alefther Δημοσ. 5 Νοεμβρίου Share Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 5 ώρες πριν, GiannisSol είπε Είναι ένας που έχει κανάλι στο YouTube και μιλάει για αντλίες θερμότητας που τοποθετεί. Με μια αναζήτηση θα τον βρεις. 4 ώρες πριν, mechpanos είπε https://youtu.be/8ixBmdwzYQ8?si=cdwRYQVoKGO539mu χαζεψα λιγο, πατρον εχει. Αν ειναι αυτος που "παιζει" σ'αυτο το βιντεο ειναι κι αυτος για σφαλιαρες, σα τον αλλον τον Γιαννουδη.... πουλανε σαχλαμαρες σε αδαεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Gl0bAlZer0 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου Share Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 7 ώρες πριν, mechpanos είπε Το πρωτεύον - δευτερεύον δεν είναι πανάκεια και δεν είναι πάντα απαραίτητο! Άνετα μπορεί μια αντλία με έναν αξιόπιστο και καλό κυκλοφορητή όταν έχει να εξυπηρετήσει ένα μόνο διαμέρισμα/σπίτι που δεν έχει αυτονομίες ανά χώρο (δηλαδή δεν έχει κυκλώματα που μπαινοβγαίνουν και χαλάτε τη ροή) να λειτουργήσει μόνο με τον δικό της κυκλοφορητή και αν χρειάζεται προσθήκη όγκου στο κύκλωμα, να μπει ένα bufferάκι 80-100lt στην επιστροφή. Καλύτερο και πιο αξιόπιστο αποτέλεσμα από ένα κακοζυγισμένο 1ον-2ον. Εγώ είμαι σε διαμέρισμα 130 τετραγωνικά χωρίς αυτονομίες χωρίς ΖΝΧ και έχω μία αντλία 14kw R32. Buffer δεν έχω αλλά έχω 11 σώματα τα περισσότερα με 3 φέτες, έβαλα όσο περισσότερα μπορούσα και όσο μεγαλύτερα γίνεται. Αντλία τον ακάλυπτο με σωστές αποστάσεις και διαμέρισμα πρώτου ορόφου. Πρέπει να βάλω κάτω τις διαστάσεις του κάθε σώματος, να δω πόσα λίτρα είναι συνολικά το κύκλωμα και έτσι να δω εάν χρειάζομαι buffer? Απο καταναλώσεις δεν έχω θέμα ιδιαίτερο εκτός από τα συχνά start stop της αντλίας που το κάνουν όλες οι LG. Πριν λίγες ημέρες έβαλα ένα shelly 3φασικό και φέτος θα δω πραγματικές καταναλώσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akou Δημοσ. 5 Νοεμβρίου Share Δημοσ. 5 Νοεμβρίου ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ ΑΝΤΛΙΑ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΔΙΑΙΡΟΥΜΕΝΗ - LG, INVENTOR, Midea και RIELLO Ενδιαφέρομαι να βάλω αντλίες θερμότητας στην Δημητσάνα Αρκαδίας με fun coil . Οι σχετικά οικονομικές επιλογές που έχω βρει είναι LG, INVENTOR, Midea και RIELLO στα 16KW όλες διαιρούμενες. Εχει κανεις γωμη τι να επιλέξω καI με τι κριτήριο ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 5 Νοεμβρίου Share Δημοσ. 5 Νοεμβρίου από τι λένε το νέο πρόγραμμα επιδότησης θα ανοίξει τώρα τον Νοέμβριο και θα επιδοτεί το 50%-60% αγοράς της αντλίας μέχρι κόστους 5.000 ευρώ και θα δίνεται μέσω voucher. Mετά το κόστος για την εγκατάσταση θα έχει επιδότηση 500 μόνο ευρώ ενώ δεν βλέπω πουθενά να λένε για επιδότηση αλλαγής σωμάτων όπως είχε αναφερθεί πριν λίγο καιρό 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sndev Δημοσ. 5 Νοεμβρίου Share Δημοσ. 5 Νοεμβρίου καλο χειμώνα! την έβαλα μπροστά για φέτος 5 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GiannisSol Δημοσ. 5 Νοεμβρίου Share Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 29 λεπτά πριν, alefther είπε χαζεψα λιγο, πατρον εχει. Αν ειναι αυτος που "παιζει" σ'αυτο το βιντεο ειναι κι αυτος για σφαλιαρες, σα τον αλλον τον Γιαννουδη.... πουλανε σαχλαμαρες σε αδαεις Θα βοηθουσε να μας πεις τι σαχλαμαρες λεει ο Ισαακ για τις αντλιες για να μαθαινουμε. Καλα τον αλλον αστον ,δεν χρειαζεται να πουμε κατι. 19 λεπτά πριν, chek2fire είπε από τι λένε το νέο πρόγραμμα επιδότησης θα ανοίξει τώρα τον Νοέμβριο και θα επιδοτεί το 50%-60% αγοράς της αντλίας μέχρι κόστους 5.000 ευρώ και θα δίνεται μέσω voucher. Mετά το κόστος για την εγκατάσταση θα έχει επιδότηση 500 μόνο ευρώ ενώ δεν βλέπω πουθενά να λένε για επιδότηση αλλαγής σωμάτων όπως είχε αναφερθεί πριν λίγο καιρό Το 500 ευρω που θεσανε σαν οριο στην εργασια ειναι αστειο. Δηλαδη επιδοτηση 250 ευρω. Η εργασια μαζι με τα υλικα αναλογα τις αποστασεις και τι υλικα θα βαλεις, χημικο καθαρισμο σωματων, μποιλερ για αντλια θερμοτητας , παει περιπου 3000+ ευρω. Βλεπω να αξιζει μονο η αγορα της αντλιας μεσω κουπονιου. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtok34 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, mechpanos είπε το APP είναι λίγο χαζό σε αυτό το κομμάτι όπως επίσης έχω καταλάβει ότι δεν έχει αμπερομετρικά, την βγάζει κατά προσέγγιση την κατανάλωση - αν θες ακρίβεια κατανάλωσης πρέπει να βάλεις μετρητή στον πίνακα. Ωστόσο μια καλή προσέγγιση μπορείς να πάρεις από το χειριστήριο, που έχει περισσότερες πληροφορίες από το app και να δεις τι ενέργεια παρήχθει και τί (κατά προσέγγιση) καταναλώθηκε, οπότε να βγάλεις ένα μέσο COP και να καταλάβεις αν είσαι καλά ή θέλει κάτι βελτίωση. Λοιπόν έχεις δίκιο το βρήκα. Τελικά μόνο από την κονσόλα τα βγάζει απο το μενού info. Κατανάλωση μου λέει από τοτε που δούλεψε η αντλία αρχική εκκινηση Φεβ 23 έως σήμερα 800kwh και απόδοση 2194.....Άρα cop 2194/800= 2.74? Τόσο χάλια απόδοση? Έβαλα και ανά μήνα και μου βγάλε πάλι εκεί κοντά. Κάτι πρέπει να αλλάξω σωστά? Είναι δυνατόν να έχω τόσο χαμηλή απόδοση ? Επεξ/σία 6 Νοεμβρίου από gtok34 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 6 Νοεμβρίου Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, gtok34 είπε Είναι δυνατόν να έχω τόσο χαμηλή απόδοση ? Εντάξει δεν είναι και τραγικά χαμηλή, αλλά είναι χαμηλή θα μπορούσε και αρκετά καλύτερα όντως. Τώρα το τί βελτίωση μπορείς να κάνεις, θέλει ψάξιμο! Ξεκινάς από θερμοκρασία προσαγωγής, μετά καμπύλη αντιστάθμισης, μετά ΔΤ, κλπ... 11 ώρες πριν, Gl0bAlZer0 είπε Πρέπει να βάλω κάτω τις διαστάσεις του κάθε σώματος, να δω πόσα λίτρα είναι συνολικά το κύκλωμα και έτσι να δω εάν χρειάζομαι buffer? Ναι και δεν χρειάζεσαι, στο λέω από τώρα να μην παιδεύεσαι. 11 ώρες πριν, akou είπε Εχει κανεις γωμη τι να επιλέξω καI με τι κριτήριο ? Αυτή που έχει στην θερμοκρασία σχεδιασμού που θα την δουλέψεις, το καλύτερο cop... και κατά 2ον αυτή που ξέρει πολύ καλά να ρυθμίζει ο εγκαταστάτης που θα βρεις, ή έχει πολύ καλό manual για να ψαχτείς να ρυθμίσεις μόνος σου αν ο εγκαταστάτης είναι μεσάνυχτα. Θα έλεγα όχι στην LG λόγω των start stop που έχουν αναφέρει τα παιδιά εδώ στο forum ΚΑΙ λόγω τραγικού manual. Σε μια εγκατάσταση που κλήθηκα να ρυθμίσω φιλικά, δεν έβγαλα άκρη σε βασικά πράγματα, έφυγα και είπα στον φίλο να καλέσει τον αντιπρόσωπο της LG. Τώρα για inventror φασόν Midea νομίζω είναι οπότε αν είναι να πας σε αυτή, δεν πας σε midea καλύτερα; 11 ώρες πριν, alefther είπε Αν ειναι αυτος που "παιζει" σ'αυτο το βιντεο ειναι κι αυτος για σφαλιαρες, σα τον αλλον τον Γιαννουδη.... πουλανε σαχλαμαρες σε αδαεις Γιατί τί σαχλαμάρες λέει ο Ισαακ... γενικά καλά τα λέει. Το μόνο που διαφωνώ και του το έχω γράψει σε σχόλιο, είναι ότι πάει σε εγκαταστάσεις με υπάρχουσα εγκατάσταση λέβητα πετρελαίου, βάζει 1ον - 2ον και δεν κουμπώνει κει-χάμω και το πετρέλαιο να παίρνει μια εντολή από την αντλία, να βοηθάει στους υπό το μηδέν... Επεξ/σία 6 Νοεμβρίου από mechpanos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtok34 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, mechpanos είπε Εντάξει δεν είναι και τραγικά χαμηλή, αλλά είναι χαμηλή θα μπορούσε και αρκετά καλύτερα όντως. Τώρα το τί βελτίωση μπορείς να κάνεις, θέλει ψάξιμο! Ξεκινάς από θερμοκρασία προσαγωγής, μετά καμπύλη αντιστάθμισης, μετά ΔΤ, κλπ... ναι σημερα μιλησα με daikin μου ειπε οντως ειναι χαμηλη και επειδη δουλεψε η αντλια απο Μαρτιο που μπηκε εως και σημερα δηλαδη οχι με πολλα κρυα μεσα στην καρδια του χειμωνα μου ειπε θα πεσει και αλλο οταν πιασουν τα καλα κρυα. Θρακη που ζω μαλιστα που πεφτουν αρκετα χαμηλα οι θερμοκρασιες. οποτε θα εχω θεμα. Αυτο που πρεπει να κοιταξω μου ειπε πρωτα ειναι οταν δινει η αντλια βαθμο εξοδου νερου αν και τα νερα απο το αλλο κυκλωμα προς τα σωματα εχουν την ιδια θερμοκρασια. Καθως στην κονσολα η μετρηση ειναι στην εξοδο της αντλιας και οχι στην εξοδο του β κυκλωματος προς το δικτυο και τα καλοριφερ. Οποτε προφανως ισως ευθυνεται ο μη σωστος συντονισμος των δυο κυκλοφορητων. Στην ουσια αν ο βαθμος εξοδου ειναι 40 βαθμοι και μου βγαζει στο τελικο κυκλωμα 35 στα σωματα θα ειναι 32 οποτε δεν θα ζεσταινονται και ετσι αυξανοντας την ενταση απο την κονσολα χαλας την αποδοση γιατι δεν κανεις οικονομια η αντλια λεει 40 και το καλοριφερ δειχνει 32. πως να ζεσταθει κανεις? Επεξ/σία 6 Νοεμβρίου από gtok34 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giannnis122 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου Μετά λέμε ότι η εγκατάσταση αντλίας θερμότητας είναι ακριβή, τα λέει όλα το τι πλήρωσε στο βίντεο μετά το 4,30 Spoiler Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtok34 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 26 λεπτά πριν, giannnis122 είπε Μετά λέμε ότι η εγκατάσταση αντλίας θερμότητας είναι ακριβή, τα λέει όλα το τι πλήρωσε στο βίντεο μετά το 4,30 Απόκρυψη περιεχομένων καλα η μεταφορικη πρεπει να εχει μπει μεσα ηδη....με τοσες ζημιες που εκανε.... 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
star_cruiser Δημοσ. 7 Νοεμβρίου Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 9 hours ago, gtok34 said: καλα η μεταφορικη πρεπει να εχει μπει μεσα ηδη....με τοσες ζημιες που εκανε.... Στην Ελλάδα και με σπασμένη την έλικα να ήταν και παραμορφωμένες όλες οι λαμαρίνες θα προσπαθούσαν να σε πείσουν ότι είναι μια χαρά και λειτουργεί κανονικά😂😂😂 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Silverage Δημοσ. Παρασκευή στις 05:02 μμ Share Δημοσ. Παρασκευή στις 05:02 μμ Η αντλία θερμότητας μπαίνει σε υπόγειο ή θέλει να είναι σε εξωτερικό χώρο; Ο καυστήρας πετρελαίου που έχουμε τώρα είναι στο υπόγειο που είναι κλειστό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. Παρασκευή στις 05:08 μμ Share Δημοσ. Παρασκευή στις 05:08 μμ 4 λεπτά πριν, Silverage είπε Η αντλία θερμότητας μπαίνει σε υπόγειο ή θέλει να είναι σε εξωτερικό χώρο; Υποχρεωτικά και δια ροπάλου σε εξωτερικό ή αν μιλάμε για Σπλιτ η εσωτερική στο εσωτερικό και η εξωτερική στο εξωτερικό όπως είναι προφανές άλλωστε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Silverage Δημοσ. Παρασκευή στις 05:31 μμ Share Δημοσ. Παρασκευή στις 05:31 μμ 22 λεπτά πριν, mechpanos είπε Υποχρεωτικά και δια ροπάλου σε εξωτερικό ή αν μιλάμε για Σπλιτ η εσωτερική στο εσωτερικό και η εξωτερική στο εξωτερικό όπως είναι προφανές άλλωστε. Ούτε αν μπει εξαερισμός; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα