milo208 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Χρόνια πολλά, Καλή χρονιά! να' χετε ζέστη τον χειμώνα και δροσιά το καλοκαίρι 😉 Βλέπω τις ωραίες οθονίτσες που ανεβάζετε και ζηλεύω... εγώ παιδεύομαι με την προπολεμική της Riello (ίδια με Midea, Baxi κλπ), ανέβα οθόνη, κατέβα οθόνη, για διαγράμματα ούτε λόγος. Και μιλάμε για περσινή αγορά, όχι κανα παλιό μοντέλο.
fylatos Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 45 λεπτά πριν, ababa641 είπε Το 2°C είδα οτι μπορεί να πάει απο -10°C έως +10°C. Επειδή δεν το κατάλαβα, μήπως μπορείς να μου το εξηγήσεις πάλι? Συνήθως αυτή είναι η τιμή του? Ευχαριστώ Αν ας πούμε το έχεις στους 22 και έχεις 21 βαθμούς μέσα δεν ανάβει, αν πέσει στους 20 ανάβει. 1 λεπτό πριν, milo208 είπε Χρόνια πολλά, Καλή χρονιά! να' χετε ζέστη τον χειμώνα και δροσιά το καλοκαίρι 😉 Βλέπω τις ωραίες οθονίτσες που ανεβάζετε και ζηλεύω... εγώ παιδεύομαι με την προπολεμική της Riello (ίδια με Midea, Baxi κλπ), ανέβα οθόνη, κατέβα οθόνη, για διαγράμματα ούτε λόγος. Και μιλάμε για περσινή αγορά, όχι κανα παλιό μοντέλο. Δεν παίρνει κανένα θερμοστάτη smart; *edit παίρνει και έχει την hi comfort εφαρμογή που τα έχει όλα. Αν το θες το βάζεις. Κι εμένα baxi είναι απλά έχει τον baxi mago πάνω που είναι Σμαρτ. Έξτρα τον αγόρασα.
ababa641 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, fylatos είπε Αν ας πούμε το έχεις στους 22 και έχεις 21 βαθμούς μέσα δεν ανάβει, αν πέσει στους 20 ανάβει. Ως θερμοστάτη χώρου υπάρχει αυτός ο οποίος είναι συνδεδεμένος με τον δεύτερο κυκλοφορητή. Με τον θερμοστατη της αντλίας ρυθμίζω μόνο θερμοκρασία νερών.
GiannisSol Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Έχω ξεκινήσει να παίρνω προσφορές για αντλία με το εξοικονομώ να παίρνω ιδεα. Έχουν καταλήξει βάση μελέτης στα 10 kw , περιοχή Αθήνας . Υπαρχει κάτι να προσέξω στην επιλογή αντλίας όπως στα κλιματιστικά στη θερμανση που είναι η μέρα με τη νύχτα τα κινέζικα με τα επώνυμα ιαπωνικά στο θέμα της κατανάλωσης; Ρωτάω γιατί το κόστος των inventor ,nobus midea, sendo είναι σχεδόν το μισό από τις Daikin ,Mitsubishi κλπ επώνυμες. Πέραν της ποιότητας κατασκευής που θεωρω δεδομένο ότι θα είναι καλύτερη , ενδεχομενως και η αξιοπιστία , υπάρχει καμία μεγάλη διαφορά στη κατανάλωση όπως συμβαίνει με τα κλιματιστικά ; Από τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους βλέπω σχεδόν ίδιους δείκτες cop και scop στους κλίμακες που με αφορούν 7 και 2 βαθμοί εξωτερικοί , με 55 βαθμούς νερά. Το σπίτι όπως λειτουργεί τώρα (μονωθηκε σε σχέση με το παρελθόν) με το λέβητα πετρελαίου, με 40-43 βαθμούς νερά καταφέρνει να ζεστάνει το σπίτι κανονικά στους 22-23 βαθμούς. Οπότε η αντλία γενικά θα δουλεύει χαμηλά . Ίσως μόνο στους 3-4 ημερους χιονιαδες να χρειαστεί 50 βαθμούς. Επίσης μια επιλογή αντλίας r290 στην Αθήνα θα βοηθούσε στην οικονομικότερη λειτουργία η ούτε καν; Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου από GiannisSol
Lucifer Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, GiannisSol είπε Με inventor, ΒΑ Αττική, μόνο στα χιόνια το είχα πάει πάνω από 48 πάντως. Και το παίζω κοντομάνικο στους 23 για να αράζουν οι γάτες στα καλοριφέρ και να μην ξυπνάμε σαν ς
milo208 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, fylatos είπε Δεν παίρνει κανένα θερμοστάτη smart; *edit παίρνει και έχει την hi comfort εφαρμογή που τα έχει όλα. Αν το θες το βάζεις. Κι εμένα baxi είναι απλά έχει τον baxi mago πάνω που είναι Σμαρτ. Έξτρα τον αγόρασα. Να βγάλω δηλαδή αυτό το remote control και να βάλω smart που να παίζει με την hi confort; ή να το βάλω δίπλα; Δεν μας είπε ποτέ ο μηχανικός-εγκαταστάτης τι επιλογές υπήρχαν για remote control με wi-fi, δεν θα ήξερε δηλαδή. Εδώ διάβασα για την εφαρμογή smart home της Midea, την έστησα και συνδέθηκε (πάλι καλά), αλλά έχει λίγες πληροφορίες, μάλλον επειδή το version του remote είναι παλιό. Δεν δείχνει ούτε θερμοκρασίες επάνω ούτε ενέργεια/κατανάλωση κάτω, μόνο τα βασικά. Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου από milo208 1
greg4 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 7 hours ago, GiannisSol said: Ρωτάω γιατί το κόστος των inventor ,nobus midea, sendo είναι σχεδόν το μισό από τις Daikin ,Mitsubishi κλπ επώνυμες. Πέραν της ποιότητας κατασκευής που θεωρω δεδομένο ότι θα είναι καλύτερη , ενδεχομενως και η αξιοπιστία , υπάρχει καμία μεγάλη διαφορά στη κατανάλωση όπως συμβαίνει με τα κλιματιστικά ; Και εγώ στην ίδια φάση είμαι τώρα. Κοίτα midea είναι αρκετά καλές, με καλό μενού. Έχει ένας φίλος μου r32 14αρα με fan coil είναι πολύ ευχαριστημένος με πολύ καλές κατανάλωση. Εγώ περιμένω τιμές για hitachi, mitsubishi και.. midea r290 δεν ξέρω αν υπάρχει λόγος να πάνε. Βασικό πλεονέκτημα είναι τα 70+ βαθμούς (που δεν χρειάζονται) αλλά δεν νομίζω να δίνει καλύτερο COP.
cmaniac Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Από αυτά που διαβάζω εδώ πάντως φαίνεται οι Daikin να έχουν σημαντικά καλύτερες ρυθμίσεις / δυνατότητες παραμετροποίησης.
GiannisSol Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, cmaniac είπε Από αυτά που διαβάζω εδώ πάντως φαίνεται οι Daikin να έχουν σημαντικά καλύτερες ρυθμίσεις / δυνατότητες παραμετροποίησης. Τι παραπανω σε δυνατοτητες εχει η daikin; Αν μπορεις επιγραμματικα θα με βοηθουσε. Προσπαθω να καταλαβω αν επιβαλλεται να παω σε ακριβη αντλια, οπως τα κλιματιστικα στη θερμανση. Επισης λογο κοστους προς το παρον θα παραμεινω με το μποιλερ ΖΝΧ στο παταρι ως εχει παραλληλα συνδεδεμενο με το κυκλωμα καλοριφερ. Εχω σωληνωσεις τυπου ομπρελα, δηλαδη διατρεχουν τον τοιχο ψηλα και χαμηλα και τροφοδοτουν τα σωματα και μποιλερ. Εστω οτι δουλευω τα νερα στους 40 βαθμους θα εχει και το μποιλερ μονιμα 40 τα νερα, οταν χρειαστω να κανω μπανιο που ισως θελω πιο ζεστο νερο, μια το πολυ 5λεπτη λειτουργια του θερμοσιφωνα θα φερει το νερο εκει που θελω. Μελλοντικα οταν θα χαλασει το συγκεκριμενο μποιλερ θα παω σε νεο για αντλια θερμοτητας και θα συνδεθει με τριοδη οπως πρεπει.
alefther Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 1 λεπτό πριν, GiannisSol είπε Εστω οτι δουλευω τα νερα στους 40 βαθμους θα εχει και το μποιλερ μονιμα 40 τα νερα, οταν χρειαστω να κανω μπανιο που ισως θελω πιο ζεστο νερο, μια το πολυ 5λεπτη λειτουργια του θερμοσιφωνα θα φερει το νερο εκει που θελω. Μελλοντικα οταν θα χαλασει το συγκεκριμενο μποιλερ θα παω σε νεο για αντλια θερμοτητας και θα συνδεθει με τριοδη οπως πρεπει. μη κανετε τετοοιες πατεντες ... η βαλε τριοδη για το boiler η αστο εκτος τι θα κανεις πχ σε μια μερα σαν σημερα που σε εμενα τουλαχιστον τα νερα ειναι στους 28
GiannisSol Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 5 λεπτά πριν, alefther είπε μη κανετε τετοοιες πατεντες ... η βαλε τριοδη για το boiler η αστο εκτος τι θα κανεις πχ σε μια μερα σαν σημερα που σε εμενα τουλαχιστον τα νερα ειναι στους 28 Θεωρω οτι 28 βαθμοι για τακτικη απλη χρηση χεριων προσωπου κτλ ειναι μια χαρα. Σε περιπτωση μπανιου ενα ολιγολεπτο αναμμα του θερμοσιφωνου πιστευω θα ειναι ικανοποιητικο. Το εχω διαπιστωσει αυτο γιατι και τωρα ετσι το δουλευω με το πετρελαιο. Δηλαδη απο 35 βαθμους παει στους 48-50 πολυ συντομα (καπου στο 5 λεπτο) . Καμια σχεση με το να ξεκιναω να θερμαινω 9 βαθμους νερα που εχει τωρα η παροχη μου. Τι επιπτωσεις εχει τεχνικα αυτη η υλοποιηση στην αντλια και θεωρειται πατεντα; Περα του οτι θα χρειαστω καποια αναμματα του θερμοσιφωνα που επιβαρυνουν εμενα.
chek2fire Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 10 ώρες πριν, GiannisSol είπε Έχω ξεκινήσει να παίρνω προσφορές για αντλία με το εξοικονομώ να παίρνω ιδεα. Έχουν καταλήξει βάση μελέτης στα 10 kw , περιοχή Αθήνας . Υπαρχει κάτι να προσέξω στην επιλογή αντλίας όπως στα κλιματιστικά στη θερμανση που είναι η μέρα με τη νύχτα τα κινέζικα με τα επώνυμα ιαπωνικά στο θέμα της κατανάλωσης; Ρωτάω γιατί το κόστος των inventor ,nobus midea, sendo είναι σχεδόν το μισό από τις Daikin ,Mitsubishi κλπ επώνυμες. Πέραν της ποιότητας κατασκευής που θεωρω δεδομένο ότι θα είναι καλύτερη , ενδεχομενως και η αξιοπιστία , υπάρχει καμία μεγάλη διαφορά στη κατανάλωση όπως συμβαίνει με τα κλιματιστικά ; Από τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους βλέπω σχεδόν ίδιους δείκτες cop και scop στους κλίμακες που με αφορούν 7 και 2 βαθμοί εξωτερικοί , με 55 βαθμούς νερά. Το σπίτι όπως λειτουργεί τώρα (μονωθηκε σε σχέση με το παρελθόν) με το λέβητα πετρελαίου, με 40-43 βαθμούς νερά καταφέρνει να ζεστάνει το σπίτι κανονικά στους 22-23 βαθμούς. Οπότε η αντλία γενικά θα δουλεύει χαμηλά . Ίσως μόνο στους 3-4 ημερους χιονιαδες να χρειαστεί 50 βαθμούς. Επίσης μια επιλογή αντλίας r290 στην Αθήνα θα βοηθούσε στην οικονομικότερη λειτουργία η ούτε καν; σε μένα πάντως ένα από τους μηχανικούς που είχα μιλήσει μου είχε πει ότι όπου έχουν βάλει midea ας πούμε δεν έχουν κάποιο πρόβλημα αλλά το θέμα είναι η υποστήριξη και σε βάθος χρόνου αν θα την έχεις. Δηλαδή στην Daikin υπάρχει άμεση υποστήριξη σε όποιο θέμα παρουσιαστεί.
alefther Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 28 λεπτά πριν, GiannisSol είπε Τι επιπτωσεις εχει τεχνικα αυτη η υλοποιηση στην αντλια και θεωρειται πατεντα; οταν το νερο στο boiler ειναι σε θερμοκρασια μεγαλυτερη απο αυτη της προσαγωγης της ΚΘ, η ΚΘ θα κρυωνει το boiler. οταν η ΚΘ θα αναψει στις 3 το πρωι, και το boiler δε θα χρησιμοποιηθει για 4-5-6 ωρες, η ΚΘ θα το θερμανει θες δες θες.
fylatos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 4 ώρες πριν, milo208 είπε Να βγάλω δηλαδή αυτό το remote control και να βάλω smart που να παίζει με την hi confort; ή να το βάλω δίπλα; Δεν μας είπε ποτέ ο μηχανικός-εγκαταστάτης τι επιλογές υπήρχαν για remote control με wi-fi, δεν θα ήξερε δηλαδή. Εδώ διάβασα για την εφαρμογή smart home της Midea, την έστησα και συνδέθηκε (πάλι καλά), αλλά έχει λίγες πληροφορίες, μάλλον επειδή το version του remote είναι παλιό. Δεν δείχνει ούτε θερμοκρασίες επάνω ούτε ενέργεια/κατανάλωση κάτω, μόνο τα βασικά. Λογικά ναι δε χάνεις κάτι να ρωτήσεις την αντιπροσωπεία. 1
mechpanos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 54 λεπτά πριν, GiannisSol είπε Τι επιπτωσεις εχει τεχνικα αυτη η υλοποιηση στην αντλια και θεωρειται πατεντα; Περα του οτι θα χρειαστω καποια αναμματα του θερμοσιφωνα που επιβαρυνουν εμενα. Τεχνικά δεν τρέχει τίποτα. Ενεργειακά δεν σε συμφέρει, είναι σαν να καις ένα παραπάνω σώμα συνέχεια χωρίς λόγο. Τουλάχιστον πάρε ένα ρολό κουβέρτα υαλοβάμβακα ή πετροβάμβακα με αλουμινόχαρτο να τυλίξεις το μπόιλερ μέσα στο πατάρι να μην έχεις περαιτέρω απώλειες και κάποια στιγμή που θα έχεις την οικονομική άνεση, βάζεις μπόιλερ λεβητοστασίου. Αν θες μπορείς να κάνεις κάποια σχετική πρόβλεψη στις σωληνώσεις για να μην κάνεις μετά μερεμέτια, βάλε πχ το σώμα μιας 3οδης και τάπωσέ το. 1 ώρα πριν, GiannisSol είπε Τι παραπανω σε δυνατοτητες εχει η daikin; 51 λεπτά πριν, chek2fire είπε σε μένα πάντως ένα από τους μηχανικούς που είχα μιλήσει μου είχε πει ότι όπου έχουν βάλει midea ας πούμε δεν έχουν κάποιο πρόβλημα αλλά το θέμα είναι η υποστήριξη και σε βάθος χρόνου αν θα την έχεις. Τίποτα παραπάνω δεν έχει σαν δυνατότητες. Είναι ένα καλό μηχάνημα, όπως υπάρχουν και άλλα πολύ καλά. Και η Midea ακόμα είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ψυκτικών μηχανημάτων στον κόσμο. Από κει και πέρα είναι και θέμα αντιπροσωπείας/εισαγωγέα, πόσο στηρίζει τα μηχανήματα που εισάγει και τους εκάστοτε συνεργάτες. Μιλώντας προσωπικά η Daikin μου έκανε θετική εντύπωση γιατί έχει αναλυτικότατο manual χρήσης και εγκατάστασης, που εξηγεί αναλυτικά τί κάνει η κάθε ρύθμιση έτσι ώστε να μπορέσω να ρυθμίσω αυτά που θέλω. Σε LG πχ φίλου που πήγα να δω γιατί ο εγκαταστάτης του την έβαλε ξερύθμιστη κι έφυγε, δεν έβγαζες άκρη τί κάνει η κάθε επιλογή έπρεπε να είσαι μάντης. Επίσης καθώς είμαι smarthomeάκιας, έχει άριστη υποστήριξη από την κοινότητα σε homeassistant. Τώρα τεχνικά αν ένα μηχάνημα έχει επώνυμο συμπιεστή, επώνυμο κυκλοφορητή και έχει καλή υποστήριξη, δεν πρέπει να είναι απαραίτητα Daikin - Mitsubishi για να είναι καλό... υπάρχουν δεκάδες καλές εταιρείες! Carrier, Panasonic, Hitatchi, για να πω μερικές. Οπότε σημασία για εμένα έχει να την ξέρει καλά ο εγκαταστάτης που θα επιλέξεις, να εκμεταλλευτεί τις ρυθμίσεις της, να δεις τεχνικά χαρακτηριστικά στις ίδιες συνθήκες και να κάνεις σωστή διαστασιολόγηση μην έχεις ούτε τσίτες, ούτε start-stop. Και εγγύηση γραπτώς από τον πωλητή / εισαγωγέα. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα