Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Μπορεί να έβαλε αντιστάσεις αλλά 90kwh σε 1.5 ώρα αποκλείεται να έκαψε. Κάτι λάθος γίνεται. Μετρητή ενέργειας δεν έχεις;

Εννοείς κιλοβατοωρόμετρο στην ασφάλεια? Όχι αλλά σκέφτομαι να βάλω... Αν δεν άλλαζα από ψύξη σε θέρμανση θα έλεγα ότι άνοιξε κατά λάθος μέσα στην ημέρα και δεν τα έκαψε σε μιάμιση ώρα. Δεν εξηγείται ρε φίλε αλλά πως εξηγείται να δίνει και λάθος ένδειξη? Δύο χρόνια φυσιολογικές τιμές έδειχνε...

• Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Insane84 είπε

Εννοείς κιλοβατοωρόμετρο στην ασφάλεια? Όχι αλλά σκέφτομαι να βάλω... Αν δεν άλλαζα από ψύξη σε θέρμανση θα έλεγα ότι άνοιξε κατά λάθος μέσα στην ημέρα και δεν τα έκαψε σε μιάμιση ώρα. Δεν εξηγείται ρε φίλε αλλά πως εξηγείται να δίνει και λάθος ένδειξη? Δύο χρόνια φυσιολογικές τιμές έδειχνε...

Μπορεί μια αντλία να ανοίξει από μόνη της αν είναι ενεργοποιημένη η αντιπαγωτική προστασία, και σήμερα είχε συνθήκες παγετού σε πολλές περιοχές της χώρας ίσως για πρώτη φορά. Αλλά και πάλι 90kwh είναι πολλές!!! 

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Μπορεί μια αντλία να ανοίξει από μόνη της αν είναι ενεργοποιημένη η αντιπαγωτική προστασία, και σήμερα είχε συνθήκες παγετού σε πολλές περιοχές της χώρας ίσως για πρώτη φορά. Αλλά και πάλι 90kwh είναι πολλές!!! 

Μπα Αθήνα μένω δεν νομίζω να έχει γίνει κάτι τέτοιο. Έχω στείλει mail στην LG, να δω αν θα μου απαντήσουν και τι!

Δημοσ.
14 hours ago, kostas_22 said:

Για όσους έχετε midea.

Μεσω του midea ac lan  στο home assistant ,έχετε ένδειξη για εισερχόμενο - εξερχόμενο νερό;

Σε εμένα δε δείχνει τις τιμές.

Όχι ούτε σε εμένα τις εμφανίζει αυτές τις τιμές.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, 1302L είπε

Όχι ούτε σε εμένα τις εμφανίζει αυτές τις τιμές.

Έχεις βρει κάποια λύση;

Ουσιαστικά είναι η μόνη ένδειξη που χρειάζομαι.Να κάνω έναν αυτοματισμό να ανοιγοκλείνουν τα fcu με ότι θερμοκρασία εγώ τους ορίσω.Τωρα πρέπει να πιάσει 30 βαθμούς για να πάρουν εμπρός.

Στα κρυφά που έχω το τηλεχειριστήριο τους μου δίνει τέτοια επιλογή.Στα slim οχι

Δημοσ.
1 hour ago, kostas_22 said:

Έχεις βρει κάποια λύση;

Ουσιαστικά είναι η μόνη ένδειξη που χρειάζομαι.Να κάνω έναν αυτοματισμό να ανοιγοκλείνουν τα fcu με ότι θερμοκρασία εγώ τους ορίσω.Τωρα πρέπει να πιάσει 30 βαθμούς για να πάρουν εμπρός.

Στα κρυφά που έχω το τηλεχειριστήριο τους μου δίνει τέτοια επιλογή.Στα slim οχι

Θελεις δλδ αν ειναι πχ 25 τα νερα να βγάζουν αερα;

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, sndev είπε

Θελεις δλδ αν ειναι πχ 25 τα νερα να βγάζουν αερα;

ναι κάτι τέτοιο,να απενεργοποιήσω το αισθητήριο νερού που έχουν με την fix τιμή και να του βάλω δικές μου.Εχω πάρει broadlink mini και θα το ελέγχω από εκεί.

Τα fcu έχουν και τηλεχειριστήριο.

Δημοσ.

Θα έλεγα να μην το μπλέξεις. Καλά είναι το 30, πόσο πιο χαμηλά να το πας... 

ΑΛΛΑ αν το θες να το κάνεις, 1ον θα πρέπει να βρεις κανένα manual με τα modbus registers ώστε να διαβάσεις τις τιμές αν δεν τις έχει το integration με κανένα esphome interface, ή να βάλεις ένα απλό esphome με ένα αισθητήριο θερμοκρασίας επάνω σε ένα σημείο της σωλήνωσης και να πιάνει τη θερμοκρασία προσαγωγής (με μια απόκλιση αλλά αποδεκτή). Μετά κάνεις αυτό που θες μέσα στο ha. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, kostas_22 said:

ναι κάτι τέτοιο,να απενεργοποιήσω το αισθητήριο νερού που έχουν με την fix τιμή και να του βάλω δικές μου.Εχω πάρει broadlink mini και θα το ελέγχω από εκεί.

Τα fcu έχουν και τηλεχειριστήριο.

Στα δικα μου slim daikin εχει διακόπτη πανω στη πλακετα του fc που το κάνει ανεμιστήρα φαση οτι θερμοκρασία κ να έχει το νερο αυτο να στέλνει αερα. Κ εμενα κανονικά στα 30 ξεκινανε. Αρα με ενα ha που διάβαζει θερμοκρασία νερου στέλνει ον οφφ στο broadlink

Ομως επειδη το εχω δοκιμασει να ξερεις απο 28 κ κατω τα νερα η αίσθηση που δινει στο χώρο το fc δεν ειναι καλη εως καθολου καλη.

Επεξ/σία από sndev
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάλι καλά που το έχετε δοκιμάσει να μην μπαίνω σε διαδικασίες αδίκως.Εγω το είχα ξεφυσωσει για λίγο και λειτουργούσε μόνο με το θερμοστάτη, χωρίς να διαβάζει νερά.

Αυτό που είχα κάνει ήταν να γυρίσω ανάποδα τις περσίδες με φορά προς τα πάνω και κλίση προς τα πίσω στον τοίχο.Οποτε δεν ενοχλούσε ο αέρας αν ήταν χλιαρός.

απλά θα ήθελα να σταματάει να μη δουλεύει συνεχώς χωρίς λόγο.

Επεξ/σία από kostas_22
Δημοσ.

εχω πολυ τεχνικη φυσεως ερωτηση, γιατι δεν βλεπω τον ηλεκτρολογο μου να ερχεται συντομα 😌
εχω την αντλια της carrier 30awh008HD, με παραγωγη ζεστου νερου χρησης μεσω τριοδης ηλεκτροβανας siemens της sbc 28.4 και μετα σε boiler διπλης ενεργειας (και με θερμοσιφωνα.)
Καηκε η ηλεκτροβανα, αγορασα καινουργια απο το καλοκαιρι που ειχε ερθει και την βγαλαμε, αλλα τωρα ηρθε η siemens (βασικα τωρα κανει κρυο για να θελω ζεστο νερο)
Το θεμα ειναι οτι απο το ηλεκτρολογικο της διαγραμμα δεν εβγαλα ακρη, μιας και τα καλωδια τα ειχαμε βγαλει απο την παλαια για να κουμπωνα τα καινουργια. Περα απο αυτα στην καινουργια εχει 4 καλωδια μπλε,καφε, κοκκινο και μαυρο, οταν στην προηγουμενη ειχε δυο καφε, μια γειωση κιτρινη-πρασινο και ενα μαυρο (προς χρηση ηταν τα δυο καφε και το μαυρο).
Ξερεις κανεις που συνδεω τα καλωδια της ηλεκτροβανας συμφωνα με το manual της carrier
https://en.ahi-carrier.gr/wp-content/uploads/2021/05/IOM_30AWH_HO.pdf
σας ευχαριστω

Δημοσ.

Περομςνςις να έρθει ο ηλεκτρολόγος ο οποίος υπεύθυνα θα συνδέσει την ηλεκτροβάνα. Για την δική σου ασφάλεια και της αντλίας!

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Περομςνςις να έρθει ο ηλεκτρολόγος ο οποίος υπεύθυνα θα συνδέσει την ηλεκτροβάνα. Για την δική σου ασφάλεια και της αντλίας!

δε θα σου πω οτι διαφωνω....

Δημοσ.
1 ώρα πριν, verylife78 είπε

εχω πολυ τεχνικη φυσεως ερωτηση, γιατι δεν βλεπω τον ηλεκτρολογο μου να ερχεται συντομα 😌
εχω την αντλια της carrier 30awh008HD, με παραγωγη ζεστου νερου χρησης μεσω τριοδης ηλεκτροβανας siemens της sbc 28.4 και μετα σε boiler διπλης ενεργειας (και με θερμοσιφωνα.)
Καηκε η ηλεκτροβανα, αγορασα καινουργια απο το καλοκαιρι που ειχε ερθει και την βγαλαμε, αλλα τωρα ηρθε η siemens (βασικα τωρα κανει κρυο για να θελω ζεστο νερο)
Το θεμα ειναι οτι απο το ηλεκτρολογικο της διαγραμμα δεν εβγαλα ακρη, μιας και τα καλωδια τα ειχαμε βγαλει απο την παλαια για να κουμπωνα τα καινουργια. Περα απο αυτα στην καινουργια εχει 4 καλωδια μπλε,καφε, κοκκινο και μαυρο, οταν στην προηγουμενη ειχε δυο καφε, μια γειωση κιτρινη-πρασινο και ενα μαυρο (προς χρηση ηταν τα δυο καφε και το μαυρο).
Ξερεις κανεις που συνδεω τα καλωδια της ηλεκτροβανας συμφωνα με το manual της carrier
https://en.ahi-carrier.gr/wp-content/uploads/2021/05/IOM_30AWH_HO.pdf
σας ευχαριστω

Αν ειναι αυτη που ξέρω , μαυρο+καφε ενωμένα μαζι στο ουδέτερο (23 κλεμα στην αντλία) , μπλε και κόκκινο στην φάση (19 κλεμα στην αντλία) με επιφυλαξη τα παραπάνω. Τσεκαρε το με τον ηλεκτρολογο σου η τον εγκαταστατη πριν πειραξεις κάτι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρόσφατη εγκατάσταση ΑΘ 11Kw σε διαμέρισμα 100 τ.μ. Με εξωτερική θερμοκρασία 5-12 και σώματα πάνελς παλιάς τεχνολογίας η εσωτερική θερμοκρασία 20ο - 20.5ο και η κατανάλωση 25-28 kWh σε θερμοκρασία νερού 45ο.

Εξετάζω την περίπτωση να αντικαταστήσω στο σαλόνι ενός πάνελ με fan coil π.χ. Daikin slim (3kwh) ή το οικονομικότερο DeLonghi A-life (5.2 kWh).

Ή την τοποθέτηση ενός νέου πάνελ με 4000kcal/h?

Θα βοηθούσε στο θέμα της εσωτερικής θερμοκρασίας και κατανάλωσης?

Επεξ/σία από Damich

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...