babis792 Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες Καλημέρα ηθελα να ρωτήσω αν βάλεις 16kw αντλια με μονοφασικο ρευμα ή βαλεις 16kw αντλια σε τριφασικό ρευμα παίζει περίπτωση στο μονοφασικο να καίει περισσότερο ρευμα από ότι στο τριφασικό?
mechpanos Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες 12 ώρες πριν, liopyr είπε Δεν ξέρω, σκεφτόμουν πως χρειάζεται λιγότερη ενέργεια για να θερμάνεις 40τμ, λιγότερα, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει. Σίγουρα ισχύει, με τον αντίστοιχο συμβιβασμό στην θερμική άνεση. 11 ώρες πριν, GiannisSol είπε Η υλοποίηση με πρωτεύον δευτερεύον κύκλωμα έναντι του απλού κυκλώματος με buffer στα επιστρεφόμενα , έχει κάποια διαφορά στην απόδοση της θέρμανσης όπως πιο ανεβασμένο cop ή κάτι αλλο ; Ενεργειακά όχι δεν έχει διαφορά. Και για εμένα εκτός λίγων περιπτώσεων (αυτονομίες, πολλαπλές πηγές θέρμανσης, περίεργο δίκτυο), δεν υπάρχει λόγος να κάνει κανείς κάτι τέτοιο και να αυξάνει την πολυπλοκότητα του συστήματος.
ababa641 Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες Στις 7/1/2025 στις 11:45 ΠΜ, mechpanos είπε Ωραίο βιντεάκι και επεξηγηματικό, κάθισα και το είδα! Για το buffer εντάξει δεν είναι και κανένα θηρίο, ίσως όμως να ήταν καλύτερο ένα κοντά στα 100lt για να μην βάζεις μεγάλη αδράνεια στο σύστημα και να επιτρέπει την πιο άμεση απόκριση στο inverter της αντλίας όταν κυνηγάει το ΔΤ στα νερά του κυκλώματος. Ενεργειακά θα μπορούσε καλύτερα να ρίχνει και ο λέβητας απευθείας τα νερά του στο buffer χωρίς τη χρήση σερπατίνας, αλλά προϋποθέτει πολύ καλό χημικό καθαρισμό, μην πάει η αμάκα από το λέβητα στο κύκλωμα της αντλίας - στο οποίο βέβαια υπάρχει και μαγνητικό φίλτρο και σίτας, αλλά ΟΚ... To 200αρι buffer μου το είπαν από την ΑΒΒ σε συνεργασία με τον εγκαταστάτη. Δεν υπήρχε και μικρότερο με εναλλάκτη αν θυμάμαι καλά. Χημικός καθαρισμός έγινε αλλά μέσα σε μια μέρα, όχι αυτος που διαρκεί 2-3 μέρες. Πριν ξεκινήσω να την λειτουργώ για φέτος το χειμώνα, έκανα ένα καθάρισμα στο φίλτρο σίτας της αντλίας και το μαγνητικό. Σε γενικές γραμμές το νερό ήταν καθαρό με ελάχιστα ρινίσματα. Τον λέβητα τον έχω βγάλει off και έκλεισα και τις βάνες από το buffer μήπως και μειώσω κάτι στην κατανάλωση αλλά δεν... Σε σχέση με αυτά που βλέπω εδώ μέσα για καταναλώσεις 10-20 kwh ημερησίως σε σχέση με τις δικές μου που είναι 35-40 kwh, ψάχνω να βρω πως θα την ρυθμίσω καλύτερα. Πάντως και με σταθερή θερμοκρασία στους 50 βαθμούς τα νερά πάλι τις ίδιες καταναλώσεις έχει σε σχέση με την αντιστάθμιση που παίζει 35-45 βαθμούς τα νερά. Πάντως αυτό που λένε "ινβερτάρει η αντλία" σε μένα δεν έχει πετύχει και δυστυχώς παίζει με on-off. Αν ήξερα κάποιον που μπορεί να την σετάρει και να είχα μείωση στην κατανάλωση θα το είχα κάνει χθες, αλλά εδώ στην περιοχή μου είναι όλοι άσχετοι. Έχω σκεφτεί και τον Δραμινό (Ισαάκ) που ανεβάζει στο youtube μήπως μου πει κάποιες ρυθμίσεις τηλεφωνικά και του κάνω μια τραπεζική κατάθεση, αλλά δεν ξέρω αν είναι το πρόβλημα μόνο στις ρυθμίσεις ή και στην εγκατάσταση.
GiannisSol Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 20 ώρες πριν, liopyr είπε Δεν ξέρω, σκεφτόμουν πως χρειάζεται λιγότερη ενέργεια για να θερμάνεις 40τμ, λιγότερα, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει. Το cop στο app μου το βγάζει σε νορμάλ τιμές νομίζω, πάντα πάνω από 3, κοντά στο 4. Παρόλα αυτά, οι καταναλώσεις είναι αρκετά υψηλές. Τα σώματα είναι αρκετά μεγάλα, και αρκετά και σε αριθμό, πριν λίγους μήνες μπήκε η αντλία και όσον αφορά την εγκατάσταση έχει γίνει νομίζω καλή δουλειά. Οι απώλειες που έχει το σπίτι είναι η κατάρα.. Απλα μην ψαχνεις τιποτα αλλο απο το να μονωσεις το σπιτι σου. Εκει θα τελειωσουν και ολα τα θεματα. 1 ώρα πριν, ababa641 είπε To 200αρι buffer μου το είπαν από την ΑΒΒ σε συνεργασία με τον εγκαταστάτη. Δεν υπήρχε και μικρότερο με εναλλάκτη αν θυμάμαι καλά. Χημικός καθαρισμός έγινε αλλά μέσα σε μια μέρα, όχι αυτος που διαρκεί 2-3 μέρες. Πριν ξεκινήσω να την λειτουργώ για φέτος το χειμώνα, έκανα ένα καθάρισμα στο φίλτρο σίτας της αντλίας και το μαγνητικό. Σε γενικές γραμμές το νερό ήταν καθαρό με ελάχιστα ρινίσματα. Τον λέβητα τον έχω βγάλει off και έκλεισα και τις βάνες από το buffer μήπως και μειώσω κάτι στην κατανάλωση αλλά δεν... Σε σχέση με αυτά που βλέπω εδώ μέσα για καταναλώσεις 10-20 kwh ημερησίως σε σχέση με τις δικές μου που είναι 35-40 kwh, ψάχνω να βρω πως θα την ρυθμίσω καλύτερα. Πάντως και με σταθερή θερμοκρασία στους 50 βαθμούς τα νερά πάλι τις ίδιες καταναλώσεις έχει σε σχέση με την αντιστάθμιση που παίζει 35-45 βαθμούς τα νερά. Πάντως αυτό που λένε "ινβερτάρει η αντλία" σε μένα δεν έχει πετύχει και δυστυχώς παίζει με on-off. Αν ήξερα κάποιον που μπορεί να την σετάρει και να είχα μείωση στην κατανάλωση θα το είχα κάνει χθες, αλλά εδώ στην περιοχή μου είναι όλοι άσχετοι. Έχω σκεφτεί και τον Δραμινό (Ισαάκ) που ανεβάζει στο youtube μήπως μου πει κάποιες ρυθμίσεις τηλεφωνικά και του κάνω μια τραπεζική κατάθεση, αλλά δεν ξέρω αν είναι το πρόβλημα μόνο στις ρυθμίσεις ή και στην εγκατάσταση. Σε ποια περιοχη εισαι; Κανε λιγο αν μπορεις μια ανακεφαλαιωση τι μηχανημα και τι προβλημα εχεις γιατι δεν το βρισκω. Ο Ισαακ ειναι πολυ οκ, εχω επικοινωνησει μαζι του για τεχνικες πληροφοριες και ειναι γνώστης. Βεβαια τα υδραυλικα πρεπει να τα δει απο κοντα καποιος γιατι συνηθως εκει ειναι τα περισσοτερα προβληματα οπως μου εχουν πει.
ababa641 Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα 2 ώρες πριν, GiannisSol είπε Σε ποια περιοχη εισαι; Κανε λιγο αν μπορεις μια ανακεφαλαιωση τι μηχανημα και τι προβλημα εχεις γιατι δεν το βρισκω. Ο Ισαακ ειναι πολυ οκ, εχω επικοινωνησει μαζι του για τεχνικες πληροφοριες και ειναι γνώστης. Βεβαια τα υδραυλικα πρεπει να τα δει απο κοντα καποιος γιατι συνηθως εκει ειναι τα περισσοτερα προβληματα οπως μου εχουν πει. Είμαι στη Βοιωτία, φέτος μέχρι 2 βαθμούς έχω δει την χαμηλότερη θερμοκρασία. Έχω μια αντλία θερμότητας hitachi τριφασική 14kw και η κατανάλωση παίζει στα κρύα 35kwh, στα πολύ κρύα 40kwh και στις νορμαλ θερμοκρασίες 25-30 kwh. Με αυτά που διαβάζω βλέπω οτι η δική μου κατανάλωση είναι σχεδόν η διπλάσια. Επίσης έχω on-off και για αρκετή ώρα τα σώματα μπορεί να είναι κρύα. Εδώ έχω ανεβάσει και την εγκατάσταση
fylatos Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα (επεξεργασμένο) @ababa641 Γιατί την έχεις 45 βαθμούς με 6 έξω; Δεν ζεσταίνεσαι με πιο χαμηλά τη θερμοκρασία σωμάτων; 10 ώρες πριν, babis792 είπε Καλημέρα ηθελα να ρωτήσω αν βάλεις 16kw αντλια με μονοφασικο ρευμα ή βαλεις 16kw αντλια σε τριφασικό ρευμα παίζει περίπτωση στο μονοφασικο να καίει περισσότερο ρευμα από ότι στο τριφασικό? https://www.insomnia.gr/forums/topic/604280-διαφορα-καταναλωσης-μονοφασικου-τριφασικου-και-τελικου-κοστους-πληρωμης/ Επεξ/σία πριν από 1 ώρα από fylatos
ababa641 Δημοσ. πριν από 53 λεπτά Δημοσ. πριν από 53 λεπτά 37 λεπτά πριν, fylatos είπε @ababa641 Γιατί την έχεις 45 βαθμούς με 6 έξω; Δεν ζεσταίνεσαι με πιο χαμηλά τη θερμοκρασία σωμάτων; Εμένα μου αρκεί, αλλά επειδή υπάρχει και ηλικιωμένο άτομο όταν βλέπω να ανάβει ανεμιστήρα με θερμό αέρα μου ανάβουν τα λαμπάκια. Οπότε έπαιζα με αντιστάθμιση από 35-45 βαθμούς. Αλλά και με μεγαλύτερη θερμοκρασία στα νερά δεν είδα διαφορά στην κατανάλωση. Προσπαθώ να καταλάβω πως τελικά λειτουργεί σωστά η αντλία, να λειτουργεί και να σταματάει για αρκετή ώρα και να ξανα αρχίζει? Να λειτουργεί σε χαμηλές στροφές ο ανεμιστήρας που σημαίνει οτι λειτουργεί συνεχόμενα αλλά με λιγότερη ισχύ? Αν είναι το δεύτερο πως θα το πετύχω? Το κακό είναι οτι ενώ μπορεί ο θερμοστάτης χώρου να λέει 22 βαθμούς και να έχει σταματήσει η αντλία, ο χώρος νιώθεις οτι δεν έχει ζεστασιά, ενώ με 22 βαθμούς και να λειτουργεί η αντλία να νιώθεις αρκετή ζεστασιά.
fylatos Δημοσ. πριν από 45 λεπτά Δημοσ. πριν από 45 λεπτά 7 λεπτά πριν, ababa641 είπε Εμένα μου αρκεί, αλλά επειδή υπάρχει και ηλικιωμένο άτομο όταν βλέπω να ανάβει ανεμιστήρα με θερμό αέρα μου ανάβουν τα λαμπάκια. Οπότε έπαιζα με αντιστάθμιση από 35-45 βαθμούς. Αλλά και με μεγαλύτερη θερμοκρασία στα νερά δεν είδα διαφορά στην κατανάλωση. Προσπαθώ να καταλάβω πως τελικά λειτουργεί σωστά η αντλία, να λειτουργεί και να σταματάει για αρκετή ώρα και να ξανα αρχίζει? Να λειτουργεί σε χαμηλές στροφές ο ανεμιστήρας που σημαίνει οτι λειτουργεί συνεχόμενα αλλά με λιγότερη ισχύ? Αν είναι το δεύτερο πως θα το πετύχω? Το κακό είναι οτι ενώ μπορεί ο θερμοστάτης χώρου να λέει 22 βαθμούς και να έχει σταματήσει η αντλία, ο χώρος νιώθεις οτι δεν έχει ζεστασιά, ενώ με 22 βαθμούς και να λειτουργεί η αντλία να νιώθεις αρκετή ζεστασιά. Μικρότερη εννοούσα όχι μεγαλύτερη. Αλλά εξαρτάται κι από τα σώματα σου. Λογικό είναι στους 45 να έχεις μεγάλη κατανάλωση. Το σωστό σε κατανάλωση είναι να λειτουργεί συνεχώς χαμηλά. Δοκίμασε πιο χαμηλές θερμοκρασίες κι ας είναι συνεχώς χλιαρά τα σώματα αν κρατάει θερμοκρασία. Έχεις βάλει κάποιο μετρητή;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα