Προς το περιεχόμενο

Αντλία θερμότητας - Συμβουλές/αγορά/απορίες/προβλήματα/κτλπ

Billagrinio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δες το παρακατω σχέδιο.

image.png.b67a7396f1c896028fcbb4a3ebe4a2b6.png

Η τριοδη (συμβολο 17) ειναι για να δρομολογησει τα νερα απο την ΑΘ στο αντιστοιχο στοιχειο για την καταλληλη λειτουργια. Το buffer tank δεν ειναι απαραιτητο και αφορα τις λεπτομερειες της καθε εγκαταστασης, ενω η τριοδη απαιτειται οταν θελουμε απο την ΑΘ να εχουμε ζεστα νερα χρήσης "παραλληλα" με την λειτουργια Θερμανσης/Ψυξης/Δροσισμου.

Λεω παραλληλα διοτι δεν αλλαζει η συνδεσμολογια του δικτυου αλλα κοβεται η ψυξη/θερμανση για να παει ζεστα νερα στο μποιλερ ΖΝΧ για να εχεις ζεστο νερο.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

2 ώρες πριν, dm_mlnk είπε

Δες το παρακατω σχέδιο.

image.png.b67a7396f1c896028fcbb4a3ebe4a2b6.png

Η τριοδη (συμβολο 17) ειναι για να δρομολογησει τα νερα απο την ΑΘ στο αντιστοιχο στοιχειο για την καταλληλη λειτουργια. Το buffer tank δεν ειναι απαραιτητο και αφορα τις λεπτομερειες της καθε εγκαταστασης, ενω η τριοδη απαιτειται οταν θελουμε απο την ΑΘ να εχουμε ζεστα νερα χρήσης "παραλληλα" με την λειτουργια Θερμανσης/Ψυξης/Δροσισμου.

Λεω παραλληλα διοτι δεν αλλαζει η συνδεσμολογια του δικτυου αλλα κοβεται η ψυξη/θερμανση για να παει ζεστα νερα στο μποιλερ ΖΝΧ για να εχεις ζεστο νερο.

Καταλαβα, πολυ κατατοπιστικος.

Το δοχειο ΖΝΧ γιατι πρεπει να ειναι ειδικο για αντλια? Πρεπει να εχει υποδοχες για θερμομετρα για να ξερει η αντλια ποση θερμοκρασια εχει το ΖΝΧ?

1 λεπτό πριν, GiannisSol είπε

Καταλαβα, πολυ κατατοπιστικος.

Το δοχειο ΖΝΧ γιατι πρεπει να ειναι ειδικο για αντλια? Πρεπει να εχει υποδοχες για θερμομετρα για να ξερει η αντλια ποση θερμοκρασια εχει το ΖΝΧ?

θελει κυαθιο προφανως για να μπει αισθητηρας θερμοκρασιας (ωστε να ξερει η αντλια ποτε θελει θερμανση το νερο αναλογα με τη θερμοκρασια  ζνχ που οριζεις)

και κατα  κανονα θελει μεγαλο εναλλακτη για να ικανοποιει και τις  χαμηλοτερες θερμοκρασιες της ΑΘ και τις αναγκες ροης

ολοι φτιαχνουν boiler για ΑΘ

• Like 2

4 ώρες πριν, alefther είπε

θελει κυαθιο προφανως για να μπει αισθητηρας θερμοκρασιας (ωστε να ξερει η αντλια ποτε θελει θερμανση το νερο αναλογα με τη θερμοκρασια  ζνχ που οριζεις)

και κατα  κανονα θελει μεγαλο εναλλακτη για να ικανοποιει και τις  χαμηλοτερες θερμοκρασιες της ΑΘ και τις αναγκες ροης

ολοι φτιαχνουν boiler για ΑΘ

Βρισκω κατι μποιλερ κοστους 800 ευρω 160-200 λιτρα, αυτα ειναι? Εγω εχω ενα ηλεκτρομποιλερ στο παταρι 80 λιτρα και το νερο εξυπηρετει ανετα 4 μελη . Αυτα κανουν 160-180 ευρω, πρεπει να παω σε μποιλερ 800 ευρω για την αντλια ? Ειναι υπερογκο κοστος πιστευω. 

21 ώρες πριν, GiannisSol είπε

με τις αντλιες χωρις να εχεις μαλιστα,

απο που συμπερανες αν εχω ή δεν εχω αντλια/ες; Ανεφερα κατι ;
Δεν προκειται φυσικα να μπω σε καμια διαμαχη μαζι σου για την αντλια. Αν εσυ την θέλεις, εμένα μου περισσεύει.
Μεγειά σου!

80 λιτρα να  εξυπηρετουν 4 ατομα αποκλειεται εκτος αν μπαινει για μπανιο ενας, βγαινει , βαζει θερμοσιφωνο για να  μπει  ο επομενος κλπ.. Αλλα αν αυτο σε βολευει κρατας αυτο.  Σε γενικες γραμμες παντως 1 ατομο = 40λτ/ημερα αυτη  ειναι η γενικη  παραδοχη/μπουσουλας

το νοημα του boiler  ειναι η ανεση  του να  εχει ολο το σπιτι ζεστο νερο οσο χρειαζεσαι για  την ανεση σου. Εμενα αν  μπεις για ντουζ 3 το  πρωι τεταρτης,  η αν θες να πλυνεις πιατα 4 το  απογευμα παρασκευης θα βρεις ζεστο νερο, και αυτο το θεωρω  ανεση. Αν εσυ  θεωρεις οτι σε  καλυπτει  το θσιφωνο στο παταρι/κρατας αυτο

1 ώρα πριν, GiannisSol είπε

Βρισκω κατι μποιλερ κοστους 800 ευρω 160-200 λιτρα, αυτα ειναι? Εγω εχω ενα ηλεκτρομποιλερ στο παταρι 80 λιτρα και το νερο εξυπηρετει ανετα 4 μελη . Αυτα κανουν 160-180 ευρω, πρεπει να παω σε μποιλερ 800 ευρω για την αντλια ? Ειναι υπερογκο κοστος πιστευω. 

Σε αυτά τα λεφτά (800€) βρήκα ηλιακό με σερπαντίνα για αντλία και αυτόν κούμπωσα. Βέβαια από τότε το κόστος έχει ανέβει, αλλά είναι συμφέρουσα επιλογή. Ακόμα καλύτερο θα ήταν σύστημα μπόιλερ με ηλιακά βεβιασμένης, αλλά όπως λες πήγαινε ψηλά, 1500 το μπόιλερ με τα ηλιακά και το σύστημα βεβιασμένης, αλλά το όφελος είναι ότι βάζεις το μπόιλερ κάτω, σε εσωτερικό χώρο, και όχι έξω στην παγωνιά και το αγιάζι...εμ ξέρεις τί είναι να βάζεις να ζεσταθεί νερό επειδή θες να έχει την άνεση να κάνει μπάνιο η οικογένεια, τελικά να μην το χρησιμοποιείς, και μέχρι το πρωί να έχει σχεδόν παγώσει επειδή το φυσάει ο βοριάς όλη νύχτα!!! 

• Like 1

40 λεπτά πριν, Vstromrider είπε

απο που συμπερανες αν εχω ή δεν εχω αντλια/ες; Ανεφερα κατι ;
Δεν προκειται φυσικα να μπω σε καμια διαμαχη μαζι σου για την αντλια. Αν εσυ την θέλεις, εμένα μου περισσεύει.
Μεγειά σου!

Μαλλον εχεις μπει για αλλο σκοπο εδω, δεν εχω καταλαβει τι ζορι τραβας και γραφεις ετσι. Οποιος διαβασει τα μυνηματα σου παραπανω καταλαβαινει το υφος σου. Δεν προσφερεις τη παραμικρη βοηθεια θαβοντας τις αντλιες θερμοτητας χωρις κανενα ουσιαστικο επιχειρημα . 

47 λεπτά πριν, alefther είπε

80 λιτρα να  εξυπηρετουν 4 ατομα αποκλειεται εκτος αν μπαινει για μπανιο ενας, βγαινει , βαζει θερμοσιφωνο για να  μπει  ο επομενος κλπ.. Αλλα αν αυτο σε βολευει κρατας αυτο.  Σε γενικες γραμμες παντως 1 ατομο = 40λτ/ημερα αυτη  ειναι η γενικη  παραδοχη/μπουσουλας

το νοημα του boiler  ειναι η ανεση  του να  εχει ολο το σπιτι ζεστο νερο οσο χρειαζεσαι για  την ανεση σου. Εμενα αν  μπεις για ντουζ 3 το  πρωι τεταρτης,  η αν θες να πλυνεις πιατα 4 το  απογευμα παρασκευης θα βρεις ζεστο νερο, και αυτο το θεωρω  ανεση. Αν εσυ  θεωρεις οτι σε  καλυπτει  το θσιφωνο στο παταρι/κρατας αυτο

Δεκτο οτι πολυ κοσμο δεν το φτανει το ζεστο νερο ουτε για ντους 1 ατομου, το εχω ζησει. Στη συγκεκριμενη περιπτωση του σπιτιου μου αρκει και περισσευει για 4 ατομα. Επισης η κουζινα εχει ταχυθερμαντηρα για το νεροχυτη και πλυντηριο πιατων για το πλυσιμο. 

15 ώρες πριν, GiannisSol είπε

Μαλλον εχεις μπει για αλλο σκοπο εδω, δεν εχω καταλαβει τι ζορι τραβας και γραφεις ετσι. Οποιος διαβασει τα μυνηματα σου παραπανω καταλαβαινει το υφος σου. Δεν προσφερεις τη παραμικρη βοηθεια θαβοντας τις αντλιες θερμοτητας χωρις κανενα ουσιαστικο επιχειρημα . 

Σαν τι σκοπο να εχω? πετρελαιας ειμαι?

Ειναι αυτονοητο νομίζω το επιχειρημα. Καινε ΠΟΛΥΥΥΥ ρευμα και δεν συμφέρουν στην θερμανση-ψύξη ούτε οικονομικα , ούτε πρακτικά. Ακομα περισσοτερο αν συζηταμε να βγαλουμε ενα υπαρχον συστημα θερμανσης το οποιο λειτουργεί.
4-5000kwh το 4μηνο που πληρωναμε παλια μονο για θερμανση, για εμενα ειναι εξωπραγματικο και δεν εχω καμια απολυτως εμπιστοσυνη ποσο θα εχει η kwh αυριο.
Ταυτοχρονα η ποιοτητα θερμανσης που προσφερουν με fancoil ειναι αντιστοιχη με ενός κλιματιστικου και δεν εχει καμία σχεση με την θαλπωρη που δινει ενα παραδοσιακο συστημα θερμανσης με πετρελαιο ή φυσικο αεριο.
Οταν ζεσταινουν νερο με ΖΝΧ "παρατανε" την θερμανση του σπιτιου.
Προσπαθω να βρω ενα επιχειρημα γιατι εκανα καλα που εδωσα 11.000€ για αντλια θερμοτητας με fancoil και δεν εδωσα 4-5000€ για να παρω 4 super κλιματιστικα τα οποια θα μπορουσαν να λειτουργούν και ανεξάρτητα.
Για να ζεσταινω τα μπάνια ;
Ανεξαρτητα σημαινει ότι το καλοκαιρι παω να ξαπλωσω το μεσημέρι και θελω ψυξη, και ο γιος μου στο δωματιο του μπαινοβγαινει στην βεραντα με τους φίλους του.

Σε αλλο σπιτι που ετοιμαζω τωρα, προσπαθω να βρω τι καλυτερο θα εχω με μια αντλια θερμοτητας σε σχεση με 3 παραδοσιακα κλιματιστικα και αν δεν φτασουν για την θερμανση με λιγοτερα απο 3000€ για εγκατατασταση καυστηρα υγραεριου και panel σώματα.
Μέχρι σήμερα δεν εχω ακουσει εναν ανθρωπο να μου πει. Ειχα καλοριφερ. Εκαιγα 3 τονους πετρελαιο τον χειμωνα. Εβαλα αντλια θερμοτητας και πληρώνω τόσα. Τοσα χαλασα για την αντλια, τοσο κερδος ειχα.
Φιλο στην Δροσια που εχω, ακουσε διαφορους και εβαλε αντλια θερμοτητας αντι για το καλοριφερ που ειχε. "Οικονομια" "δεν θα πληρωνεις τιποτα" κλπ,κλπ.
Ξεπουληθηκε στην ΔΕΗ εναν χρόνο, και κατεληξε παλι η μανα του να ζει με ενα σωμα λαδιου και ενα κλιματιστικό. Περιμένει αν θα βγει κανενα εξ οικονομω, αν βγει καμια επιδοτηση, να βαλει κανενα ΦΒ και παλι το σκεφτεται.

Ελπιζω να επιτρέπεται να εχω την αποψη μου για την οποια δεν διαβαζω και καποιο ουσιαστικό επιχειρημα για να την αλλαξω. 

Οπως σου εγραψα ομως και παραπανω, επειδη ο καθενας μας ειναι διαφορετικος και εχει αλλες αναγκες και αλλα κριτηρια... Μεγεια σου! :)

• Like 2

42 λεπτά πριν, Vstromrider είπε

Εβαλα αντλια θερμοτητας και πληρώνω τόσα.

εχω ΑΘ. Ενδοδαπεδια θερμανση, κρυφα  φαν κοιλ ψυξη. Πληρωνω  0 ευρω  το  χρονο. ΦΒ

27 λεπτά πριν, Vstromrider είπε

Σαν τι σκοπο να εχω? πετρελαιας ειμαι?

Ειναι αυτονοητο νομίζω το επιχειρημα. Καινε ΠΟΛΥΥΥΥ ρευμα και δεν συμφέρουν στην θερμανση-ψύξη ούτε οικονομικα , ούτε πρακτικά. Ακομα περισσοτερο αν συζηταμε να βγαλουμε ενα υπαρχον συστημα θερμανσης το οποιο λειτουργεί.
4-5000kwh το 4μηνο που πληρωναμε παλια μονο για θερμανση, για εμενα ειναι εξωπραγματικο και δεν εχω καμια απολυτως εμπιστοσυνη ποσο θα εχει η kwh αυριο.
Ταυτοχρονα η ποιοτητα θερμανσης που προσφερουν με fancoil ειναι αντιστοιχη με ενός κλιματιστικου και δεν εχει καμία σχεση με την θαλπωρη που δινει ενα παραδοσιακο συστημα θερμανσης με πετρελαιο ή φυσικο αεριο.
Οταν ζεσταινουν νερο με ΖΝΧ "παρατανε" την θερμανση του σπιτιου.
Προσπαθω να βρω ενα επιχειρημα γιατι εκανα καλα που εδωσα 11.000€ για αντλια θερμοτητας με fancoil και δεν εδωσα 4-5000€ για να παρω 4 super κλιματιστικα τα οποια θα μπορουσαν να λειτουργούν και ανεξάρτητα.
Για να ζεσταινω τα μπάνια ;
Ανεξαρτητα σημαινει ότι το καλοκαιρι παω να ξαπλωσω το μεσημέρι και θελω ψυξη, και ο γιος μου στο δωματιο του μπαινοβγαινει στην βεραντα με τους φίλους του.

Σε αλλο σπιτι που ετοιμαζω τωρα, προσπαθω να βρω τι καλυτερο θα εχω με μια αντλια θερμοτητας σε σχεση με 3 παραδοσιακα κλιματιστικα και αν δεν φτασουν για την θερμανση με λιγοτερα απο 3000€ για εγκατατασταση καυστηρα υγραεριου και panel σώματα.
Μέχρι σήμερα δεν εχω ακουσει εναν ανθρωπο να μου πει. Ειχα καλοριφερ. Εκαιγα 3 τονους πετρελαιο τον χειμωνα. Εβαλα αντλια θερμοτητας και πληρώνω τόσα. Τοσα χαλασα για την αντλια, τοσο κερδος ειχα.
Φιλο στην Δροσια που εχω, ακουσε διαφορους και εβαλε αντλια θερμοτητας αντι για το καλοριφερ που ειχε. "Οικονομια" "δεν θα πληρωνεις τιποτα" κλπ,κλπ.
Ξεπουληθηκε στην ΔΕΗ εναν χρόνο, και κατεληξε παλι η μανα του να ζει με ενα σωμα λαδιου και ενα κλιματιστικό. Περιμένει αν θα βγει κανενα εξ οικονομω, αν βγει καμια επιδοτηση, να βαλει κανενα ΦΒ και παλι το σκεφτεται.

Ελπιζω να επιτρέπεται να εχω την αποψη μου για την οποια δεν διαβαζω και καποιο ουσιαστικό επιχειρημα για να την αλλαξω. 

Οπως σου εγραψα ομως και παραπανω, επειδη ο καθενας μας ειναι διαφορετικος και εχει αλλες αναγκες και αλλα κριτηρια... Μεγεια σου! :)

Είσαι λίγο ειρωνίας με τα μεγεια σου αλλά τουλάχιστον έγραψες ένα ποστ που μας αναλύεις την εμπειρία σου και βοηθάει αυτή τη φορά .

Θα ήθελα να μπεις λίγο και σε πιο τεχνικά κομμάτια να βγάλω μια άκρη. Τις αντλίες τις δούλευαν σαν πετρελαιοκαζανα on -off δηλαδή με 60-65 βαθμούς νερά ? Ήρθε κανείς να ελέγξει την ορθότητα της λειτουργίας τους ? 

Αυτό είναι που μου προκαλεί το μεγαλύτερο πονοκέφαλο , διότι οι άσχετοι εγκαταστάτες έξω είναι ο κανόνας . 

Έχω δυο συγγενείς με αντλίες 10 και 12 έτη αντίστοιχα. Δουλεύουν με αντιστάθμιση τα πάνελ σώματα , σπάνια τα έχω δει να καίνε με ανω των 50 βαθμούς νερά , 55 στους χιονιαδες . Τα μετράω με τη θερμοκαμερα μου γιατί βρίσκομαι συχνά στο σπίτι τους. Συνήθως είναι με νερά 42-43 βαθμούς .

Οι αντλίες τους είναι τοποθετημένες σε νότιο σημείο που το χειμώνα τις βλέπει ο ήλιος . Καιγαν σε σχέση με το πετρέλαιο περίπου τα μισά , αλλά δεν υπάρχει καμια επαφή στην ποιότητα της θέρμανσης επειδή αυτή δουλεύει 24/7. Τα δομικά υλικά είναι μόνιμα ζεστά . Με το πετρέλαιο αυτό ήταν αδύνατον να γίνει με φυσιολογικό κόστος .

Το μελανό σημείο η τιμή του ρέματος ...στην μεγάλη αύξηση της τιμής η λειτουργίας πάλι δεν ξεπέρασε το κοστος του πετρελαιου αλλά το έφτασε . Εκεί ο ένας αυτονόμησε την αντλία του, και ο άλλος αυτονόμησε το σπίτι του. Από εδώ και πέρα νομίζω τελείωσε εντελώς το θέμα τιμών ενέργειας..

Αν βάλω αντλία (δηλαδή αν βρω σοβαρο συνεργείο που να ξέρει τι τους γίνεται) θα είσαι ο πρώτος που θα το μάθει να μου πεις μεγεια σου! 

• Like 3

Καλησπέρα σε όλους!

Σε νέο διαμέρισμα πήρα την απόφαση να βάλω αντλία θέρμανσης με fan coil (σε αντίθεση με τον κατασκευαστή που ήθελε αντλία με πάνελ θέρμανσης και a/c). Στο μπάνιο θα βάλει πετσετοκρεμάστρα. Θεωρητικά σε συνεχή ροή το f.c. θα φτάνει 40-45 βαθμούς το νερό. Στην πετσετοκρεμάστρα αυτό αρκεί για ναέχει απόδοση στον χώρο ή καλύτερα να δουλέψει αυτόνομα με αντίσταση ρεύματος?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, GiannisSol είπε

Είσαι λίγο ειρωνίας με τα μεγεια σου αλλά τουλάχιστον έγραψες ένα ποστ που μας αναλύεις την εμπειρία σου και βοηθάει αυτή τη φορά .

Δεν το γραφω ειρωνικα. Το εννοω. Ευχη ειναι. Για αυτο και το χαμογελακι.

δηλαδή αν βρω σοβαρο συνεργείο που να ξέρει τι τους γίνεται

αν βρεις συνεργειο που να ξερει, πες μου και εμενα. Ισως το ξανασκεφτώ.
Προς το παρον, ο ενας ειναι πιο ασχετος απο τον αλλον με οποιον εχω συναναστραφει , και δεν ψηνομαι να παω στο πολυτεχνειο να γινω μηχανολογος.

Θα ήθελα να μπεις λίγο και σε πιο τεχνικά κομμάτια να βγάλω μια άκρη. Τις αντλίες τις δούλευαν σαν πετρελαιοκαζανα on -off δηλαδή με 60-65 βαθμούς νερά ? Ήρθε κανείς να ελέγξει την ορθότητα της λειτουργίας τους ?

Daikin στα Μελισια με ενδοδαπέδια και δροσισμο που υποτιθεται ειναι και πιο αποδοτικό , Daikin με fancoil στην Δροσια. Ξεπουλημα στην ΔΕΗ. Γονατισαν κυριολεκτικα. Και απο την αλλη ξερω 550τμ βιλλα στο Ντραφι, που στην βεραντα τον χειμωνα φυσανε 10μποφωρ βοριας, ψηλοταβανο 6-7μ υψος στο σαλονι, με υγραεριο, που καιει μια δεξαμενη 2τονη τον χειμωνα.

Επεξ/σία από Vstromrider

2 ώρες πριν, koulis9 είπε

Καλησπέρα σε όλους!

Σε νέο διαμέρισμα πήρα την απόφαση να βάλω αντλία θέρμανσης με fan coil (σε αντίθεση με τον κατασκευαστή που ήθελε αντλία με πάνελ θέρμανσης και a/c). Στο μπάνιο θα βάλει πετσετοκρεμάστρα. Θεωρητικά σε συνεχή ροή το f.c. θα φτάνει 40-45 βαθμούς το νερό. Στην πετσετοκρεμάστρα αυτό αρκεί για ναέχει απόδοση στον χώρο ή καλύτερα να δουλέψει αυτόνομα με αντίσταση ρεύματος?

Μην κάνεις καμιά βλακεία!!! 

Θα βάλεις την πιο μεγάλη πετσετοκρεμάστρα που θα βρεις, και όχι χρωμέ. Μια χαρά θα είσαι.

Θα βάλεις όμως και μια θερμοσρατική κεφαλή, για να κλείνει το σώμα στην ψύξη. Αλλιώς αν δεν βάλεις, θα πηγαίνεις και θα το κλείνεις εσύ από το κολεκτέρ, γιατί θα έχεις υγροποιήσεις.

2 ώρες πριν, Vstromrider είπε

Daikin στα Μελισια με ενδοδαπέδια και δροσισμο που υποτιθεται ειναι και πιο αποδοτικό , Daikin με fancoil στην Δροσια. Ξεπουλημα στην ΔΕΗ. Γονατισαν κυριολεκτικα.

Ε καλά χαίρω πολύ. Περιοχές που γονατίζουν από το κρύο για 10 - 20 μέρες και οι αντλίες είναι θαμμένες στο χιόνι. Αν δεν έχουν διαστασιολογηθεί κατάλληλα, θα δουλεύει φουλ αντιστάσεις. 

• Like 1

2 ώρες πριν, Vstromrider είπε

Δεν το γραφω ειρωνικα. Το εννοω. Ευχη ειναι. Για αυτο και το χαμογελακι.

αν βρεις συνεργειο που να ξερει, πες μου και εμενα. Ισως το ξανασκεφτώ.
Προς το παρον, ο ενας ειναι πιο ασχετος απο τον αλλον με οποιον εχω συναναστραφει , και δεν ψηνομαι να παω στο πολυτεχνειο να γινω μηχανολογος.

Daikin στα Μελισια με ενδοδαπέδια και δροσισμο που υποτιθεται ειναι και πιο αποδοτικό , Daikin με fancoil στην Δροσια. Ξεπουλημα στην ΔΕΗ. Γονατισαν κυριολεκτικα. Και απο την αλλη ξερω 550τμ βιλλα στο Ντραφι, που στην βεραντα τον χειμωνα φυσανε 10μποφωρ βοριας, ψηλοταβανο 6-7μ υψος στο σαλονι, με υγραεριο, που καιει μια δεξαμενη 2τονη τον χειμωνα.

Για την βίλα τόσα τ.μ δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη καθως δεν έχω παραδείγματα . Όταν λες ξεπούλημα στη ΔΕΗ δεν καταλαβαίνω για πόσες κιλοβατώρες μιλάς που εφαγε η αντλία. 

Να το πω απλά , η αντλία πρέπει να καίει ένα συγκεκριμένο εύρος κιλοβατωρων ανάλογα την ισχύ της και τα τ.μ που καλύπτει .  

Εάν σε ένα σπίτι 150 τ.μ  στην Αττική η αντλία καίει ένα μέσο όρο στη σεζόν πάνω από 35 κιλοβατώρες τη μέρα υπάρχει λειτουργικό πρόβλημα στην εγκατάσταση ή στη ρύθμιση  ή πρόβλημα μελέτης ή πρόβλημα μόνωσης στο κτίριο .

Όσο αφορά τεχνικό καλό για αντλίες βλέπω τελευταία έναν Ισαάκ στο YouTube που δείχνει πολύ καταρτισμένος και τα λεγόμενά του τα επαληθευω με τι αντλίες τις ήδη τοποθετημένες που ανέφερα παραπάνω . Εν ολίγης όταν μια αντλία καίει το κωλο της υπάρχει πρόβλημα κάπου . 

Δεν χρειάζεται Πολυτεχνείο του χρήστη  για να βάλει αντλία , μια καλή και υπομονετική έρευνα αγοράς χρειάζεται γιατί δυστηχως λίγοι καλοι. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...