Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να ρωτήσω μια και θα προχωρήσω στην εγκατάσταση της αντλίας Daikin Altherma 3Μ, θα γίνουν και οι αλλαγές το περισσότερων σωμάτων καλοριφέρ με καινούργια.

Συμφέρει να βάλω και ένα fancoil στο μεγάλο χώρο του καθιστικού για περισσότερη ζέστη. Δεν έχω καταλάβει πως λειτουργούν αυτά τα fancoil αν και από τι διαβάζω μπορείς να τα συνδέσεις με μια αντλία. 

• Απαντ. 3,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

αφου βαζεις μεγαλυτερα σωματα (υποθετω βαση μελετης) γιατι να βαλεις και fancoil? δε καλυπτουν τα σωματα τις αναγκες του χωρου?

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, alefther είπε

αφου βαζεις μεγαλυτερα σωματα (υποθετω βαση μελετης) γιατι να βαλεις και fancoil? δε καλυπτουν τα σωματα τις αναγκες του χωρου?

βάση μελέτης τις καλύπτουν απλά λέω μια και υπάρχει και αυτή επιλογή αν δεν επιβαρύνει τίποτα γιατί να μην τη βάλω για μια πρόσθετη πηγή θερμότητας για τις πολύ κρύες μέρες του χειμώνα 

Δημοσ.
On 14/11/2024 at 10:41, star_cruiser said:

Αν θελουμε να βάλουμε τριοδη στο ηλεκτρομποιλερ είτε στο μπόιλερ για να κάνουμε ξεχωριστό το ΖΝΧ, και το έχουμε το μπόιλερ πάνω στο πατάρι θα πρέπει να τραβηχθεί καλώδιο από την τριοδη μέχρι την αντλία;; Γιατί μιλάμε για απόσταση πάνω 10 μετρα!

Κάνεις καμία ιδέα;;;

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, star_cruiser είπε

Κάνεις καμία ιδέα;;;

ναι. καλώδιο από τρίοδη στην ΑΘ, καλώδιο απο την ΑΘ στο μπόιλερ για αισθητήριο (πρέπει να υπάρχει κυάθιο για να μπει το αισθητήριο) και το μπόιλερ να έχει μεγάλη σερπαντίνα (κατάλληλη για λειτουργία αντλίας θερμότητας)..

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, chek2fire είπε

Συμφέρει να βάλω και ένα fancoil στο μεγάλο χώρο του καθιστικού για περισσότερη ζέστη. Δεν έχω καταλάβει πως λειτουργούν αυτά τα fancoil αν και από τι διαβάζω μπορείς να τα συνδέσεις με μια αντλία. 

Ούτε συμφέρει ούτε δεν συμφέρει. Αν με τα καλοριφέρ πιάνεις την απόδοση, τότε δεν έχει νόημα να βάλεις fan coil και να μπεις στη φασαρία και τα έξοδα. Θες και γραμμή παροχής ρεύματος προς το fc, στην ουσία είναι ένα σώμα με ανεμιστήρα, ας το πούμε εκλαϊκευμένα!

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα σας μπορεί κάποιος να με βοηθήσει με την αντλία θερμότητας έχω πάρει κάποιες ρυθμίσεις Default απλά έχω το εξής θέμα επιθυμώ να έχω 23 βαθμούς μέσα στο σπίτι το ρυθμίζω ενώ δεν νιώθω ότι να έχω 23 βαθμούς αυτή τη στιγμή έχω βάλει και θερμό μετρητή χώρου και το αντιλαμβάνομαι ότι δεν έχω τη θερμοκρασία που επιθυμώ στο μηχάνημα μπορεί κάποιος να με βοηθήσει με της Ρυθμίσεις Επειδή θέλω μία ρύθμιση αν γίνεται ας πούμε να βάζω στους 23 να ανεβαίνει θερμοκρασία και όσο γίνεται γρήγορα να ανεβαίνει η θερμοκρασία τους 23 και μετά να σταματάει και μόλις χαμηλώσει η θερμοκρασία του σπιτιού κάτω από 23 επίσης να ανάβει ξανά Το μηχάνημα είναι Immergas magis m16 m4-30 

Δημοσ.
Στις 16/11/2024 στις 6:32 ΜΜ, mechpanos είπε

Ούτε συμφέρει ούτε δεν συμφέρει. Αν με τα καλοριφέρ πιάνεις την απόδοση, τότε δεν έχει νόημα να βάλεις fan coil και να μπεις στη φασαρία και τα έξοδα. Θες και γραμμή παροχής ρεύματος προς το fc, στην ουσία είναι ένα σώμα με ανεμιστήρα, ας το πούμε εκλαϊκευμένα!

Πάντος σκέφτομαι κι εγώ να βάλω δύο fan coil μόνο για θέρμανση (ένα σε κάθε όροφο - Σαλόνι και Χωλ) για να ρίξω κι άλλο τα νερά. Επίσης μετά από πολλές συζητήσεις με διάφορους εγκαταστάτες και μηχανολόγους, δεν έχω καταλήξει αν λειτουργεί η αντλία καλύτερα με ΑΚΚΑΝ (περισσότερο νερό) ή με ΠΑΝΕΛ. Οι απόψεις είναι αντικρουόμενες. Κάποιοι λένε ότι με ΑΚΚΑΝ προσομοιάζει την λειτουργία της ενδοδαπέδιας ενώ άλλοι είναι υπερ των Πάνελ γιατί η αντλία ζεσταίνει μικρότερες ποσότητες νερού. Τώρα τι ισχύει ...........

Δημοσ.

Για εμένα η ποσότητα του νερού εφόσον ικανοποιείται η ελάχιστη ποσότητα, είναι αδιάφορη, αν μιλάμε για την ίδια αποδιδόμενη ισχύ. Ένα ακαν 1.000kcal/h με ένα πάνελ ομοίως 1.000 kcal/h, θα απαιτήσουν από την αντλία τα ίδια λίτρα την ώρα σε δεδομένη θερμοκρασία, για να τα αποδώσουν.

• Like 1
Δημοσ.

Τι γνώμη έχετε για επιτηρητή τάσης στην αντλία θερμότητας? Επιβάλλεται να μπει η αν είναι σταθερό το ρεύμα στην περιοχή είναι κάτι μη ουσιώδες? Μήπως με τις μικροαλλαγές στην γραμμή ειναι χειρότερο και γίνεται ποιο ευαίσθητη στο άναψε σβήσε? Εγώ δεν έχω βάλει προς το παρόν. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, gtok34 είπε

Τι γνώμη έχετε για επιτηρητή τάσης στην αντλία θερμότητας? Επιβάλλεται να μπει η αν είναι σταθερό το ρεύμα στην περιοχή είναι κάτι μη ουσιώδες? Μήπως με τις μικροαλλαγές στην γραμμή ειναι χειρότερο και γίνεται ποιο ευαίσθητη στο άναψε σβήσε? Εγώ δεν έχω βάλει προς το παρόν. 

κανεις μια επενδυση καποιων χιλιαδων ευρω, αξιζει τον κοπο να τσιγκουνευτεις 100-200  ευρω για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, alefther είπε

κανεις μια επενδυση καποιων χιλιαδων ευρω, αξιζει τον κοπο να τσιγκουνευτεις 100-200  ευρω για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο?

Δεν ειναι θέμα χρημάτων. Κάποιες φορές αυτοί οι επιτηρητες είναι τόσο ευαίσθητοι που με το παραμικρό σου κόβουν το ρεύμα με την άνοδο κάθοδο λιγο έστω. Και λέω αντί για καλό κάνουν κανένα κακό τελικά από την ευαισθησία διακοπών και τις πολλές διακοπές. 

Επεξ/σία από gtok34
  • Like 1
Δημοσ.

καποιες αντλίες εχουν ενσωματομένο επιτηρητη τασης , αυτο ομως που δεν εχει καμια αντλια ειναι αντικεραυνικό και σε περιπτωση κεραυνού στο δικτυο τροφοδοσιας η αντλια βγαινει εκτος εγγυησης σε περιπτωση βλαβης λογω κεραυνού.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, dm_mlnk είπε

καποιες αντλίες εχουν ενσωματομένο επιτηρητη τασης , αυτο ομως που δεν εχει καμια αντλια ειναι αντικεραυνικό και σε περιπτωση κεραυνού στο δικτυο τροφοδοσιας η αντλια βγαινει εκτος εγγυησης σε περιπτωση βλαβης λογω κεραυνού.

Δεν ξέρω αν έχει η δική μου είναι η Daikin altherma 3m. EDLA09DV3. Υπάρχει περίπτωση να έχει μέσα? Ναι την αντικεραυνικη όντως και αυτή απαραίτητη. Αυτό θα μπει σίγουρα. 

Επεξ/σία από gtok34
Δημοσ.

Έχω εγκαταστήσει αντικεραυνικό και έβαλα και επιτηρητή τάσης σε όλη την ηλεκτρολογική εγκατάσταση και όχι μόνο στην αντλια. Ρυθμίζονται εύκολα για υπέρταση και υπόταση ρεύματος. Εδώ στη περιοχή συχνά γίνονται βυθίσεις τάσεις και στην αρχή ακόμα και με μικρές πτώσεις έριχνε την παροχή. Μείωσα λίγο το πότε θα κόβει σε τυχόν βυθίσεις και λειτουργεί κανονικά. 

Όπως προαναφέρθηκε θεωρώ ότι το κόστος είναι μικρό για να προφυλάξει την επένδυση μιας αντλίας. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...