dimar24 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Έχω αντλια θερμότητας midea 16kw συνδεδεμένη με σώματα καλοριφερ διαβάζοντας αυτά που γράφετε και μιλώντας και με την midea ρύθμισα την αντλια σε λειτουργία θερμοκρασίας χωρου και αντιστάθμιση. Μετά από κάποιες δοκιμαστικές ρύθμισης κατέληξα ότι η οικονομικότερη λειτουργία είναι για μένα η ρύθμιση προσαγωγής νερου μόνιμα στους 38 και το σπίτι έχει μια σταθερή θερμοκρασία 22 με 22.5 βαθμούς. Με την αντιστάθμιση έπιανε θερμοκρασία 22 βαθμών την ημερα που την είχα ρυθμίσει και σταματουσε και το βράδυ που είχε και περισσότερο κρύο δούλευε με υψηλότερη καμπύλη και έκαιγε περισσότερο ρευμα. Έχω ημερήσια καταναλωση 14 με 17 kwh τις κρύες μέρες και κάτω από 10 kwh τις πιο ζεστές. Έχω διαβάσει εδώ για κατανάλωση 3 kwh την ημερα και μου φαίνεται αδιανόητο .
alefther Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 3 ώρες πριν, ababa641 είπε @mechpanos μπορείς να μου πεις τι είναι η ισχύς εισόδου και τι η χωρητικότητα? Στο μενού δεδομένων ενέργειας έχει αυτές τις 2 επιλογές. Τι μπορώ να βρω από αυτές τις 2 επιλογές? Όπως έγραψα και παραπάνω π.χ. για προχθες αναφέρει ισχύς εισόδου 3kwh και στην χωρητικότητα 163 kwh. Τι σημαίνουν αυτά τα νούμερα? Ευχαριστώ! ισχυς εισοδου = καταναλωση ενεργειας (αν δεν εχεις μετρητη ειναι κατ εκτιμηση) χωρητικοτητα = αποδοση θερμανσης (η ψυξης) το πρωτο ειναι τι ενεργεια καταναλωνει η ΑΘ το δευτερο τι ενεργεια αποδιδει στο νερο
giorgosvet Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 27 λεπτά πριν, dimar24 είπε Έχω ημερήσια καταναλωση 14 με 17 kwh τις κρύες μέρες και κάτω από 10 kwh τις πιο ζεστές. Έχω διαβάσει εδώ για κατανάλωση 3 kwh την ημερα και μου φαίνεται αδιανόητο . Μια χαρά είσαι .Εγώ με 11kw daikin είχα μέσο όρο το Νοέμβριο 16 kwh με λειτουργιά από 6:30 το πρωί μέχρι 10 το βράδυ. Ιανουάριο παω και 25 kwh. 3 kwh δεν ξέρω, αν ζεσταίνουν μόνο το μπάνιο μπορεί αλλιώς αποκλείεται.
ababa641 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 22 λεπτά πριν, alefther είπε ισχυς εισοδου = καταναλωση ενεργειας (αν δεν εχεις μετρητη ειναι κατ εκτιμηση) χωρητικοτητα = αποδοση θερμανσης (η ψυξης) το πρωτο ειναι τι ενεργεια καταναλωνει η ΑΘ το δευτερο τι ενεργεια αποδιδει στο νερο Μετρητή έχω στον ηλεκτρολογικό πίνακα της αντλίας. Η κατανάλωση μόνο της αντλίας βάσει του μετρητή ήταν περίπου 35kwh για την αντίστοιχη μέρα, αλλά η ισχύς εισόδου που έγραφε το κοντρόλ ήταν 3kwh. Ανεβάζω φώτο σημερινές
alefther Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 3 λεπτά πριν, ababa641 είπε Μετρητή έχω στον ηλεκτρολογικό πίνακα της αντλίας. Η κατανάλωση μόνο της αντλίας βάσει του μετρητή ήταν περίπου 35kwh για την αντίστοιχη μέρα, αλλά η ισχύς εισόδου που έγραφε το κοντρόλ ήταν 3kwh. Ανεβάζω φώτο σημερινές μαλλον δεν εχεις σεταρει σωστα τον μετρητη στην αντλια, θελει μια ρυθμιση αν θυμαμαι καλα ποσους παλμους = 1Kwh 1
liakjim Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 43 λεπτά πριν, dimar24 είπε Έχω διαβάσει εδώ για κατανάλωση 3 kwh την ημερα και μου φαίνεται αδιανόητο . Για κανά δωμάτιο ναι, αλλιώς όχι. Θέλεις άριστες μονώσεις επιπέδου παθητικού σπιτιού για κάτι τέτοιο ή αν έχει έξω 18 και ζητάς 20.
ababa641 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, alefther είπε μαλλον δεν εχεις σεταρει σωστα τον μετρητη στην αντλια, θελει μια ρυθμιση αν θυμαμαι καλα ποσους παλμους = 1Kwh Αυτό έκανα πριν λίγο... το έβαλα αρχικά 1 παλμό = 1 kwh να δω τι αποτέλεσμα θα δώσει. Ο μετρητής δεν είναι συνδεδεμένος στην πλακέτα της αντλίας αλλά στον ηλεκ. πίνακα της αντλιας. Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2024 από ababa641
mechpanos Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Ότι να ναι γράφει μου φαίνεται. Δεν παίζει σε μια κατοικία, να αποδώσει κοντά 200 kwh η αντλία σε μια ημέρα... 1
_^ThEo^_ Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Καλησπέρα, βλέπω ότι οι αντλίες daikin altherma m εχουν εκδόσεις με και χωρίς αντίσταση. Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει δυνατότητα να απενεργοποιείται η αντίσταση απο το μενου;
gtok34 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 51 λεπτά πριν, giorgosvet είπε Μια χαρά είσαι .Εγώ με 11kw daikin είχα μέσο όρο το Νοέμβριο 16 kwh με λειτουργιά από 6:30 το πρωί μέχρι 10 το βράδυ. Ιανουάριο παω και 25 kwh. 3 kwh δεν ξέρω, αν ζεσταίνουν μόνο το μπάνιο μπορεί αλλιώς αποκλείεται. εγω 20 με 25 την μερα τωρα με θερμοκρασιες εξω το βραδυ και κοντα στους 0 25 λεπτά πριν, _^ThEo^_ είπε Καλησπέρα, βλέπω ότι οι αντλίες daikin altherma m εχουν εκδόσεις με και χωρίς αντίσταση. Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει δυνατότητα να απενεργοποιείται η αντίσταση απο το μενου; δεν το εχω δει εχω την 9kv
ababa641 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 27 λεπτά πριν, mechpanos είπε Ότι να ναι γράφει μου φαίνεται. Δεν παίζει σε μια κατοικία, να αποδώσει κοντά 200 kwh η αντλία σε μια ημέρα... Άρα το cop της το πραγματικό δεν μπορούμε να το βρούμε Τι μπορώ να κάνω για να μειώσω την κατανάλωση? Όπως είπα αυτές τις μέρες καίω περίπου 35kwh σε σπίτι μονοκατοικία 133τ.μ., μόνωση 7αρα, κουφωματα με θερμοδιακοπή, αντλία 6hp hitachi (rasm-6r1e), με πρωτεύον - δευτερεύον κύκλωμα, δοχείο αδράνειας 200λίτρα και σύνδεση με λέβητα πετρελαίου σειριακά για υποβοήθηση σε χαμηλές θερμοκρασίες. Αντιστάθμιση είναι 35 - 47 βαθμούς κελσίου. Βλέπω οτι ο μέσος όρος κινείται 15-25 kwh.
gtok34 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Ερωτηση σε αντλια daikin altherma Daikin EDLA09DV3 δεν μου εχουν βαλει αποχέτευση για τα νερα. Αλλα δεν βλεπω και ιδιαιτερα νερα να τρεχουν κατι σταγονες....Μπαινει η οχι αποχετευση σε αυτη την αντλια ξερει κανεις? αν εχει την ιδια καποιος ας με διαφωτισει. Αλλιως τα νερα που πανε? μενουν μεσα στο σασι της αντλιας?
_^ThEo^_ Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 8 minutes ago, gtok34 said: δεν το εχω δει εχω την 9kv Δεν έχει αντίσταση η EDLA09DV3 απ ότι βλέπω
mechpanos Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 27 λεπτά πριν, gtok34 είπε Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει δυνατότητα να απενεργοποιείται η αντίσταση απο το μενου; Σίγουρα υπάρχει αλλά πρέπει να μπεις στο μενού εγκαταστάτη (προφίλ 5678) και να βρεις την αντίστοιχη ρύθμιση, συμβουλεύσου το βιβλίο εγκαταστάτη... 25 λεπτά πριν, gtok34 είπε Μπαινει η οχι αποχετευση σε αυτη την αντλια ξερει κανεις? Τα νερά από το defrost cycle εννοείς; Φεύγουν ελεύθερα. Δεν απαιτείται κάτι άλλο. https://youtu.be/qn9lFBGH6jU?si=W9oKufcI5lvMNCPL 33 λεπτά πριν, ababa641 είπε Άρα το cop της το πραγματικό δεν μπορούμε να το βρούμε Τι μπορώ να κάνω για να μειώσω την κατανάλωση? Όπως είπα αυτές τις μέρες καίω περίπου 35kwh σε σπίτι μονοκατοικία 133τ.μ., μόνωση 7αρα, κουφωματα με θερμοδιακοπή, αντλία 6hp hitachi (rasm-6r1e), με πρωτεύον - δευτερεύον κύκλωμα, δοχείο αδράνειας 200λίτρα και σύνδεση με λέβητα πετρελαίου σειριακά για υποβοήθηση σε χαμηλές θερμοκρασίες. Αντιστάθμιση είναι 35 - 47 βαθμούς κελσίου. Βλέπω οτι ο μέσος όρος κινείται 15-25 kwh. Το τί μπορείς να κάνεις για να μειώσεις κατανάλωση, είναι σχετικό! Κάποιες πρώτες ενέργειες είναι να μειώσεις την αντιστάθμιση, κατά 2-3 βαθμούς (35-47) και να δεις αν αποδίδει ικανοποιητικά. Το δεύτερο να παρατηρήσεις αν κάνει start stop και να παίξεις με το ΔΤ και την παροχή.
gtok34 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 16 λεπτά πριν, mechpanos είπε Τα νερά από το defrost cycle εννοείς; Φεύγουν ελεύθερα. Δεν απαιτείται κάτι άλλο. https://youtu.be/qn9lFBGH6jU?si=W9oKufcI5lvMNCPL Nαι αυτο εννοω. πχ στα airconticion εχουν σωληνες αποστραγγισης. Επειδη ειναι πανω στο μπαλκονι ηαντλια εχω νερα που σταζουν πανω στα πλακάκια και ειναι επικινδυνα πχ να γλυστρισω οταν η να παγωσουν με ποιο χαμηλες θερμοκρασίες και να γλυστρισει κανεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα