Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 hours ago, kostas_22 said:

Έχω κι εγώ την ίδια εφαρμογή και δε μου δίνει τέτοια δεδομένα.

Και γω την ίδια χρησιμοποιώ, αλλά και σε μένα δεν δίνει αυτά τα δεδομένα και γι'αυτό ρώτησα. 

• Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, 1302L είπε

Και γω την ίδια χρησιμοποιώ, αλλά και σε μένα δεν δίνει αυτά τα δεδομένα και γι'αυτό ρώτησα. 

μήπως ο φίλος έχει πιο καινούριο μοντέλο αντλίας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλήμερα!

Τελειώνω νεα οικοδομή στο Γερακα Αττικής. Θα ειναι 3 διαμερίσματα των ~110τμ.

Φουλ μονωση με θερμοπροσοψη κλπ. Φωτοβολταϊκά στην σκεπή για μειωση κόστους ηλεκτρικου ρεύματος. 

Επειδή ετσι κι αλλιως θα χρειαζοντουσαν a/c για ψυξη το καλοκαίρι, αποφασισαμε να παμε σε αντλιες θερμοτητας που θα δουλευουν σαν split a/c και οχι με ξεχωριστά σωματα τυπου καλοριφερ που πιανουν και χωρο. 

Βλέπω οτι εδω οι περισσότεροι προτεινουν daikin αντι για lg. Αλλα απο οτι κατάλαβα η προταση αυτή είναι για αντλιες θερμοτητας που ζεσταινουν νερό και το κυκλοφορουν σε σωματα τυπου καλοριφέρ. 

Για split heat pump με a/c μοναδες, ειναι παλι προτιμοτερο να παμε σε daikin; 

Βασικο που θελω είναι να μπορω απομακρυσμενα να ελεγχω/προγραμματιζω θερμοκρασίες σε καθε δωματιο και να μπορώ απο το κεντρικο πινακα ελεγχου στο σαλονι να ελεγχω και τα αλλα δωματια. 

Και εχουμε τιποτε αλλο που πρέπει να προσέξω ή γενικοτερες συμβουλές; 

Και ποια είναι τα πλεονεκτήματα που μπορεί να εχασα μην πηγαινοντας σε σωματα τυπου καλοριφέρ; 

Ευχαριστώ! 

Επεξ/σία από haHa
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, haHa είπε

Καλήμερα!

Φουλ μονωση με θερμοπροσοψη κλπ. Φωτοβολταϊκά στην σκεπή για μειωση κόστους ηλεκτρικου ρεύματος. 

Επειδή ετσι κι αλλιως θα χρειαζοντουσαν a/c για ψυξη το καλοκαίρι, αποφασισαμε να παμε σε αντλιες θερμοτητας που θα δουλευουν σαν split a/c και οχι με ξεχωριστά σωματα τυπου καλοριφερ που πιανουν και χωρο. 

Βλέπω οτι εδω οι περισσότεροι προτεινουν daikin αντι για lg. Αλλα απο οτι κατάλαβα η προταση αυτή είναι για αντλιες θερμοτητας που ζεσταινουν νερό και το κυκλοφορουν σε σωματα τυπου καλοριφέρ. 

Βασικο που θελω είναι να μπορω απομακρυσμενα να ελεγχω/προγραμματιζω θερμοκρασίες σε καθε δωματιο και να μπορώ απο το κεντρικο πινακα ελεγχου στο σαλονι να ελεγχω και τα αλλα δωματια. 

Και ποια είναι τα πλεονεκτήματα που μπορεί να εχασα μην πηγαινοντας σε σωματα τυπου καλοριφέρ; 

Ευχαριστώ! 

Αναφέρεσαι σε Multi split air to air?

Αν ναι τότε μιλάς για κλιματιστικά multi. Εδώ το θέμα είναι air to water.

Επεξ/σία από cmaniac
Δημοσ.
On 21/12/2024 at 12:14, Evaggelos1 said:

Υπαρχει εδω ξεχωριστο θεμα για τις LG φίλε μου, που ολο και κατι παραπανω θα δεις.

Σε ευχαριστώ, που ακριβώς;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, haHa είπε

Καλήμερα!

Ευχαριστώ! 

Μπορείς να πας και σε slim fan coil δαπέδου, εγω τα εχω βαλει 20 πόντους απο το πάτωμα, λογικα ειναι ποιο αποδοτικά στο ζεστό σε σχέση με τη θέρμανση απο ψηλά , θα μπορούσες και καναλάτα, για να εχεις απομακρυσμένη διαχείριση εξαρτάται απο τα μοντέλα που θα επιλέξεις,  με Ariston αντλία έχω διαχείριση απομακρισμένα αλλά τα fan coil Phnix slim δεν είχαν, το πρόβλημα το έλυσα οικονομικά με bridge  wifi to irda, έβαλα ενα σε κάθε fan coil και με smart home μπορώ να φτιάχνω αυτοματισμούς κτλπ.
Για το μόνο  που μετάνιωσα είναι ότι δεν έβαλα τρίοδη για να εκμεταλλεύομαι το ενεργειακό τζάκι που το δουλεύω αρκετά τελικά ενώ το είχα υπολογίσει ότι θα το άναβα που και που για ομορφιά.
Σώματα σε νέα εγκατάσταση δεν νομίζω να βάζει κανείς, τα περισσότερα είναι μετατροπή από λέβητα κτλπ
Την ποιο σωστή επιλογή νομίζω έχεις κάνει , για τα ίδια τετραγωνικά καίω γύρω στης 15kwh στην 24H χρήση ( για ενα διαμέρισμα 110 τμ ).

Τα fan coil μου ειχαν δυνατότητα με ενα extra καλώδιο να τα διαχειρίζομαι από τη μονάδα της αντλίας, δυστυχώς και αυτό το έμαθα κατόπιν εορτής.

Επεξ/σία από konandrio
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, cmaniac είπε

Αναφέρεσαι σε Multi split air to air?

Αν ναι τότε μιλάς για κλιματιστικά multi. Εδώ το θέμα είναι air to water.

Ναι αναφέρομαι σε multi split air to air. 

Τι κερδιζω και τι χανω χοντρικα με αυτήν την επιλογη σε σχεση μσ air to water? 

1 ώρα πριν, konandrio είπε

Μπορείς να πας και σε slim fan coil δαπέδου, εγω τα εχω βαλει 20 πόντους απο το πάτωμα, λογικα ειναι ποιο αποδοτικά στο ζεστό σε σχέση με τη θέρμανση απο ψηλά , θα μπορούσες και καναλάτα, για να εχεις απομακρυσμένη διαχείριση εξαρτάται απο τα μοντέλα που θα επιλέξεις,  με Ariston αντλία έχω διαχείριση απομακρισμένα αλλά τα fan coil Phnix slim δεν είχαν, το πρόβλημα το έλυσα οικονομικά με bridge  wifi to irda, έβαλα ενα σε κάθε fan coil και με smart home μπορώ να φτιάχνω αυτοματισμούς κτλπ.
Για το μόνο  που μετάνιωσα είναι ότι δεν έβαλα τρίοδη για να εκμεταλλεύομαι το ενεργειακό τζάκι που το δουλεύω αρκετά τελικά ενώ το είχα υπολογίσει ότι θα το άναβα που και που για ομορφιά.
Σώματα σε νέα εγκατάσταση δεν νομίζω να βάζει κανείς, τα περισσότερα είναι μετατροπή από λέβητα κτλπ
Την ποιο σωστή επιλογή νομίζω έχεις κάνει , για τα ίδια τετραγωνικά καίω γύρω στης 15kwh στην 24H χρήση ( για ενα διαμέρισμα 110 τμ ).

Τα fan coil μου ειχαν δυνατότητα με ενα extra καλώδιο να τα διαχειρίζομαι από τη μονάδα της αντλίας, δυστυχώς και αυτό το έμαθα κατόπιν εορτής.

Ωραιος, σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες. 

Με slim fan coil, εισαι οκ στην ψυξη ή χρειάζεσαι ξεχωριστά a/c? 

1 ώρα πριν, konandrio είπε

Σε ποια περιοχή και με τι target temperature? 

Επεξ/σία από haHa
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, haHa είπε

Ναι σε multi split air to air. 

Τι κερδιζω και τι χανω χοντρικα με αυτήν την επιλογη σε σχεση μσ air to water? 

Αρχικά εάν χρειάζεσαι διευκρίνιση για air to air συστήματα θα σε ξαναπαραπέμψω στο θέμα με τα κλιματιστικά, γιατί εδώ τα παιδιά μιλάνε για air to water.

Σχετικά με τις air to water, όπως το έχω στο μυαλό μου παίζει ως εξής:

Η λύση Air to water έχει μεγαλύτερα απόλυτα αρχικά κόστη και μεγαλύτερα κόστη χρήσης κι αυτό έρχεται γιατί καλείται να σου δώσει διαφορετικά πράγματα, που χρειάζονται κατασκευαστικές εργασίες. Είναι επίσης πολύ γνωστή γιατί συνδυάζεται με φωβολταϊκά που τελικά σου δίνουν και αυτά χαμηλά τέλη χρήσης.

Βασίζεται στην αδράνεια του νερού για να μπορέσει να σου δώσει θερμική άνεση, πράγμα που την φέρνει κοντά στο καλοριφέρ, υπό συνθήκες περισσότερο.

Οι υλοποιήσεις χωρίζονται σε 3 ειδών, με βάση τον βασικό τρόπο μετάδοσης της θερμότητας (Convection, radiation, conduction):

Convection, radiation:

Υλοποιείται με σώματα πάνελ ή ακκαν (μηδενικός θόρυβος), τα οποία συνδυάζονται καλύτερα με μεσαίας ή υψηλής θερμοκρασίας σύστημα (60-80), με fan coil τα οποία συνδυάζονται με μεσαίας θερμοκρασίας σύστημα (σώματα με ανεμιστήρες) (έως 65 βαθμούς, τυπικά 40-45)

Conduction:

Με ενδοδαπέδια η οποία συνδυάζεται με χαμηλής θερμοκρασίας σύστημα (έως 55 βαθμούς, τυπικά 35-40). Εδώ υπάρχει μια δυσκολία φαντάζομαι και στην παροχή ζεστού νερού, καθώς δεν το βρίσκω εύκολο να ζεστάνεις boiler 100-150-200 λίτρα με 35 βαθμούς θερμοκρασία προσαγωγής.

Έπειτα υπάρχουν και οι λύσεις αντιστρεφόμενου κύκλου που σου δίνουν και ψύξη εκτός από θέρμανση. Εκεί δεν γνωρίζω άλλη λύση πλην των fan coil και χρειάζεται προσοχή γιατί εάν καταφέρει το σώμα να πέσει κάτω από το σημείο δρόσου, τότε θα χρειάζεται και ροή για τα συμπυκνώματα προς την αποχέτευση, ή συχνή συλλογή τους. Επισης δεν ξέρω πώς μπορεί μια τέτοια να καλύψει πραγματικές ανάγκες ψύξης και υπό ποιές συνθήκες, καθώς οι δυνατότητες αναφέρονται ως δροσισμός κι όχι ακριβώς ψύξη. Εδώ λοιπόν φαίνεται να υπάρχει υστέρηση σε σχέση με τις air to air που μπορούν να ψύξουν άριστα.

Η air to water λοιπόν σου δίνει τη δυνατότητα να ζεστάνεις την κατοικία και να έχεις ζεστό νερό χρήσης και εγκαθίσταται για να καλύψει όλους τους χώρους, ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν ΑΠΕ για να μειωθεί το κόστος λειτουργίας της.

Υπάρχουν αρκετά σημεία προσοχής, καθώς για να αποδώσει σωστά, πρέπει να γίνει ολοκληρωμένη μελέτη, σωστή εγκατάσταση και σωστή ρυθμιση από τους αναδόχους.

Έπειτα, στη λειτουργίας της, επειδή υπάρχουν αδράνειες και ο ρυθμός απόδοσης της ενέργειας είναι σχετικός με τις κλιματικές συνθήκες που επικρατούν και την σχετική απόδοση του κάθε μηχανήματος για αυτές, διαφέρει άρδην άπο τα ορυκτά καύσιμα που η θερμογόνος τους είναι τεραστια (40-50MJ/kg ), θα πρέπει ο ιδιοκτήτης να είναι προετοιμασμένος για 24ωρη λειτουργία του συστήματος για όλη τη σεζόν εάν δεν θέλει να φέρνει το σύστημα στα όρια του συνέχεια και να διαθέτει την άνεση που πρέπει.

Χρειάζεται επίσης προϋπολογισμός για τη σωστή συντήρηση και έλεγχο των ασφαλιστικών κλπ του συστήματος, καθώς έχει ως βάση τα υδραυλικά μέρη τα οποία είναι και πολύπλοκα αλλά και μπορούν να χαλάσουν και εάν δεν είναι όλα όπως πρέπει μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στην οικία.

Αυτά κι ελπίζω να μην ξέχασα κάτι. Εάν έχω καταλάβει κάτι λάθος, σχολιάστε ελεύθερα :)

Επεξ/σία από cmaniac
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@haHa

Ο λόγος που έβαλα fan coil είναι για να έχω και ψύξη, στην ουσία νομίζω είναι ίδιες συσκευές με τα δικά σου, απλά εσύ θα τα έχεις ψηλά (θα έχεις καλύτερη απόδοση στη ψύξη).

Αθήνα είμαι, μια χαρά την πάλεψα το καλοκαίρι χωρίς να κάνω υπερβολές στις θερμοκρασίες νερών, πιστεύω ότι μπορείς να παγώσεις το σπίτι σαν να έχεις a/c άμα δεν σε ενδιαφέρει η οικονομία, εγώ κοιτάζω απλά να έχουμε ένα άνετο κλίμα χωρίς υπερβολές γιατί άμα δεν προσέχεις η κατανάλωση ξεφεύγει. Είμαι με 2 πετσετοκρεμάστες μεγάλες, 3x fan coil 60ρια δωμάτια και 1x100 σαλόνι κουζίνα, θα ήθελα τουλάχιστον ένα 60ρη ακόμα σαλόνι αλλά δεν μπορούσα να βγάλω υδρορροή

Επεξ/σία από konandrio
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΦΤΟΥ, στο λαθος thread εγραψα, Κλαιν, το αφηνω να υπαρχει

χαθηκα αλλα πραγματικα βαρεθηκα να ασχολουμαι με την LG
Λιγο πριν τη πυρπολησω , παρελαβα τη λυση των ολλανδων με περασμενο το λογισμικο που υποτιθεται οτι την κανει να δουλευει σωστα πλεον. Εκανα μια συντομη δοκιμη πριν κανα 6μηνο να το συνδεσω στην lg,.
Αφαιρεσα το waveshare που ειχα,  συνδεσα αυτο, δεν επαιρνα δεδομενα απο την LG . Δεν ξερω εαν ηταν επειδη το τροφοδοτησα μεσω usb type c.

Οποτε επεστρεψα πλεον στο waveshare μου, αλλαξα να κοβει πλεον στους +6C διαφορα νερου (θυμιζω οτι τη δουλευω σε λειτουργια νερου με θερμοστατικο ελεγχο μεσω ενος nest)  και οχι στους 4C.
Installer menu --> TH on/off variable, heating water type 2 αντι για default type 0

Πλεον ακομα και με ρυθμισμενη θερμοκρασια νερου 30C (αρκει να εχει λιγο κρυο) καταφερνει να μην κανει απατοτα on/off. Παραδειγμα στο image που ανεβασα και ειναι ρυθμισμενη στους 30c νερο.
Και φτανει το ελαχιστο ισχυς της αντλιας, 600watt, εντυπωσιακο.
Και φυσικα αλλαζω ανα περιοδυς τη θερμοκρασια νερου απο το home assistant.  Οταν λειπω και δεν θελω να παγωσει το σπιτι, θερμοκρασια νερου 30-32C πχ.
Οταν ειμαι σπιτι, 32C με 36C νερο
Οταν πιανουν τα καλα κρυα (κατω απο 5C), πανω απο 36C νερο

image.png.be6b285cf405aafa4f9b4c9483960786.png

EOL] ATOM RS485 DC/DC Voltage Converter Development Kit (SP3485EE) |  m5stack-store

Επεξ/σία από CptBill
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, kostas_22 είπε

μήπως ο φίλος έχει πιο καινούριο μοντέλο αντλίας.

Ναι είναι το καινούργιο μοντέλο της midea

Δημοσ.
14 ώρες πριν, 1302L είπε

Και εγώ έχω midea με αυτή την εφαρμογή αλλά έχω παλιότερο μοντέλο και δεν μου δίνει πληροφορίες. 

Δημοσ.
Στις 6/12/2024 στις 7:09 ΠΜ, pados1002 είπε

Ένα σχόλιο όσον αφορά την αγορά μποιλερ. Τελικά όσο ακριβό και premium να είναι το brand μπορεί πάντα να είναι απαράδεκτο. Μαλτέζος 200αρι Inox τριπλής, ψάχνω εδώ και 1 μήνα το λόγο που δε δείχνει σωστά θερμοκρασία το αισθητήριο του ΖΝΧ της αντλίας. Οι τύποι όταν κόλλησαν τους μαστούς για τα Κυάθια πάνω στο boiler δε μπήκαν ποτέ στον κόπο να ανοίξουν και τρύπα στο boiler. Έψαχνα 1 μήνα να βρω μακρύ Κυάθιο γτ πίστευα ότι ήταν κοντό. Προφανώς δε μπήκα στον κόπο να ξεβιδωσω αυτό που είχε μπει πάνω για να μη γεμίσω "νερά" χωρίς λόγο... Ε πώς να γεμίσεις νερά όταν δεν υπάρχει τρύπα? Απαράδεκτοι.

Τι εννοείς τρύπα στο Boiler ? Έχω το ίδιο πρόβλημα με ηλιακό τριπλής. Αλλάξανε τον αισθητήρα θερμοκρασίας αλλά τίποτα. Θα ήμουν υπόχρεος αν έχεις να προτείνεις κάτι. Ευχαριστώ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...