_^ThEo^_ Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 25 minutes ago, mechpanos said: Σίγουρα υπάρχει αλλά πρέπει να μπεις στο μενού εγκαταστάτη (προφίλ 5678) και να βρεις την αντίστοιχη ρύθμιση, συμβουλεύσου το βιβλίο εγκαταστάτη... Γενικά ρωτάω, άρα μπορεί να αγοράσει κάποιος με αντίσταση αν είναι μικρή η διαφορά τιμης για να την έχει backup σε μεγάλα κρύα και αν θέλει την απενεργοποιεί και τελείως χωρίς να έχει παραπάνω καταναλώσεις.
mechpanos Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, _^ThEo^_ είπε Γενικά ρωτάω, άρα μπορεί να αγοράσει κάποιος με αντίσταση αν είναι μικρή η διαφορά τιμης για να την έχει backup σε μεγάλα κρύα και αν θέλει την απενεργοποιεί και τελείως χωρίς να έχει παραπάνω καταναλώσεις. Σωστό. Εγώ βέβαια είχα παραγγείλει με αντίσταση, μου ήρθε χωρίς, και δεν έχει χρειαστεί ποτέ μέχρι τώρα όχι αντίσταση να μπει, αλλά να πιάσει και το max της η αντλία. Οπότε όλα σχετικά είναι... (Έχω ξάδερφο αντιπρόσωπο Daikin, του λέω καλά ρε μλκ με αντίσταση σου είπα και γέλαγε λέγοντας ότι δεν θα τη χρειαστώ...είχε δίκιο...νότια Ελλάδα όμως, που πιάνει 0, 2 φορές όλο το χειμώνα...στα βόρεια, γυρίζει αλλιώς το σκηνικό...αλλά και πάλι...) 1
Titarasaudi Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Πάντως διαβάζω παιδιά κάποια post's για τις καταναλώσεις χρηστών αντλιών θερμότητας και απογοητεύομαι!! Όπως είχα γράψει και πέρυσι έχω μια daikin altherma 11Kw τριφασική, υψηλών θερμοκρασιών, εδώ και 9 χρόνια, αυτή εδώ EKHBRD011ACY1. Σπίτι βόρεια Ελλάδα, με πλάκα από πάνω χωρίς μόνωση, 110τ.μ. και σώματα πανελ. Έχω ενεργοποιημένη την αντιστάθμιση ως εξης: Στους - 6 εξωτερική νερά στους 54 και με 18 εξωτερική νερά στους 40. Θερμοκρασία χώρου έχω γύρω στους 21 βαθμούς! Η κατανάλωση παιδιά σε non stop λειτουργία δεν πέφτει με τίποτα κάτω από 1.2 Kwh την ώρα. Άρα αν δεν κλείσει καθόλου η αντλία μιλάμε για άνετα 30 Kwh το 24ωρο. Όσοι έχετε εμπειρία με τη συγκεκριμένη αντλία τα θεωρείτε πολλά; Εντάξει η μεγάλη μου πληγή είναι η αμόνωτη πλάκα αλλά πιστεύω και μόνωση να είχα δε νομίζω με κάποιο τρόπο να μπορούσα να πέσω στις 15 Kwh το 24ωρο. Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2024 από Titarasaudi
mdkamael Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Titarasaudi είπε Πάντως διαβάζω παιδιά κάποια post's για τις καταναλώσεις χρηστών αντλιών θερμότητας και απογοητεύομαι!! Όπως είχα γράψει και πέρυσι έχω μια daikin altherma 11Kw τριφασική, υψηλών θερμοκρασιών, εδώ και 9 χρόνια, αυτή εδώ EKHBRD011ACY1. Σπίτι βόρεια Ελλάδα, με πλάκα από πάνω χωρίς μόνωση. Έχω ενεργοποιημένη την αντιστάθμιση ως εξης: Στους - 6 εξωτερική νερά στους 54 και με 18 εξωτερική νερά στους 40. Θερμοκρασία χώρου έχω γύρω στους 21 βαθμούς! Η κατανάλωση παιδιά σε non stop λειτουργία δεν πέφτει με τίποτα κάτω από 1.2 Kwh την ώρα. Άρα αν δεν κλείσει καθόλου η αντλία μιλάμε για άνετα 30 Kwh το 24ωρο. Όσοι έχετε εμπειρία με τη συγκεκριμένη αντλία τα θεωρείτε πολλά; Εντάξει η μεγάλη μου πληγή είναι η αμόνωτη πλάκα αλλά πιστεύω και μόνωση να είχα δε νομίζω με κάποιο τρόπο να μπορούσα να πέσω στις 15 Kwh το 24ωρο. Το μελανο σημειο ειναι οτι ειναι υψηλων θερμοκρασιων σε αμονωτο σπιτι... για το αν ειναι πολλα ή οκ οι kwh που καις θα πρεπει να το δεις σε αντιστοιχηση με τις απωλειες π εχει το σπιτι σου...βασικα μπορεις να υπολογισεις το cop που σ βγαζει εσενα κ βλεπεις ... αν ειναι < 3 τοτε μαλλον ηταν wrong buy ... Ποτε μην συγκρινεις ιδια μηχανηματα σε διαφορετικα σπιτια. Δεν βγαινουν ετσι τα συμπερασματα. Καθε μηχανημα σε καθε σπιτι εχει διαφορετικη συμπεριφορα. Για μενα που ειμαι Κρητη, μπορει να ειναι overkill σε μονωμενο σπιτι, ενω σε σενα που εισαι Φλωρινα σε αμονωτο απλα να σ καιει τα εντερα του διχως αντικρισμα σε θερμικη ανεση ( παραδειγματα φερνω ). Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2024 από mdkamael 1
mechpanos Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Titarasaudi είπε Πάντως διαβάζω παιδιά κάποια post's για τις καταναλώσεις χρηστών αντλιών θερμότητας και απογοητεύομαι!! Όπως είχα γράψει και πέρυσι έχω μια daikin altherma 11Kw τριφασική, υψηλών θερμοκρασιών, εδώ και 9 χρόνια, αυτή εδώ EKHBRD011ACY1. Σπίτι βόρεια Ελλάδα, με πλάκα από πάνω χωρίς μόνωση. Έχω ενεργοποιημένη την αντιστάθμιση ως εξης: Στους - 6 εξωτερική νερά στους 54 και με 18 εξωτερική νερά στους 40. Θερμοκρασία χώρου έχω γύρω στους 21 βαθμούς! Η κατανάλωση παιδιά σε non stop λειτουργία δεν πέφτει με τίποτα κάτω από 1.2 Kwh την ώρα. Άρα αν δεν κλείσει καθόλου η αντλία μιλάμε για άνετα 30 Kwh το 24ωρο. Όσοι έχετε εμπειρία με τη συγκεκριμένη αντλία τα θεωρείτε πολλά; Εντάξει η μεγάλη μου πληγή είναι η αμόνωτη πλάκα αλλά πιστεύω και μόνωση να είχα δε νομίζω με κάποιο τρόπο να μπορούσα να πέσω στις 15 Kwh το 24ωρο. Βάλε μόνωση χθές!!! Μια πλάκα αμόνωτη, καθώς το μπετόν έχει λ περίπου 2 W/m.K, σε πάχος 0.25m (25 εκ) έχεις U = 2/0.25 = 8 W/m2.K!!! Το οποίο σημαίνει ότι σε 100m2 κάτοψη, με 20 βαθμούς μέσα και 0 έξω, έχεις 8.100.20 = 16.000 W μόνο από την πλάκα!!! Έστω τώρα, ότι βάζεις μια μονωσούλα της πλάκας (κυριολεκτικά και μεταφορικά!!!) των 5 εκ.... λ μόνωσης 0.035, έχεις: R = d/λ, R μπετόν= 0.25/2 = 0.125, Rμόνωσης = 0.05/0.035 = 1.43 Αθροίζουμε τώρα τις αντιστάσεις της πλάκας και της μονωσης: Rολ = 1.555 U = 1/Rολ = 0.64 W/m2K!!! Που σημαίνει ομοίως με προηγουμένως για 100 m2, ΔΤ 20oC, 0.64.100.20 = 1280 watt... (Λίγο χονδρικός υπολογισμός καθώς έχουμε και πρόσθετα υλικά και αντιστάσεις μετάβασης μέσα έξω για να είμαστε by the book, αλλά έχουμε πιάσει τα σημαντικότερα νούμερα) Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2024 από mechpanos 8 1
Titarasaudi Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 41 λεπτά πριν, mechpanos είπε Βάλε μόνωση χθές!!! Μια πλάκα αμόνωτη, καθώς το μπετόν έχει λ περίπου 2 W/m.K, σε πάχος 0.25m (25 εκ) έχεις U = 2/0.25 = 8 W/m2.K!!! Το οποίο σημαίνει ότι σε 100m2 κάτοψη, με 20 βαθμούς μέσα και 0 έξω, έχεις 8.100.20 = 16.000 W μόνο από την πλάκα!!! Έστω τώρα, ότι βάζεις μια μονωσούλα της πλάκας (κυριολεκτικά και μεταφορικά!!!) των 5 εκ.... λ μόνωσης 0.035, έχεις: R = d/λ, R μπετόν= 0.25/2 = 0.125, Rμόνωσης = 0.05/0.035 = 1.43 Αθροίζουμε τώρα τις αντιστάσεις της πλάκας και της μονωσης: Rολ = 1.555 U = 1/Rολ = 0.64 W/m2K!!! Που σημαίνει ομοίως με προηγουμένως για 100 m2, ΔΤ 20oC, 0.64.100.20 = 1280 watt... (Λίγο χονδρικός υπολογισμός καθώς έχουμε και πρόσθετα υλικά και αντιστάσεις μετάβασης μέσα έξω για να είμαστε by the book, αλλά έχουμε πιάσει τα σημαντικότερα νούμερα) Σ'ευχαριστώ πολύ για την αναλυτικότατη απάντηση! Το ξέρω δυστυχώς ότι είναι μεγάλη ζημιά η πλάκα. Την άνοιξη φώναξα 3 διαφορετικά συνεργεία για να μου βγάλουν τιμή για τη μόνωση της πλάκας και οι τρεις μου είπαν 5000€! Χρήματα που δυστυχώς δεν υπάρχουν, αλλά ακόμη και να τα έβρισκα, το σπίτι είναι του πεθερού μου και...... δεν ξέρεις τι γίνεται αύριο μεθαύριο!
mechpanos Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Καταλαβαίνω. Χώσε τον πεθερό να μπει σε κάνα εξοικονομώ που ανοίγει τώρα. Αλλιώς θα σου τα παίρνει λίγο λίγο η ΔΕΗ/ελπεντισον/Ήρων whatever... 3
jimokak Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Καλημέρα σε όλους! Μόλις τελείωσα με εξοικονομώ και έβαλα μόνωση στο 70% του σπιτιού (μόνο ένα τοίχος στο νότιο κομμάτι έμεινε), νέα αλουμίνια και Αντλία θερμότητας LG 16άρα, καθώς και νέα σώματα panel. Το σπίτι είναι 130 μέτρα, στον 1ο όροφο και από πάνω υπάρχει κάλλος όροφος. Μπορείτε να με βοηθήσετε με τις ρυθμίσεις της αντλίας; Πως είναι καλύτερο να δουλεύει; Με την ρύθμιση να διαβάζει την θερμοκρασία δωματίου και να φτιάχνει μόνη της θερμοκρασία νερού; Αν ναί, να βάλω όριο στις θερμοκρασίες νερού; Ή με την ρύθμιση νερού; Χρειάζεται να κάνω άλλες ρυθμίσεις ή δοκιμές για βέλτιστη απόδοση; Τι κατανάλωση να περιμένω; Ρωτάω απλά για να ξέρω αν δουλεύει σωστά κτλ. Ευχαριστώ πολύ
1302L Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 On 18/12/2024 at 14:33, dimar24 said: Έχω αντλια θερμότητας midea 16kw συνδεδεμένη με σώματα καλοριφερ διαβάζοντας αυτά που γράφετε και μιλώντας και με την midea ρύθμισα την αντλια σε λειτουργία θερμοκρασίας χωρου και αντιστάθμιση. Μετά από κάποιες δοκιμαστικές ρύθμισης κατέληξα ότι η οικονομικότερη λειτουργία είναι για μένα η ρύθμιση προσαγωγής νερου μόνιμα στους 38 και το σπίτι έχει μια σταθερή θερμοκρασία 22 με 22.5 βαθμούς. Με την αντιστάθμιση έπιανε θερμοκρασία 22 βαθμών την ημερα που την είχα ρυθμίσει και σταματουσε και το βράδυ που είχε και περισσότερο κρύο δούλευε με υψηλότερη καμπύλη και έκαιγε περισσότερο ρευμα. Έχω ημερήσια καταναλωση 14 με 17 kwh τις κρύες μέρες και κάτω από 10 kwh τις πιο ζεστές. Έχω διαβάσει εδώ για κατανάλωση 3 kwh την ημερα και μου φαίνεται αδιανόητο . Να σε ρωτήσω, ποια εφαρμογή χρησιμοποιείς με τη midea?
fylatos Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Στις 18/12/2024 στις 7:27 ΜΜ, Titarasaudi είπε Πάντως διαβάζω παιδιά κάποια post's για τις καταναλώσεις χρηστών αντλιών θερμότητας και απογοητεύομαι!! Όπως είχα γράψει και πέρυσι έχω μια daikin altherma 11Kw τριφασική, υψηλών θερμοκρασιών, εδώ και 9 χρόνια, αυτή εδώ EKHBRD011ACY1. Σπίτι βόρεια Ελλάδα, με πλάκα από πάνω χωρίς μόνωση, 110τ.μ. και σώματα πανελ. Έχω ενεργοποιημένη την αντιστάθμιση ως εξης: Στους - 6 εξωτερική νερά στους 54 και με 18 εξωτερική νερά στους 40. Θερμοκρασία χώρου έχω γύρω στους 21 βαθμούς! Η κατανάλωση παιδιά σε non stop λειτουργία δεν πέφτει με τίποτα κάτω από 1.2 Kwh την ώρα. Άρα αν δεν κλείσει καθόλου η αντλία μιλάμε για άνετα 30 Kwh το 24ωρο. Όσοι έχετε εμπειρία με τη συγκεκριμένη αντλία τα θεωρείτε πολλά; Εντάξει η μεγάλη μου πληγή είναι η αμόνωτη πλάκα αλλά πιστεύω και μόνωση να είχα δε νομίζω με κάποιο τρόπο να μπορούσα να πέσω στις 15 Kwh το 24ωρο. Σπίτι Β.Ε. με ΝότιοΑνατολικόΒόρειο προσανατολισμό, ρετιρέ, με πλάκα και μόνωση πάνω, καινούργια κουφώματα, χωρίς γείτονες στα σπίτια γύρω μου και κάτω μου δυστυχώς, ίδια τμ, υπερδιαστασιολόγηση σε σώματα, αντλία Baxi 16kw 3φ (midea εξωτερικό, baxi δοχείο νερού μέσα και υδραυλικά), εσωτερική θερμοκρασία 22-23.5 βαθμούς και ζεστό νερό, έχω μέση κατανάλωση 16.13kwh ανά ημέρα τις τελευταίες 30 ημέρες. Συνεπώς ότι γίνεται να πέσεις στις 15-16 με 22-23 βαθμούς γίνεται. Δοκιμαστικά σε ρύθμιση στους 21-22 είχα κάπου 12kwh. ΥΓ. κοιμάμαι με το σώβρακο και δίπλα μου κοιμάται ντυμμένη εσκιμώος. 2
Titarasaudi Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, fylatos είπε Σπίτι Β.Ε. με ΝότιοΑνατολικόΒόρειο προσανατολισμό, ρετιρέ, με πλάκα και μόνωση πάνω, καινούργια κουφώματα, χωρίς γείτονες στα σπίτια γύρω μου και κάτω μου δυστυχώς, ίδια τμ, υπερδιαστασιολόγηση σε σώματα, αντλία Baxi 16kw 3φ (midea εξωτερικό, baxi δοχείο νερού μέσα και υδραυλικά), εσωτερική θερμοκρασία 22-23.5 βαθμούς και ζεστό νερό, έχω μέση κατανάλωση 16.13kwh ανά ημέρα τις τελευταίες 30 ημέρες. Συνεπώς ότι γίνεται να πέσεις στις 15-16 με 22-23 βαθμούς γίνεται. Δοκιμαστικά σε ρύθμιση στους 21-22 είχα κάπου 12kwh. ΥΓ. κοιμάμαι με το σώβρακο και δίπλα μου κοιμάται ντυμμένη εσκιμώος. Τη δουλεύεις με συνεχόμενη λειτουργία; Δηλαδή δεν κλείνει ποτέ; Σε τι θερμοκρασία έχεις τα νερά; Στους 54 όπως φαίνεται στην εικόνα;
fylatos Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, Titarasaudi είπε Τη δουλεύεις με συνεχόμενη λειτουργία; Δηλαδή δεν κλείνει ποτέ; Σε τι θερμοκρασία έχεις τα νερά; Στους 54 όπως φαίνεται στην εικόνα; To 54 είναι η υγρασία (49-55 παίζει γενικά σπάνια και παραπάνω ανάλογα με τον καιρό) Γενικά δε τη κλείνω ποτέ, έχει κάποια start stop αλλά σπάνια πλέον. Η καμπύλη αντιστάθμισης μου είναι αυτή που επισυνάπτω. Έχω ένα cop μαζί με το νερό γύρω στο 3.6-3.7. Χωρίς κάπου στο 3.9 για μέσα Νοέμβρη ως μέσα Δεκέμβρη. Πρώτη χρόνια λειτουργίας ωστόσο, δεν έχω στατιστικά από πιο κρύο καιρό. Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2024 από fylatos 2
koriosg4 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 18/12/2024 στις 7:27 ΜΜ, Titarasaudi είπε Πάντως διαβάζω παιδιά κάποια post's για τις καταναλώσεις χρηστών αντλιών θερμότητας και απογοητεύομαι!! Όπως είχα γράψει και πέρυσι έχω μια daikin altherma 11Kw τριφασική, υψηλών θερμοκρασιών, εδώ και 9 χρόνια, αυτή εδώ EKHBRD011ACY1. Σπίτι βόρεια Ελλάδα, με πλάκα από πάνω χωρίς μόνωση, 110τ.μ. και σώματα πανελ. Έχω ενεργοποιημένη την αντιστάθμιση ως εξης: Στους - 6 εξωτερική νερά στους 54 και με 18 εξωτερική νερά στους 40. Θερμοκρασία χώρου έχω γύρω στους 21 βαθμούς! Η κατανάλωση παιδιά σε non stop λειτουργία δεν πέφτει με τίποτα κάτω από 1.2 Kwh την ώρα. Άρα αν δεν κλείσει καθόλου η αντλία μιλάμε για άνετα 30 Kwh το 24ωρο. Όσοι έχετε εμπειρία με τη συγκεκριμένη αντλία τα θεωρείτε πολλά; Εντάξει η μεγάλη μου πληγή είναι η αμόνωτη πλάκα αλλά πιστεύω και μόνωση να είχα δε νομίζω με κάποιο τρόπο να μπορούσα να πέσω στις 15 Kwh το 24ωρο. Έχω την ίδια σέ μονωμένο σπίτι 84 τετραγωνικά θερμοπροσοψη ταράτσα 8cm, κουφώματα,5 πάνελ σώματα Περιστέρι. Μην το ψάχνεις κάναμε λάθος επιλογή όπως λέει και ένας φίλος, με αντιστάθμιση και όσο ποίο χαμηλά τά νερά κάτω απο μία κιλοβατώρα την ώρα δεν πέφτει σε συνεχόμενη λειτουργία,αυτό οφείλεται και στους 2 συμπιεστές από ότι έχω διαβάσει, δεν ξέρω σίγουρα. Εδώ και τρία χρόνια δουλεύω τα 3 κλιματιστικά,όταν πιάσουν τα λίγα κρύα που έχουμε,την ανοίγω από ασφάλεια πρώτα να δουλέψουν και τα λάδια και δουλεύει λίγο και αυτή. Αφού σκέφτομαι να την δώσω και νά πάρω μια μεσαίων που βρήκα μεταχειρισμένη(EDLA09DV3)@mechpanos κάποια γνώμη για την συγκεκριμένη? Αν ξέρει κάποιος φίλος εγκατάστατη εδώ Αθήνα που νά ξέρει από Daikin ασ μου στείλει π.μ. μπας και κάτι είναι λάθος στην δικιά μου. Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2024 από koriosg4 2
mechpanos Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 10 ώρες πριν, koriosg4 είπε EDLA09DV3 Πολύ καλή εγώ έχω την αντίστοιχη ebla (παρέχει και ψύξη). Δεν ξέρω όμως την σκοπιμότητα του εγχειρήματος θέλει μελέτη από τεχνικής και οικονομικής σκοπιάς.
Titarasaudi Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 14 ώρες πριν, koriosg4 είπε Έχω την ίδια σέ μονωμένο σπίτι 84 τετραγωνικά θερμοπροσοψη ταράτσα 8cm, κουφώματα,5 πάνελ σώματα Περιστέρι. Μην το ψάχνεις κάναμε λάθος επιλογή όπως λέει και ένας φίλος, με αντιστάθμιση και όσο ποίο χαμηλά τά νερά κάτω απο μία κιλοβατώρα την ώρα δεν πέφτει σε συνεχόμενη λειτουργία,αυτό οφείλεται και στους 2 συμπιεστές από ότι έχω διαβάσει, δεν ξέρω σίγουρα. Εδώ και τρία χρόνια δουλεύω τα 3 κλιματιστικά,όταν πιάσουν τα λίγα κρύα που έχουμε,την ανοίγω από ασφάλεια πρώτα να δουλέψουν και τα λάδια και δουλεύει λίγο και αυτή. Αφού σκέφτομαι να την δώσω και νά πάρω μια μεσαίων που βρήκα μεταχειρισμένη(EDLA09DV3)@mechpanos κάποια γνώμη για την συγκεκριμένη? Αν ξέρει κάποιος φίλος εγκατάστατη εδώ Αθήνα που νά ξέρει από Daikin ασ μου στείλει π.μ. μπας και κάτι είναι λάθος στην δικιά μου. Θα μπορούσα να πω φίλε μου ότι το ποστ σου με ανακουφίζει!! Είχα ακούσει νομίζω και παλιότερα ότι η συγκεκριμένη αντλία πολύ δύσκολο να πέσει κάτω από 1kwh την ώρα! Γι' αυτό έκανα την ερώτηση μήπως κάνω κάποιο λάθος εγώ! Όντως και εγώ πιστεύω πως ήταν λάθος επιλογή. Βέβαια πολύ αξιόπιστη αντλία, σκυλί του πολέμου στη λειτουργία της, αλλά νομίζω από κατανάλωση δεν είναι και ότι καλύτερο! Στη δικιά σου περίπτωση, στην περιοχή που μένεις, με σπίτι 84τ.μ. και μονωμένο, (με συμβουλή μηχανικού βέβαια) αν επιλέξεις μια αντλία σαν αυτή που ανέφερες πιστεύω θα έπεφτες ένα 30 με 40% κάτω σε κατανάλωση!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα