TravaoZoria Δημοσ. 3 Νοεμβρίου Δημοσ. 3 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους! Έχω μία ερώτηση, σε υπάρχουσα αντλία θερμότητας FUJITSU HIGH POWER 14 DC inverter 1 PHASE μπορώ κάπως να κάνω κάποια πατέντα και να μπορώ να ανάβω και να σβήνω την αντλία απομακρυσμένα; Δηλαδή ας πούμε φεύγω για ταξίδι και την κλείνω. Γυρνάω μετά από 1 μήνα. Μπορώ κάπως να πατήσω ένα κουμπί στο κοντρόλ και 1 ώρα πριν φτάσω σπίτι μου να αρχίσει να δουλεύει η αντλία ωστε όταν φτάσω σπίτι να είναι ζεστό το σπίτι; Υπάρχει κάποια τέτοια συσκευή; Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου από TravaoZoria
sndev Δημοσ. 3 Νοεμβρίου Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 4 minutes ago, TravaoZoria said: Καλησπέρα σε όλους! Έχω μία ερώτηση, σε υπάρχουσα αντλία θερμότητας Fujitsu μπορώ κάπως να κάνω κάποια πατέντα και να μπορώ να ανάβω και να σβήνω την αντλία απομακρυσμένα; Δηλαδή ας πούμε φεύγω για ταξίδι και την κλείνω. Γυρνάω μετά από 1 μήνα. Μπορώ κάπως να πατήσω ένα κουμπί στο κοντρόλ και 1 ώρα πριν φτάσω σπίτι μου να αρχίσει να δουλεύει η αντλία ωστε όταν φτάσω σπίτι να είναι ζεστό το σπίτι; Υπάρχει κάποια τέτοια συσκευή; Δεν έχει app για το κινητό; ίσως κάποιο wifi module ?
TravaoZoria Δημοσ. 3 Νοεμβρίου Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2 λεπτά πριν, sndev είπε Δεν έχει app για το κινητό; ίσως κάποιο wifi module ? Δυστυχώς δεν έχει….ΑΝ έχει, εμένα δεν μου το είπαν οι τεχνικοί!
alefther Δημοσ. 3 Νοεμβρίου Δημοσ. 3 Νοεμβρίου αποκλειται να μην υπαρχει wifi θερμοστατης/ελεγκτης για την αντλια αν ειναι μοντελο τελευταιας 10ετιας. Παρε την αντιπροσωπεια και ρωτα edit https://www.fujitsu-general.com/shared/gr/pdf-feur-support-ctlg-greek-atw-01.pdf σελιδα 13. Υπαρχουν 1
TravaoZoria Δημοσ. 3 Νοεμβρίου Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 20 λεπτά πριν, alefther είπε αποκλειται να μην υπαρχει wifi θερμοστατης/ελεγκτης για την αντλια αν ειναι μοντελο τελευταιας 10ετιας. Παρε την αντιπροσωπεια και ρωτα edit https://www.fujitsu-general.com/shared/gr/pdf-feur-support-ctlg-greek-atw-01.pdf σελιδα 13. Υπαρχουν Ευχαριστώ πάρα πολύ! Θα μιλήσω αύριο με την εταιρεία από την οποία το αγόρασα.
grtopo Δημοσ. 4 Νοεμβρίου Δημοσ. 4 Νοεμβρίου Η αντλία θερμότητας είναι μακράν ο αποδοτικότερος τρόπος θέρμανσης με μία όμως προϋπόθεση. Σωστή διαστασιολόγηση και σωστό σετάρισμα . Σας παραθέτω στοιχεία χρήσης της σε περιοχή με πολύ κρύο. Πριν την αντλία χρειαζόμουνα 3.5 τόνους πετρέλαιο και μάλιστα με διακοπτόμενη λειτουργία. 1
GiannisSol Δημοσ. 4 Νοεμβρίου Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 15 λεπτά πριν, grtopo είπε Η αντλία θερμότητας είναι μακράν ο αποδοτικότερος τρόπος θέρμανσης με μία όμως προϋπόθεση. Σωστή διαστασιολόγηση και σωστό σετάρισμα . Σας παραθέτω στοιχεία χρήσης της σε περιοχή με πολύ κρύο. Πριν την αντλία χρειαζόμουνα 3.5 τόνους πετρέλαιο και μάλιστα με διακοπτόμενη λειτουργία. Με σωματα ή ενδοδαπεδια? Αν με σωματα , τι θερμοκρασιες ρυθμισες στην αντισταθμιση?
grtopo Δημοσ. 4 Νοεμβρίου Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 4 λεπτά πριν, GiannisSol είπε Με σωματα ή ενδοδαπεδια? Αν με σωματα , τι θερμοκρασιες ρυθμισες στην αντισταθμιση? Σώματα φέτες, παλιά αλλά υπερδιστασιολογημενα. Αντιστάθμιση 33 στους +16 και 43 στους -7
GiannisSol Δημοσ. 4 Νοεμβρίου Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 1 λεπτό πριν, grtopo είπε Σώματα φέτες, παλιά αλλά υπερδιστασιολογημενα. Αντιστάθμιση 33 στους +16 και 43 στους -7 Πολυ καλες θερμοκρασιες , σχεδον επιπεδου ενδοδαπεδιας. Τι κυκλωμα εχουν τα σωματα? Δισωληνιο τυπου ομπρελα να φανταστω? Στη καμπλυλη της αντισταθμισης τις ενδιαμεσες τιμες τις φτιαχνει μονη της η αντλια?
grtopo Δημοσ. 4 Νοεμβρίου Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 1 λεπτό πριν, GiannisSol είπε Πολυ καλες θερμοκρασιες , σχεδον επιπεδου ενδοδαπεδιας. Τι κυκλωμα εχουν τα σωματα? Δισωληνιο τυπου ομπρελα να φανταστω? Στη καμπλυλη της αντισταθμισης τις ενδιαμεσες τιμες τις φτιαχνει μονη της η αντλια? Κληματαριά , ναι ενδιάμεσες έχω αφήσει γραμμική παρεμβολή.
Aurumnus Δημοσ. 5 Νοεμβρίου Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 1 hour ago, grtopo said: Η αντλία θερμότητας είναι μακράν ο αποδοτικότερος τρόπος θέρμανσης με μία όμως προϋπόθεση. Σωστή διαστασιολόγηση και σωστό σετάρισμα . Σας παραθέτω στοιχεία χρήσης της σε περιοχή με πολύ κρύο. Πριν την αντλία χρειαζόμουνα 3.5 τόνους πετρέλαιο και μάλιστα με διακοπτόμενη λειτουργία. Η κατανάλωση είναι σε kWh και η απόδοση σε τι μονάδες; Από μόνωση τι έχεις;
alefther Δημοσ. 5 Νοεμβρίου Δημοσ. 5 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, Aurumnus είπε Η κατανάλωση είναι σε kWh και η απόδοση σε τι μονάδες; Από μόνωση τι έχεις; ε για να σου δινει cop σε KW ειναι η αποδοση, σε τι αλλο θα μπορουσε να ναι? μη τρελενεστε λες και ανακαλυπτετε τον τροχο. Μια χαρα οικονομικα λειτουργουν οι αντλιες, αν επιιλεχτουν και τοποθετηθουν σωστα, στο καταλληλο κτιριο. Οταν δουλευουν στο γουαιομινγκ στη νορβηγια και ισλανδια πιστεψτε με η Ελλαδα ειναι αστειο κρυο Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου από alefther 3
gtok34 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2 ώρες πριν, grtopo είπε Η αντλία θερμότητας είναι μακράν ο αποδοτικότερος τρόπος θέρμανσης με μία όμως προϋπόθεση. Σωστή διαστασιολόγηση και σωστό σετάρισμα . Σας παραθέτω στοιχεία χρήσης της σε περιοχή με πολύ κρύο. Πριν την αντλία χρειαζόμουνα 3.5 τόνους πετρέλαιο και μάλιστα με διακοπτόμενη λειτουργία. Την κατανάλωση οκ την βλέπεις....την απόδοση πως την βγάζεις? Με τι τρόπο?
alefther Δημοσ. 5 Νοεμβρίου Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 5 λεπτά πριν, gtok34 είπε Την κατανάλωση οκ την βλέπεις....την απόδοση πως την βγάζεις? Με τι τρόπο? βγαζουν ρεπορτ οι αντλιες, καταναλωσα τοση ενεργεια και παρηγαγα τοση θερμικη ενεργεια (καποιες το σπανε και θερμανση -- ζνχ)
grtopo Δημοσ. 5 Νοεμβρίου Δημοσ. 5 Νοεμβρίου Τα στοιχεία είναι από το λογισμικό της αντλίας. Έχω βάλει και μετρητή ράγας shelly. Mε βάση τον δεύτερο οι κανταναλώσεις είναι 10-15% ποιο κάτω. Δεν ξέρω που οφείλεται αυτό. Πάντως παραθέτω τα νούμερα από την ίδια την αντλία. Οι τιμές εννοείται είναι σε kwh. Ακόμα πειραματίζομαι σε κάποια πράγματα. Φέτος έχω βγάλει το ΖΝΧ και νομίζω ότι το μηχάνημα παίζει καλύτερα. Βάζω καταναλώσεις Νοεμβρίου έως τώρα μαζί με καιρικές συνθήκες. 7 ώρες πριν, Aurumnus είπε Η κατανάλωση είναι σε kWh και η απόδοση σε τι μονάδες; Από μόνωση τι έχεις; kwh μόνωση κέλυφος 8αρι πλην βορά και στεγης που έχω βάλει 10αρι. Κουφώματα ενεργειακά τρίπλεξ (όχι τριπλά) και σύστημα αερισμού με ανάκτηση θερμότητας. (Το τελευταίο το έβαλα για όταν έχει έξω -15 αν ανοίξεις παράθυρο για αερισμό καταλαβαίνεις τι γίνεται). Όταν μου ρύθμισε αρχικά την αντλία ο εγκαταστάτης την έβαλε να λειτουργεί σαν λέβητας με θερμοκρασίες νερού 55-60 βαθμούς. Καταναλώσεις διπλάσιες και start stop συνεχόμενα. Το έψαξα πολύ με forum από βόρειες χώρες για να το ρυθμίσω μόνος. (Πλέον ρυθμίζω και φίλων ) 7 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα