StamTheMan Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2024 Μετακομισα σε ενα σπιτι το οποιο εχει ανακαινιστει προσφατα,εχουν αλλαξει τα κουφωματα με νεα,εχει μπει θερμοπροσοψη και αντλια θερμοτητος με 7 fan coil. Ο ιδιοκτητης μου ειπε οτι μπορει να δουλευει στους 18 για ψυξη και να ειναι φουλ οικονομικο,αλλα με την αντλια στους 18 και τα FC στους 25 ο αερας ηταν οριακα 1 βαθμο πιο κατω απο την εξωτερικη θερμοκρασια. Οταν ηρθε ο τεχνικος που την εγκατεστησε,μου ειπε οτι μπορω να το βαλω και 12 για να ψυξω το χωρο. Κανοντας αυτο,η θερμοκρασια στο σπιτι επεσε,αλλα οχι οπως θα εψυχε ενα κλιματιστικο. Τωρα με τα κρυα δε μπορω να ζεστανω με τιποτα το σπιτι ομως. Με την αντλια στους 30,το νερο της στους 29 και τα FC στους 30 δεν παιρνω πουθενα πραγματικη ζεστη,απλα πιο ζεστα απο οτι εξω. Τα FC φυσανε για κανα 10λεπτο και μετα σβηνουν για αλλα 10. Η αντλια δουλευει στα 2 bar. Thoughts? Ειναι λογικο να εχει τετοια αποδοση ειτε στο κρυο ειτε στη ζεστη;
sndev Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2024 55 minutes ago, StamTheMan said: Μετακομισα σε ενα σπιτι το οποιο εχει ανακαινιστει προσφατα,εχουν αλλαξει τα κουφωματα με νεα,εχει μπει θερμοπροσοψη και αντλια θερμοτητος με 7 fan coil. Ο ιδιοκτητης μου ειπε οτι μπορει να δουλευει στους 18 για ψυξη και να ειναι φουλ οικονομικο,αλλα με την αντλια στους 18 και τα FC στους 25 ο αερας ηταν οριακα 1 βαθμο πιο κατω απο την εξωτερικη θερμοκρασια. Οταν ηρθε ο τεχνικος που την εγκατεστησε,μου ειπε οτι μπορω να το βαλω και 12 για να ψυξω το χωρο. Κανοντας αυτο,η θερμοκρασια στο σπιτι επεσε,αλλα οχι οπως θα εψυχε ενα κλιματιστικο. Τωρα με τα κρυα δε μπορω να ζεστανω με τιποτα το σπιτι ομως. Με την αντλια στους 30,το νερο της στους 29 και τα FC στους 30 δεν παιρνω πουθενα πραγματικη ζεστη,απλα πιο ζεστα απο οτι εξω. Τα FC φυσανε για κανα 10λεπτο και μετα σβηνουν για αλλα 10. Η αντλια δουλευει στα 2 bar. Thoughts? Ειναι λογικο να εχει τετοια αποδοση ειτε στο κρυο ειτε στη ζεστη; για τη ψυξη ναι δεν κανει ψυξη τυπου αιρκοντιτιον θα χεις απλα δροσισμο. μπορεις να κανεις καλυτερο δροσισμο αλλα θα ροφάει τα κερατα της για τη θέρμανση ειναι ρυθμισεις ,σου κοβει η αντλια (σταρτ στοπ ) γτ πιανει τα ορια κ σβηνουν πρεπει να βρεθει το σημειο να ειναι χαμηλα τα νερα πχ 31 32 33 34 κ τα φανκοιλ να μη σταματανε . δεν ειναι ευκολο απο σενα . στη ζεστη ειναι πολυ αξιοπρεπές κ οικονομικο αν το φτιαξεις
mechpanos Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, StamTheMan είπε Με την αντλια στους 30,το νερο της στους 29 και τα FC στους 30 δεν παιρνω πουθενα πραγματικη ζεστη,απλα πιο ζεστα απο οτι εξω. Τα FC φυσανε για κανα 10λεπτο και μετα σβηνουν για αλλα 10. Ανέβασε θερμοκρασία την αντλία. Βαλτην στους 40. Κατά τα άλλα όπως τα λέει ο sndev.
StamTheMan Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, mechpanos είπε Ανέβασε θερμοκρασία την αντλία. Βαλτην στους 40. Το εχω βαλει στους 40 αποψε,αλλα δεν εχω δει σοβαρη θερμοκρασια ακομα. Απο καταναλωση στους 40 τι λεει; 1 ώρα πριν, sndev είπε για τη ψυξη ναι δεν κανει ψυξη τυπου αιρκοντιτιον θα χεις απλα δροσισμο Κατι τετοιο ειχα καταλαβει,πολυ απογοητευτικο αυτο.
mechpanos Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, StamTheMan είπε Το εχω βαλει στους 40 αποψε,αλλα δεν εχω δει σοβαρη θερμοκρασια ακομα. Απο καταναλωση στους 40 τι λεει; Είναι συνάρτηση πολλών μεταβλητών και η άνεση, και η κατανάλωση. Η θερμοκρασία νερού προσαγωγής από την αντλία, είναι η μια μόνο από αυτές και γενικά η θερμοκρασία των 40 βαθμών, θεωρείται από τις χαμηλές! Τα FC συνήθως δίνουν την ονομαστική τους απόδοση στους 45. Να άλλη μια παράμετρος που επηρεάζει, η διαστασιολόγηση. Καλά θα μου πεις τώρα δεν έχουν αρχίσει ακόμα οι σοβαρές απώλειες, αλλά σε τί θερμοκρασία και σε τί σκάλα ανεμιστήρα έχουν διαστασιολογηθεί τα fan coils. Αν μπήκαν με κριτήριο την κάλυψη των απωλειών στην μεγάλη σκάλα και εσύ παίζεις στην μικρή και στην χαμηλή, τότε μπορεί να σε κρεμάσει και να έχεις όντως την αίσθηση ότι δεν ζεσταίνει. Θέλει λίγο παίξιμο μεταξύ θερμοκρασίας - ταχύτητας ανεμιστήρα. Από την άλλη θες να έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο δεν μπορεί να ακούς τα φουρφούρια όλη τη μέρα να δουλεύουνε στο φουλ. Στην δική μου περίπτωση έχω βάλει αντιστάθμιση με μια καμπύλη ως εξής, 50 βαθμούς στους 0 εξωτερική και 40 βαθμούς στους 20 εξωτερική. Ενδιάμεσα την πειράζω βέβαια από το app της Daikin, πχ τη νύχτα που δεν θέλουμε πολλή θερμοκρασία στο σπίτι την ρίχνω 5 βαθμούς και την ανεβάζω την ημέρα πάλι στο κανονικό της σημείο. Τα fancoils τα έχω συνήθως στο auto και στους 22-23 βαθμούς, έτσι αυτά δουλεύουν στην μεσαία ή στην υψηλή και όταν πλησιάσουν στο 21-22 πέφτουν στην χαμηλή ταχύτητα. Γενικά έτσι είμαι ευχαριστημένος, κάτι στο οποίο κατέληξα μετά από δοκιμές (αν και είχα ένα καλό μπούσουλα γιατί έχω κάνει εγώ ο ίδιος τη μελέτη επιλογή και διαστασιολόγηση αντλίας και σωμάτων)... Επεξ/σία 1 Νοεμβρίου 2024 από mechpanos 2
koulis9 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2024 Στις 30/10/2024 στις 8:27 ΜΜ, mechpanos είπε Μην κάνεις καμιά βλακεία!!! Θα βάλεις την πιο μεγάλη πετσετοκρεμάστρα που θα βρεις, και όχι χρωμέ. Μια χαρά θα είσαι. Θα βάλεις όμως και μια θερμοσρατική κεφαλή, για να κλείνει το σώμα στην ψύξη. Αλλιώς αν δεν βάλεις, θα πηγαίνεις και θα το κλείνεις εσύ από το κολεκτέρ, γιατί θα έχεις υγροποιήσεις. Όταν λες την πιο μεγάλη εννοείς σε διαστάσεις ή kcal/h? Τι θεωρείται μεγάλη που λες? Οπότε το αφήνω συνδεδεμένο με την αντλία.
alefther Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2024 5 λεπτά πριν, koulis9 είπε Όταν λες την πιο μεγάλη εννοείς σε διαστάσεις ή kcal/h? Τι θεωρείται μεγάλη που λες? Οπότε το αφήνω συνδεδεμένο με την αντλία. μαζι πανε, οσο πιο μεγαλη διασταση, τοσο πιο πολυ νερο χωραει, τοσο πιο πολλες θερμιδες αποδιδει εγω παντως και στα μπανια ενδοδαπεδια εβαλα, και στις ντουζιερες ακομα 1
koulis9 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2024 2 λεπτά πριν, alefther είπε μαζι πανε, οσο πιο μεγαλη διασταση, τοσο πιο πολυ νερο χωραει, τοσο πιο πολλες θερμιδες αποδιδει εγω παντως και στα μπανια ενδοδαπεδια εβαλα, και στις ντουζιερες ακομα Σωστό. Έχω πονοκεφαλιάσει τόσο πολύ με τις αντλίες και τα φανκοιλ που ρωτάω και χαζομάρες πολλές φορές. Και ακόμα είμαι στο ψάξιμο για την πιο effortless και value for money αγορά αντλίας με φανκοιλ. Δεν θέλω καν να σκεφτώ τι με περιμένει όταν εγκατασταθεί και θα πρέπει να σεταριστεί. Απέρριψα την ενδοδαπέδια γιατί ήθελε περισσότερα λεφτά σαν εγκατάσταση και θα μου έκοβε από το καθαρό ύψος του σπιτιού (είναι χαμηλοτάβανο) αλλά και επειδή θα έβαζα επιπλέον συσκευή για ψύξη οπότε πάλι θα μπούκωνε σαν χώρος εσωτερικά/εξωτερικά . Απλά προτίμησα να κάνω την αλλαγή από ανλία με πάνελ και a/c σε f.c να έχω ένα all around. Σωστό λάθος, θα δείξει. 😅
mechpanos Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2024 48 λεπτά πριν, koulis9 είπε Απέρριψα την ενδοδαπέδια γιατί ήθελε περισσότερα λεφτά σαν εγκατάσταση και θα μου έκοβε από το καθαρό ύψος του σπιτιού (είναι χαμηλοτάβανο) αλλά και επειδή θα έβαζα επιπλέον συσκευή για ψύξη οπότε πάλι θα μπούκωνε σαν χώρος εσωτερικά/εξωτερικά . Απλά προτίμησα να κάνω την αλλαγή από ανλία με πάνελ και a/c σε f.c να έχω ένα all around. Κι εγώ με τα ίδια κριτήρια επέλεξα τα fc (για να μη σηκωθεί το δάπεδο). Τελικά και το δάπεδο σηκώθηκε γιατί έπρεπε, και ακριβά μου βγήκαν τα fc με την εγκατάστασή τους αλλά νομίζω ναι είναι ο πιο τίμιος all around συμβιβασμός. 1
StamTheMan Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2024 15 ώρες πριν, mechpanos είπε Είναι συνάρτηση πολλών μεταβλητών Απο οτι καταλαβα δεν ξερει ουτε ο ιδιοκτητης πως δουλευει,θα πρεπει να μιλησω παλι με τον μηχανικο. Ψαχνω να συνδεθω με την αντλια απο την εφαρμογη,αλλα δεν εχω internet στο σπιτι,αυριο θα το συνδεσουμε. Ειρωνικα,ολες αυτες οι συσκευες ζητανε wifi,αλλα θελουν και ιντερνετ για να δουλεψουν,δεν τους αρκει το τοπικο δικτυο ( που ειναι κυριολεκτικα το wifi ) .
mechpanos Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2024 8 ώρες πριν, StamTheMan είπε Απο οτι καταλαβα δεν ξερει ουτε ο ιδιοκτητης πως δουλευει,θα πρεπει να μιλησω παλι με τον μηχανικο. Ψαχνω να συνδεθω με την αντλια απο την εφαρμογη,αλλα δεν εχω internet στο σπιτι,αυριο θα το συνδεσουμε. Ειρωνικα,ολες αυτες οι συσκευες ζητανε wifi,αλλα θελουν και ιντερνετ για να δουλεψουν,δεν τους αρκει το τοπικο δικτυο ( που ειναι κυριολεκτικα το wifi ) . Ναι λένε μεν WiFi αλλά στην ουσία παίζουν μέσω cloud εκεί να σε κρατάνε δεμένο μπας και τους φύγεις. Τέλος πάντων περί local/cloud κλπ είναι μια άλλη συζήτηση! Μέχρι να μάθεις από μηχανικό κλπ δε λες δυο λόγια δω πάλια γιατί το έχασα, τί αντλία είναι, kw, τί σπίτι, μόνωση, περιοχή, μπας και βγάλουμε καμιά άκρη; Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι έχεις fan coil και ότι δεν ζεσταίνουν...
alejsalonica Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2024 Το νήμα όλο μεγαλώνει αλλά μυαλό δεν βάζουμε... σύνηθες.
StamTheMan Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2024 9 ώρες πριν, mechpanos είπε Μέχρι να μάθεις από μηχανικό κλπ δε λες δυο λόγια δω πάλια γιατί το έχασα, τί αντλία είναι, kw, τί σπίτι, μόνωση, περιοχή, μπας και βγάλουμε καμιά άκρη; Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι έχεις fan coil και ότι δεν ζεσταίνουν... θα ελεγξω και θα σε ενημερωσω. Ηταν σημερα να βαλουμε κατευθυντικο πιατο,αλλα δε με "εβλεπε" ο πομπος και το αφησαμε για τις επομενες μερες,οποτε ακομα δεν εχω wifi.
GiannisSol Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2024 Για τις ελληνικές αντλίες θερμότητας απο το Ηράκλειο Κρήτης inventive energy έχουμε καμία άποψη ? Την έχει κανείς ?
Arthur21 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2024 Τελικά έβγαλες άκρη με το πρόβλημα σου; Έβαλα και γω αντλία Hyundai 26 kw στο Πηλιο και μου έβγαλε σφάλμα ε8 ΡΟΗ νερού! Τι λύση βρήκες; Τελικά έβγαλες άκρη με το πρόβλημα σου; Έβαλα και γω αντλία Hyundai 26 kw στο Πηλιο και μου έβγαλε σφάλμα ε8 ΡΟΗ νερού! Τι λύση βρήκες;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα