jstark Δημοσ. 7 Ιανουαρίου Δημοσ. 7 Ιανουαρίου Θα προσπαθήσω να απαντήσω με τις μηδαμινές γνώσεις που έχω πάνω στο θέμα: 1. Για ηλεκτροβανα σε κάθε όροφο δεν γνωρίζω, δεν έχω δει κάτι στους συλλέκτες (1 σε κάθε όροφο, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος). Ορίστε μερικές φωτό από την εγκατάσταση: 2. το σύστημα θέρμανσης έτσι δούλευε και την προηγούμενη χρόνια, χωρίς θέμα ... (υποθέτω). 3. Για την ποσότητα του νερού στην αντλία με προβληματίζεις, υπάρχει περίπτωση να μένει "λίγο" νερό και να το θερμαίνει πάνω από κάποιο όριο ασφαλείας ? Η δεν καταλαβαίνω καλά ? 4. Δεν χρησιμοποιώ τον θερμοστάτη της αντλίας, είναι με τα default settings της εγκατάστασης, τις default καμπύλες κλπ. Αν λεω μπαρούφα, με συγχωρείς. 7 hours ago, greg4 said: Μηχανικός δεν είμαι, αλλά το γεγονός ότι έχεις θερμοστάτες σε κάθε όροφο σημαίνει ότι λογικά υπάρχει ηλεκτροβάνα σε κάθε όροφο που ανοιγοκλείνει τα νερά ανάλογα την θερμοκρασία που ζητάς. Αν τύχει και οι βάνες δεν ζητάνε ροή, τότε το συνολικά διαθέσιμο νερό της αντλίας μειώνετε πάρα πολύ και δε θα φτάνει. (η αντλία χρειάζεται μια μίνιμουμ ποσότητα νερού στο σύστημα). Τον θερμοστάτη της αντλίας που τον έχετε; Τρέχει με αντιστάθμιση; Λογικά θα χρειαστείτε ένα πρωτεύον - δευτερεύον. Δλδ η αντλία θα ζεσταίνει το buffer (όσο χρειάζεται, πχ 80lt) και ένας έξτρα κυκλοφορητής θα στέλνει τα νερά στους ορόφους. Ή ίσως κάνει οριακά στο ένα από τα δυο σπίτια να καταργήσεις την ηλεκτροβάνα και να ελέγχεις θερμοκρασία με της αντλίας μόνο.
GiannisSol Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 6 ώρες πριν, hf77 είπε Εγώ δεν είμαι αρνητικός για a/c η παντόφλα όμως μου ζητάει κεντρική θερμανση για αυτό κάνω σκέψεις και ψάχνω λύσεις Η πιο οικονομικη λυση για κεντρικη θερμανση ειναι η αντλια. Τα λεφτα σου πισω δεν θα τα παρεις ποτε γιατι με τα ac καις ηδη λιγο. Υψηλων θερμοκρασιων ουτε κατα διανοια, εφοσον δεν υπαρχουν σωματα και θα κανει τοποθετηση εξαρχης σωματα δεν ειναι δυνατον να λεει για αντλια υψηλων θερμοκρασιων. Τα σωματα πρεπει να μελετηθουν να καλυπτουν το χωρο με 50 βαθμους νερα το πολυ. Εκτος αν δεν υπαρχει καθολου χωρος και πρεπει να μπουν 40 ποντοι σωματα που πρεπει να θερμανθουν με 70 βαθμους νερα για να αποδώσουν. 1
alejsalonica Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 17 ώρες πριν, hf77 είπε Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους, Είμαι σε μονοκατοικία 178 τμ στην Κρητη πετροχτιστη με μόνονωση στην πλάκα 7ρι Νταούν και υγρόμονωση.Ως τώρα η θέρμανση είναι με air condition που υπάρχουν σε όλους τους χώρους. Θα ήθελα να ρωτήσω εσείς για κεντρική θέρμανση θα βάζατε αντλία? Υπάρχουν αναμονες με μονοσωληνια για να έμπαινε καλοριφερ.Ο μηχανικός που έβαλα μου είπε ότι θα πρέπει να πάω σε 16kwv αντλία υψηλών θερμοκρασιών και επειδή το κόστος θα είναι μεγάλο δεν ήθελα να δώσω τόσα λεφτά και μετά να μην έχω σωστή θερμανση Ευχαριστώ Θα δώσεις ένα σκασμό λεφτά και θα κάνεις μια τρύπα στο νερό. Επένδυσε αυτά τα λεφτά σε κουφώματα ή σύστημα ανάκτησης ενέργειας σε όλους τους χώρους. 1
greg4 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 18 hours ago, jstark said: Θα προσπαθήσω να απαντήσω με τις μηδαμινές γνώσεις που έχω πάνω στο θέμα: 1. Για ηλεκτροβανα σε κάθε όροφο δεν γνωρίζω, δεν έχω δει κάτι στους συλλέκτες (1 σε κάθε όροφο, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος). Ορίστε μερικές φωτό από την εγκατάσταση: 2. το σύστημα θέρμανσης έτσι δούλευε και την προηγούμενη χρόνια, χωρίς θέμα ... (υποθέτω). 3. Για την ποσότητα του νερού στην αντλία με προβληματίζεις, υπάρχει περίπτωση να μένει "λίγο" νερό και να το θερμαίνει πάνω από κάποιο όριο ασφαλείας ? Η δεν καταλαβαίνω καλά ? 4. Δεν χρησιμοποιώ τον θερμοστάτη της αντλίας, είναι με τα default settings της εγκατάστασης, τις default καμπύλες κλπ. Αν λεω μπαρούφα, με συγχωρείς. α ειναι και split. κοιτα πρώτη φορά βλέπω split συνδεσμολογία αν καταλαβαίνω καλά το δεξιά είναι ΖΝΧ? και πιο πριν έχει μια τρίωδη, οκ λογικό αυτό. Αν δεις φεύγει το ζεστό νερό από την εσωτερική μονάδα και η τρίωδη το στέλνει στους δυο κυκλοφορητές. Και αν καταλαβαίνω καλά από κάτω υπάρχει ένας υδραυλικό διαχωριστής; Τεσπα το θέμα είναι ότι αν οι κυκλοφορητές είναι κλειστοί τότε τότε η αντλία δεν έχει νέρο να δουλέψει. Οι αντλίες χρειάζονται μια απαραίτητη ποσότητα νερού να δουλέψουν. Αν δεν υπάρχει τότε θα βγάζει error. Λογικά θα πρέπει εδώ: να μπει ένα δοχείο αδράνειας και να μπορεί να δουλεύει η αντλία. Και από εκεί θα τραβάνε οι κυκλοφοριτές. υ.γ. μου φαίνεται πολύ περίεργο που δουλεύει η αντλία χωρίς χειριστήριο.. Δλδ με τι κριτήρια δουλεύει; Λογικά απλά θα στέλνει το νερό σε μια θερμοκρασία σταθερά και θεός βοηθός Με κάθε επιφύλαξη τα πάνω
mechpanos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, greg4 είπε α ειναι και split. κοιτα πρώτη φορά βλέπω split συνδεσμολογία αν καταλαβαίνω καλά το δεξιά είναι ΖΝΧ? και πιο πριν έχει μια τρίωδη, οκ λογικό αυτό. Αν δεις φεύγει το ζεστό νερό από την εσωτερική μονάδα και η τρίωδη το στέλνει στους δυο κυκλοφορητές. Και αν καταλαβαίνω καλά από κάτω υπάρχει ένας υδραυλικό διαχωριστής; Τεσπα το θέμα είναι ότι αν οι κυκλοφορητές είναι κλειστοί τότε τότε η αντλία δεν έχει νέρο να δουλέψει. Οι αντλίες χρειάζονται μια απαραίτητη ποσότητα νερού να δουλέψουν. Αν δεν υπάρχει τότε θα βγάζει error. Λογικά θα πρέπει εδώ: να μπει ένα δοχείο αδράνειας και να μπορεί να δουλεύει η αντλία. Και από εκεί θα τραβάνε οι κυκλοφοριτές. υ.γ. μου φαίνεται πολύ περίεργο που δουλεύει η αντλία χωρίς χειριστήριο.. Δλδ με τι κριτήρια δουλεύει; Λογικά απλά θα στέλνει το νερό σε μια θερμοκρασία σταθερά και θεός βοηθός Με κάθε επιφύλαξη τα πάνω Τα πας πολύ καλά στη διάγνωση σε βλέπω πολύ εύστοχο!!! Κι εγώ δεν έχω εμπειρία από ενδοδαπέδιες κλπ αλλά το πιο πιθανό είναι, να σβήνουν οι κυκλοφορητές από θερμοκρασία και να βγάζει γι' αυτό το λόγο σφάλμα ροής η αντλία γιατί δεν έχει να γυρίσει νερά στο σύστημα. Θεωρώ ότι μια προσωρινή λύση είναι να καταργηθούν οι αυτονομίες ανά χώρο, βάζοντας τους αντίστοιχους θερμοστάτες χώρου στο ΦΟΥΛ, και να σκαλιστεί λίγο η αντιστάθμιση (το οποίο θα επιφέρει και καλύτερες καταναλώσεις) ώστε να επιτευθεί ο έλεγχος της θερμοκρασίας του χώρου, μέσω της ρύθμισης της θερμοκρασίας των νερών. Στις split συνήθως το χειριστήριο είναι πάνω στην αντλία. Αν η αυτονομία ανά χώρο είναι επιθυμητή, μάλλον θέλει μια προσθήκη όγκου νερού στο κύκλωμα είτε με buffer σε σειρά, είτε με αντικατάσταση του διαχωριστή της giacomini, με ένα buffer που θα αναλάβει να παίξει αυτό τον ρόλο. ΥΓ: Αν βγουν τα καπάκια από τα κιτ των κυκλοφορητών, πιθανόν να έχει και ηλεκτροβάνα κάθε κιτ! Η επίσκεψη από έναν έμπειρο εγκαταστάτη θα βοηθούσε! 1
liopyr Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Νομίζω έρχεται ένα μεγάλο όχι, αλλά θα ρωτήσω: Αξίζει να κλείσω τρία σώματα (από τα 10 συνολικά) σε ένα σπίτι 130τμ. για να βελτιώσω την κατανάλωση; Το σπίτι έχει περίεργη διαρρύθμιση, σαν "Π" με εσωτερική αυλή, και την μία πλευρά του "Π" δεν την χρησιμοποιούμε συχνά, έχει ντουλάπες, ένα υπνοδωμάτιο για επισκέπτες και το δεύτερο μπάνιο. Το σπίτι είναι παλιό και έχει πολλές απώλειες πιστεύω, για να φτάσει σε μία θερμοκρασία της τάξης των 19C που εγώ αρχίζω και νιώθω άνετα, πρέπει τα νερά να δουλεύουν κοντά στους 50C με μέση κατανάλωση >2KWh. Με χαζά μαθηματικά, αν υπολογίσουμε την KWh στα 30 λεπτά χοντρικά (μαζί με τις πρόσθετες χρεώσεις), θέλω 60 λεπτά την ώρα, δηλαδή 180€ το μήνα έξτρα στο ρεύμα μου αν την ανοίγω για 10 ώρες που είναι συντηρητικό σενάριο για αντλία. Μου φαίνεται πολύ υψηλό κόστος. Δηλαδή αν έβαζα καυστήρα πετρελαίου, πόσα παραπάνω θα πλήρωνα; 😕 Υπολογίζω κάτι λάθος;
jstark Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Δημοσ. 8 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Εχω κλείσει ραντεβού με συνεργείο της Toshiba οπότε νεότερα όταν γινει το ραντεβού ... ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας 1 hour ago, mechpanos said: Τα πας πολύ καλά στη διάγνωση σε βλέπω πολύ εύστοχο!!! Κι εγώ δεν έχω εμπειρία από ενδοδαπέδιες κλπ αλλά το πιο πιθανό είναι, να σβήνουν οι κυκλοφορητές από θερμοκρασία και να βγάζει γι' αυτό το λόγο σφάλμα ροής η αντλία γιατί δεν έχει να γυρίσει νερά στο σύστημα. Θεωρώ ότι μια προσωρινή λύση είναι να καταργηθούν οι αυτονομίες ανά χώρο, βάζοντας τους αντίστοιχους θερμοστάτες χώρου στο ΦΟΥΛ, και να σκαλιστεί λίγο η αντιστάθμιση (το οποίο θα επιφέρει και καλύτερες καταναλώσεις) ώστε να επιτευθεί ο έλεγχος της θερμοκρασίας του χώρου, μέσω της ρύθμισης της θερμοκρασίας των νερών. Στις split συνήθως το χειριστήριο είναι πάνω στην αντλία. Αν η αυτονομία ανά χώρο είναι επιθυμητή, μάλλον θέλει μια προσθήκη όγκου νερού στο κύκλωμα είτε με buffer σε σειρά, είτε με αντικατάσταση του διαχωριστή της giacomini, με ένα buffer που θα αναλάβει να παίξει αυτό τον ρόλο. ΥΓ: Αν βγουν τα καπάκια από τα κιτ των κυκλοφορητών, πιθανόν να έχει και ηλεκτροβάνα κάθε κιτ! Η επίσκεψη από έναν έμπειρο εγκαταστάτη θα βοηθούσε! απ ότι καταλαβαίνω λες ουσιαστικά το κύκλωμα να μην κλείνει ποτέ σε κανένα όροφο και να δουλεύουν τα νερά με βάση την καμπύλη, σωστά ; Στην περίπτωση αυτή τα σφάλματα από την αντλία δεν θα έπρεπε να είναι συχνά αν το νερό δεν είναι αρκετό ; 3 hours ago, greg4 said: α ειναι και split. κοιτα πρώτη φορά βλέπω split συνδεσμολογία αν καταλαβαίνω καλά το δεξιά είναι ΖΝΧ? και πιο πριν έχει μια τρίωδη, οκ λογικό αυτό. Αν δεις φεύγει το ζεστό νερό από την εσωτερική μονάδα και η τρίωδη το στέλνει στους δυο κυκλοφορητές. Και αν καταλαβαίνω καλά από κάτω υπάρχει ένας υδραυλικό διαχωριστής; Τεσπα το θέμα είναι ότι αν οι κυκλοφορητές είναι κλειστοί τότε τότε η αντλία δεν έχει νέρο να δουλέψει. Οι αντλίες χρειάζονται μια απαραίτητη ποσότητα νερού να δουλέψουν. Αν δεν υπάρχει τότε θα βγάζει error. Λογικά θα πρέπει εδώ: να μπει ένα δοχείο αδράνειας και να μπορεί να δουλεύει η αντλία. Και από εκεί θα τραβάνε οι κυκλοφοριτές. υ.γ. μου φαίνεται πολύ περίεργο που δουλεύει η αντλία χωρίς χειριστήριο.. Δλδ με τι κριτήρια δουλεύει; Λογικά απλά θα στέλνει το νερό σε μια θερμοκρασία σταθερά και θεός βοηθός Με κάθε επιφύλαξη τα πάνω Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου από jstark
fylatos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, liopyr είπε Νομίζω έρχεται ένα μεγάλο όχι, αλλά θα ρωτήσω: Αξίζει να κλείσω τρία σώματα (από τα 10 συνολικά) σε ένα σπίτι 130τμ. για να βελτιώσω την κατανάλωση; Το σπίτι έχει περίεργη διαρρύθμιση, σαν "Π" με εσωτερική αυλή, και την μία πλευρά του "Π" δεν την χρησιμοποιούμε συχνά, έχει ντουλάπες, ένα υπνοδωμάτιο για επισκέπτες και το δεύτερο μπάνιο. Το σπίτι είναι παλιό και έχει πολλές απώλειες πιστεύω, για να φτάσει σε μία θερμοκρασία της τάξης των 19C που εγώ αρχίζω και νιώθω άνετα, πρέπει τα νερά να δουλεύουν κοντά στους 50C με μέση κατανάλωση >2KWh. Με χαζά μαθηματικά, αν υπολογίσουμε την KWh στα 30 λεπτά χοντρικά (μαζί με τις πρόσθετες χρεώσεις), θέλω 60 λεπτά την ώρα, δηλαδή 180€ το μήνα έξτρα στο ρεύμα μου αν την ανοίγω για 10 ώρες που είναι συντηρητικό σενάριο για αντλία. Μου φαίνεται πολύ υψηλό κόστος. Δηλαδή αν έβαζα καυστήρα πετρελαίου, πόσα παραπάνω θα πλήρωνα; 😕 Υπολογίζω κάτι λάθος; Πες ότι έχεις cop 2 ξερωγω τραβηγμένα θες άρα 4kwh σε αέριο και 4.6 σε πετρέλαιο κάτι τέτοιο. Μήπως να έβαζες κανένα fan coil; Ή μεγαλύτερα σώματα; Με το να κλείσεις σώματα τι θα αλλάξεις;
mechpanos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 46 λεπτά πριν, jstark είπε απ ότι καταλαβαίνω λες ουσιαστικά το κύκλωμα να μην κλείνει ποτέ σε κανένα όροφο και να δουλεύουν τα νερά με βάση την καμπύλη, σωστά ; Στην περίπτωση αυτή τα σφάλματα από την αντλία δεν θα έπρεπε να είναι συχνά αν το νερό δεν είναι αρκετό ; ΝΑΙ αυτό λέω, να δουλεύει συνεχώς και στους 2 ορόφους και να ρυθμίζεται η θερμοκρασία από την καμπύλη, με βάση τα νερά. Είναι λίγο tricky να το πετύχεις αλλά εφικτό. Υπάρχει περίπτωση αν δεν κόβουν ταυτόχρονα και οι 2 όροφοι, ο όγκος νερού που περιέχεται στον ένα μόνο, να επαρκεί για την αντλία, με τόσα μέτρα σωλήνωση, αν ταυτοχρονιστεί το κλείσιμο και στους 2 να έχεις σφάλματα. Βέβαια γιατί δεν είχες σφάλματα τον 1ο χρόνο λειτουργίας δεν μπορώ να σου το απαντήσω.
fylatos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Εγώ έχω δει πλέον ότι στους 15 βαθμούς έχω μια κατανάλωση τύπου 10kwh/day. Πιο κάτω δε πάει, με μέση 10 βαθμούς όπως τώρα που είναι μαλακός ο καιρός έχω κατανάλωση 15kwh και με κρύο πχ 5 βαθμούς κάπου 21 kwh. Με πολύ κρύο δηλαδή -2-3 έχω δει 24kwh. Οπότε νομίζω το μάξιμουμ μου είναι κάπου στα 30 αν κάνει παγετό και το μέσο μου είναι κάπου στο 16-18 με νορμάλ χειμώνα. Αυτά, με τα νερά μέσα.
liopyr Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 1 hour ago, fylatos said: Πες ότι έχεις cop 2 ξερωγω τραβηγμένα θες άρα 4kwh σε αέριο και 4.6 σε πετρέλαιο κάτι τέτοιο. Μήπως να έβαζες κανένα fan coil; Ή μεγαλύτερα σώματα; Με το να κλείσεις σώματα τι θα αλλάξεις; Δεν ξέρω, σκεφτόμουν πως χρειάζεται λιγότερη ενέργεια για να θερμάνεις 40τμ, λιγότερα, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει. Το cop στο app μου το βγάζει σε νορμάλ τιμές νομίζω, πάντα πάνω από 3, κοντά στο 4. Παρόλα αυτά, οι καταναλώσεις είναι αρκετά υψηλές. Τα σώματα είναι αρκετά μεγάλα, και αρκετά και σε αριθμό, πριν λίγους μήνες μπήκε η αντλία και όσον αφορά την εγκατάσταση έχει γίνει νομίζω καλή δουλειά. Οι απώλειες που έχει το σπίτι είναι η κατάρα..
alejsalonica Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 3 ώρες πριν, liopyr είπε Νομίζω έρχεται ένα μεγάλο όχι, αλλά θα ρωτήσω: Αξίζει να κλείσω τρία σώματα (από τα 10 συνολικά) σε ένα σπίτι 130τμ. για να βελτιώσω την κατανάλωση; Το σπίτι έχει περίεργη διαρρύθμιση, σαν "Π" με εσωτερική αυλή, και την μία πλευρά του "Π" δεν την χρησιμοποιούμε συχνά, έχει ντουλάπες, ένα υπνοδωμάτιο για επισκέπτες και το δεύτερο μπάνιο. Το σπίτι είναι παλιό και έχει πολλές απώλειες πιστεύω, για να φτάσει σε μία θερμοκρασία της τάξης των 19C που εγώ αρχίζω και νιώθω άνετα, πρέπει τα νερά να δουλεύουν κοντά στους 50C με μέση κατανάλωση >2KWh. Με χαζά μαθηματικά, αν υπολογίσουμε την KWh στα 30 λεπτά χοντρικά (μαζί με τις πρόσθετες χρεώσεις), θέλω 60 λεπτά την ώρα, δηλαδή 180€ το μήνα έξτρα στο ρεύμα μου αν την ανοίγω για 10 ώρες που είναι συντηρητικό σενάριο για αντλία. Μου φαίνεται πολύ υψηλό κόστος. Δηλαδή αν έβαζα καυστήρα πετρελαίου, πόσα παραπάνω θα πλήρωνα; 😕 Υπολογίζω κάτι λάθος; Βάλε θερμοστατικες κεφαλές 1
GiannisSol Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Η υλοποίηση με πρωτεύον δευτερεύον κύκλωμα έναντι του απλού κυκλώματος με buffer στα επιστρεφόμενα , έχει κάποια διαφορά στην απόδοση της θέρμανσης όπως πιο ανεβασμένο cop ή κάτι αλλο ;
kostas_22 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, liopyr είπε Δεν ξέρω, σκεφτόμουν πως χρειάζεται λιγότερη ενέργεια για να θερμάνεις 40τμ, λιγότερα, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει. Το cop στο app μου το βγάζει σε νορμάλ τιμές νομίζω, πάντα πάνω από 3, κοντά στο 4. Παρόλα αυτά, οι καταναλώσεις είναι αρκετά υψηλές. Τα σώματα είναι αρκετά μεγάλα, και αρκετά και σε αριθμό, πριν λίγους μήνες μπήκε η αντλία και όσον αφορά την εγκατάσταση έχει γίνει νομίζω καλή δουλειά. Οι απώλειες που έχει το σπίτι είναι η κατάρα.. Στη θέση σου θα δοκίμαζα με την ελάχιστη θερμοκρασία νερών,τόσο όσο να σου ζεσταίνει το σπίτι σταδιακά χωρίς να ρίχνει θερμοκρασία ο χώρος. Μετά θα δεις πως ανταποκρίνεται η αντλία σε επιμέρους θερμοκρασίες νερών και ρυθμίζεις μια καμπύλη αντιστάθμισης. Άρα πρώτα βάζεις να ελέγχει η αντλία τα νερό προσαγωγής και κάνεις τις δοκιμές σου με ένα ανεξάρτητο θερμόμετρο χώρου . τώρα τι ρυθμίσεις έχεις;
chios Δημοσ. 9 Ιανουαρίου Δημοσ. 9 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, liopyr είπε Το σπίτι είναι παλιό και έχει πολλές απώλειες Αυτό κοίταξε να φτιάξεις και θα στρώσουν όλα, αν έχεις απώλειες είναι σαν να πετάς λεφτά σε βαρέλι χωρίς πάτο. Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου από chios 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα