Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα την βοήθεια σας θέλω για ρύθμιση αντλιας midea 16kw με σώματα καλοριφερ υπερδιαστασιολογημενα σε σπίτι 150τμ με μόνωση 7εκ 

• Απαντ. 3,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Damich είπε

Θα βοηθούσε στο θέμα της εσωτερικής θερμοκρασίας και κατανάλωσης?

Κάτι τις. Βασικά πρέπει να παίξεις με πιο ψηλές θερμοκρασίες αν θες να αυξήσεις θερμοκρασία. 

• Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπέρα. Λειτουργώ αντλία θερμότητας Midea 12 kw και δεν έχω ρυθμίσει αντιστάθμιση. Νερά περίπου 45 βαθμούς με σώματα καλοριφέρ. Η θερμοκρασία του σπιτιού είναι γύρω στους 20 με μικρές αυξομειώσεις οι οποίες δεν με ενοχλούν. Θεωρείται πιο οικονομική την λειτουργία με αντιστάθμιση και επιλογή θερμοκρασίας 20 βαθμούς για τον χώρο; Με την αντιστάθμιση αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι δεν θα υπάρχουν αυξομειώσεις στην εσωτερική θερμοκρασία του χώρου, λόγω του ότι θα προσαρμόζει τα νερά ανάλογα και θα διατηρεί σταθερή στους 20. Ή προσαρμογή των νερών σημαίνει όμως ότι μπορεί να τα ανεβάσει και πάνω από τους 45 που την δουλεύω εγώ. Επιπλέον, οι έτοιμες καμπύλες αντιστάθμισης πως ακριβώς λειτουργούν; Εάν ενεργοποιήσω μια έτοιμη μπορώ παράλληλα να βάλω και θερμοκρασία χώρου; Τώρα που δεν έχω αντιστάθμιση, έχω βάλει να εμφανίζεται στο πάνελ μόνο η δυνατότητα ρύθμισης των νερών.

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα. Χρειάζομαι επειγόντως βοήθεια γτ έχω πελαγωσει. Γνωρίζει κάποιος που θα βρω κυάθιο boiler με εσωτερική διάμετρο φ8 αλλά 20 cm μήκος? Ότι βρίσκω σε τέτοιο μήκος είναι γύρω στο φ6 ID και δε χωράει το αισθητήριο της αντλίας που είναι περίπου 7mm...

Δημοσ.

Αντλια midea 16kw

Την λειτουργω με χρονοδιακοπτη 13.00 με 22.00 στους 22 βαθμους και 23.00 με 13.00 στους 20 βαθμους καταναλωση περιπου 18 kw την ημερα αλλα δουλεύει μόνο όταν αλλάζει η θερμοκρασία στους 22°. Καμπύλη 41με 43 βαθμους. Εχθές με αυτά που διάβαζα εδώ έβαλα την custom καμπύλη 9 με

T1setH1 50

T1setH2 35 γιατί διάβαζα ότι θα δουλεύειοικονομικοτερα

Επίσης έχω ρυθμιση την ρύθμιση ενέργειας στο 4 γιατί από τη midea μου είπαν ότι είναι μεγάλη η αντλια 16kw για τα 140τμ έχει μια κλίμακα από τι 0 έως το 8

Έχει κανένας ιδέα από midea και ρύθμισης;

Δημοσ.
13 ώρες πριν, pados1002 είπε

Καλησπέρα στην παρέα. Χρειάζομαι επειγόντως βοήθεια γτ έχω πελαγωσει. Γνωρίζει κάποιος που θα βρω κυάθιο boiler με εσωτερική διάμετρο φ8 αλλά 20 cm μήκος? Ότι βρίσκω σε τέτοιο μήκος είναι γύρω στο φ6 ID και δε χωράει το αισθητήριο της αντλίας που είναι περίπου 7mm...

https://www.e-controltech.gr/el/elegxos-metrisi-epitirisi/thermokrasias/aisthitiria-thermokrasias/kiathia-aisthitiron-thermokrasias

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυστυχώς τα φ8 βγαίνουν μέχρι 10cm... Πιο μακρύ δεν υπάρχει σε Φ8 εσωτερική διάμετρο...

Επεξ/σία από pados1002
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, pados1002 είπε

Δυστυχώς τα φ8 βγαίνουν μέχρι 10cm... Πιο μακρύ δεν υπάρχει σε Φ8 εσωτερική διάμετρο...

ε παρε την Arco Iris ( 210 5719301) του Κανελλακη ειναι, αυτοι  φτιαχνουν κυαθια ... αλλα 20 ποντους αισθητηρας ειναι λιγο ... περιεργο.

• Like 1
Δημοσ.

Θέλω κάπου εκεί σε μήκος γτ έχω θέμα με την θερμοκρασία που βλέπει η αντλία στο μποιλερ για ΖΝΧ. Διαβάζει 28-29 όταν μέσα έχει 60. Ο αισθητήρας έχει ελεγχθεί απευθείας σε ζεστό νερο και δουλεύει σωστά. Οπότε το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι μήπως είναι κοντό το κυάθιο...

Δημοσ.

Καλησπέρα. Ερώτηση για αντλία θερμότητας midea. Έχω επιλογή ρύθμισης θερμοκρασίας προσαγωγής νερού, σε αυτήν την περίπτωση δεν λειτουργεί η αντιστάθμιση που είναι ρυθμισμένη μέσα στις λειτουργίες του εγκατάσταση σωστά; Ρωτάω γιατί πολλές φορές ενώ έχω ρυθμισμένη μια θερμοκρασία πχ 42 βαθμούς νερών, η αντλία μπορεί να στέλνει 45 και αναρωτιόμουν μήπως φταίνε οι καμπύλες. Εάν δεν φταίνε αυτές ξέρει κάποιος τι μπορεί να φταίει; Θεωρώ πως για να λειτουργούν οι τιμές καμπυλών πρέπει να απενεργοποιήσω την ρύθμιση προσαγωγής νερού και να ενεργοποιήσω την ρύθμιση θερμοκρασία χώρου. Επίσης ξέρει κάποιος οι δυο παράμετροι dT1SH και dTSH τι είναι; Ευχαριστώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα ήθελα την πολύτιμη βοήθειά σας. Κάνω ανακαίνιση στο πατρικό μου κατασκευής του 1980 , κατασκευασμένο με διπλό τούβλο χωρίς όμως φελιζολ και χωρίς καμία άλλη μόνωση. Επειδή είναι για εκμετάλλευση και επειδή είναι μετρημένα τα κουκιά, έχω προχωρήσει σε εγκατάσταση σωμάτων πάνελ και όχι ενδοδαπεδια, και κουφώματα συνθετικά με διπλό τζαμι.Ο προβληματισμός μου είναι ότι ενώ ξεκίνησα για εγκατάσταση λέβητα πετρελαίου, φίλος με κατεύθυνε προς αντλία θερμότητας μεσαίων θερμοκρασιών και συγκεκριμένα της Hyundai 12kw με αντισταση που είναι και πιο οικονομική. 

Επειδή το σπίτι είναι στις Σέρρες Β.Ελλαδα με κρύα το χειμώνα δηλ. ένα μήνα περίπου οι θερμοκρασίες γύρω στο μηδέν και ίσως και λίγο πιο κατω τα βράδια και καμιά εβδομάδα θερμοκρασία στο -5 και πιο κάτω μπορεί.

Ποια είναι η γνώμη σας; Θα μπορέσει να ζεστάνει το σπίτι στα κρύα; Αν κάνω θερμοπροσοψη ; Χρειάζεται να βάλω μεγαλύτερα σώματα;

Δίκτυο αερίου δεν υπάρχει στην περιοχή. Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!!!!

Επεξ/σία από geornirv
Δημοσ.
Στις 29/11/2024 στις 11:06 ΜΜ, NikosMem είπε

Καλησπέρα. Ερώτηση για αντλία θερμότητας midea. Έχω επιλογή ρύθμισης θερμοκρασίας προσαγωγής νερού, σε αυτήν την περίπτωση δεν λειτουργεί η αντιστάθμιση που είναι ρυθμισμένη μέσα στις λειτουργίες του εγκατάσταση σωστά; Ρωτάω γιατί πολλές φορές ενώ έχω ρυθμισμένη μια θερμοκρασία πχ 42 βαθμούς νερών, η αντλία μπορεί να στέλνει 45 και αναρωτιόμουν μήπως φταίνε οι καμπύλες. Εάν δεν φταίνε αυτές ξέρει κάποιος τι μπορεί να φταίει; Θεωρώ πως για να λειτουργούν οι τιμές καμπυλών πρέπει να απενεργοποιήσω την ρύθμιση προσαγωγής νερού και να ενεργοποιήσω την ρύθμιση θερμοκρασία χώρου. Επίσης ξέρει κάποιος οι δυο παράμετροι dT1SH και dTSH τι είναι; Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Καλημέρα σας και θα ήθελα τα φώτα σας παρακαλώ .

Τώρα που θα βρει το πρόγραμμα θα μπω για αντλία θερμότητας .

Το σπίτι είναι 75τμ στο 4ο ΒΑ περίπου  . Στην Ανατ. πλευρά το σαλόνι και στην Δυτ. οι κρεβατοκ. Οι Β κ Ν  σε μεσοτοιχίες .

Τα καλοριφέρ που είναι σε σαλοτραπεζαρία είναι σχεδόν καλυμμένα (δεν άναβα καλοριφέρ) αλλά θα επανέλθουν αφού θα μπει η αντλία .

Ποια αντλία προτείνετε παρακαλώ ? για ν αρχίσω κ το ψάξιμο 

Δημοσ.

Να συμπληρώσω την παραπάνω ερώτηση αν γίνεται, ποιες μάρκες θεωρούνται ότι βγάζουν καλές αντλίες θερμότητας; Στα κλιματιστικά πχ σε διπλανό νήμα ξεχωρίζουν τα mitsubishi, daikin, toshiba, fujitsu. Εδώ;

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, _^ThEo^_ είπε

Να συμπληρώσω την παραπάνω ερώτηση αν γίνεται, ποιες μάρκες θεωρούνται ότι βγάζουν καλές αντλίες θερμότητας; Στα κλιματιστικά πχ σε διπλανό νήμα ξεχωρίζουν τα mitsubishi, daikin, toshiba, fujitsu. Εδώ;

Daikin, Lg, Midea, Mitsubishi αυτές σίγουρα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...