sndev Δημοσ. χθες στις 12:56 πμ Share Δημοσ. χθες στις 12:56 πμ (επεξεργασμένο) 1 hour ago, filipprin said: αεριο Μπα.. εχω περασει κ απο αυτο. Γενικά είναι οπως τα λενε τα παιδιά ειναι απο πιο πλευρα το βλέπεις. Το να εχω 20 kwh στα κρυα 24ωρο σε 140 tm είναι λιγοτερα χρηματα αναλογικα απο το αεριο στα 80 τμ που το ανοιγα μονο απόγευμα που γυρνούσα. __ 20 kwh ειναι σε εμενα τριφασικη 16αρα λογικα μια σωστα ρυθμισμένη σε μικρότερο διαμερισμα είναι λιγότερο 20 Kw x30 μερες = 600 kwh x 0.25 e= 150 e το μηνα για 24 ωρες το 24ωρο για 140 τμ δε το θεωρω πολλα Αεριο παιζει να πληρώνα 120 ε το μηνα στα 80 τμ κ ανοιγα απογευματά μονο που γυρνούσα μέχρι το πρωί που έφευγα Φυσικα αλλη αίσθηση θέρμανσης το αεριο Επεξ/σία χθες στις 01:01 πμ από sndev Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alefther Δημοσ. χθες στις 01:02 πμ Share Δημοσ. χθες στις 01:02 πμ 3 λεπτά πριν, sndev είπε Μπα.. εχω περασει κ απο αυτο. Γενικά είναι οπως τα λενε τα παιδιά ειναι απο πιο πλευρα το βλέπεις. Το να εχω 20 kwh στα κρυα 24ωρο σε 140 tm είναι λιγοτερα χρηματα αναλογικα απο το αεριο στα 80 τμ που το ανοιγα μονο απόγευμα που γυρνούσα. __ 20 kwh ειναι σε εμενα τριφασικη 16αρα λογικα μια σωστα ρυθμισμένη σε μικρότερο διαμερισμα είναι λιγότερο Αλλα κ παλι ρε παιδια 600 kw το μηνα 24/24 ωρο με 0.2 ε δλδ 120 το μηνα είναι πολλα αναλογικα με αεριο πετρέλαιο σε αντίστοιχο 24/24; στα ιδια τετραγωνικά; για να λεμε ομως την αληθεια το ανοιγα το απογευμα δεν ειναι το ιδιο με το 24/7 με αντισταθμιση αν λειτουργεις το ΦΑ με τον ιδιο τροπο, χαμηλες θερμοκρασιες, αντισταθμιση και συντηρηση θεμοκρασιας αντι να παςα αστο να παγωσει και μετα 70 βαθμους νερα να ζεσταθει γρηγορα, και με δεδομενο οτι η KWh ΦΑ ειναι αρκετα φθηνοτερη απο την Kwh ρευματος (χανεις βεβαια τον πολλαπλασιαστη αποδοσης) δεν εχεις τρομερη διαφορα κοστους φιλη με σωστα εγκατεστημενο/παραμετροποιημενο φα πληρωνει χοντρικα 600-700 ευρω το χρονο θερμανση, σε 240τμ Κηφισια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sndev Δημοσ. χθες στις 01:09 πμ Share Δημοσ. χθες στις 01:09 πμ (επεξεργασμένο) 7 minutes ago, alefther said: για να λεμε ομως την αληθεια το ανοιγα το απογευμα δεν ειναι το ιδιο με το 24/7 με αντισταθμιση αν λειτουργεις το ΦΑ με τον ιδιο τροπο, χαμηλες θερμοκρασιες, αντισταθμιση και συντηρηση θεμοκρασιας αντι να παςα αστο να παγωσει και μετα 70 βαθμους νερα να ζεσταθει γρηγορα, και με δεδομενο οτι η KWh ΦΑ ειναι αρκετα φθηνοτερη απο την Kwh ρευματος (χανεις βεβαια τον πολλαπλασιαστη αποδοσης) δεν εχεις τρομερη διαφορα κοστους φιλη με σωστα εγκατεστημενο/παραμετροποιημενο φα πληρωνει χοντρικα 600-700 ευρω το χρονο θερμανση, σε 240τμ Κηφισια Κοιτα ειχα χαμηλές θερμοκρασίες κ στο αεριο το χα ψαξει πολυ τοτε αλλα ναι το έκλεινα. Γυρω στο 42 45 ημουν αν θυμάμαι καλά Παιζουν πολλα ρολο εκει το έκλεινα γτ δεν ειχα μωνοση πχ κ τελευταίος οροφος οποτε πίστευα ότι εκαιγε χωρις λογο την υπόλοιπη μέρα λόγο τεραστίων απωλειών. Αλλα κ εδώ δεν εχω καποιο κελυφος κατι στις 20 kwh κ εχω κ μεγαλα ανοιγματα με μη ενεργειακά τζαμια κτλ. Εδω τωρα σίγουρα πιστευω οτι μπορω να ζεσταθω κ κατω απο τους 32 τα νερα αλλα δε ξεκινανε τα Fan coil. Δλδ κ στις 2 περιπτώσεις σιγουρα βελτιώνετε αρκετά αν πας να συγκρίνεις αλλα θεωρω οτι overall η αντλια σε μεγαλα σπιτια είναι πιο οικονομική Επεξ/σία χθες στις 01:11 πμ από sndev Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
1302L Δημοσ. πριν από 22 ώρες Share Δημοσ. πριν από 22 ώρες (επεξεργασμένο) 14 hours ago, marioboni said: με αυτές τις θερμοκρασίες το 12-17 είναι μια καλή τιμή; ανάλογα το σπίτι, περιοχή κλπ Είμαι στης 24-26kwh ημερησίως αυτές τις μέρες σε σπίτι 240τμ στη Σταμάτα με τριφασική 30kW. Λειτουργεί 24/7 με θερμοστάτες στους 20 και νερά από 35 (στους 15) έως 45 (στους -5). Αν πάει όλος ο μήνας σε αυτές τις θερμοκρασίες που είχε εδώ ως τώρα (9 μέχρι 15), με 25kWh ανά μέρα βγαίνει κάτι παραπάνω απο 70€ το μήνα. Επεξ/σία πριν από 22 ώρες από 1302L 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
marioboni Δημοσ. πριν από 22 ώρες Share Δημοσ. πριν από 22 ώρες 6 λεπτά πριν, 1302L είπε Είμαι στης 24-26kwh ημερησίως αυτές τις μέρες σε σπίτι 240τμ στη Σταμάτα με τριφασική 30kW. Λειτουργεί 24/7 με θερμοστάτες στους 20 και νερά από 35 (στους 15) έως 45 (στους -5). Αν πάει όλος ο μήνας σε αυτές τις θερμοκρασίες που είχε εδώ ως τώρα (9 μέχρι 15), με 25kWh ανά μέρα βγαίνει κάτι παραπάνω απο 70€ το μήνα. 70 ευρώ λίγο δύσκολο γιατί σε ένα λογαριασμό ρεύματος δεν μετράμε μόνο την αξία του ρεύματος 0.0095 να την πληρώνεις βγαίνει τουλάχιστον τα διπλά με τα όλα μέσα άντε το 35-40% να είναι αυτό που μου λες με την πραγματική τιμή που πληρώνεις στο τέλος γιατί 25*30 κάνει 750kw Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
1302L Δημοσ. πριν από 22 ώρες Share Δημοσ. πριν από 22 ώρες Η τιμή της kWh είναι 0.095 οπότε στις 750kwh βγαίνει 70 το τι θα κάψει η αντλία. Τώρα όλα τα άλλα του λογαριασμού είναι άλλη ιστορία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fylatos Δημοσ. πριν από 21 ώρες Share Δημοσ. πριν από 21 ώρες (επεξεργασμένο) Θεσσαλονίκη, ρετιρέ χωρίς κάποιον από πάνω (και άδεια τα γύρω διαμερίσματα) Βορειοανατολικό και νοτιοανατολικό διαμπερές διαμέρισμα, με 12-13 έξω, 22.5 στόχο μέσα (μονίμως έχω υπέρβαση και σε δωμάτια έχω 23.5) σε 105τμ, έχω μέση κατανάλωση αυτή την εβδομάδα 85kwh/7ήμερο, σήμερα και εχθές περίπου 12-14kwh/ημέρα συμπεριλαμβανομένης και της θέρμανσης του δοχείου ΖΝΧ σε 48 βαθμούς σε συγκεκριμένες ώρες. Η θέρμανση γίνεται με σώματα (υπερδιαστασιολογημένα) η καμπύλη αντιστάθμισης ξεκινά από 32° στους 20 έξω και φτάνει στους 55° στους -13 έξω. Προσπαθώ να ρύθμισω τα start stops (τα βλέπω με ένα shelly 3em pro) και έχω καταλήξει σε αυτή τη ρύθμιση αλλά κάνει overshoot τη θερμοκρασία σε ορισμένα δωμάτια και δε μπορεσα να το ρύθμισω ούτε με τους θερμοστατικούς διακόπτες. Anyways not bad. Επεξ/σία πριν από 21 ώρες από fylatos 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. πριν από 20 ώρες Share Δημοσ. πριν από 20 ώρες 1 ώρα πριν, 1302L είπε Η τιμή της kWh είναι 0.095 οπότε στις 750kwh βγαίνει 70 το τι θα κάψει η αντλία. Τώρα όλα τα άλλα του λογαριασμού είναι άλλη ιστορία. Δεν είναι καθόλου άλλη ιστορία. Τα υπόλοιπα του λογαριασμού (εκτός ΕΡΤ και δημοτικά τέλη) εξαρτώνται ΑΜΕΣΑ από την συνολική κατανάλωση στην οποία συμπεριλαμβάνεται και αυτή της αντλίας θερμότητας. Οπότε υπολογίζεις και το κόστος αυτών αναλογικά για τις 750kWh. Είπαμε ότι είναι οικονομικότερος τρόπος θέρμανσης, αλλά μην φθάνουμε στο άλλο άκρο, υπολογίζοντας μόνον της ανταγωνιστικές χρεώσεις. 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Georgebek2 Δημοσ. πριν από 20 ώρες Share Δημοσ. πριν από 20 ώρες 5 minutes ago, jkoukos said: Δεν είναι καθόλου άλλη ιστορία. Τα υπόλοιπα του λογαριασμού (εκτός ΕΡΤ και δημοτικά τέλη) εξαρτώνται ΑΜΕΣΑ από την συνολική κατανάλωση στην οποία συμπεριλαμβάνεται και αυτή της αντλίας θερμότητας. Οπότε υπολογίζεις και το κόστος αυτών αναλογικά για τις 750kWh. Είπαμε ότι είναι οικονομικότερος τρόπος θέρμανσης, αλλά μην φθάνουμε στο άλλο άκρο, υπολογίζοντας μόνον της ανταγωνιστικές χρεώσεις. Τα ιδια ετοιμαζομουν να γραψω. Οποτε τα 70 που λεει ο φιλος μεταφραζονται σε καπου 150-200ε. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
1302L Δημοσ. πριν από 20 ώρες Share Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δεν διαφωνώ, ίσως δεν το διατύπωσα σωστά. Η πρόθεση ήταν να αποτυπώσω το "καθαρό" κόστος ενέργειας της αντλίας σε σχέση με αυτό που σου προσφέρει. Στο λογαριασμό φυσικά και υπάρχουν οι αναλογικές χρεώσεις που αυξάνουν με την κατανάλωση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fylatos Δημοσ. πριν από 20 ώρες Share Δημοσ. πριν από 20 ώρες 24 λεπτά πριν, Georgebek2 είπε Τα ιδια ετοιμαζομουν να γραψω. Οποτε τα 70 που λεει ο φιλος μεταφραζονται σε καπου 150-200ε. 200€ δύσκολα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Georgebek2 Δημοσ. πριν από 20 ώρες Share Δημοσ. πριν από 20 ώρες 1 minute ago, fylatos said: 200€ δύσκολα Αν εισαι σε κυμαινομενο τιμολογιο με αυτα που ακουγονται παιζει και πολυ ευκολα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pados1002 Δημοσ. πριν από 19 ώρες Share Δημοσ. πριν από 19 ώρες Καλησπέρα στην παρέα. Σήμερα συνδέθηκε η αντλία θερμότητας πάνω στην ενδοδαπεδια και θέλω να πάρω προληπτικά μέτρα για ενδεχόμενη βλάβη στο μέλλον. Τι εννοώ? Η αντλία θα δουλεύει 35-40 βαθμούς για την ενδοδαπεδια και στο 60-70 νομίζω για το boiler. Όλα γίνονται αυτόματα με τρίποδη. Και σκέφτομαι τώρα τι θα γίνει αν κάποια στιγμή στο μέλλον τη στιγμή που θα δώσει εντολή η αντλία να γυρίσει η τριοδη στο boiler και 60+ βαθμούς η ηλεκτροβανα κολλήσει και οι 60 πάνε στην ενδοδαπεδια? Αν είσαι σπίτι θα καταλάβεις πιθανόν ότι κάτι γίνεται. Αν όχι? Μπορεί να σου ξηλώσει ενδεχομένως μέχρι και τα πλακάκια. Ψάχνω λοιπόν να βρω αυτοματισμό ο οποίος θα ναι μετα την τριοδη στο κύκλωμα της ενδοδαπεδιας που θα έχει αισθητήρα θερμοκρασίας νερού και αν δει π.χ 40+ να ρίχνει το ρελέ της αντλίας ή κάτι τέτοιο για να σταματήσει η αντλία... Τι έχετε να προτείνετε? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fylatos Δημοσ. πριν από 19 ώρες Share Δημοσ. πριν από 19 ώρες 27 λεπτά πριν, Georgebek2 είπε Αν εισαι σε κυμαινομενο τιμολογιο με αυτα που ακουγονται παιζει και πολυ ευκολα... Γράφει για 9.5 λεπτά την kwh άρα είναι σε εναλλακτικό πάροχο σε σταθερό. Αν σχολιάζουμε το ίδιο άτομο τα 200€ είναι απίθανα εκτός αν είναι σε μέρος με δημοτικά τέλη 80€ ξερωγω. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. πριν από 18 ώρες Share Δημοσ. πριν από 18 ώρες 1 ώρα πριν, Georgebek2 είπε Αν εισαι σε κυμαινομενο τιμολογιο με αυτα που ακουγονται παιζει και πολυ ευκολα... Για 3φασικό που έχει ο φίλος, του έρχεται η κατανάλωση της αντλίας για 750kWh σύνολο τον μήνα στα 125€ και αν είχε μονοφασικό στα 110€. Αυτά με υπολογισμό όλων των χρεώσεων ρεύματος, χωρίς να γνωρίζουμε αν υπάρχει κλιμάκωση από τον πάροχο και οι ανάλογες χρεώσεις. Δεν λαμβάνονται υπόψη πάγιο, ΕΡΤ και δημοτικά τέλη καθώς είναι στάνταρτ για το σπίτι και πληρώνονται ούτως ή άλλως (υπάρχει ή δεν υπάρχει αντλία θερμότητας). 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα