Προς το περιεχόμενο

Αντλία θερμότητας - Συμβουλές/αγορά/απορίες/προβλήματα/κτλπ

Billagrinio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

12 minutes ago, gtok34 said:

καλημερα το εβαλα αλλα δυστυχως μου βγαζει σφάλμα. Ενω μπαινει κανονικα με το cloud μετα λεει αποτυχία ενημερωσης. Οπως στην εικονα

Screenshot_9.png

αρα δεν έχεις το wifi module που υποστηριζει, το ποιο πιθανο ( λεει στο how to αν το διαβασες ποια υποστήριζεi) η δε βαζεις σωστη ip.

αυτο το χεις δοκιμασει που λεει είναι για το Onecta?

https://github.com/jwillemsen/daikin_onecta

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Αν θελουμε να βάλουμε τριοδη στο ηλεκτρομποιλερ είτε στο μπόιλερ για να κάνουμε ξεχωριστό το ΖΝΧ, και το έχουμε το μπόιλερ πάνω στο πατάρι θα πρέπει να τραβηχθεί καλώδιο από την τριοδη μέχρι την αντλία;; Γιατί μιλάμε για απόσταση πάνω 10 μετρα

14 hours ago, marioboni said:

ενδεικτικά σε σπίτι 100 τμ με κλιματιστικά 4 στο σύνολο και μόνιμα όλα 24/7  και στο 22 είχα περίπου 300kw έξτρα ανά μήνα 

Δλδ περιπου 0,1kwh το καθενα ανα ωρα, πολυ λιγο μου ακουγεται... Μενεις σε ζεστη περιοχη ε;

1 λεπτό πριν, Georgebek2 είπε

Δλδ περιπου 0,1kwh το καθενα ανα ωρα, πολυ λιγο μου ακουγεται... Μενεις σε ζεστη περιοχη ε;

15χλμ έξω  από το κέντρο της Θεσσαλονίκης 

@fylatos @mechpanos η αντλία είναι LG hm121mr.u34. Ο θερμοστάτης είναι αυτός με τον οποίο έρχεται η αντλία. Ιδανικά θα ήθελα κάτι hardwired... Τι εννοώ? Π.χ. με home assistant θα πρέπει  να έχω στημένο κάποιου είδους server ή και με tuya θα πρέπει να βασιζομαι στο δίκτυο, σε ασύρματη σύνδεση και στους server... Εγώ ψάχνω να βρω κάποιου είδους ρελέ το οποίο θα διαβάζει αισθητήρα θερμοκρασίας ο οποίος π.χ πάνω από 40 θα ρίχνει το ρελέ... Ή κάτι παρόμοιο...

29 λεπτά πριν, pados1002 είπε

@fylatos @mechpanos η αντλία είναι LG hm121mr.u34. Ο θερμοστάτης είναι αυτός με τον οποίο έρχεται η αντλία. Ιδανικά θα ήθελα κάτι hardwired... Τι εννοώ? Π.χ. με home assistant θα πρέπει  να έχω στημένο κάποιου είδους server ή και με tuya θα πρέπει να βασιζομαι στο δίκτυο, σε ασύρματη σύνδεση και στους server... Εγώ ψάχνω να βρω κάποιου είδους ρελέ το οποίο θα διαβάζει αισθητήρα θερμοκρασίας ο οποίος π.χ πάνω από 40 θα ρίχνει το ρελέ... Ή κάτι παρόμοιο...

εμβαπτιζομενος  υδροστατης+ τριοδη,  αν η θερμοκρασια > γουατεβερ -> loop στα επιστρεφομενα

προτιμησε την τριοδη της honeywell που γυρναει σε  5-6 δευτερολεπτα

• Like 1

3 λεπτά πριν, alefther είπε

εμβαπτιζομενος  υδροστατης+ τριοδη,  αν η θερμοκρασια > γουατεβερ -> loop στα επιστρεφομενα

προτιμησε την τριοδη της honeywell που γυρναει σε  5-6 δευτερολεπτα

Σε αυτή την περίπτωση η αντλία θα καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά για να κόψει? Το λέω γτ αν απλά κάνει κύκλους το νερό και δεν σταματήσει θα αργήσουμε να το καταλάβουμε και μεις μέσα στο σπίτι... Οκ κάποια στιγμή θα κρυώσει το σπίτι αλλά θα πάρει χρόνο... Παρόλα αυτά φαίνεται καλή σκέψη αν και το να έμπαινε ένα ρελέ με έναν NTC αισθητήρα πάνω ρυθμισμένο να τριπαρει σε συγκεκριμένη θερμοκρασία θα ήταν πιο άμεσο... Απλά όλα τα επώνυμα ρελέ γι αυτή τη δουλειά ειναι στα 4A... Δεν ξέρω πως μπορώ να το συνδυάσω ώστε να κόβει εντελώς το ρεύμα στην αντλία...

6 λεπτά πριν, pados1002 είπε

Σε αυτή την περίπτωση η αντλία θα καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά για να κόψει? Το λέω γτ αν απλά κάνει κύκλους το νερό και δεν σταματήσει θα αργήσουμε να το καταλάβουμε και μεις μέσα στο σπίτι... Οκ κάποια στιγμή θα κρυώσει το σπίτι αλλά θα πάρει χρόνο... Παρόλα αυτά φαίνεται καλή σκέψη αν και το να έμπαινε ένα ρελέ με έναν NTC αισθητήρα πάνω ρυθμισμένο να τριπαρει σε συγκεκριμένη θερμοκρασία θα ήταν πιο άμεσο... Απλά όλα τα επώνυμα ρελέ γι αυτή τη δουλειά ειναι στα 4A... Δεν ξέρω πως μπορώ να το συνδυάσω ώστε να κόβει εντελώς το ρεύμα στην αντλία...

φυσικα θα κοψει, αφου θα επιστρεφει ζεστο νερο

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...