mechpanos Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 2 λεπτά πριν, Lewnidas1995 είπε Δεν μπορω να σου απαντησω ακριβως σε αυτο που θες. Κανονικα εγκατασταση σε καλοριφερ (παλια κεντρικη θερμανση) με ενα μικρο δοχειο νερου (χωρις μποιλερ). Δεν ξερω αν μπορω να σου πω παραπανω γιατι δεν γνωριζω και πολλα. Α και θερμοστατη μεσα στο σπιτι (οθονη). Πόσα σώματα; Τί σώματα, φέτες/πάνελ; Τί δοχείο νερού και πού είναι τοποθετημένο; Τί διατομή σωλήνες έχει από την αντλία μέχρι το κολεκτέρ, χοντρές σαν την έξοδο που βγάζει η αντλία ή λεπτή σαν το λάστιχο που ποτίζει ο γείτονας τα λουλούδια... Αυτά σα πρώτη εικόνα και μην αγχώνεσαι εσύ, μετάφερε την πίεση στους τεχνικούς να σου δώσουν λύση, είναι υποχρέωσή τους.
Lewnidas1995 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 6 minutes ago, mechpanos said: Πόσα σώματα; Τί σώματα, φέτες/πάνελ; Τί δοχείο νερού και πού είναι τοποθετημένο; Τί διατομή σωλήνες έχει από την αντλία μέχρι το κολεκτέρ, χοντρές σαν την έξοδο που βγάζει η αντλία ή λεπτή σαν το λάστιχο που ποτίζει ο γείτονας τα λουλούδια... Αυτά σα πρώτη εικόνα και μην αγχώνεσαι εσύ, μετάφερε την πίεση στους τεχνικούς να σου δώσουν λύση, είναι υποχρέωσή τους. διαβαζοντας ολα αυτα αγχωθηκα παραπανω 😅 15 minutes ago, cmaniac said: Δεν έχεις αναλυτική λίστα με τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη μετατροπή; πρεπει να εχω καπου στο mail. αυτα εχω απο προχειρες πληροφοριες. Τα υπολοιπα σωματα ηταν κομπλε με βαση τον μηχανικο Αυριο τα νεοτερα Επεξ/σία 9 Δεκεμβρίου 2024 από Lewnidas1995 1
pados1002 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Γνωρίζει κάποιος τι ακριβώς είναι το έλαιο γλυκερίνης που χρησιμοποιείται όταν θέλουμε να έχουμε καλύτερη μεταφορά θερμότητας για πιο ακριβή μέτρηση θερμοκρασίας από αισθητηριο όργανο?
hero_nikolas Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Kαλησπερα , σε διαμερισμα 90 τμ δευτερου οροφου βορινο στο Γαλατσι κατασκευης 2000 εχω την μελετη θερμανσης οπως μπορειτε να δειτε στο συνημμενο. Στην στηλη που λεει θερμικες απωλεις ιδιοκτησιας kacl 9250,4 ειναι οι θερμιδες που χρειαζομαι ? δηλαδη 9250x1.6=10,8 kw Μπορει καποιος απο αυτη την μελετη να μου πει τι μεγεθος αντλια χρειαζομαι ? Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2024 από hero_nikolas
_^ThEo^_ Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Καλησπέρα, σκέφτομαι την αντλία θερμότητας και υπάρχει ήδη καινούριος ηλιακός ο οποίος δεν είναι τριπλής ενέργειας. Υπάρχει τρόπος να βοηθάει η αντλία τον ηλιακό το χειμώνα ή αυτό γίνεται μόνο αν ειναι τριπλής ενέργειας;
alefther Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 30 λεπτά πριν, _^ThEo^_ είπε Καλησπέρα, σκέφτομαι την αντλία θερμότητας και υπάρχει ήδη καινούριος ηλιακός ο οποίος δεν είναι τριπλής ενέργειας. Υπάρχει τρόπος να βοηθάει η αντλία τον ηλιακό το χειμώνα ή αυτό γίνεται μόνο αν ειναι τριπλής ενέργειας; μονο αν ειναι τριπλης, και με μεγαλο εναλλακτη ωστε να μπορει να τον ζεσταινει η αντλια. Συνηθως τους λενε Ηλιακους τριπλης για ΑΘ. Και εκτος αν ειναι καλπακ, ο εναλλακτης με την αντισταση και κυαθιο για αισθητηρα θερμοκρασιας κανει γυρω στο 100ρικο. Τα διπλα αν ειναι καλπακ Παντως σε γενικες γραμμες ειναι συζητησιμο το αν αξιζει να ζεσταινεις ενα δοχειο εκτεθιμενο στις καιρικες συνθηκες 2
_^ThEo^_ Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 5 minutes ago, alefther said: μονο αν ειναι τριπλης, και με μεγαλο εναλλακτη ωστε να μπορει να τον ζεσταινει η αντλια. Συνηθως τους λενε Ηλιακους τριπλης για ΑΘ. Και εκτος αν ειναι καλπακ, ο εναλλακτης με την αντισταση και κυαθιο για αισθητηρα θερμοκρασιας κανει γυρω στο 100ρικο. Τα διπλα αν ειναι καλπακ Παντως σε γενικες γραμμες ειναι συζητησιμο το αν αξιζει να ζεσταινεις ενα δοχειο εκτεθιμενο στις καιρικες συνθηκες Αρα μπορεί να γίνει μετατροπή αν καταλαβαίνω καλά;
alefther Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 54 λεπτά πριν, _^ThEo^_ είπε Αρα μπορεί να γίνει μετατροπή αν καταλαβαίνω καλά; δεν ειναι "μετατροπη" βγαινει η αντισταση (η δευτερη ενεργεια) που ειναι σχεδιαζμενη για να αλλαζεται ετσι κι αλλιως και μπαινει εναλλακτης με αντισταση, θα στα πει ο εγκαταστασης 1
konandrio Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Κάποιος μετρητής ενέργειας smart για πίνακα δοκιμασμένος ; Κάτι Tongu που βρίσκω σε καλή τιμή είναι οκ ή θα πάρω καμία φωτιά ; Για τριφασικό.
Tsino Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 1 hour ago, konandrio said: Κάποιος μετρητής ενέργειας smart για πίνακα δοκιμασμένος ; Κάτι Tongu που βρίσκω σε καλή τιμή είναι οκ ή θα πάρω καμία φωτιά ; Για τριφασικό. Shelly 3EM 1
mariosnik_ Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 14/12/2024 στις 7:05 ΜΜ, hero_nikolas είπε Kαλησπερα , σε διαμερισμα 90 τμ δευτερου οροφου βορινο στο Γαλατσι κατασκευης 2000 εχω την μελετη θερμανσης οπως μπορειτε να δειτε στο συνημμενο. Στην στηλη που λεει θερμικες απωλεις ιδιοκτησιας kacl 9250,4 ειναι οι θερμιδες που χρειαζομαι ? δηλαδη 9250x1.6=10,8 kw Μπορει καποιος απο αυτη την μελετη να μου πει τι μεγεθος αντλια χρειαζομαι ? Καλοριφέρ έχει μέσα το σπίτι; Αναγράφει η μελέτη την θερμική ισχύ των καλοριφέρ που είναι εγκατεστημένα στα δωμάτια; Με βάση την εγκατεστημένη ισχύ των σωμάτων αυτών καθορίζεται η ίσχυς της αντλίας η λέβητα κοκ. Επεξ/σία 16 Δεκεμβρίου 2024 από mariosnik_
TheGrisGrisMan Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 Μια noob ερώτηση από εμένα: Μενω σε μια γκαρσονιέρα που δεν έχει κανένα θερμαντικό σώμα (καλοριφέρ) και τη ζεσταίνω με το aircondition (inverter 24k btu). Επειδή έχει παλαιώσει λέω να το αλλάξω. Τα ερωτήματα είναι: 1. Μπορώ να βγάλω το aircondition (εσωτερική και εξωτερική μονάδα) και να βάλω αντί αυτού αντλία θερμότητας; 2. Αν ναι, θα είναι πάλι στο ίδιο στυλ (εξωτερική και εσωτερική μονάδα); 3. Θα έχω ικανοποιητική ψύξη το καλοκαίρι (όπως είχα με το air condition?) 4. Σχετικά με την θέρμανση θα θερμαίνεται περισσότερο το δωμάτιο από ότι με το aircondition? 5. Θα δω ουσιαστική διαφορά στην οικονομία (γενικά μιλώντας); Στον χώρο δεν μπορεί να μπει τίποτα περισσότερο από μια εσωτερική μονάδα στο μέγεθος ενός aircondition… Θα έχει αντίστοιχο μέγεθος η εσωτερική μονάδα της αντλίας θερμότητας; Κουφώματα κλπ είναι οκ. Δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι είναι η ΑΘ αλλά με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα της και χωροταξικά τι διαφορές έχει, καθώς και γενικά αν το σκεπτικό του «βγάζω το air condition, βάζω αντλία θερμότητας» είναι εφικτό… Τα φώτα σας σας παρακαλώ και ευχαριστώ!
alefther Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 1 λεπτό πριν, TheGrisGrisMan είπε Μια noob ερώτηση από εμένα: Μενω σε μια γκαρσονιέρα που δεν έχει κανένα θερμαντικό σώμα (καλοριφέρ) και τη ζεσταίνω με το aircondition (inverter 24k btu). Επειδή έχει παλαιώσει λέω να το αλλάξω. Τα ερωτήματα είναι: 1. Μπορώ να βγάλω το aircondition (εσωτερική και εξωτερική μονάδα) και να βάλω αντί αυτού αντλία θερμότητας; 2. Αν ναι, θα είναι πάλι στο ίδιο στυλ (εξωτερική και εσωτερική μονάδα); 3. Θα έχω ικανοποιητική ψύξη το καλοκαίρι (όπως είχα με το air condition?) 4. Σχετικά με την θέρμανση θα θερμαίνεται περισσότερο το δωμάτιο από ότι με το aircondition? 5. Θα δω ουσιαστική διαφορά στην οικονομία (γενικά μιλώντας); Στον χώρο δεν μπορεί να μπει τίποτα περισσότερο από μια εσωτερική μονάδα στο μέγεθος ενός aircondition… Θα έχει αντίστοιχο μέγεθος η εσωτερική μονάδα της αντλίας θερμότητας; Κουφώματα κλπ είναι οκ. Δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι είναι η ΑΘ αλλά με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα της και χωροταξικά τι διαφορές έχει, καθώς και γενικά αν το σκεπτικό του «βγάζω το air condition, βάζω αντλία θερμότητας» είναι εφικτό… Τα φώτα σας σας παρακαλώ και ευχαριστώ! το κλιματιστικο ειναι αντλια θερμοτητας αερα-αερα για να βαλεις αντλια θερμοτητας αερα-νερου χρειαζεσαι καποιο μεσο που να μεταφερει τη θερμοτητα απο το νερο στο χωρο, ειτε αυτο ειναι θερμαντικο σωμα (καλοριφερ) ειτε αυτο ειναι ενδοδαπεδια, ειτε αυτο ειναι φανκοιλ (κατι παρομοιο με την εσωτερικη μοναδα του κλιματιστικου) Για να γινει αυτο θελεις εσωτερικο δικτυο να μεταφερει το νερο απο την ΑΘ στους πομπους οτι κι αν ειναι αυτοι .... Οπως καταλαβαινεις μιλαμε για αρκετη δουλεια (και κοστος) 1
Baldurian Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Ένα τέτοιο σύστημα που να παίρνει ενέργεια από φωτοβολταϊκά, άσχετα του μάλλον υψηλού αρχικού κόστους αγοράς, συμφέρει μακροπρόθεσμα σε σχέση με τις "απλές" αντλίες; https://www.daikin.gr/el_gr/product-group/ground-source-heat-pump.html Επεξ/σία 16 Δεκεμβρίου 2024 από Baldurian
TheGrisGrisMan Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 1 hour ago, alefther said: το κλιματιστικο ειναι αντλια θερμοτητας αερα-αερα για να βαλεις αντλια θερμοτητας αερα-νερου χρειαζεσαι καποιο μεσο που να μεταφερει τη θερμοτητα απο το νερο στο χωρο, ειτε αυτο ειναι θερμαντικο σωμα (καλοριφερ) ειτε αυτο ειναι ενδοδαπεδια, ειτε αυτο ειναι φανκοιλ (κατι παρομοιο με την εσωτερικη μοναδα του κλιματιστικου) Για να γινει αυτο θελεις εσωτερικο δικτυο να μεταφερει το νερο απο την ΑΘ στους πομπους οτι κι αν ειναι αυτοι .... Οπως καταλαβαινεις μιλαμε για αρκετη δουλεια (και κοστος) Σε ευχαριστώ για την απάντηση… Οπότε η αντλία θερμότητας χρειάζεται νερό ε; Σκεφτόμουν αν μπορώ να κάνω το εξης: εξωτερικά να δώσω πρόσβαση στην μονάδα (σε νερό) και να τοποθετηθεί σε ένα τοίχο μπαλκονιού (όπως η εξωτερική μονάδα aircondition) και ακριβώς από την μέσα πλευρά του τοίχου να υπάρχει η εσωτερική μονάδα; (όπως το έχω τώρα στο aircondition δλδ); Υπάρχουν εσωτερικές μονάδες σε μέγεθος aircondition; Κάνουν και για θέρμανση/ψυξη 2 σε 1 ή χρειάζεται χωριστή;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα