GiannisSol Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 13 λεπτά πριν, mechpanos είπε Τεχνικά δεν τρέχει τίποτα. Ενεργειακά δεν σε συμφέρει, είναι σαν να καις ένα παραπάνω σώμα συνέχεια χωρίς λόγο. Τουλάχιστον πάρε ένα ρολό κουβέρτα υαλοβάμβακα ή πετροβάμβακα με αλουμινόχαρτο να τυλίξεις το μπόιλερ μέσα στο πατάρι να μην έχεις περαιτέρω απώλειες και κάποια στιγμή που θα έχεις την οικονομική άνεση, βάζεις μπόιλερ λεβητοστασίου. Αν θες μπορείς να κάνεις κάποια σχετική πρόβλεψη στις σωληνώσεις για να μην κάνεις μετά μερεμέτια, βάλε πχ το σώμα μιας 3οδης και τάπωσέ το. Τίποτα παραπάνω δεν έχει σαν δυνατότητες. Είναι ένα καλό μηχάνημα, όπως υπάρχουν και άλλα πολύ καλά. Και η Midea ακόμα είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ψυκτικών μηχανημάτων στον κόσμο. Από κει και πέρα είναι και θέμα αντιπροσωπείας/εισαγωγέα, πόσο στηρίζει τα μηχανήματα που εισάγει και τους εκάστοτε συνεργάτες. Μιλώντας προσωπικά η Daikin μου έκανε θετική εντύπωση γιατί έχει αναλυτικότατο manual χρήσης και εγκατάστασης, που εξηγεί αναλυτικά τί κάνει η κάθε ρύθμιση έτσι ώστε να μπορέσω να ρυθμίσω αυτά που θέλω. Σε LG πχ φίλου που πήγα να δω γιατί ο εγκαταστάτης του την έβαλε ξερύθμιστη κι έφυγε, δεν έβγαζες άκρη τί κάνει η κάθε επιλογή έπρεπε να είσαι μάντης. Επίσης καθώς είμαι smarthomeάκιας, έχει άριστη υποστήριξη από την κοινότητα σε homeassistant. Τώρα τεχνικά αν ένα μηχάνημα έχει επώνυμο συμπιεστή, επώνυμο κυκλοφορητή και έχει καλή υποστήριξη, δεν πρέπει να είναι απαραίτητα Daikin - Mitsubishi για να είναι καλό... υπάρχουν δεκάδες καλές εταιρείες! Carrier, Panasonic, Hitatchi, για να πω μερικές. Οπότε σημασία για εμένα έχει να την ξέρει καλά ο εγκαταστάτης που θα επιλέξεις, να εκμεταλλευτεί τις ρυθμίσεις της, να δεις τεχνικά χαρακτηριστικά στις ίδιες συνθήκες και να κάνεις σωστή διαστασιολόγηση μην έχεις ούτε τσίτες, ούτε start-stop. Και εγγύηση γραπτώς από τον πωλητή / εισαγωγέα. Με επιλογή r290 παίρνω κάτι παραπάνω σε οικονομία χρήσης ή δεν αξίζει καν να ασχοληθώ ;
alefther Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 50 λεπτά πριν, GiannisSol είπε Με επιλογή r290 παίρνω κάτι παραπάνω σε οικονομία χρήσης ή δεν αξίζει καν να ασχοληθώ ; στην αθηνα οχι, αν ησουν καμια φλωρινα πχ αξιζε
GiannisSol Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 54 λεπτά πριν, alefther είπε στην αθηνα οχι, αν ησουν καμια φλωρινα πχ αξιζε Υπαρχει μια θεωρια που λεει οτι επειδη η r290 ειναι για ψυχρα κλιματα, οπως σωστα λες, και αποδιδει καλυτερα εκει, οτι και στα ηπια κλιματα απαιτει λιγοτερη ενεργεια και πετυχαινει καλυτερο cop. Ολα αυτα στη θεωρια, δεν ξερω κατα ποσο ισχυουν στη πραξη.
mechpanos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δεν θα στεκόμουν στο ψυκτικό μέσο. Δείτε πίνακες απόδοσης - SCOP, στην θερμοκρασία σχεδιασμού. Επίσης το R32 θεωρητικά είναι αρκετά αποδοτικότερο ανά όγκο ρευστού, στην ψύξη. Σημαντικό αν βάλεις fan coils. Δεν το έχω ψάξει παραπάνω όμως. 1
alefther Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 8 λεπτά πριν, GiannisSol είπε Υπαρχει μια θεωρια που λεει οτι επειδη η r290 ειναι για ψυχρα κλιματα, οπως σωστα λες, και αποδιδει καλυτερα εκει, οτι και στα ηπια κλιματα απαιτει λιγοτερη ενεργεια και πετυχαινει καλυτερο cop. Ολα αυτα στη θεωρια, δεν ξερω κατα ποσο ισχυουν στη πραξη. Και θεωρητικα επειδη το R290 ειναι χειροτερο (ανα μοναδα βασης) στη μεταφορα θερμοτητας θελει μεγαλυτερο συμπιεστη για να αποδωσει την ιδια μεταφορα ενεργειας απο το Ρ32 αρα μεγαλυτερη καταναλωση βασης στην πραγματικοτητα αμφιβαλω αν θα δεις μετρησιμη διαφορα σε κλιμα αθηνας που Γεναρη μηνα κανει 20 βαθμους και αν παει 15 λεμε πωπω ψυχρο μετωπο θα παγωσουμε.
GiannisSol Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Oκ καταλαβα, θα κοιταξω απλα για r32. Δεν προκειται να ασχοληθω με ψυξη, εχω ηδη 3 καλα κλιματιστικα για αυτο. Τα σωματα που εχω ειναι αλουμινιου 40 ετων, αποδιδουν εξαιρετικα. Ενδεχομενως να χρειαστει προληπτικα χημικος καθαρισμος. Δεν ξερω μηπως ειναι και υποχρεωτικος σε τοσο παλιο κυκλωμα.
konandrio Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Ταράτσα έχω την αντλία με boiler 60lit και δόχειο διαστολής που δίνει σε 4 fan coil και 2 πετσετοκρεμάστρες, στα 10 μέτρα απο την αντλία βγαίνει η καπνοδόχος απο ενεργειακό τζάκι το οποίο είναι ακριβώς στον κάτω όροφο, δηλ το μήκος απο το μπούρι είναι γύρω στα 2 μέτρα για να σκάσει στη ταράτσα, αξίζει να συνδέσω εναλλάκτη στο μπούρι εξωτερικά και να στέλνω τα νέρα στην αντλία ή γενικά με τι τρόπο μπορώ να εκμεταλλευτώ τη θερμοκρασία καυσαερίων έτσι ώστε να κάνω οικονομία στην αντλία; Με κάτι τέτοιο.... ΕΝΑΛΛΑΚΤΗΣ ΝΕΡΟΥ ΜΕ ΣΠΙΡΑΛ / Φ200 TURBODYM /W/W Κατσκευαστής: Kratki Τεχνικές προδιαγραφές της συσκευής: Ισχύς (kW): - έως 7 ισχύς kW εξαρτάται και από το τζάκι Διαστάσεις H. W. Χ (mm): 560x316 Καυσαερίων Διάμετρος (mm): 200 Θερμική απόδοση (%) έως 60% (ανάλογα με την απόδοση του κλιβάνου) Βάρος (kg): 25.6 Χωρητικότητα νερού (L): 17.5 Υλικό: λέβητας χάλυβα 4 χιλιοστών Turbodym βάση τζάκι έχει σχεδιαστεί για να τοποθετηθεί στην εξάτμιση από το τζάκι.
liopyr Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 10 hours ago, milo208 said: Να βγάλω δηλαδή αυτό το remote control και να βάλω smart που να παίζει με την hi confort; ή να το βάλω δίπλα; Δεν μας είπε ποτέ ο μηχανικός-εγκαταστάτης τι επιλογές υπήρχαν για remote control με wi-fi, δεν θα ήξερε δηλαδή. Εδώ διάβασα για την εφαρμογή smart home της Midea, την έστησα και συνδέθηκε (πάλι καλά), αλλά έχει λίγες πληροφορίες, μάλλον επειδή το version του remote είναι παλιό. Δεν δείχνει ούτε θερμοκρασίες επάνω ούτε ενέργεια/κατανάλωση κάτω, μόνο τα βασικά. Έχω σε midea το ίδιο app και δείχνει καταναλώσεις κανονικά. iletcomfort το βρίσκεις στο playstore. Αυτό έχεις βάλει ή είναι κάποια παλαιότερη έκδοση με άλλο όνομα;
mechpanos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, konandrio είπε Ταράτσα έχω την αντλία με boiler 60lit και δόχειο διαστολής που δίνει σε 4 fan coil και 2 πετσετοκρεμάστρες, στα 10 μέτρα απο την αντλία βγαίνει η καπνοδόχος απο ενεργειακό τζάκι το οποίο είναι ακριβώς στον κάτω όροφο, δηλ το μήκος απο το μπούρι είναι γύρω στα 2 μέτρα για να σκάσει στη ταράτσα, αξίζει να συνδέσω εναλλάκτη στο μπούρι εξωτερικά και να στέλνω τα νέρα στην αντλία ή γενικά με τι τρόπο μπορώ να εκμεταλλευτώ τη θερμοκρασία καυσαερίων έτσι ώστε να κάνω οικονομία στην αντλία; Πρέπει να βάλεις buffer με πρωτεύον - δευτερεύον στο οποίο θα συνδέσεις στην μία μεριά την αντλία και στην άλλη με μια δίοδη βάλα αποκοπής, δικό του κυκλοφορητή και αισθητήριο θερμοκρασίας τον εναλλάκτη του τζακιού παράλληλα, τέλος συνδέεις το κύκλωμα του δευτερεύοντος που θα είναι το κύκλωμα της θέρμανσης. Με αυτό τον τρόπο όταν το τζάκι είναι αναμμένο και τα καυσαέρια έχουν επαρκή θερμοκρασία, θα παίρνει μπροστά ο κυκλοφορητής να περάσει κάποια νερά από το τζάκι να πάρουν θερμοκρασία και να βοηθήσουν την αντλία, αλλιώς θα κόβει. Με βάση το κόστος του να γίνει αυτό εκτιμώ ότι τεχνικά και οικονομικά δεν αξίζει να ασχοληθείς εκτός αν έχεις τζάμπα ξύλα (γενικά δεν αξίζει τζάκι έναντι αντλίας εκτός αν έχεις πρόσβαση σε πολύ φθηνά έως τζάμπα ξύλα)...
konandrio Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Όχι δεν έχω τσάμπα ξυλα, απλά στην εγκατάσταση υπολόγιζα ότι δεν θα το ανάβω συχνά , αλλά τελικά το ανάβω σχεδόν κάθε μέρα και έλεγα αφού το ανάβω μήπως εκμεταλλευτώ τα καυσαέρια. Θα πάρω καμιά προσφορά να δω αν αξίζει. 24 λεπτά πριν, mechpanos είπε Πρέπει να βάλεις buffer με πρωτεύον - δευτερεύον στο οποίο θα συνδέσεις στην μία μεριά την αντλία και στην άλλη με μια δίοδη βάλα αποκοπής, δικό του κυκλοφορητή και αισθητήριο θερμοκρασίας τον εναλλάκτη του τζακιού παράλληλα, τέλος συνδέεις το κύκλωμα του δευτερεύοντος που θα είναι το κύκλωμα της θέρμανσης. Με αυτό τον τρόπο όταν το τζάκι είναι αναμμένο και τα καυσαέρια έχουν επαρκή θερμοκρασία, θα παίρνει μπροστά ο κυκλοφορητής να περάσει κάποια νερά από το τζάκι να πάρουν θερμοκρασία και να βοηθήσουν την αντλία, αλλιώς θα κόβει. Με βάση το κόστος του να γίνει αυτό εκτιμώ ότι τεχνικά και οικονομικά δεν αξίζει να ασχοληθείς εκτός αν έχεις τζάμπα ξύλα (γενικά δεν αξίζει τζάκι έναντι αντλίας εκτός αν έχεις πρόσβαση σε πολύ φθηνά έως τζάμπα ξύλα)...
milo208 Δημοσ. Σάββατο στις 01:05 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:05 μμ 15 ώρες πριν, liopyr είπε Έχω σε midea το ίδιο app και δείχνει καταναλώσεις κανονικά. iletcomfort το βρίσκεις στο playstore. Αυτό έχεις βάλει ή είναι κάποια παλαιότερη έκδοση με άλλο όνομα; To SmartHome είχα βάλει, έκδοση 3.8.0. Σήμερα έβαλα και το iLetComfort, έκδοση 1.5.2. Έχει ακριβώς την ίδια οθόνη με του SmartHome, χωρίς καταναλώσεις. Νομίζω φταίει που η έκδοση του control panel είναι παλιά (2.1.4), τα ελληνικά του ήταν τόσο δυσνόητα που το έχουμε γυρίσει στα αγγλικά για να ρυθμίσουμε καμπύλες κλπ. 1
kostas_22 Δημοσ. Σάββατο στις 01:19 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:19 μμ (επεξεργασμένο) για να δείτε την κατανάλωση στην εφαρμογή ,πρέπει να βάλετε τιμές στο πεδίο "electric cost setting" στο μενού ηλεκτρική κατανάλωση, στις τρεις τελείες πάνω δεξιά στην οθόνη,στο αρχικό μενού της εφαρμογής Επεξ/σία Σάββατο στις 01:20 μμ από kostas_22 1
mechpanos Δημοσ. Σάββατο στις 04:11 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 04:11 μμ 21 ώρες πριν, GiannisSol είπε Oκ καταλαβα, θα κοιταξω απλα για r32. Δεν προκειται να ασχοληθω με ψυξη, εχω ηδη 3 καλα κλιματιστικα για αυτο. Τα σωματα που εχω ειναι αλουμινιου 40 ετων, αποδιδουν εξαιρετικα. Ενδεχομενως να χρειαστει προληπτικα χημικος καθαρισμος. Δεν ξερω μηπως ειναι και υποχρεωτικος σε τοσο παλιο κυκλωμα. Σίγουρα είναι υποχρεωτικός, αν και αλουμινίου οπότε λογικά δεν θα έχουν την αμάκα των χαλύβδινων σωμάτων. Ωστόσο μιας και έχεις σώματα άρα θα πας σε σχετικά υψηλές θερμοκρασίες, πριν επιλέξεις τυφλά το ένα ή το άλλο ψυκτικό μέσο, δες με το μελετητή σου τί θερμοκρασία θα δουλεύει και βάσει αυτής δες τους πίνακες χαρακτηριστικών, τί απόδοση πιάνει κάθε μοντέλο.
GiannisSol Δημοσ. Σάββατο στις 08:37 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 08:37 μμ (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, mechpanos είπε Σίγουρα είναι υποχρεωτικός, αν και αλουμινίου οπότε λογικά δεν θα έχουν την αμάκα των χαλύβδινων σωμάτων. Ωστόσο μιας και έχεις σώματα άρα θα πας σε σχετικά υψηλές θερμοκρασίες, πριν επιλέξεις τυφλά το ένα ή το άλλο ψυκτικό μέσο, δες με το μελετητή σου τί θερμοκρασία θα δουλεύει και βάσει αυτής δες τους πίνακες χαρακτηριστικών, τί απόδοση πιάνει κάθε μοντέλο. Έγραψα και παραπάνω ότι το κύκλωμα σωμάτων ήδη λειτουργεί και γνωρίζω πως συμπεριφέρονται τα σωματα στο σπίτι. Θερμοκρασίες 50 βαθμών θέλω μόνο στους χιονιαδες όταν κάνει στην Αθήνα. Τις υπόλοιπες φυσιολογικες για την Αθήνα μέρες χρειάζομαι από 40 βαθμούς και κάτω. Αυτό συμβαίνει γιατί το σπίτι ήταν αμονωτο και μπήκαν μεγάλα σώματα και έπειτα που μονωθηκε, του πέφτουν μεγάλα. Άρα θα κοιτάζω cop στους 7 και 2 βαθμούς εξωτερικη και 35 και 55 βαθμούς νερά προσαγωγής αντίστοιχα, καθώς δεν βλέπω άλλους συνδιασμούς. Σωστά; Επεξ/σία Σάββατο στις 08:39 μμ από GiannisSol 1
JLEE Δημοσ. Σάββατο στις 09:10 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 09:10 μμ Ας πω μια δυσάρεστη εμπειρία.. Αντλία carrier αγορασμένη εγκατεστημένη το 2018 έκαψε πλακέτα στα μέσα Σεπτεμβρίου.. Επικοινωνία με την τοπική αντιπροσωπεία για Service. Έρχονται μου λένε έκαψε πλακέτα (είχε αρπάξει όντως μου το έδειξαν). Ελλάδα δεν υπάρχει ανταλλακτικό οπότε παραγγέλνουν από Ιταλία θαρρώ. Ένα μήνα αργότερα και 1200 ευρώ μείον έρχεται. Το τοποθετούν και δεν παίζει. Έριχνε το ρελε όπως πριν. Το ψάχνουν και μου λένε είναι και ο reactor καμένος. Ελλάδα δεν υπάρχει οπότε περιμένουμε τρεις εβδομάδες για να έρθει. Έρχονται αλλάζουν τον reactor και πάλι ρίχνει ρελε. Βάζουν βγάζουν μου λένε πρέπει να μιλήσουμε με το κεντρικό Service να μας δώσει καμία ιδέα τι άλλο θα μπορούσε να μην του αρέσει. Περνάνε άλλες τρεις εβδομάδες και έρχονται. Κοιτούσαν ένα ένα τις συνδέσεις και μιλούσαν ταυτόχρονα με το κεντρικό Service και μετά από ένα γεμάτο τρίωρο μου λένε ότι η καινούργια πλακέτα μάλλον ήρθε ελαττωματική και θα παραγγείλουν νέα! Με λίγα λόγια την βγάζουμε μια σόμπα αλογόνου και θα περιμένουμε μέχρι τις 20 του Γενάρη να έρθει η πλακέτα και να ελπίζουμε ότι θα την φτιάξουν! 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα