Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Lewnidas1995 είπε

Δεν μπορω να σου απαντησω ακριβως σε αυτο που θες. Κανονικα εγκατασταση σε καλοριφερ (παλια κεντρικη θερμανση) με ενα μικρο δοχειο νερου (χωρις μποιλερ). Δεν ξερω αν μπορω να σου πω παραπανω γιατι δεν γνωριζω και πολλα. Α και θερμοστατη μεσα στο σπιτι (οθονη).

Πόσα σώματα; Τί σώματα, φέτες/πάνελ; Τί δοχείο νερού και πού είναι τοποθετημένο; Τί διατομή σωλήνες έχει από την αντλία μέχρι το κολεκτέρ, χοντρές σαν την έξοδο που βγάζει η αντλία ή λεπτή σαν το λάστιχο που ποτίζει ο γείτονας τα λουλούδια... Αυτά σα πρώτη εικόνα και μην αγχώνεσαι εσύ, μετάφερε την πίεση στους τεχνικούς να σου δώσουν λύση, είναι υποχρέωσή τους.

• Απαντ. 3,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, mechpanos said:

Πόσα σώματα; Τί σώματα, φέτες/πάνελ; Τί δοχείο νερού και πού είναι τοποθετημένο; Τί διατομή σωλήνες έχει από την αντλία μέχρι το κολεκτέρ, χοντρές σαν την έξοδο που βγάζει η αντλία ή λεπτή σαν το λάστιχο που ποτίζει ο γείτονας τα λουλούδια... Αυτά σα πρώτη εικόνα και μην αγχώνεσαι εσύ, μετάφερε την πίεση στους τεχνικούς να σου δώσουν λύση, είναι υποχρέωσή τους.

διαβαζοντας ολα αυτα αγχωθηκα παραπανω 😅

15 minutes ago, cmaniac said:

Δεν έχεις αναλυτική λίστα με τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη μετατροπή;

πρεπει να εχω καπου στο mail.

image.png.8ed923d6922d29b1dc05793c29fab16b.png

αυτα εχω απο προχειρες πληροφοριες. Τα υπολοιπα σωματα ηταν κομπλε με βαση τον μηχανικο 
Αυριο τα νεοτερα

Επεξ/σία από Lewnidas1995
  • Haha 1
Δημοσ.

Γνωρίζει κάποιος τι ακριβώς είναι το έλαιο γλυκερίνης που χρησιμοποιείται όταν θέλουμε να έχουμε καλύτερη μεταφορά θερμότητας για πιο ακριβή μέτρηση θερμοκρασίας από αισθητηριο όργανο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Kαλησπερα , σε διαμερισμα 90 τμ δευτερου οροφου βορινο στο Γαλατσι κατασκευης 2000  εχω την μελετη θερμανσης
οπως μπορειτε να δειτε στο συνημμενο.
Στην στηλη που λεει θερμικες απωλεις ιδιοκτησιας kacl 9250,4  ειναι οι θερμιδες που χρειαζομαι ? δηλαδη 9250x1.6=10,8 kw
Μπορει καποιος απο αυτη την μελετη να μου πει τι μεγεθος αντλια χρειαζομαι ?

Στιγμιότυπο οθόνης 2024-12-14, 7.14.43 μμ.png

Επεξ/σία από hero_nikolas
Δημοσ.

Καλησπέρα, σκέφτομαι την αντλία θερμότητας και υπάρχει ήδη καινούριος ηλιακός ο οποίος δεν είναι τριπλής ενέργειας. Υπάρχει τρόπος να βοηθάει η αντλία τον ηλιακό το χειμώνα ή αυτό γίνεται μόνο αν ειναι τριπλής ενέργειας;

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, _^ThEo^_ είπε

Καλησπέρα, σκέφτομαι την αντλία θερμότητας και υπάρχει ήδη καινούριος ηλιακός ο οποίος δεν είναι τριπλής ενέργειας. Υπάρχει τρόπος να βοηθάει η αντλία τον ηλιακό το χειμώνα ή αυτό γίνεται μόνο αν ειναι τριπλής ενέργειας;

μονο αν ειναι τριπλης, και με μεγαλο εναλλακτη ωστε να μπορει να τον ζεσταινει  η αντλια. Συνηθως τους λενε Ηλιακους τριπλης για ΑΘ. Και εκτος αν ειναι καλπακ, ο εναλλακτης με την αντισταση και κυαθιο για αισθητηρα θερμοκρασιας κανει γυρω στο 100ρικο. Τα διπλα αν ειναι καλπακ

Παντως σε γενικες γραμμες ειναι συζητησιμο το αν αξιζει να ζεσταινεις ενα δοχειο εκτεθιμενο στις καιρικες συνθηκες

• Like 2
Δημοσ.
5 minutes ago, alefther said:

μονο αν ειναι τριπλης, και με μεγαλο εναλλακτη ωστε να μπορει να τον ζεσταινει  η αντλια. Συνηθως τους λενε Ηλιακους τριπλης για ΑΘ. Και εκτος αν ειναι καλπακ, ο εναλλακτης με την αντισταση και κυαθιο για αισθητηρα θερμοκρασιας κανει γυρω στο 100ρικο. Τα διπλα αν ειναι καλπακ

Παντως σε γενικες γραμμες ειναι συζητησιμο το αν αξιζει να ζεσταινεις ενα δοχειο εκτεθιμενο στις καιρικες συνθηκες

Αρα μπορεί να γίνει μετατροπή αν καταλαβαίνω καλά; 

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, _^ThEo^_ είπε

Αρα μπορεί να γίνει μετατροπή αν καταλαβαίνω καλά; 

δεν ειναι "μετατροπη" βγαινει η αντισταση (η δευτερη ενεργεια) που ειναι σχεδιαζμενη για να αλλαζεται ετσι κι αλλιως και μπαινει εναλλακτης με αντισταση, θα στα πει ο εγκαταστασης

• Like 1
Δημοσ.

Κάποιος μετρητής ενέργειας smart για πίνακα δοκιμασμένος ;
Κάτι Tongu που βρίσκω σε καλή τιμή είναι οκ ή θα πάρω καμία φωτιά ;
Για τριφασικό.

Δημοσ.
1 hour ago, konandrio said:

Κάποιος μετρητής ενέργειας smart για πίνακα δοκιμασμένος ;
Κάτι Tongu που βρίσκω σε καλή τιμή είναι οκ ή θα πάρω καμία φωτιά ;
Για τριφασικό.

Shelly 3EM 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 14/12/2024 στις 7:05 ΜΜ, hero_nikolas είπε

Kαλησπερα , σε διαμερισμα 90 τμ δευτερου οροφου βορινο στο Γαλατσι κατασκευης 2000  εχω την μελετη θερμανσης
οπως μπορειτε να δειτε στο συνημμενο.
Στην στηλη που λεει θερμικες απωλεις ιδιοκτησιας kacl 9250,4  ειναι οι θερμιδες που χρειαζομαι ? δηλαδη 9250x1.6=10,8 kw
Μπορει καποιος απο αυτη την μελετη να μου πει τι μεγεθος αντλια χρειαζομαι ?

Στιγμιότυπο οθόνης 2024-12-14, 7.14.43 μμ.png

Καλοριφέρ έχει μέσα το σπίτι; Αναγράφει η μελέτη την θερμική ισχύ των καλοριφέρ που είναι εγκατεστημένα στα δωμάτια; Με βάση την εγκατεστημένη ισχύ των σωμάτων αυτών καθορίζεται η ίσχυς της αντλίας η λέβητα κοκ. 

Επεξ/σία από mariosnik_
Δημοσ.

Μια noob ερώτηση από εμένα:

Μενω σε μια γκαρσονιέρα που δεν έχει κανένα θερμαντικό σώμα  (καλοριφέρ) και τη ζεσταίνω με το aircondition (inverter 24k btu). 

Επειδή έχει παλαιώσει λέω να το αλλάξω.

Τα ερωτήματα είναι:

1. Μπορώ να βγάλω το aircondition (εσωτερική και εξωτερική μονάδα) και να βάλω αντί αυτού αντλία θερμότητας; 

2. Αν ναι, θα είναι πάλι στο ίδιο στυλ (εξωτερική και εσωτερική μονάδα);

3. Θα έχω ικανοποιητική ψύξη το καλοκαίρι (όπως είχα με το air condition?)

4. Σχετικά με την θέρμανση θα θερμαίνεται περισσότερο το δωμάτιο από ότι με το aircondition?

5. Θα δω ουσιαστική διαφορά στην οικονομία (γενικά μιλώντας);

Στον χώρο δεν μπορεί να μπει τίποτα περισσότερο από μια εσωτερική μονάδα στο μέγεθος ενός aircondition… Θα έχει αντίστοιχο μέγεθος η εσωτερική μονάδα της αντλίας θερμότητας; 

Κουφώματα κλπ είναι οκ. 

Δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι είναι η ΑΘ αλλά με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα της και χωροταξικά τι διαφορές έχει, καθώς και γενικά αν το σκεπτικό του «βγάζω το air condition, βάζω αντλία θερμότητας» είναι εφικτό… 

Τα φώτα σας σας παρακαλώ και ευχαριστώ! 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, TheGrisGrisMan είπε

Μια noob ερώτηση από εμένα:

Μενω σε μια γκαρσονιέρα που δεν έχει κανένα θερμαντικό σώμα  (καλοριφέρ) και τη ζεσταίνω με το aircondition (inverter 24k btu). 

Επειδή έχει παλαιώσει λέω να το αλλάξω.

Τα ερωτήματα είναι:

1. Μπορώ να βγάλω το aircondition (εσωτερική και εξωτερική μονάδα) και να βάλω αντί αυτού αντλία θερμότητας; 

2. Αν ναι, θα είναι πάλι στο ίδιο στυλ (εξωτερική και εσωτερική μονάδα);

3. Θα έχω ικανοποιητική ψύξη το καλοκαίρι (όπως είχα με το air condition?)

4. Σχετικά με την θέρμανση θα θερμαίνεται περισσότερο το δωμάτιο από ότι με το aircondition?

5. Θα δω ουσιαστική διαφορά στην οικονομία (γενικά μιλώντας);

Στον χώρο δεν μπορεί να μπει τίποτα περισσότερο από μια εσωτερική μονάδα στο μέγεθος ενός aircondition… Θα έχει αντίστοιχο μέγεθος η εσωτερική μονάδα της αντλίας θερμότητας; 

Κουφώματα κλπ είναι οκ. 

Δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι είναι η ΑΘ αλλά με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα της και χωροταξικά τι διαφορές έχει, καθώς και γενικά αν το σκεπτικό του «βγάζω το air condition, βάζω αντλία θερμότητας» είναι εφικτό… 

Τα φώτα σας σας παρακαλώ και ευχαριστώ! 

το κλιματιστικο ειναι αντλια θερμοτητας αερα-αερα

για να βαλεις αντλια θερμοτητας αερα-νερου χρειαζεσαι καποιο μεσο που να μεταφερει τη θερμοτητα απο το νερο στο χωρο, ειτε αυτο ειναι  θερμαντικο σωμα (καλοριφερ) ειτε αυτο ειναι ενδοδαπεδια, ειτε αυτο ειναι φανκοιλ (κατι παρομοιο με την εσωτερικη μοναδα του κλιματιστικου)

Για να γινει αυτο θελεις εσωτερικο δικτυο να μεταφερει το νερο απο την ΑΘ στους πομπους οτι κι αν ειναι αυτοι ....

Οπως καταλαβαινεις μιλαμε για  αρκετη δουλεια (και κοστος)

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ένα τέτοιο σύστημα που να παίρνει ενέργεια από φωτοβολταϊκά, άσχετα του μάλλον υψηλού αρχικού κόστους αγοράς, συμφέρει μακροπρόθεσμα σε σχέση με τις "απλές" αντλίες;

https://www.daikin.gr/el_gr/product-group/ground-source-heat-pump.html

Επεξ/σία από Baldurian
Δημοσ.
1 hour ago, alefther said:

το κλιματιστικο ειναι αντλια θερμοτητας αερα-αερα

για να βαλεις αντλια θερμοτητας αερα-νερου χρειαζεσαι καποιο μεσο που να μεταφερει τη θερμοτητα απο το νερο στο χωρο, ειτε αυτο ειναι  θερμαντικο σωμα (καλοριφερ) ειτε αυτο ειναι ενδοδαπεδια, ειτε αυτο ειναι φανκοιλ (κατι παρομοιο με την εσωτερικη μοναδα του κλιματιστικου)

Για να γινει αυτο θελεις εσωτερικο δικτυο να μεταφερει το νερο απο την ΑΘ στους πομπους οτι κι αν ειναι αυτοι ....

Οπως καταλαβαινεις μιλαμε για  αρκετη δουλεια (και κοστος)

Σε ευχαριστώ για την απάντηση… 

Οπότε η αντλία θερμότητας χρειάζεται νερό ε; 

Σκεφτόμουν αν μπορώ να κάνω  το εξης: εξωτερικά να δώσω πρόσβαση στην μονάδα (σε νερό) και να τοποθετηθεί σε ένα τοίχο μπαλκονιού (όπως η εξωτερική μονάδα aircondition) και ακριβώς από την μέσα πλευρά του τοίχου να υπάρχει η εσωτερική μονάδα; (όπως το έχω τώρα στο aircondition δλδ); Υπάρχουν εσωτερικές μονάδες σε μέγεθος aircondition; Κάνουν και για θέρμανση/ψυξη 2 σε 1 ή χρειάζεται χωριστή; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...