμάσω. Θα μπορούσες να μου πεις πώς; δηλαδή να βάλω πχ τον εσωτερικό θερμοστάτη στους 40 και να μειώσω ελαφρώς τη θερμοκρασία νερού; Απλά καταλαβαίνω πως θα υπάρχει το εξής πρόβλημα: πρέπει να έχω χαμηλή θερμοκρασία νερού, γιατί αλλιώς θα σκάσω. Έτσι όμως, αν παγώσει το σπίτι, πχ ανοίγοντας παράθυρα να αεριστεί, θα θέλει πάρα πολύ χρόνο μετά για να ξαναζεστάνει. Αν θέλεις μου λες τι να ρυθμίζω και το δοκιμάζω, δεν έχω να χάσω κάτι. Σ ευχαριστώ και πάλι. Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου από doubleh
mechpanos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 6 λεπτά πριν, doubleh είπε Σ΄ευχαριστώ. Μπορώ να το δοκιμάσω. Θα μπορούσες να μου πεις πώς; δηλαδή να βάλω πχ τον εσωτερικό θερμοστάτη στους 40 και να μειώσω ελαφρώς τη θερμοκρασία νερού; Απλά καταλαβαίνω πως θα υπάρχει το εξής πρόβλημα: πρέπει να έχω χαμηλή θερμοκρασία νερού, γιατί αλλιώς θα σκάσω. Έτσι όμως, αν παγώσει το σπίτι, πχ ανοίγοντας παράθυρα να αεριστεί, θα θέλει πάρα πολύ χρόνο μετά για να ξαναζεστάνει. Αν θέλεις μου λες τι να ρυθμίζω και το δοκιμάζω, δεν έχω να χάσω κάτι. Σ ευχαριστώ και πάλι. Ακριβώς, θα βάλεις τον εσωτερικό θερμοστάτη πιο ψηλά (καλά μην τον βάλεις 40, βάλτον 1-2 βαθμούς πάνω, για ασφάλεια αυτό που λες να μην σκάσεις) και θα πας και θα βρεις πώς στο μοντέλο της αντλίας σου, μπορείς να ενεργοποιήσεις την εξωτερική αντιστάθμιση. Θα φτιάξεις μια καμπύλη 2 σημείων, όπου θα του πεις πχ όταν έξω έχει 0 βαθμούς, η αντλία να παράγει νερό στους 50, και όταν έχει 20, να παράγει νερό στους 30. Μετά αφήνεις να δουλέψει έτσι και παρατηρείς συμπεριφορά και αρχίζεις και πειράζεις αυτά τα αρχικά σημεία. Πχ αν κρυώνεις, το 50 το κάνεις 55, αν σκας 45, κλπ...Επίσης το 30 μπορεί να χρειαστεί να γίνει πχ, 35, να σηκωθεί πιο ψηλά δηλαδή όλη η καμπύλη...Ή μπορεί να κρυώνεις όταν ο καιρός είναι κρύος, αλλά να σκας όταν ο καιρός είναι ζεστός, οπότε κάνεις το 50 σε 55 και το 30 το κάνεις 25 ώστε να ταυτίζεται καλύτερα η καμπύλη της αντλίας με την συμπεριφορά της κατοικίας. 2
doubleh Δημοσ. 11 Ιανουαρίου Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 41 λεπτά πριν, mechpanos είπε Ακριβώς, θα βάλεις τον εσωτερικό θερμοστάτη πιο ψηλά (καλά μην τον βάλεις 40, βάλτον 1-2 βαθμούς πάνω, για ασφάλεια αυτό που λες να μην σκάσεις) και θα πας και θα βρεις πώς στο μοντέλο της αντλίας σου, μπορείς να ενεργοποιήσεις την εξωτερική αντιστάθμιση. Θα φτιάξεις μια καμπύλη 2 σημείων, όπου θα του πεις πχ όταν έξω έχει 0 βαθμούς, η αντλία να παράγει νερό στους 50, και όταν έχει 20, να παράγει νερό στους 30. Μετά αφήνεις να δουλέψει έτσι και παρατηρείς συμπεριφορά και αρχίζεις και πειράζεις αυτά τα αρχικά σημεία. Πχ αν κρυώνεις, το 50 το κάνεις 55, αν σκας 45, κλπ...Επίσης το 30 μπορεί να χρειαστεί να γίνει πχ, 35, να σηκωθεί πιο ψηλά δηλαδή όλη η καμπύλη...Ή μπορεί να κρυώνεις όταν ο καιρός είναι κρύος, αλλά να σκας όταν ο καιρός είναι ζεστός, οπότε κάνεις το 50 σε 55 και το 30 το κάνεις 25 ώστε να ταυτίζεται καλύτερα η καμπύλη της αντλίας με την συμπεριφορά της κατοικίας. Ωραία. Κατανοητό. Σ ευχαριστώ πολύ. Όμως, ισχύει αυτό που είπα; ότι δηλαδή αν έχει παγώσει το σπίτι, θα αργεί να ζεστάνει έτσι; Πιο πολύ ρωτάω για να δω αν καταλαβαίνω σωστά. Με ενοχλεί όμως πως ενώ τις διαφημίζουν ως τεχνολογικά εξελιγμένες, δεν μιλάνε με έξυπνους θερμοστάτες ή έξυπνες θερμοστατικές κεφαλές, ώστε όταν λείπει αρκετή ζέστη να φεύγει το νερό με υψηλότερη θερμοκρασία, ενώ όταν η θερμοκρασία του δωματιού είναι κοντά στην επιθυμητή να φεύγει το νερό με χαμηλότερη θερμοκρασία. Κοιτούσα τις tado, πραγματικά σύγχρονες δυνατότητες. Μαθαίνει τα μοτίβα του σπιτιού, πχ πόσο γρήγορα ζεσταίνει το κάθε δωμάτιο κλπ. Κρίμα που στην πραγματικότητα δεν μπορούν να μιλήσουν με έξυπνο τρόπο με τις αντλίες, παρά μόνο να στέλνουν ον-οφ. Σορρυ για την παρένθεση. Ήθελα να πω τον πόνο μου Θα το δοκιμάσω πάντως αυτό που προτείνεις. Σ ευχαριστώ και πάλι.
mechpanos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, doubleh είπε Ωραία. Κατανοητό. Σ ευχαριστώ πολύ. Όμως, ισχύει αυτό που είπα; ότι δηλαδή αν έχει παγώσει το σπίτι, θα αργεί να ζεστάνει έτσι; Πιο πολύ ρωτάω για να δω αν καταλαβαίνω σωστά. Με ενοχλεί όμως πως ενώ τις διαφημίζουν ως τεχνολογικά εξελιγμένες, δεν μιλάνε με έξυπνους θερμοστάτες ή έξυπνες θερμοστατικές κεφαλές, ώστε όταν λείπει αρκετή ζέστη να φεύγει το νερό με υψηλότερη θερμοκρασία, ενώ όταν η θερμοκρασία του δωματιού είναι κοντά στην επιθυμητή να φεύγει το νερό με χαμηλότερη θερμοκρασία. Κοιτούσα τις tado, πραγματικά σύγχρονες δυνατότητες. Μαθαίνει τα μοτίβα του σπιτιού, πχ πόσο γρήγορα ζεσταίνει το κάθε δωμάτιο κλπ. Κρίμα που στην πραγματικότητα δεν μπορούν να μιλήσουν με έξυπνο τρόπο με τις αντλίες, παρά μόνο να στέλνουν ον-οφ. Σορρυ για την παρένθεση. Ήθελα να πω τον πόνο μου Θα το δοκιμάσω πάντως αυτό που προτείνεις. Σ ευχαριστώ και πάλι. Καλά και οι "έξυπνοι" θερμοστάτες, on off το λέβητα ή την ηλεκτροβάνα κάνουν, ξέροντας ότι από πίσω έχουν σταθερή ισχύ. Εγώ είχα προσπαθήσει πέρυσι να φτιάξω μέσω HomeAssistant ελεγκτή PID που να επεμβαίνει στην καμπύλη της αντιστάθμισης για να φέρει το σπίτι γρήγορα στην set θερμοκρασία ή να την πειράζει live για να το κρατάει εκεί, αλλά δεν το πέτυχα ποτέ, είχε πάρα πολύ χαμηλή απόκριση και δεν ήταν εφικτό το σετάρισμα του pid. Σε κάτι τέτοιο φαντάζομαι ότι αναφέρεσαι, έχει πχ η Daikin το Madoka που θεωρητικά κάνει modulation την καμπύλη αλλά δεν διαβάζω και πολύ θετικές κριτικές. Επίσης γι'αυτό δεν βγάζουν ανοικτά πρωτόκολλα να μιλάνε με 3rd party controllers, πώς θα πουλήσουν Madokες??? Πάντως αν σετάρεις σωστά αντιστάθμιση δεν θα έχεις θέμα να παγώσεις...αν λείψεις μέρες και την κλείσεις οκ, έχουν τα χειριστήρια δυνατότητα να δώσεις ένα θετικό offset για να φέρεις γρήγορα το σπίτι πάλι σε σωστή θερμοκρασία... Επίσης τη νύχτα μπορείς να δώσεις αρνητικό... 1
doubleh Δημοσ. 11 Ιανουαρίου Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, mechpanos είπε Καλά και οι "έξυπνοι" θερμοστάτες, on off το λέβητα ή την ηλεκτροβάνα κάνουν, ξέροντας ότι από πίσω έχουν σταθερή ισχύ. Εγώ είχα προσπαθήσει πέρυσι να φτιάξω μέσω HomeAssistant ελεγκτή PID που να επεμβαίνει στην καμπύλη της αντιστάθμισης για να φέρει το σπίτι γρήγορα στην set θερμοκρασία ή να την πειράζει live για να το κρατάει εκεί, αλλά δεν το πέτυχα ποτέ, είχε πάρα πολύ χαμηλή απόκριση και δεν ήταν εφικτό το σετάρισμα του pid. Σε κάτι τέτοιο φαντάζομαι ότι αναφέρεσαι, έχει πχ η Daikin το Madoka που θεωρητικά κάνει modulation την καμπύλη αλλά δεν διαβάζω και πολύ θετικές κριτικές. Επίσης γι'αυτό δεν βγάζουν ανοικτά πρωτόκολλα να μιλάνε με 3rd party controllers, πώς θα πουλήσουν Madokες??? Πάντως αν σετάρεις σωστά αντιστάθμιση δεν θα έχεις θέμα να παγώσεις...αν λείψεις μέρες και την κλείσεις οκ, έχουν τα χειριστήρια δυνατότητα να δώσεις ένα θετικό offset για να φέρεις γρήγορα το σπίτι πάλι σε σωστή θερμοκρασία... Επίσης τη νύχτα μπορείς να δώσεις αρνητικό... Ενδιαφέρουσα εμπειρία. Ναι, σε αυτό αναφέρομαι. Θα μπορούσε το πρωτόκολλο του madoka να είναι ανοιχτό. Αλλά που! Πολύ κρίμα. Μπορείς να μου εξηγήσεις λιγο αυτό με το offset σε παρακαλώ;
Spyrus Δημοσ. 11 Ιανουαρίου Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 14 ώρες πριν, mechpanos είπε Αρκεί. Ηλεκτροβάνες εγώ δεν έβαλα, κλάιν. Αλλά αν βάλεις, βάλε 3οδες με bypass για να μην χαλάει η ροή στο κύκλωμα. Μπάφερ ένα μικρό στις επιστροφές για να βλέπει η αντλία τον απαιτούμενο όγκο, 6 fc είναι μικρός όγκος. Αν όμως βγαίνει από τα μέτρα της σωλήνωσης ο απαραίτητος όγκος και δεν βάλεις και ηλεκτροβάνες στα fc μπορεί και να μην χρειάζεται. Α επίσης εκτός από fc στο μπάνιο δεν θα βάλεις πετσετοκρεμάστρα; Έχε υπόψη εκεί θες ή ηλεκτροβάνα που να κλείνει αυτόματα αν διαβάσει ψυχρό νερό, ή να κλείνεις εσύ χειροκίνητα τη βάνα στο κολεκτέρ, αν κάνεις ψύξη το καλοκαίρι. Ναι σωστά τις πετσετοκρεμάστρες θα τις κλείνω εγώ όταν γυρνάω στο ψυχρό. Τώρα για τον όγκο δεν έχω ιδέα. 1
mechpanos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 46 λεπτά πριν, doubleh είπε Ενδιαφέρουσα εμπειρία. Ναι, σε αυτό αναφέρομαι. Θα μπορούσε το πρωτόκολλο του madoka να είναι ανοιχτό. Αλλά που! Πολύ κρίμα. Μπορείς να μου εξηγήσεις λιγο αυτό με το offset σε παρακαλώ; Υπάρχουν πρωτόκολλα ανοιχτά, πχ rs485, can-bus παλιότερα, zigbee, matter κλπ πλέον για τις smart συσκευές, απλά πάνω σε αυτά ο κάθε κατασκευαστής κάνει τις δικές του υλοποιήσεις και αμφιβάλλω αν θα καθίσουν να συνεννοηθούν ποτέ για να βγουν generic 3rd party έξυπνοι controllers. Σου λέει εγώ φίλε σου δίνω το module να συνδεθείς με την alexa ή με το Google home, να είναι smart home compatible. Τέλος πάντων άλλη κουβέντα αυτή. Offset λέω ότι μπορείς να παρακάμψεις την καμπύλη προσθέτοντας ή αφαιρώντας κάποια τιμή. Παράδειγμα εμένα τώρα η καμπύλη θα είχε 37 βαθμούς τα νερά, αλλά επειδή σκάω της έχω πει από ότι λέει η καμπύλη, να αφαιρεί 2 βαθμούς, οπότε τα έχει στους 35. Το screenshot είναι από το HomeAssistant από εκεί την χειρίζομαι, αλλά το ίδιο κάνεις και με την εφαρμογή της Daikin. Αντίστοιχη δυνατότητα έχουν και άλλες αντλίες είτε από το controller είτε από το app τους αν έχεις wi fi module. 1
doubleh Δημοσ. 11 Ιανουαρίου Δημοσ. 11 Ιανουαρίου Ωωω μπορείς να βάλεις την αντλία στο ha? Με το wlan module? Πολύ καλό! Μπορείς κ να την χειριστείς από εκεί; Το offset μπορει να είναι παροδικό; ή θέλει με το χέρι να το επαναφέρεις; @mechpanos αυτό που φαίνεται ως Αντλία θερμότητας στο ΗΑ είναι η ίδια η αντλία ή κάποιος θερμοστάτης που τον έχεις ονομάσει έτσι;
malmsteen1984 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου Δημοσ. 11 Ιανουαρίου πήγα σήμερα πρώτη φορά να ρωτήσω για αντλία θερμότητας. το σπίτι είναι μεζονέτα 3 πατώματα από 60τμ με 15 σώματα στο σύνολο. μου πρότειναν μία α.θ. που λέγεται clivet. τη γνωρίζετε? επίσης χωρίς ακόμη να κάνει αυτοψία στο σπίτι μου είπε ότι θα χρειαστώ (τριφασική) αντλία 22-25kw. και ότι δε χρειάζετε αλλαγή σωμάτων. απλά θα αργεί παραπάνω να πιάσει το σπίτι την επιθυμητή θερμοκρασία. κάποια βοήθεια? δεν έχω ιδέα από αντλίες και θα ξεκινήσω να διαβάζω όλο το νήμα για να μάθω παραπάνω
mechpanos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 42 λεπτά πριν, doubleh είπε Ωωω μπορείς να βάλεις την αντλία στο ha? Με το wlan module? Πολύ καλό! Μπορείς κ να την χειριστείς από εκεί; Το offset μπορει να είναι παροδικό; ή θέλει με το χέρι να το επαναφέρεις; @mechpanos αυτό που φαίνεται ως Αντλία θερμότητας στο ΗΑ είναι η ίδια η αντλία ή κάποιος θερμοστάτης που τον έχεις ονομάσει έτσι; Αναλόγως την αντλία αν ψάξεις στο ha forum θα βρεις πληροφορίες για διάφορες που μπορείς να συνδέσεις. Η δικιά μου μπαίνει, κάνεις ό,τι κάνεις και από την εφαρμογή της. Αλλά το καλό είναι ότι επειδή είναι ha, μπορείς να προγραμματίσεις να κάνει κάποιες ενέργειες το ίδιο το ha. Πχ ενώ η εφαρμογή χωρίς τον θερμοστάτη Madoka (δεν τον έβαλα ποτέ, δουλεύω μόνο με τα νερά + τους θερμοστάτες των ίδιων των fancoils χωρίς ηλεκτροβάνες - μόνο το fan) δεν σε αφήνει να φτιάξεις χρονοπρόγραμμα, από το ha φτιάχνω schedule ότι πχ στις 12 το βράδυ να βάλει offset -5 για να μην σκάμε στον ύπνο, αλλά αν η εξωτερική θερμοκρασία είναι κάτω από 5oC να το αφήσει, για να μην παγώσει το σπίτι, και 6 το πρωί να ξαναβάλει το offset στο 0 ώστε μέχρι να σηκωθούμε να ζεστάνει. Αλλιώς αυτά θα έπρεπε να τα κάνω με το χέρι. Επίσης με τις ενδείξεις που παίρνω στο ha (όχι μόνο από την αντλία όμως, και από το μετρητή ενέργειας) βλέπω πότε κάνει start - stop, βάζω διάγραμμα θερμοκρασίας νερών - εσωτερικής θερμοκρασίας - απορροφούμενης ισχύος - εξωτερικής θερμοκρασίας στο grafana, κλπ. Στην αρχή είχε γίνει και λίγο ψύχωση, τώρα δεν το κοιτάζω πλέον. Με το homeassistant και την προσωπική όρεξη για σκάλισμα και ενασχόληση του @sndev έγινε πολύ μεγάλη βελτίωση νομίζω στις καταναλώσεις της δικής του αντλίας...
hp8 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 18 ώρες πριν, Spyrus είπε Επίσης θα συνδεθεί με fancoils Αξίζει να μπουν ηλεκτροβάνες για καθένα από αυτα; θα μπορούσες με ένα ψηφιακό θερμοστάτη χώρου για κάθε δωμάτιο με fan coil να κλείνει τον ανεμιστήρα όταν πιάσει την επιθυμητή αλλά να περνά το νερό από τον εναλλάκτη του fan coil χωρίς να καταναλώνει θερμίδες και αποφεύγεις βάνες και κόστος Μιλα με τον μηχανικό Έτσι κάνεις το κάθε δωμάτιο ανεξάρτητο 1
belito Δημοσ. 11 Ιανουαρίου Δημοσ. 11 Ιανουαρίου καλή χρονιά σε όλους πρώτο ποστ εδώ, περισσότερο για επαλήθευση υπολογισμών 100τμ σπίτι με δώμα 50τμ από επάνω, οπότε 50τμ αμόνωτο ταβάνι, αλλά και το δώμα άδειο, οπότε και εκείνο κρύο. προσανατολισμός Βοράς/Νότος με εκτεθειμένα τη βορεινή και νότια πλευρά, περιοχή Ξάνθη, αμόνωτη οικοδομή Κουφώματα πλαστικά με διπλό τζάμι θέρμανση με πέλλετ και λίγο ξύλο σε ενεργειακό τζάκι Αυτή τη στιμή καταναλώνω τη σεζόν 2500κιλά πέλλετ και 500κιλά ξύλο Τα υπολογίζω ως εξής (καύσιμη ύλη χ ενέργεια/κιλό ύλης χ απόδοση μέσου θέρμανσης): πέλλετ 2500*4.6*0.9 = 10.350kw Ξύλο 500*4.5*0.65 = 1.575kw οπότε γύρω στα 12.000kw ανά σεζόν (περίπου 1000Ε) 1. Με μια ΑΘ και COP=3 η κατανάλωση θα είναι 12000/3 = 4000kwh ? 2. η τιμή της kwh (μαζί με 6%ΦΠΑ) είναι περίπου 0.1Ε στους παρόχους οπότε μιλάμε για 4000*0.1=400Ε έξτρα/ετήσια χρέωση? 3. Οι επιπλέον χρεώσεις για το ρεύμα (δίκτυα,διανομή κλπ) για 4000kwh μου βγαίνουν 200Ε, μπορεί κάποιος να το επιβεβαιώσει/διορθώσει? Ευχαριστώ για τα σχόλια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα