dimpap61 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 16 λεπτά πριν, alefther είπε θα σου προτεινα να γυρισεις το μενου στα αγγλικα να δεις τους οριτζιναλ ορους στα ελληνικα οι συνηθεις οροι ειναι προσαγωγη (προς τους πομπους - outflow στα αγγλικα) και επιστροφη (απο τους πομπους - inflow στα αγγλικα) "εξαγωγη" λογικα ειναι η κατα λεξη μεταφραση του outflow αρα η προσαγωγη προς τα σωματα (εξαγωγη απο την αντλια) ... οποτε θα σου ελεγα να το αφησεις ετσι ... Σ' ευχαριστώ.
mechpanos Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 Στην Daikin νομίζω ρυθμίζεις μόνο προσαγωγή και ΔΤ, και προσπαθεί να κρατήσει το ΔΤ μεταβάλλοντας την παροχή και τη θερμοκρασία με τις στροφές του συμπιεστή. Νομίζω ότι είναι η πιο σωστή λειτουργία. Δεν ξέρω τί προσέγγιση έχουν οι άλλοι κατασκευαστές στον αλγόριθμο λειτουργίας τους αλλά κι εγώ θα επέλεγα την ρύθμιση της εξερχόμενης θερμοκρασίας.
liopyr Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Χαζεύω τις καταναλώσεις που γράφετε σε προηγούμενες σελίδες και νομίζω είμαι πολύ ψηλά (αν δεχθούμε πως το app της Midea είναι αξιόπιστο). Τις τελευταίες μέρες που άναψα την αντλία, δεν βλέπω ποτέ την realtime κατανάλωση να πέφτει κάτω από 1.38 KW/h, και αυτό με το ECO mode (που δεν έχω ιδέα τι κάνει) ενεργοποιημένο. Το σπίτι είναι 130 τ.μ ισόγειο με 10 σώματα, παλιό και χωρίς σοβαρή μόνωση, αλλά έχει και κάποιους τοίχους που έχουν μισό μέτρο πάχος και σχετικά καλά αλουμίνια σε πόρτες και παράθυρα. Από επάνω είναι ένα ακόμη σπίτι, δεν έχω ταράτσα, και αριστερά - δεξιά συνορεύει με άλλα σπίτια μεσοτοιχία. Η αντλία είναι 14KW monoblock. Την ρυθμίζω συνήθως στους 21 - 22C που πίστευα πως είναι η επιθυμητή θερμοκρασία δωματίου, αλλά απ'όσο κατάλαβα είναι η θερμοκρασία νερού; Υπάρχει κάποια ρύθμιση για να βελτιώσω κάπως την κατανάλωση; Το COP σήμερα που έμεινε αρκετές ώρες αναμμένη, είναι στο 4,09. Επεξ/σία 29 Δεκεμβρίου 2024 από liopyr
mechpanos Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 Μια χαρά είσαι. Δεν έχει νόημα η σύγκριση καταναλώσεων. Τις τελευταίες μέρες έχει βάλει κρύα λογικό είναι να έχει τέτοιες καταναλώσεις. Τώρα αν μπορείς να κάνεις κάτι να τις μειώσεις σχετικά, είναι να δεις αν έχει ενεργοποιημένη καμπύλη αντιστάθμισης, αν όχι να την ενεργοποιήσεις και αν ναι, να αρχίσεις να την σκαλίζεις σιγά σιγά για να την βελτιστοποιήσεις. 1
liopyr Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 Η καμπύλη αντιστάθμισης είναι το curve mode που βλέπω στο app φαντάζομαι; Δεν το έχω δοκιμάσει αυτό ακόμα, επειδή αναφέρει πως αν το ενεργοποιήσω θα ελέγχει αυτόματα την θερμοκρασία νερού με βάση την εξωτερική θερμοκρασία στο περιβάλλον, την οποία λογικά θα την διαβάζει μέσω κάποιου σενσορα που βρίσκεται εκεί που είναι η εξωτερική μονάδα. Επειδή όμως η εξωτερική μονάδα είναι τοποθετημένη σε μια εσωτερική αυλή, το σημείο αυτό έχει αρκετά χαμηλότερη θερμοκρασία από την πραγματική του περιβάλλοντος, λόγω της ίδιας της αντλίας. Δηλαδή μπορεί να έχει 11C κανονικά έξω, αλλά το σημείο που δουλεύει η αντλία να διαβάζει 7C, λόγω του παγωμένου αέρα που βγάζει όταν λειτουργεί. Επίσης, τι ακριβώς υπάρχει να σκαλίσω όταν ενεργοποιηθεί, αφού θερμοκρασία δεν θα μπορώ να ορίσω πλέον;
mechpanos Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 Δεν πειράζει. Αν όταν έξω έχει 11 η αντλία διαβάζει 7, όταν έχει 15 θα διαβάζει 12 και όταν έχει 20, θα διαβάζει 17-18 ξέρω γω, θα το παρατηρήσεις και θα το δεις αυτό. Σημασία έχει ότι καθώς οι απώλειες μειώνονται με την αύξηση της θερμοκρασίας, η αντλία μπορεί να ρίξει την θερμοκρασία του νερού προσαγωγής συνεχιζοντας να το κρατά ζεστό αλλά αυξάνοντας δραματικά το cop της (δες το τεχνικό φυλλάδιο τί cop έχει για διαφορετικές θερμοκρασίες νερού και θα καταλαβεις) και λειτουργώντας χωρίς να κόβει από τον θερμοστάτη. Η βελτιστοποίηση έγκειται στο ότι θα πρέπει με την παρατήρηση και την χρήση, να καθορίσεις τις παραμέτρους της καμπύλης που θα ακολουθεί η αντλία, πχ 50 βαθμούς από 5 εξωτερική και κάτω, 40 από 15 εξωτερική και πάνω...αν βλέπεις ότι το συνεχίζει και κόβει από θερμοστάτη, παίζεις με τη ρύθμιση αυτή πχ το 40 να γίνει 38, το 50 48, ή το 5 να γίνει μηδέν, κλπ... 2
NOODLE Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Παίδες έχω ρυθμισμένη θερμοκρασία στο 22.5 το πάτωμα τώρα το πρωί δεν το νιώθω ζεστό. στους 23 είναι μια χαρά!!! αλλά 23 δεν είναι λίγο υπερβολικό ; ΥΓ είμαι με αντλία θερμότητας και φουλ θερμομόνωση σε όλο το σπίτι (μονοκατοικία)
fylatos Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 31 λεπτά πριν, NOODLE είπε Παίδες έχω ρυθμισμένη θερμοκρασία στο 22.5 το πάτωμα τώρα το πρωί δεν το νιώθω ζεστό. στους 23 είναι μια χαρά!!! αλλά 23 δεν είναι λίγο υπερβολικό ; ΥΓ είμαι με αντλία θερμότητας και φουλ θερμομόνωση σε όλο το σπίτι (μονοκατοικία) Λογικά στους 22.5 σου σβήνει πιο συχνά απλά. Δεν έχω καταλάβει γιατί έχει "ποινικοποιηθεί" η υψηλή θερμοκρασία στο σπίτι 21-23 είναι το ιδανικό. Άλλοι θέλουν 21 άλλοι 23. Η διαφορά του 22.5 και 23 στο λογαριασμό θα είναι αμελητέα. Η διαφορά έναντι των γενικών μηνιαίων εξόδων μιας μονοκατοικίας ακόμα μικρότερη. 1
NOODLE Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, fylatos είπε Λογικά στους 22.5 σου σβήνει πιο συχνά απλά. Δεν έχω καταλάβει γιατί έχει "ποινικοποιηθεί" η υψηλή θερμοκρασία στο σπίτι 21-23 είναι το ιδανικό. Άλλοι θέλουν 21 άλλοι 23. Η διαφορά του 22.5 και 23 στο λογαριασμό θα είναι αμελητέα. Η διαφορά έναντι των γενικών μηνιαίων εξόδων μιας μονοκατοικίας ακόμα μικρότερη. Ότι μου είπε ο εγκαταστατης φίλε μου και στις παρέες στο καφέ έξω ξέρεις Εεε όχι ρε 23 είναι πολύ δεν κάνει καλό για την υγεία. Εγώ πιστεύω το κάθε σπίτι είναι διαφορετικό και το βάζεις εκεί που νιώθεις πιο άνετα. Για αυτό ρωτάω και εδώ να πάρω γνώμη
alefther Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, NOODLE είπε Ότι μου είπε ο εγκαταστατης φίλε μου και στις παρέες στο καφέ έξω ξέρεις Εεε όχι ρε 23 είναι πολύ δεν κάνει καλό για την υγεία. Εγώ πιστεύω το κάθε σπίτι είναι διαφορετικό και το βάζεις εκεί που νιώθεις πιο άνετα. Για αυτό ρωτάω και εδώ να πάρω γνώμη εγω ειμαι με 24 χρονια τωρα, δεν εχω βγαλει τριτο ματι ακομα 2
ababa641 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους με υγεία!!! Σε αντλία Hitachi που έχω, στο μενού έχει τις εξής επιλογές για αντιστάθμιση: Σημεία, Κλιμακωτά, Σταθερό. Ποιο είναι προτιμότερο να επιλέξουμε και σε ποιες θερμοκρασίες νερού? Επίσης αυτό το 2°C στις καμπύλες τι ρυθμίζει ακριβώς? Στο "σημεία" που το έχω όπως βλέπετε στις φώτο, καταναλώνω αυτές τις μέρες 40kwh/ημέρα στο νομό Βοιωτίας. Μπορώ να αλλάξω κάτι ώστε να περιοριστεί η κατανάλωση?
fylatos Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 21 λεπτά πριν, ababa641 είπε Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους με υγεία!!! Σε αντλία Hitachi που έχω, στο μενού έχει τις εξής επιλογές για αντιστάθμιση: Σημεία, Κλιμακωτά, Σταθερό. Ποιο είναι προτιμότερο να επιλέξουμε και σε ποιες θερμοκρασίες νερού? Επίσης αυτό το 2°C στις καμπύλες τι ρυθμίζει ακριβώς? Στο "σημεία" που το έχω όπως βλέπετε στις φώτο, καταναλώνω αυτές τις μέρες 40kwh/ημέρα στο νομό Βοιωτίας. Μπορώ να αλλάξω κάτι ώστε να περιοριστεί η κατανάλωση? Το δύο λογικά είναι η υστέρηση, αν δε πάει +-2 δεν λειτουργεί. Στο σημεία λογικά βάζεις χειροκίνητα σημεία, στο κλιμακωτό είναι με κλίση πχ. 1.2. το σταθερό λογικά είναι μια θερμοκρασία Φιξ. Εμένα πχ έχει μόνο το κλιμακωτό και το σταθερό. 3 ώρες πριν, NOODLE είπε Ότι μου είπε ο εγκαταστατης φίλε μου και στις παρέες στο καφέ έξω ξέρεις Εεε όχι ρε 23 είναι πολύ δεν κάνει καλό για την υγεία. Εγώ πιστεύω το κάθε σπίτι είναι διαφορετικό και το βάζεις εκεί που νιώθεις πιο άνετα. Για αυτό ρωτάω και εδώ να πάρω γνώμη Ε ναι στις παρέες όλοι λένε εγώ με 20 νιώθω καλά. Κι εγώ φίλε πριν καθόμουν στο μπαλκόνι με 10 βαθμούς με κοντό και ήμουν κύριος αλλά δε κρυώνουν όλοι το ίδιο. Αν έχεις παιδιά, γυναίκα κλπ προφανώς και το 20 είναι λίγο. Βάλτο εκεί που νιώθεις καλά δε θα έχει τεράστια διαφορά στην κατανάλωση ο 0.5 βαθμός. Έχουν τρομοκρατήσει τους πάντες. Εγώ την ξέχασα μια φορά που την έβαλα χειροκίνητα στις 23.5, έμεινε έτσι μια εβδομάδα και το πήραμε χαμπάρι και είδα κατανάλωση και ήταν -5%, μάλλον ήταν καλύτερα τα start stops. Τα συμπεράσματα δικά σου. 2
ababa641 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2 ώρες πριν, fylatos είπε Το δύο λογικά είναι η υστέρηση, αν δε πάει +-2 δεν λειτουργεί. Στο σημεία λογικά βάζεις χειροκίνητα σημεία, στο κλιμακωτό είναι με κλίση πχ. 1.2. το σταθερό λογικά είναι μια θερμοκρασία Φιξ. Εμένα πχ έχει μόνο το κλιμακωτό και το σταθερό. Το 2°C είδα οτι μπορεί να πάει απο -10°C έως +10°C. Επειδή δεν το κατάλαβα, μήπως μπορείς να μου το εξηγήσεις πάλι? Συνήθως αυτή είναι η τιμή του? Ευχαριστώ
NOODLE Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2 ώρες πριν, fylatos είπε Το δύο λογικά είναι η υστέρηση, αν δε πάει +-2 δεν λειτουργεί. Στο σημεία λογικά βάζεις χειροκίνητα σημεία, στο κλιμακωτό είναι με κλίση πχ. 1.2. το σταθερό λογικά είναι μια θερμοκρασία Φιξ. Εμένα πχ έχει μόνο το κλιμακωτό και το σταθερό. Ε ναι στις παρέες όλοι λένε εγώ με 20 νιώθω καλά. Κι εγώ φίλε πριν καθόμουν στο μπαλκόνι με 10 βαθμούς με κοντό και ήμουν κύριος αλλά δε κρυώνουν όλοι το ίδιο. Αν έχεις παιδιά, γυναίκα κλπ προφανώς και το 20 είναι λίγο. Βάλτο εκεί που νιώθεις καλά δε θα έχει τεράστια διαφορά στην κατανάλωση ο 0.5 βαθμός. Έχουν τρομοκρατήσει τους πάντες. Εγώ την ξέχασα μια φορά που την έβαλα χειροκίνητα στις 23.5, έμεινε έτσι μια εβδομάδα και το πήραμε χαμπάρι και είδα κατανάλωση και ήταν -5%, μάλλον ήταν καλύτερα τα start stops. Τα συμπεράσματα δικά σου. Πόσα kw καταναλώνεις ημερησίως ;
fylatos Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 41 λεπτά πριν, NOODLE είπε Πόσα kw καταναλώνεις ημερησίως ; Έχω ανεβάσει μερικές σελίδες πριν διαγράμματα 16-21 κάπου εκεί για Δεκέμβριο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα