Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 ώρες πριν, GiannisSol είπε

Έγραψα και παραπάνω ότι το κύκλωμα σωμάτων ήδη λειτουργεί και γνωρίζω πως συμπεριφέρονται τα σωματα στο σπίτι. Θερμοκρασίες 50 βαθμών θέλω μόνο στους χιονιαδες όταν κάνει στην Αθήνα. Τις υπόλοιπες φυσιολογικες για την Αθήνα μέρες χρειάζομαι από 40 βαθμούς και κάτω. 

Αυτό συμβαίνει γιατί το σπίτι ήταν αμονωτο και μπήκαν μεγάλα σώματα και έπειτα που μονωθηκε, του πέφτουν μεγάλα. 

Άρα θα κοιτάζω cop στους 7 και 2 βαθμούς εξωτερικη και 35 και 55 βαθμούς νερά προσαγωγής αντίστοιχα,  καθώς δεν βλέπω άλλους συνδιασμούς. Σωστά; 

Οπότε μια χαρά είσαι. Σωστά!

• Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παιδιά ισως κανω hijack το τοπικ αλλά ως άσχετος με το θεμα εχω βασικές απορίες.

σε παλιό διαμέρισμα με κεντρική πετρέλαιο που θα μπει στο εξοικονομώ, υπάρχει ξεκάθαρη επιλογή ανάμεσα σε αυτόνομο φυσικό αέριο και αντλία θερμότητας;

υπάρχει κάποιο κριτήριο που θα μου "δειξει" τι είναι προτιμότερο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποση επιδοτηση σου δινει το προγραμμα;

Αν εισαι πανω απο 70% τοτε οκ.

Εγω με 75% στο ΕΚΟ2021 επελεξα αντλια θερμοτητας. Εβαλα την LG mknoblock 9ρα σε 90 τμ, με τρια fancoils και τεσσερα σωματα αλουμινιου και ειμαι υπερυχαριστημενος. 7-8 kw την μερα με 37 βαθμους νερα.

Τα αλουμινιου ιταλικα ειναι που ειχα βαλει οπως και τα fancoils aermec, τα οποια τα δουλευω και για ψυξη.

Η αντλια μαζι το δοχειο διαστολης, buffer, φιλτρα, εγκατασταση κλπ κλπ εξαρτηματα κοστισε 8200, εκ των οποιων εγω εδωσα τα 2050 μονο.

Εννοειται οτι δεν ειχα κανενα σωμα ουτε fancoils οταν μπηκα στο σπιτι και για αυτο επελξα τα αλουμινιου.

Αν εισαι με τα κλασσικα τα ψευτοτουρκικα σωματα που βαζαν ολοι οι εργολαβοι, τοτε πανε στο αεριο καλυτερα και δουλευε aircondition για το καλοκαιρι.

Ετσι οπως παει η δουλεια, ποιο ποπυ θα χρειαστεις την δεκαρα θερμοπροσωψη,  την  inverter ψυξη και εναν καλο ηλιακο θερμοσιφωνα παρα την θερμανση.

Επεξ/σία από RusselAllen
Δημοσ.
16 ώρες πριν, JLEE είπε

Ας πω μια δυσάρεστη εμπειρία.. 

Αντλία carrier αγορασμένη εγκατεστημένη το 2018 έκαψε πλακέτα στα μέσα Σεπτεμβρίου.. 

Επικοινωνία με την τοπική αντιπροσωπεία για Service. 

Έρχονται μου λένε έκαψε πλακέτα (είχε αρπάξει όντως μου το έδειξαν). Ελλάδα δεν υπάρχει ανταλλακτικό οπότε παραγγέλνουν από Ιταλία θαρρώ. Ένα μήνα αργότερα και 1200 ευρώ μείον έρχεται. Το τοποθετούν και δεν παίζει. Έριχνε το ρελε όπως πριν. 

Το ψάχνουν και μου λένε είναι και ο reactor καμένος. Ελλάδα δεν υπάρχει οπότε περιμένουμε τρεις εβδομάδες για να έρθει. 

Έρχονται αλλάζουν τον reactor και πάλι ρίχνει ρελε. Βάζουν βγάζουν μου λένε πρέπει να μιλήσουμε με το κεντρικό Service να μας δώσει καμία ιδέα τι άλλο θα μπορούσε να μην του αρέσει. 

Περνάνε άλλες τρεις εβδομάδες και έρχονται. Κοιτούσαν ένα ένα τις συνδέσεις και μιλούσαν ταυτόχρονα με το κεντρικό Service και μετά από ένα γεμάτο τρίωρο μου λένε ότι η καινούργια πλακέτα μάλλον ήρθε ελαττωματική και θα παραγγείλουν νέα! 

Με λίγα λόγια την βγάζουμε μια σόμπα αλογόνου και θα περιμένουμε μέχρι τις 20 του Γενάρη να έρθει η πλακέτα και να ελπίζουμε ότι θα την φτιάξουν! 

Αυτό σημαίνει τσίρκο εταιρία. Πρέπει στην επιλογή αντλίας να δούμε ποια εταιρία παρέχει άριστη υποστήριξη . 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 minutes ago, RusselAllen said:

Ποση επιδοτηση σου δινει το προγραμμα;

Αν εισαι πανω απο 70% τοτε οκ.

Εγω με 75% στο ΕΚΟ2021 επελεξα αντλια θερμοτητας. Εβαλα την LG mknoblock 9ρα σε 90 τμ, με τρια fancoils και τεσσερα σωματα αλουμινιου και ειμαι υπερυχαριστημενος. 7-8 kw την μερα με 37 βαθμους νερα.

Τα αλουμινιου ιταλικα ειναι που ειχα βαλει οπως και τα fancoils aermec, τα οποια τα δουλευω και για ψυξη.

Η αντλια μαζι το δοχειο διαστολης, buffer, φιλτρα, εγκατασταση κλπ κλπ εξαρτηματα κοστισε 8200, εκ των οποιων εγω εδωσα τα 2050 μονο.

Εννοειται οτι δεν ειχα κανενα σωμα ουτε fancoils οταν μπηκα στο σπιτι και για αυτο επελξα τα αλουμινιου.

Αν εισαι με τα κλασσικα τα ψευτοτουρκικα σωματα που βαζαν ολοι οι εργολαβοι, τοτε πανε στο αεριο καλυτερα και δουλευε aircondition για το καλοκαιρι.

Ετσι οπως παει η δουλεια, ποιο ποπυ θα χρειαστεις την δεκαρα θερμοπροσωψη,  την  inverter ψυξη και εναν καλο ηλιακο θερμοσιφωνα παρα την θερμανση.

Οταν λέμε σώματα αλουμινίου, πια ακριβώς εννοούμε;;; Επίσης να φανταστώ αυτά έχουν λίγα λίτρα νερού μέσα, οπότε για αυτό τον λόγο και το buffer…

Επεξ/σία από star_cruiser
Δημοσ.
17 ώρες πριν, JLEE είπε

Ας πω μια δυσάρεστη εμπειρία.. 

Αντλία carrier αγορασμένη εγκατεστημένη το 2018 έκαψε πλακέτα στα μέσα Σεπτεμβρίου.. 

Επικοινωνία με την τοπική αντιπροσωπεία για Service. 

Έρχονται μου λένε έκαψε πλακέτα (είχε αρπάξει όντως μου το έδειξαν). Ελλάδα δεν υπάρχει ανταλλακτικό οπότε παραγγέλνουν από Ιταλία θαρρώ. Ένα μήνα αργότερα και 1200 ευρώ μείον έρχεται. Το τοποθετούν και δεν παίζει. Έριχνε το ρελε όπως πριν. 

Το ψάχνουν και μου λένε είναι και ο reactor καμένος. Ελλάδα δεν υπάρχει οπότε περιμένουμε τρεις εβδομάδες για να έρθει. 

Έρχονται αλλάζουν τον reactor και πάλι ρίχνει ρελε. Βάζουν βγάζουν μου λένε πρέπει να μιλήσουμε με το κεντρικό Service να μας δώσει καμία ιδέα τι άλλο θα μπορούσε να μην του αρέσει. 

Περνάνε άλλες τρεις εβδομάδες και έρχονται. Κοιτούσαν ένα ένα τις συνδέσεις και μιλούσαν ταυτόχρονα με το κεντρικό Service και μετά από ένα γεμάτο τρίωρο μου λένε ότι η καινούργια πλακέτα μάλλον ήρθε ελαττωματική και θα παραγγείλουν νέα! 

Με λίγα λόγια την βγάζουμε μια σόμπα αλογόνου και θα περιμένουμε μέχρι τις 20 του Γενάρη να έρθει η πλακέτα και να ελπίζουμε ότι θα την φτιάξουν! 

Τα έχω πει 100δες φορές. Οι αντλίες θερμότητας έχουν αρκετά αρνητικά. Μεταξύ αυτών οι συχνές και πολύ ακριβές βλάβες. Μικρή χρονική εγγύηση με συνέπεια να πληρώνεις μεγάλα ποσά. Ακριβό σπορ.

Αν έχεις δίκτυο αερίου πήγαινε να σωθείς. Αυτό έπρεπε να κάνεις βασικά από την πρώτη βλάβη. Με 1.200€ βρίσκεις λέβητα εξαιρετικό με 6+ χρόνια εγγύηση σε όλα!

Anyway καλά ξεμπερδέματα και δες αν υπάρχει κάποια ασφαλιστική να σε καλύψει σε τέτοιες βλάβες. 

Καλή χρονιά.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, star_cruiser είπε

Οταν λέμε σώματα αλουμινίου, πια ακριβώς εννοούμε;;; Επίσης να φανταστώ αυτά έχουν λίγα λίτρα νερού μέσα, οπότε για αυτό τον λόγο και το buffer…

https://www.radiatori2000.it/prodotto/plus/

Τα διαλεξα με αριθμο στηλων, αφου μετρησα την μεγιστη αποσταση απο την αναμονη μεχρι το καθε κουφωμα, οπως και το υψος. 

Πχ στην κρεβατοκαμαρα εβαλα μικρο υψος και μακρυ μήκος.

Κανα 1,5ρι χιλιαρικα μου ριχαν κοστισει, μαζι με τις ιταλικες πετσετοκρεμαστρες στα δυο μπανια.

Αλλα ζεσταινουν αμεσα στους 37 νερα

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, star_cruiser είπε

Σωματα αλουμινου ειναι αυτα. Υπαρχουν πανω απο 40 χρονια με φοβερη αποδοση. Τα εχει το σπιτι μου που ειναι κατασκευη του 1984.

• Like 1
Δημοσ.
25 minutes ago, RusselAllen said:

https://www.radiatori2000.it/prodotto/plus/

Τα διαλεξα με αριθμο στηλων, αφου μετρησα την μεγιστη αποσταση απο την αναμονη μεχρι το καθε κουφωμα, οπως και το υψος. 

Πχ στην κρεβατοκαμαρα εβαλα μικρο υψος και μακρυ μήκος.

Κανα 1,5ρι χιλιαρικα μου ριχαν κοστισει, μαζι με τις ιταλικες πετσετοκρεμαστρες στα δυο μπανια.

Αλλα ζεσταινουν αμεσα στους 37 νερα

23 minutes ago, GiannisSol said:

Σωματα αλουμινου ειναι αυτα. Υπαρχουν πανω απο 40 χρονια με φοβερη αποδοση. Τα εχει το σπιτι μου που ειναι κατασκευη του 1984.

Ναι τώρα κατάλαβα… ειναι αυτά που βάζουν στο εξωτερικό συνήθως…το καλό είναι ότι ζεσταίνονται γρήγορα αλλά κρυώνουν και πιο γρήγορα(για τις αντλίες δεν μας νοιάζει αυτό γιατί λειτουργεί 24/7)…επίσης έχουν πολύ λίγα λίτρα νερού εσωτερικά… εγώ που είμαι με ακαν σκέψου ότι όλος ο όγκος νερού που χρειάζεται η αντλία, καλύπτεται από τα καλοριφέρ…σε εσάς βάλανε και buffer… οπότε εγώ αν αλλάξω θα πρέπει να βάλω πέρα των καλοριφέρ και buffer κάνα 150λιτρα…

• Thanks 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, star_cruiser είπε

Ναι τώρα κατάλαβα… ειναι αυτά που βάζουν στο εξωτερικό συνήθως…το καλό είναι ότι ζεσταίνονται γρήγορα αλλά κρυώνουν και πιο γρήγορα(για τις αντλίες δεν μας νοιάζει αυτό γιατί λειτουργεί 24/7)…επίσης έχουν πολύ λίγα λίτρα νερού εσωτερικά… εγώ που είμαι με ακαν σκέψου ότι όλος ο όγκος νερού που χρειάζεται η αντλία, καλύπτεται από τα καλοριφέρ…σε εσάς βάλανε και buffer… οπότε εγώ αν αλλάξω θα πρέπει να βάλω πέρα των καλοριφέρ και buffer κάνα 150λιτρα…

Οχι τοσα πολλα λιτρα δεν εχω ακουσει ποτε ουτε στις 16kw αντλιες. Η υπερδιαστασιολογηση στα buffer φερνει τα αντιθετα αποτελεσματα γιατι εχεις να θερμανεις περιττο ογκο νερου. Θα υπολογιστει απο τον μηχανικο. 

• Like 1
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, GiannisSol είπε

Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει διαφορά στην απόδοση μεταξύ σωμάτων καλοριφέρ τύπου πάνελ συγκριτικά με τα σώματα αλουμινίου που αναφέρονται πιο πάνω;

Δημοσ.
4 minutes ago, GiannisSol said:

Οχι τοσα πολλα λιτρα δεν εχω ακουσει ποτε ουτε στις 16kw αντλιες. Η υπερδιαστασιολογηση στα buffer φερνει τα αντιθετα αποτελεσματα γιατι εχεις να θερμανεις περιττο ογκο νερου. Θα υπολογιστει απο τον μηχανικο. 

Ναι συγνώμη 100 ήθελα να γράψω, αν και λιγότερα χρειάζομαι, αν σκεφτείς ότι το ελάχιστο που θέλει η 9 άρα lg μου έχουν πει ότι είναι τα 100 λίτρα 

• Thanks 1
Δημοσ.

καλησπερα και καλη χρονια με υγεια σε ολους και οτι καλυτερο για εσας και της οικογενιες σας.Ανεβαζω ετησια καταναλωση αντλιας atlantic 14kw με  μονιμη  θερμοκρασια στους 23 σε σπιτι μερικως μονομενο 130τμ.

4D2EF0F1-FA0E-4445-B3BF-76F78A858DD4_1_102_o.jpeg.d3bbe00c39967b0d2e295c923b670d8e.jpeg 

• Like 1
Δημοσ.

Μια ερώτηση προς αυτούς που γνωρίζουν…Όταν φύγαμε από την κεντρική θέρμανση, και βάλαμε την αντλία στο μπαλκόνι, έπρεπε να περάσουμε και σωλήνες από το μπαλκόνι έως τα κολεκτερ…οι σωλήνες είναι οι πράσινες ppr και διασχίζουν το σαλόνι και το χολ 10 εκ. από το πάτωμα και σε απόσταση 6 μέτρα στο πάμε και 6 στο έλα… πρέπει να βάλω και σε αυτές μόνωση όπως π.χ. αρμαφλεξ ή δεν είναι αναγκαίο;;; 

• Thanks 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, star_cruiser είπε

ή δεν είναι αναγκαίο;;; 

Στο κομμάτι που είναι εκτός σπιτιού, αναγκαίο. 

Στο κομμάτι που είναι εντός σπιτιού καλό είναι, αλλά και να μην κάνεις δεν πειράζει, η οποία απώλεια από τη σωλήνωση είναι όφελος για τον χώρο.

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...