Προς το περιεχόμενο

Αντλία θερμότητας - Συμβουλές/αγορά/απορίες/προβλήματα/κτλπ

Billagrinio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 3,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

2 ώρες πριν, Sherlock_7 είπε

Γιατί κάποιος να επιλέξει μια σπλιτ Α/Θ αντί για μονομπλόκ; Πού υπερτερεί;

Ή´ απλά η μονομπλόκ κυκλοφόρησε αργότερα και πρόκειται για την εξέλιξη της σπλιτ;

Θεωρητικα οι split ειναι πιο αποδοτικες υπο την εννοια οτι το κομματι παραγωγης νερου(θερμανσης/δροσισμου) ειναι πιο κοντα στην καταναλωση διοτι βρισκεται εντος του χωρου χρήσης ετσι μειωνει τις απωλειες.

πρακτικα ειναι λιγο δυσκολοτερες στην εγκατασταση μιας και απαιτουν εξτρα σωληνωσεις για το ψυκτικο κυκλο , διαδικασια κενου αερα, ισως να προστεθει και ψυκτικο υγρο αναλογα την αποσταση εσωτερικης-εξωτερικης μοναδας. 

Σαν βασικη αρχη ειναι οτι Βαζεις μια σπλιτ αν εχεις χωρο εντος του σπιτιου να φιλοξενησεις το indoor κοματι και αυτο να ειναι επισης κοντα στη κεντρικη στηλη ή στα κολεκτερ. Αν δεν εχεις χωρο τοτε η δεν συμφερει για τεχνικους λογους τοτε πας σε μονομπλοκ.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

7 ώρες πριν, dm_mlnk είπε

για τεχνικους

Και οικονομικούς! Εγώ πήρα την Daikin 16άρα, η μονομπλοκ ήταν 1500€ κάτω τότε σε σχέση με τη σπλιτ...και ενώ πήγαινα για σπλιτ (έχω τον χώρο και είναι ότι πεις), λέω ένα μεγάλο wtf και πήρα την αντίστοιχη μονομπλοκ.

17 hours ago, NOODLE said:

Καλησπέρα έχει κανείς αντλία θερμότητας της Atlantic να αντλλαξουμε απόψεις 

Καλησπέρα, έχω εγώ μια loria 6010 (10 kw) split r410a.

Ακόμα παλεύω να την μάθω και ας είναι παλιό το μοντέλο μιας και την χρησιμοποιώ πρώτη φορά για θέρμανση(ηταν στην κατοχή άλλου για 3 χρονια προτού την εγκαταστήσω στο δικό μου σπίτι).

Παρατήρηση που έκανα μόλις χθες μετά από 3 εβδομάδες χρήση, είναι ότι χρησιμοποιούσα σταθερη θερμοκρασία τους 22 βαθμούς. Είχα στο παρελθόν όμως φτιάξει πρόγραμμα να ανεβάσει στις 22:30 το βράδυ θερμοκρασία 23 βάθμους. Όπως είπα όμως την είχα στην επιλογή σταθερής θερμοκρασίας και όχι προγραμματος. Η Α.Θ. παρόλα αυτά άλλαζε αυτόματα την επιλογή και έμπαινε στο πρόγραμμα την συγκεκριμένη ώρα και ανέβαζε κατανάλωση στο θεό.

Δεν ξέρω αν αντιμετωπίζεις κάτι τέτοιο. Καλοδεχούμενη κάθε συμβουλή.

14 λεπτά πριν, Shibbu είπε

Καλησπέρα, έχω εγώ μια loria 6010 (10 kw) split r410a.

Ακόμα παλεύω να την μάθω και ας είναι παλιό το μοντέλο μιας και την χρησιμοποιώ πρώτη φορά για θέρμανση(ηταν στην κατοχή άλλου για 3 χρονια προτού την εγκαταστήσω στο δικό μου σπίτι).

Παρατήρηση που έκανα μόλις χθες μετά από 3 εβδομάδες χρήση, είναι ότι χρησιμοποιούσα σταθερη θερμοκρασία τους 22 βαθμούς. Είχα στο παρελθόν όμως φτιάξει πρόγραμμα να ανεβάσει στις 22:30 το βράδυ θερμοκρασία 23 βάθμους. Όπως είπα όμως την είχα στην επιλογή σταθερής θερμοκρασίας και όχι προγραμματος. Η Α.Θ. παρόλα αυτά άλλαζε αυτόματα την επιλογή και έμπαινε στο πρόγραμμα την συγκεκριμένη ώρα και ανέβαζε κατανάλωση στο θεό.

Δεν ξέρω αν αντιμετωπίζεις κάτι τέτοιο. Καλοδεχούμενη κάθε συμβουλή.

Όχι δεν μου έχει τύχει κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής 

Εγώ έχω την Alfa excellia δεν αντιμετωπίζω κάτι απλά αν έχει κανείς τη συγκεκριμένη μάρκα να ανταλλάξουμε απόψεις και αν είναι ικανοποιημένος, μιας και ο εγκαταστατης μου την παίνεψε πολύ

Φτου φτου η LG για κάποιο λόγο παρόλο ότι έξω δε κάνει κρύο δινει στην αρχή στα 3kw και μετά πέφτει στα 2kw Μέχρι και 1 με τα νερά στους 42. Ρύθμιση AI Νερό+Αέρας , νερά αυτόματα και θερμοκρασίες 35-55 , 7 με -5 θερμοκρασία.

Mε λίγα βίντεο, διάβασμα του manual κάνεις την αντλία τουλάχιστον όπως πρέπει. Ο επαγγελματίας που μου την ρύθμισε και καλά μου πέταξε ένα 60 βαθμούς σταθερά με αισθητήριο μόνο το θερμοστάτη χώρου. 

Βγάζεις χιλιάδες ευρώ από αυτό και 1 ημέρα δεν έκατσες να διαβάσεις 5 πράγματα...

• Like 4

3 ώρες πριν, Justelene235 είπε

Εχει κανενας δει κανενα video με παραμετροποιηση αντλιας daikin altherma edlq?

Τί θες να ρυθμίσεις;

Στις 10/11/2024 στις 7:03 ΜΜ, Gl0bAlZer0 είπε

Φτου φτου η LG για κάποιο λόγο παρόλο ότι έξω δε κάνει κρύο δινει στην αρχή στα 3kw και μετά πέφτει στα 2kw Μέχρι και 1 με τα νερά στους 42. Ρύθμιση AI Νερό+Αέρας , νερά αυτόματα και θερμοκρασίες 35-55 , 7 με -5 θερμοκρασία.

Είναι εύκολο να μου πεις ακριβώς τις ρυθμίσεις που έβαλες;;

12 ώρες πριν, mechpanos είπε

Τί θες να ρυθμίσεις;

Την αντιστάθμιση περισσότερο, δε ξερω αν τη ρυθμίζω σωστά.

Εχω και αλλη μια ερώτηση

Μένουμε στη Θεσσαλια..Αν επειδη λειπουμε το πρωι και γυριζουμε απογευμα απο τη δουλειά, ανεβαζω θερμοκρασια στην αντλια daikin με ενδοδαπεδια πρωτες πρωινες ωρες (5-7) στους 23 βαθμούς & το μεσημερι για να βρισκουμε ζεστη 15:00-18:00 στους 23 και το υπολοιπο διαστημα στους 21 βαθμούς με αντισταθμιση <5 στους 45 βαθμους και >15 στους 38 βαθμούς, καταστρεφω τη χρηση της αντλίας?

Η ρύθμιση της αντιστάθμισης θέλει δοκιμές και να δεις πού αποδίδει καλά. Μια καλή αρχή είναι η μελέτη θέρμανσης της κατοικίας, αν έχει εφαρμοστεί σωστά θα σας δείξει τί παραδοχές έχει κάνει ο μηχανολόγος στους μηδέν βαθμούς. Πχ 45 για υποδαπέδια είναι πολλοί, ίσως να δοκιμάζατε 40 στους 5 και 30 στους 15. Αν το σπίτι δεν κρυώνει, δοκιμάζετε περαιτέρω μείωση. Αν κρυώνει, αυξάνετε. Σκοπός είναι η όσο το δυνατόν χαμηλότερη λειτουργία της αντλίας, όσο το δυνατόν περισσότερο (χωρίς να κόβει από θερμοκρασία), ακολουθώντας τις εξωτερικές συνθήκες.
Όχι δεν την χαλάτε την λειτουργία της ενδοδαπέδιας, έτσι! Εγώ πολλές φορές βάζω στην αντιστάθμιση +5 (από το onecta app) όταν ξυπνάμε το πρωϊ, και -5 την νύχτα ή όταν είναι να λείπουμε πολλές ώρες, επιτυγχάνοντας ακριβώς αυτό. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γειά σας φίλοι μου.. 

Έχω μια αντλία θερμότητας mitsubishi ecodan 8kwa μονοφασικη και το έχει συνδέσει σε δύο γραμμές. Η αντλία θερμότητας δουλεύει σωστά χωρίς κάποιον κωδικό σφάλματος, στην μία γραμμή λειτουργουν κανονικά τα σώματα ενώ στην άλλη καθόλου. Έχω κάνει εξαέρωση μέσα από την αντλία στις δύο πλαστικές βάνες αλλά τίποτα. Η  φωτογραφία είναι άλλη, ανάβει το ένα το λαμπάκι.

Screenshot_2024-11-12-09-33-02-146_com.google.android.apps.photos.jpg

Screenshot_2024-11-12-09-32-51-722_com.google.android.apps.photos.jpg

Επεξ/σία από mhysos34

12 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Η ρύθμιση της αντιστάθμισης θέλει δοκιμές και να δεις πού αποδίδει καλά. Μια καλή αρχή είναι η μελέτη θέρμανσης της κατοικίας, αν έχει εφαρμοστεί σωστά θα σας δείξει τί παραδοχές έχει κάνει ο μηχανολόγος στους μηδέν βαθμούς. Πχ 45 για υποδαπέδια είναι πολλοί, ίσως να δοκιμάζατε 40 στους 5 και 30 στους 15. Αν το σπίτι δεν κρυώνει, δοκιμάζετε περαιτέρω μείωση. Αν κρυώνει, αυξάνετε. Σκοπός είναι η όσο το δυνατόν χαμηλότερη λειτουργία της αντλίας, όσο το δυνατόν περισσότερο (χωρίς να κόβει από θερμοκρασία), ακολουθώντας τις εξωτερικές συνθήκες.
Όχι δεν την χαλάτε την λειτουργία της ενδοδαπέδιας, έτσι! Εγώ πολλές φορές βάζω στην αντιστάθμιση +5 (από το onecta app) όταν ξυπνάμε το πρωϊ, και -5 την νύχτα ή όταν είναι να λείπουμε πολλές ώρες, επιτυγχάνοντας ακριβώς αυτό. 

Απο το onecta app πως βάζετε στην αντισταθμιση +5 ή -5?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...