Προς το περιεχόμενο

Αντλία θερμότητας - Συμβουλές/αγορά/απορίες/προβλήματα/κτλπ

Billagrinio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εγω παρόμοια τα βλεπω.Αμα βάλεις κόστος εγκατάστασης καυστηρα αεριου με αντλια και ανταλακτικα αστα να πανε.

17 ώρες πριν, sndev είπε

20 Kw x30 μερες = 600 kwh x 0.25 e= 150 e το μηνα για 24 ωρες το 24ωρο για 140 τμ δε το θεωρω πολλα 

Αεριο παιζει να πληρώνα 120 ε το μηνα στα 80 τμ κ ανοιγα απογευματά μονο που γυρνούσα μέχρι το πρωί που έφευγα 

Μιλάς για αλλα σπιτια οποτε η σύγκριση δεν ειναι σωστη.Και εγω εχω περασει απο τα 2 και δεν ειδα καμια τρελη διαφορα αξια λογου.Ασε και το κυνήγι για να βρεισ χαμηλο τιμολογιο στο ρευμα.

Τελοσ παντων ειπα μια κουβεντα.Ας το αφησουμε εδω μη χαλασουμε και το θεμα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Γνωρίζει κάποιος για το ζεστο νερό χρησης σε Daikin Altherma με boiler, η λειτουργεία άνεσης και εξοικονόμησης τι διαφορά εχουν? και πως το διαχειριζομαστε για να εχουμε πχ πρωινες ωρες 7-9 ζεστο και μετα βραδινες ώρες με πρόγραμμα

3 λεπτά πριν, filipprin είπε

Εγω παρόμοια τα βλεπω.Αμα βάλεις κόστος εγκατάστασης καυστηρα αεριου με αντλια και ανταλακτικα αστα να πανε.

Μόνο παρόμοια δεν είναι. Άλλο πράγμα το κόστος σε ανεγειρόμενη οικοδομή και εντελώς διαφορετικό η αλλαγή πηγής θέρμανσης αργότερα. Ναι, υπάρχουν διαφορές, αλλά στην πρώτη περίπτωση είναι πολύ μικρότερες και η απόσβεση γίνεται σύντομα, ειδικά σε οικοδομές όπως του φίλου με 2-4 επίπεδα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Spoiler

ΟΚ αντλία 12-13 κ χαλαρα ,αεριο 4 μαχ.Αντλία ετσι και χαλασει κλαφτα ,αεριο και ολοκληρο τον καυστηρα να αλλαξεις πανω απο 1500 ευρω δεν ειναι.Η καταναλωση ειναι σχεδον παρομια και με το ρευμα ετσι όπως το πανε δεν ξερεις τι σου ξημερώνει.Απο πετρέλαιο το αεριο σε 5 χρονια το έχεις κανει αποσβεση ενω η αντλια θελει 15 με οτι συνεπάγεται αυτο σε φθορα.Ουτε η ζεστη με το αεριο ειναι συγκρίσιμη που ειναι σαφώς ανωτερη.Για σκεψου να πρεπει να βγαλεισ μαζεμανα 10 -12 για αντλια και μονο 4000 για αεριο .Μεγαλη δυσκολια...........

Οσο απαντας θα απανταω γνωριζωντας οτι κανουμε το θεμα σαλατα.Εσυ αποφασιζεις.....

Επεξ/σία από filipprin

2 ώρες πριν, pados1002 είπε

Καλησπέρα στην παρέα. Σήμερα συνδέθηκε η αντλία θερμότητας πάνω στην ενδοδαπεδια και θέλω να πάρω προληπτικά μέτρα για ενδεχόμενη βλάβη στο μέλλον. Τι εννοώ? Η αντλία θα δουλεύει 35-40 βαθμούς για την ενδοδαπεδια και στο 60-70 νομίζω για το boiler. Όλα γίνονται αυτόματα με τρίποδη. Και σκέφτομαι τώρα τι θα γίνει αν κάποια στιγμή στο μέλλον τη στιγμή που θα δώσει εντολή η αντλία να γυρίσει η τριοδη στο boiler και 60+ βαθμούς η ηλεκτροβανα κολλήσει και οι 60 πάνε στην ενδοδαπεδια? Αν είσαι σπίτι θα καταλάβεις πιθανόν ότι κάτι γίνεται. Αν όχι? Μπορεί να σου ξηλώσει ενδεχομένως μέχρι και τα πλακάκια. Ψάχνω λοιπόν να βρω αυτοματισμό ο οποίος θα ναι μετα την τριοδη στο κύκλωμα της ενδοδαπεδιας που θα έχει αισθητήρα θερμοκρασίας νερού και αν δει π.χ 40+ να ρίχνει το ρελέ της αντλίας ή κάτι τέτοιο για να σταματήσει η αντλία... Τι έχετε να προτείνετε?

Τι αντλία έχεις; Τι θερμοστάτη; Αυτοματισμοί γίνονται με διάφορους τρόπους πχ. μέσω homeassistant μέχρι και με μια απλή ασφάλεια και ένα αισθητήριο. 

5 ώρες πριν, 1302L είπε

Η τιμή της kWh είναι 0.095 οπότε στις 750kwh βγαίνει 70 το τι θα κάψει η αντλία. Τώρα όλα τα άλλα του λογαριασμού είναι άλλη ιστορία.

Συν δίκτυο διανομής, δίκτυο μεταφοράς (που μετριούνται σε kwh) συν ετμεαρ συν υκω συν ΦΠΑ πάει στο 0.20 πάντως. Άσε δεν προλαβαίνω να πληρώνω :) 

Χώρια ΕΡΤ Δήμος κλπ που θα τα πληρώναμε έτσι κι αλλιώς.

Το θέμα είναι ότι τί άλλο να κάψεις και να αισθάνεσαι και ζεστή όλη τη μέρα. Δεν υπάρχει.

2 ώρες πριν, pados1002 είπε

Καλησπέρα στην παρέα. Σήμερα συνδέθηκε η αντλία θερμότητας πάνω στην ενδοδαπεδια και θέλω να πάρω προληπτικά μέτρα για ενδεχόμενη βλάβη στο μέλλον. Τι εννοώ? Η αντλία θα δουλεύει 35-40 βαθμούς για την ενδοδαπεδια και στο 60-70 νομίζω για το boiler. Όλα γίνονται αυτόματα με τρίποδη. Και σκέφτομαι τώρα τι θα γίνει αν κάποια στιγμή στο μέλλον τη στιγμή που θα δώσει εντολή η αντλία να γυρίσει η τριοδη στο boiler και 60+ βαθμούς η ηλεκτροβανα κολλήσει και οι 60 πάνε στην ενδοδαπεδια? Αν είσαι σπίτι θα καταλάβεις πιθανόν ότι κάτι γίνεται. Αν όχι? Μπορεί να σου ξηλώσει ενδεχομένως μέχρι και τα πλακάκια. Ψάχνω λοιπόν να βρω αυτοματισμό ο οποίος θα ναι μετα την τριοδη στο κύκλωμα της ενδοδαπεδιας που θα έχει αισθητήρα θερμοκρασίας νερού και αν δει π.χ 40+ να ρίχνει το ρελέ της αντλίας ή κάτι τέτοιο για να σταματήσει η αντλία... Τι έχετε να προτείνετε?

Βάλε μια τρίοδη με έναν υδροστάτη στην προσαγωγή προς την ενδοδαπέδια, πάνω από 45 ας πούμε να κόβει εντελώς τα νερά από την ενδοδαπέδια και να τα κάνει bypass προς την επιστροφή στην αντλία, η αντλία θα διαβάσει λίγα λίτρα θα βγάλει σφάλμα ροής και θα κόψει. Πρόχειρη και απλή σκέψη.

• Like 3

ενδεικτικά σε σπίτι 100 τμ με κλιματιστικά 4 στο σύνολο και μόνιμα όλα 24/7  και στο 22 είχα περίπου 300kw έξτρα ανά μήνα 

σε κάθε ένα έχω μετρητή κατανάλωσης 

φυσικό αέριο δεν έχω δουλέψει ακόμη σε αυτό το σπίτι 

Καλησπέρα! Ενδιαφέρομαι να εγκαταστήσω αντλία θερμότητας σε σπίτι με σώματα. Μου έχουν προτείνει Samsung R290 16Kw. Υπάρχει κάποιος που έχει άποψη για τη συγκεκριμένη αντλία ή κάποιος που την έχει εγκαταστήσει?

Επίσης :

• για boiler 200lt, 2 ηλιακές πλάκες συνολικής επιφάνειας 3 τμ είναι εντάξει ή είναι λίγη η επιφάνεια?
  • thermogroup αξιόπιστη εταιρία για boiler?
  • υπάρχει τρόπος τα σήματα από τα θερμοστοιχεία για βεβιασμένη να γίνονται monitored κάπως? Να φαίνονται σε οθόνη ή σε κινητό?

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων! Κάθε γνώμη, πληροφορία ευσπρόσδεκτη!

3 ώρες πριν, mechpanos είπε

Συν δίκτυο διανομής, δίκτυο μεταφοράς (που μετριούνται σε kwh) συν ετμεαρ συν υκω συν ΦΠΑ πάει στο 0.20 πάντως. Άσε δεν προλαβαίνω να πληρώνω :) 

Χώρια ΕΡΤ Δήμος κλπ που θα τα πληρώναμε έτσι κι αλλιώς.

Ολα αυτα που ειπες τα υπολογιζω σε 14.1 cent τη kwh. Ειμαι και εγω σε παροχο με 9.5 λεπτα. Δεν ξερω αν κανω κατι λαθος. 

20 λεπτά πριν, GiannisSol είπε

Ολα αυτα που ειπες τα υπολογιζω σε 14.1 cent τη kwh. Ειμαι και εγω σε παροχο με 9.5 λεπτα. Δεν ξερω αν κανω κατι λαθος. 

αν παίρνεις κάθε μήνα εκκαθαριστικό λογαριασμό είναι εύκολο 

διαιρείς το ποσό με τις kw και θα δεις το πραγματικό κόστος της kw

*

το επίδομα θέρμανσης αν δηλώσεις ρεύμα πως θα υπολογισθεί;

1 ώρα πριν, marioboni είπε

αν παίρνεις κάθε μήνα εκκαθαριστικό λογαριασμό είναι εύκολο 

διαιρείς το ποσό με τις kw και θα δεις το πραγματικό κόστος της kw

*

το επίδομα θέρμανσης αν δηλώσεις ρεύμα πως θα υπολογισθεί;

Λαμβανω εκκαθαριστικό κάθε μήνα γιατί έχουν βάλει τηλεμετρία με κάρτα σιμ στο μετρητή μου. 

Όπως το είπες μου βγαίνει καθαρό κοστος κιλοβατώρας 15.48 cents =>15.5 ..

• Like 1

10 ώρες πριν, ntavanostom είπε

Καλησπέρα! Ενδιαφέρομαι να εγκαταστήσω αντλία θερμότητας σε σπίτι με σώματα. Μου έχουν προτείνει Samsung R290 16Kw. Υπάρχει κάποιος που έχει άποψη για τη συγκεκριμένη αντλία ή κάποιος που την έχει εγκαταστήσει?

Επίσης :

• για boiler 200lt, 2 ηλιακές πλάκες συνολικής επιφάνειας 3 τμ είναι εντάξει ή είναι λίγη η επιφάνεια?
  • thermogroup αξιόπιστη εταιρία για boiler?
  • υπάρχει τρόπος τα σήματα από τα θερμοστοιχεία για βεβιασμένη να γίνονται monitored κάπως? Να φαίνονται σε οθόνη ή σε κινητό?

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων! Κάθε γνώμη, πληροφορία ευσπρόσδεκτη!

Για την Samsung δεν έχω άποψη, ψάξε καμία κριτική online YouTube κλπ ξενόγλωσσα αν βρεις κάτι. Στα άλλα ερωτήματα:

- μια χαρά.

- δεν την ξέρω αλλά μπόιλερ είναι, wtf. 

- Αν το συνδέσεις με αντλία, να έχει σερπαντίνα ειδική για αντλία.

- Αν έχεις την όρεξη να ασχoληθείς λίγο με HomeAssistant, τα πάντα γίνονται!

Στις 12/11/2024 στις 12:04 ΜΜ, sndev είπε

χρησιμοποιώ αυτό το intergration, https://github.com/tadasdanielius/daikin_altherma το οποιο είναι για τη μοναδα wifi της daikin που εχω , εσυ δε ξερω τι έχεις, ίσως να μη σου κανει

επειδή υποπτεύομαι ότι έχεις το άλλο intergration Που είναι για το cloud δες μήπως εχεις adblockers ενεργούς κατα τη διαδικασία κ αν ναι κλειστους.

btw με αυτά μη νομίζεις οτι θα κανεις κατι περισσότερο απο οτι θα εκανες απο το ιδιο το app στο κινητο

καλημερα το εβαλα αλλα δυστυχως μου βγαζει σφάλμα. Ενω μπαινει κανονικα με το cloud μετα λεει αποτυχία ενημερωσης. Οπως στην εικονα

Screenshot_9.png

Μετά από ένα update της εφαρμογής της Midea, πλέον στις καταναλώσεις εμφανίζει και την standby κατανάλωση (προηγουμένως εμφανιζόταν ως heating). Υπάρχει περίπτωση να είναι η κατανάλωση για θέρμανση του buffer tank όταν δεν λειτουργεί το κύκλωμα της θέρμανσης?

image.jpeg.b1cb264ee8fd01e55f8e8fa6cf654b24.jpeg

14 ώρες πριν, mechpanos είπε

Update ήρθε χθες ο λογαριασμός του Οκτώβρη οπότε έχουμε (το κάνω τσεκ για εμένα ενόψει Νοέμβρη αλλά το μοιράζομαι κι εδώ να το δούμε όλοι μαζί).
Χρέωση ενέργειας (Elpedison): 0.1069 €/kwh + πάγιο το οποίο θα πλήρωνα έτσι κι αλλιώς - δεν το λαμβάνω υπόψη.
Σύστημα μεταφοράς:  0.00844 €/kWh
Δίκτυο Διανομής: 0.00348 €/kWh + πάγιο, το οποίο θα πλήρωνα έτσι κι αλλιώς - δεν το λαμβάνω υπόψη.
ΥΚΩ: 0.01824 €/kWh
ΕΤΜΕΑΡ: 0.017 €/kWh

ΣΥΝΟΛΟ: 0.15406 + ΦΠΑ 6% = 0.1633 τελική τιμή /kwhr.

Τα πάγια επί της ενέργειας (πάροχος + ΔΕΔΔΗΕ χρέωση βάση συμφ. ισχύος) είναι κανένα 35άρι... αν τα μοιράσω κι αυτά στην kwh, όσο πιο πολλές οι kwh τόσο πιο λίγα βγαίνει/kwh...
συν ΕΡΤ, δήμος κλπ. άλλα τόσα...
Aλλά αυτά θα τα πλήρωνα, άντε να πλήρωνα μικρότερο πάγιο λόγω χαμηλότερης παροχής και να μην ήταν 35, να ήταν 20-25 τα πάγια, αν δεν υπήρχε η ανάγκη τροφοδοσίας α/θ... Αλλά δεν λέει και τίποτα...

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...