mechpanos Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες 54 λεπτά πριν, zaras27 είπε Ευχαριστώ πολύ .Πάντως χάνεται η μπάλα . Εγώ που ψάχνομαι τώρα προσπαθώ να καταλάβω τι είναι τα COP που γράφουν Τα kw είναι η τελική που μπορεί να πίασει. Το COP είναι τα lt/100km. Μιλώντας με όρους αυτοκίνησης. Δέστε και αυτό το βίντεο για την υπερδιαστασιολόγηση της αντλίας θρεμότητας...
ritualistic Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 1 ώρα πριν, zaras27 είπε Ευχαριστώ πολύ .Πάντως χάνεται η μπάλα . Εγώ που ψάχνομαι τώρα προσπαθώ να καταλάβω τι είναι τα COP που γράφουν To COP ειναι ο δεικτης αποδοσης της αντλιας και εχει να κανει με την ηλεκτρικη ενεργεια που καταναλωνει η αντλια και ποση θερμικη ενεργεια παρεχει. Π.χ. Αν καταναλωνει 1kwh και αποδιδει 4kwh το COP ειναι 4.
ababa641 Δημοσ. πριν από 55 λεπτά Δημοσ. πριν από 55 λεπτά (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, GiannisSol είπε Ειδα το βιντεο . Νομιζω ενα απο τα σοβαροτερα προβληματα ειναι το τεραστιο δοχειο αδρανειας , η υπερδιαστασιολογηση στο δοχειο μονο αυξηση καταναλωσης προκαλει. Σε 14αρα με πανελ σωματα (δηλαδη μικρης χωρητικοτητας νερου) βαζουν 80lt buffer. Επισης εχεις και 7 σωματα AKAN εκτος των αλλων τα οποια ειναι σωματα που παιρνουν παρα πολυ νερο, αρα ενδεχομενως να θες και λιγοτερο απο 80lt buffer). Απο αυτα και μονο(πολυ μεγαλο buffer συνδιαστικα με ΑΚΑΝ) πιστευω καις πολυ γιατι η αντλια εχει να θερμανει τεραστιο ογκο νερου. Επισης μιας και παιζεις με πρωτευον-δευτερευον κυκλωμα πρεπει να γινει αριστος συγχρονισμος των κυκλοφορητων. Ενας γρηγορος κλυκλοφορητης στο δευτερευον αναγκαζει την αντλια συνεχεια σε ζητηση ζεστου νερου, ενας δυνατος κυκλοφορητης του πρωτευτοντος πιανει γρηγορα θερμοκρασια το buffer και οδηγει την αντλια σε παρατεταμένο off. Θελει ισσοροπια το κυκλωμα. Ανελαβε καποιος μηχανολογος να την πετυχει; Δεν ξερω κατα ποσο ειναι εφικτο σε τοσο μεγαλο δοχειο αδρανειας. Επισης η αντεπιστροφη αν δεν ειναι τυπου κλαπε σου κανει φοβερη στενωση και μειωση ροης στο δευτερευον προς τα σωματα. Οι αντεπιστροφες πρεπει να αποφευγονται στη θερμανση. Στο σπιτι μεσα αν ειναι βαλε θερμοστατικες κεφαλες στα σωματα. Παρε θερμομετρα ακριβειας , tapo, xiaomi, και δες τι πραγματικα θερμοκρασιες εχεις στους χωρους. Στους χωρους με ατομα που κρυωνουν ανεβασε τις θερμοστατικες κεφαλες. Να σου πω και τη γνωμη μου τωρα γιατι ψαχνομαι να βαλω αντλια με το προγραμμα αλλαζω θερμανση. Το πακετο αντλια (αγορα, τοποθετηση, ρυθμιση, υποστηριξη) πρεπει να γινεται απο ενα και μοναδικο μαγαζι που θα εχουμε επιλεξει μετα απο τουλαχιστον 3-4 προσφορες και ερευνα αγορας αντλιας και υπηρεσιων. Το κλασικο φαινομενο αν δεν γινει αυτο, ειναι να ριχνει το μπαλακι η μια ειδικοτητα στην αλλη. Ο μηχανολογος στον υδραυλικο, ο υδραυλικος στην αντλια, το μαγαζι και στους δυο και η αντιπροσωπία σε ολους. Αυτο που αναφερεις οτι ο μηχανολογος στη hitachi ειπε οτι στο δισωληνιο βαζουμε αντλια υψηλων θερμοκρασιων δεν βγαζει κανενα νοημα, με τρομαζουν τετοιες λαθος ανακοινωσεις απο τετοιας βαρυτητας ειδικότητες. Εχεις επιλεξει μια πολυ καλη αντλια σε ενα φουλ μονωμενο σπιτι, σε μια περιοχη λιγο πιο κρυα απο την Αθηνα και καταναλωνεις πολυ ρευμα απο λαθος υδραυλικες επιλογες ως προς τον ογκο νερου που ανεφερα παραπανω. Αυτο δεν στο ανεφερε ο εγκαταστατης σου; Μιας και εισαι στη Βοιωτια ο Ισαακ εχει ανθρωπο που συνεργαζεται στη Λειβαδιά το αναφερει στα μηνυματα του στα βιντεο του, επικοινωνησε μαζι του να σε βοηθησει. Επισης αλλο ενα καταστημα που το εχω ανακαλυψει γιατι εχει δυνατο eshop και μου εχουν δωσει πολυ θετικες εντυπωσεις σαν επαγγελματιες ψωνιζοντας υδραυλικα απο εκει ειναι ο Varelas shop , χωρις να εχω πληρη αποψη , μπορεις να ρωτησεις. Το 200αρι buffer με εναλλάκτη μας το είπε η μηχανολόγος από την ΑΒΒ. Η αντεπίστροφη μπήκε γιατί το νερό ανέβαινε συνεχώς προς τα επάνω με αποτέλεσμα η αντλία να προσπαθεί να ζεστάνει το buffer, το buffer να μην πιάνει την θερμοκρασία νερού που είχα ορίσει γιατί το ζεστό νερό έφευγε προς τα επάνω. Θερμοστατικές καεφαλές δεν έχω, ίσως στο μέλλον αλλά όχι άμεσα. Θερμόμετρο έχω tapo. Ο μηχανολόγος της ΑΒΒ μας είπε γιατί δεν έχουμε το χειριστήριο της αντλίας στο λεβητοστάσιο και στη ρύθμιση 55 βαθμούς σταθερά. Ο εγκαταστάτης μου ήταν ξεκάθαρος και μου είπε οτι δεν μπορεί να ρυθμίσει κάτι παραπάνω από αυτά που θα υποδείξει η ΑΒΒ. Επίσης με άλλη εταιρία που συνεργάζεται (Κατσαφάνας) ο μηχανολόγος είπε οτι η αντιστάθμιση είναι περίπλοκη ρύθμιση και πρέπει να κάνεις συνεχώς αλλαγές για να πετύχεις τη σωστή ρύθμιση. O Varelas δεν πρότεινε πρωτεύον-δευτερεύον, και μόνο η αντλία είχε 1000€ διαφορά από εκεί που την πήρα. Επειδή ήταν μέσω εξοικονομώ ήταν τουλάχιστον 2000€ πιο ακριβός. Οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει και εκτός αυτού όταν του είχα πει να μου κάνει χημικό καθαρισμό μου είπε μόνο αν έπαιρνε τη δουλειά...άρα έχει βγει από τη λίστα. Το σπίτι είναι 133τ.μ. ελεύθερο περιμετρικά με ισόγειο κατάστημα από κάτω και ταράτσα μονωμένη από πάνω. Επεξ/σία πριν από 43 λεπτά από ababa641
zaras27 Δημοσ. πριν από 17 λεπτά Δημοσ. πριν από 17 λεπτά 2 hours ago, ritualistic said: To COP ειναι ο δεικτης αποδοσης της αντλιας και εχει να κανει με την ηλεκτρικη ενεργεια που καταναλωνει η αντλια και ποση θερμικη ενεργεια παρεχει. Π.χ. Αν καταναλωνει 1kwh και αποδιδει 4kwh το COP ειναι 4. Άρα τι κοιτάμε σε μία αντλία σχετικά με αυτό , γιατί λένε από 3,8 -5,2 πχ μεσαίων θερμοκρασιών ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα