Evaggelos1 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Στις 19/12/2024 στις 12:48 ΜΜ, jimokak είπε Καλημέρα σε όλους! Μόλις τελείωσα με εξοικονομώ και έβαλα μόνωση στο 70% του σπιτιού (μόνο ένα τοίχος στο νότιο κομμάτι έμεινε), νέα αλουμίνια και Αντλία θερμότητας LG 16άρα, καθώς και νέα σώματα panel. Το σπίτι είναι 130 μέτρα, στον 1ο όροφο και από πάνω υπάρχει κάλλος όροφος. Μπορείτε να με βοηθήσετε με τις ρυθμίσεις της αντλίας; Πως είναι καλύτερο να δουλεύει; Με την ρύθμιση να διαβάζει την θερμοκρασία δωματίου και να φτιάχνει μόνη της θερμοκρασία νερού; Αν ναί, να βάλω όριο στις θερμοκρασίες νερού; Ή με την ρύθμιση νερού; Χρειάζεται να κάνω άλλες ρυθμίσεις ή δοκιμές για βέλτιστη απόδοση; Τι κατανάλωση να περιμένω; Ρωτάω απλά για να ξέρω αν δουλεύει σωστά κτλ. Ευχαριστώ πολύ Υπαρχει εδω ξεχωριστο θεμα για τις LG φίλε μου, που ολο και κατι παραπανω θα δεις.
NOODLE Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Απορία έχω αντλία θερμότητας με ενδοδαπεδια θέρμανση ) μονοκατοικία. ο εγκατάστασης ρύθμισε την αντλία να κλείνει στις 23:00 και ξανά ανάβει στις 06:00 ειναι σωστό αυτό ή πρέπει να δουλεύει όλο το 24ωρο; Εννοείται το πρωί στις 5 που ξυπνάω έχει κρύο στο σπίτι. Και ρωτάω δεν έχει μεγαλύτερη κατανάλωση ρεύματος έτσι επειδή πέφτει η θερμοκρασία στο σπίτι και δουλεύει παραπάνω για να την φέρει ξανά στους 22,5
koriosg4 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, Titarasaudi είπε Θα μπορούσα να πω φίλε μου ότι το ποστ σου με ανακουφίζει!! Είχα ακούσει νομίζω και παλιότερα ότι η συγκεκριμένη αντλία πολύ δύσκολο να πέσει κάτω από 1kwh την ώρα! Γι' αυτό έκανα την ερώτηση μήπως κάνω κάποιο λάθος εγώ! Όντως και εγώ πιστεύω πως ήταν λάθος επιλογή. Βέβαια πολύ αξιόπιστη αντλία, σκυλί του πολέμου στη λειτουργία της, αλλά νομίζω από κατανάλωση δεν είναι και ότι καλύτερο! Στη δικιά σου περίπτωση, στην περιοχή που μένεις, με σπίτι 84τ.μ. και μονωμένο, (με συμβουλή μηχανικού βέβαια) αν επιλέξεις μια αντλία σαν αυτή που ανέφερες πιστεύω θα έπεφτες ένα 30 με 40% κάτω σε κατανάλωση! Νομίζω το ξανά είχαμε συζήτηση πάλι εδώ και είδα που είχες κάνει και ένα σχόλιο στο YouTube σε έναν χρήστη τίς συγκεκριμένης αντλίας, που έριξε την κατανάλωση του σε φυσιολογικά επίπεδα από λάθος ρύθμιση του εγκατάστατη του. Και είχε αναφέρει και αυτός ότι τα εξερχόμενα νερά δεν πάνε ποίο κάτω από 41°-42°, και έπεσε από 80-100kwh σε 30-50kwh σε περιοχή της Φλώρινας. Θά σύμφωνη ότι είναι αξιόπιστη,νομίζω την συγκεκριμένη η Daikin(maiden Belgium) την έβγαζε από το 2008 έως και το 2019 που την έβαλα εγώ. Από ότι θυμάμαι από Έβρο δεν είσαι?αν μπορέσεις νά πείσεις τον πεθερό όπως είπε ο mechpanos και μπείτε στο εξοικονομώ και γίνει μόνωση βάλετε το κατάλληλο ηλιακό και έχεις ζνχ με αδιάκοπη λειτουργία η 25-30khw για το περισσότερο διάστημα του χειμώνα είναι καλουτσικα νομίζω.
Titarasaudi Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 3 λεπτά πριν, koriosg4 είπε Νομίζω το ξανά είχαμε συζήτηση πάλι εδώ και είδα που είχες κάνει και ένα σχόλιο στο YouTube σε έναν χρήστη τίς συγκεκριμένης αντλίας, που έριξε την κατανάλωση του σε φυσιολογικά επίπεδα από λάθος ρύθμιση του εγκατάστατη του. Και είχε αναφέρει και αυτός ότι τα εξερχόμενα νερά δεν πάνε ποίο κάτω από 41°-42°, και έπεσε από 80-100kwh σε 30-50kwh σε περιοχή της Φλώρινας. Θά σύμφωνη ότι είναι αξιόπιστη,νομίζω την συγκεκριμένη η Daikin(maiden Belgium) την έβγαζε από το 2008 έως και το 2019 που την έβαλα εγώ. Από ότι θυμάμαι από Έβρο δεν είσαι?αν μπορέσεις νά πείσεις τον πεθερό όπως είπε ο mechpanos και μπείτε στο εξοικονομώ και γίνει μόνωση βάλετε το κατάλληλο ηλιακό και έχεις ζνχ με αδιάκοπη λειτουργία η 25-30khw για το περισσότερο διάστημα του χειμώνα είναι καλουτσικα νομίζω. Ναι μάλλον τα είχαμε ξανασυζητησει! Από Έβρο είμαι ναι. Φέτος θα είναι ο 1ος πλήρεις χειμώνας που θα δοκιμάσω να τη δουλέψω σε non stop λειτουργία και αντιστάθμιση να δούμε τι καταναλώσεις θα έχω στα γερά κρύα. Παλαιότερα σε on off λειτουργία και νερά στους 70+°C στις παγωνιές περνούσα άνετα τις 50-60 kwh το 24ωρο. Όσο για το *εξοικονομω", αν και δεν αφορά το συγκεκριμένο θέμα, νομίζω μπορεί να το παρει κάποιος για την πρώτη κατοικία (μπορεί να κάνω και λάθος, δεν ξέρω). Ο πεθερός μου μένει σε άλλο δικό του σπίτι που λογικά είναι η 1η κατοικία του σε άλλη πόλη.
alefther Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, NOODLE είπε Απορία έχω αντλία θερμότητας με ενδοδαπεδια θέρμανση ) μονοκατοικία. ο εγκατάστασης ρύθμισε την αντλία να κλείνει στις 23:00 και ξανά ανάβει στις 06:00 ειναι σωστό αυτό ή πρέπει να δουλεύει όλο το 24ωρο; Εννοείται το πρωί στις 5 που ξυπνάω έχει κρύο στο σπίτι. Και ρωτάω δεν έχει μεγαλύτερη κατανάλωση ρεύματος έτσι επειδή πέφτει η θερμοκρασία στο σπίτι και δουλεύει παραπάνω για να την φέρει ξανά στους 22,5 ειδικα σε ενδοδαπεδια η αντλια ανοιγει στα πρωτα κρυα οκτωβριο-νοεμβριο και κλεινει Απριλη - Μαη, δεν εχει κανενα απολυτως νοημα να κλεινει στο πιο κρυο σημειο της ημερας και να τρεχει το πρωι να "μαζεψει" τις απωλειες. Εγω δεν εχω καν setback θερμοκρασια... Βαζω setback μονο αν λειψω απο το σπιτι 2+ μερες 1
dimar24 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Στις 19/12/2024 στις 4:25 ΜΜ, 1302L είπε Να σε ρωτήσω, ποια εφαρμογή χρησιμοποιείς με τη midea? Smart home λέγεται η εφαρμογή στο play store
cmaniac Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Στο μεταξύ, αυτές οι αντλίες υψηλών θερμοκρασιών, με cascade κλπ είναι, απ'όσο μπορώ να καταλάβω, bolt on λύση σε αντικατάσταση λέβητα με συμβατικά καύσιμα ώστε να μειώσεις το κόστος μετάβασης σε υπάρχουσες εγκαταστάσεις. Έχουν νόημα να χρησιμοποιούνται σε καινούργιες δουλειές; Υπάρχει και το βιντεακι του Τσιμπρικίδη σε μια τέτοια που έβριζε ο ιδιοκτήτης με λάθη που βγάζουν μάτι και στον άσχετο, πνιγμένη εγκατασταση, αμόνωτη, δίκτυα ψυκτικού να τρέχουνε δεκάδες μέτρα, ΖΝΧ παραλληλα, είχε φτάσει να καίει 150kWh τη μέρα. Τον βρήκαν τον άνθρωπο οικονομικά πιο άνετο και του τα μασήσανε κανονικά. Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2024 από cmaniac
alefther Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 14 λεπτά πριν, cmaniac είπε Έχουν νόημα να χρησιμοποιούνται σε καινούργιες δουλειές; ΥΘ μπαινανε οταν δε γινοταν ενεργειακη αναβαθμιση, μονο αντικατασταση λεβητα, και δεν υπηρχε δυνατοτητα υπεδιαστασιολογησης σωματων κλπ. Σε νεα εγκαταση, με μελετη θερμανσης κλπ, οχι δεν εχει κανενα νοημα η ΥΘ
NOODLE Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, alefther είπε ειδικα σε ενδοδαπεδια η αντλια ανοιγει στα πρωτα κρυα οκτωβριο-νοεμβριο και κλεινει Απριλη - Μαη, δεν εχει κανενα απολυτως νοημα να κλεινει στο πιο κρυο σημειο της ημερας και να τρεχει το πρωι να "μαζεψει" τις απωλειες. Εγω δεν εχω καν setback θερμοκρασια... Βαζω setback μονο αν λειψω απο το σπιτι 2+ μερες Να αυτό σκέφτηκα και εγώ και από ερωτήσεις στη πιάτσα την ανοίγεις φθινόπωρο και την κλείνεις όταν πιάσουν οι ζέστες αλλιώς έτσι δουλεύει παραπάνω για να μαζέψει τα ασυμμάζευτα 1
GiannisSol Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Εχω μια απορια. Πας σε 3 εταιριες να παρεις προσφορες για αντλια θερμοτητας. Οι εταιριες δεν ειναι μονο πωλητες αντλιων, αλλα ολοκληρωμενες τεχνικες εταιριες με μελετητες μηχανικους , υδραυλικους , ηλεκτρολογους που σου την παραδιδουν ετοιμη σε λειτουργια. Παιρνεις λοιπον 3 διαφορετικες απαντησεις. Αλλα kw αντλιας , αλλη συνδεσμολογια στο μπαφερ (ο ενας χωρις μπαφερ, ο αλλος με μπαφερ στην επιστροφη, ο αλλος με πρωτευον δευτερευον). Ο καταναλωτης τι κανει σε αυτη τη περιπτωση;
cmaniac Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, GiannisSol είπε Ο καταναλωτης τι κανει σε αυτη τη περιπτωση; Τώρα που ολοκληρώθηκε η προμελέτη, θα συστήσεις μια επιτροπή έργου για την αξιολόγηση της και την συνέχεια, να συσταθεί η μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης, η οποία θα καταλήξει να είναι ένα συνοθύλευμα απο τις τρεις καταθέσεις που είχες. Το αποτέλεσμα της επιτροπής θα είναι φρανκενστάιν φυσικά, πχ μπαφερ στο σαλόνι, με τελικό κόστος 40% πάνω γιατί τα μπλεξαν τόσο που χρειάζεται κανα χιλιόμετρο χαλκός. Θα βγει αναγκαστικά κάποιος ανάδοχος, με 70% βαρύτητα στο οικονομικό και 30% στο τεχνικό. Όταν παραλάβεις μετά από 2-3 χρόνια, με την νέα διοίκηση (που δεν μπορεί, θα έχει αλλάξει μέχρι τότε) θα ζητήσεις συμπληρωματικό έργο για να γίνουν οι διορθώσεις που θα ανακαλύψεις στην πορεία. Μα όλα εγώ πια; Spoiler Welcome to dimosio Στην πραγματικότητα, η απάντηση δεν ξέρω αν υπάρχει. Ίσως με ανεξάρτητο μηχανικό να σε βοηθήσει στην αξιολόγηση να καταλάβεις τι γίνεται. Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2024 από cmaniac
Titarasaudi Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 5 ώρες πριν, NOODLE είπε Απορία έχω αντλία θερμότητας με ενδοδαπεδια θέρμανση ) μονοκατοικία. ο εγκατάστασης ρύθμισε την αντλία να κλείνει στις 23:00 και ξανά ανάβει στις 06:00 ειναι σωστό αυτό ή πρέπει να δουλεύει όλο το 24ωρο; Εννοείται το πρωί στις 5 που ξυπνάω έχει κρύο στο σπίτι. Και ρωτάω δεν έχει μεγαλύτερη κατανάλωση ρεύματος έτσι επειδή πέφτει η θερμοκρασία στο σπίτι και δουλεύει παραπάνω για να την φέρει ξανά στους 22,5 Εγώ νομίζω το αν είναι σωστό ή λάθος να κλείνει το βράδυ έχει να κάνει και με την εξωτερική θερμοκρασία. Όπως βλέπω και σε μένα, αν ο καιρός είναι μαλακός έξω δεν πέφτει πολύ η θερμοκρασία του σπιτιού το βράδυ που θα κλείσει η αντλία, επομένως δε θέλει πολύ κόπο το πρωί να το ζεστάνει όμως έχεις κερδίσει κάποιες kwh το βράδυ που δε δούλευε! Αν όμως έξω έχει πολύ κρύο τότε με το που θα κλείσει η αντλία η θερμοκρασία πέφτει ραγδαία άρα το πρωί το σπίτι θα είναι κρύο και θα χρειαστεί πολύ ρεύμα και χρόνος για να φέρει το σπίτι στα επίπεδα που θέλεις!
cmaniac Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 2 λεπτά πριν, Titarasaudi είπε Εγώ νομίζω το αν είναι σωστό ή λάθος να κλείνει το βράδυ έχει να κάνει και με την εξωτερική θερμοκρασία. Όπως βλέπω και σε μένα, αν ο καιρός είναι μαλακός έξω δεν πέφτει πολύ η θερμοκρασία του σπιτιού το βράδυ που θα κλείσει η αντλία, επομένως δε θέλει πολύ κόπο το πρωί να το ζεστάνει όμως έχεις κερδίσει κάποιες kwh το βράδυ που δε δούλευε! Αν όμως έξω έχει πολύ κρύο τότε με το που θα κλείσει η αντλία η θερμοκρασία πέφτει ραγδαία άρα το πρωί το σπίτι θα είναι κρύο και θα χρειαστεί πολύ ρεύμα και χρόνος για να φέρει το σπίτι στα επίπεδα που θέλεις! Ανοιχτή μεν αλλά χωρίς φορτίο δε. Οπότε δε θα κάψει ιδιαίτερα. Γι αυτό εάν ανησυχείς απλά βάζεις set back / night mode. Εγώ νομίζω ότι τα συστήματα θέρμανσης δεν θα πρεπε να έχουν απαιτήσεις από τους χρήστες τους (να παρακολουθείς τον καιρό, να κλείνεις πρωι, να ανοίγεις βράδυ, να αλλάζεις set temp κάθε φορα που έχει υγρασία, συννεφιά κλπ.). Χάνει όλη η επένδυση την ουσία της.
NOODLE Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Στην δικιά μου έχω δει ότι γράφει μόνο να της βγάλω πρόγραμμα πόσες ώρες και μετά στις θερμοκρασίες το ECO T και η κανονική(επιθυμητή θερμοκρασία) που την ορίζω και αυτή στις ρυθμίσεις ΥΓ άρα να την βάλω 24ωρο; Ή να δω και καταναλώσεις μένω κεντρική Μακεδονία οπότε έχουμε κρυο Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2024 από NOODLE
kostas_22 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 5 ώρες πριν, dimar24 είπε Smart home λέγεται η εφαρμογή στο play store Έχω κι εγώ την ίδια εφαρμογή και δε μου δίνει τέτοια δεδομένα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα