Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 ώρες πριν, mechpanos είπε

Εξωπραγματικό το νούμερο. Εμένα μου πήγε 20k νέα εγκατάσταση θέρμανσης από την αρχή, αντλία, σώματα fan coils, δίκτυο, εργασίες, σε δυοροφη κατασκευή συνολικά 280τμ.

Πώς θα πάει 30k χωρίς να περάσει νέο δίκτυο και ολοκληρωτικά νέα σώματα, σε μια κανονική κατοικία των 100-130 τμ...

Ωστόσο συμφωνώ στην παρατήρηση ότι προηγείται σε αξία, η μόνωση. Όπως μου αρέσει να λέω σχηματικά, αν πρέπει να γεμίσεις με νερό ένα δοχείο που χάνει, κοιτάς πρώτα να κλείσεις την τρύπα, και έπειτα πού θα βρεις το πιο φθηνό νερό.

Αντίθετοι με κάτι buffer 500, 1000 λίτρων, γιατί στην ουσία ακυρώνουν την ύπαρξη inverter της αντλίας. Τα μικρά bufferάκια 80-100 λίτρων βοηθάνε την αντλία να δουλεύει καλύτερα εντός του εύρους λειτουργίας του κατασκευαστή όσον αφορά τον απαιτούμενο όγκο νερού στο κύκλωμα και μειώνουν τα start - stop.

Στα 30 έβαλα κ μόνωση. Ακόμα 10 για κουφώματα.

Για ταπεινό διαμέρισμα όχι μονοκατοικία.

Οπότε 40 πες για αθ , μονώσεις κ κουφώματα.

• Απαντ. 3,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Vstromrider είπε

Ποσα λιτρα πετρελαιο θερμανσης καις ενα μεσο χειμωνα ?

Καίω περίπου 700-900 λίτρα πετρέλαιο . 

3 ώρες πριν, mechpanos είπε

Δεν βγαίνει έτσι. Θέλει κανονικά μελέτη. Μπορεί να καλύπτεσαι από μια 12άρα, μπορεί και από 9-10 όμως.

Με τα ΖΝΧ αναλόγως του μπόιλερ μπορεί και να το κρατήσεις αλλά θα του αλλάξεις διάταξη όχι σε σειρά αλλά σε ξεχωριστό δικό του κύκλωμα με 3οδη βάνα εκτροπής που αυτόματα θα στέλνει νερά στο μπόιλερ. 

Το πρόβλημα μου είναι το εξής . Έχω για ατομική μονάδα πετρελαίου ένα παλιό μηχάνημα σαν λεβητοσομπα της novotherm εντός του σπιτιού που βλέπω κανονικά τη φλόγα. Πέρα από όλα τα θετικά που έχει , το αρνητικό του είναι ότι δεν μπορώ να ελέγξω τη θερμοκρασία του χώρου και αυτή αυξάνεται συνεχώς όσο το έχω αναμμενο. 

Αυτό γίνεται γιατί το μηχάνημα δεν σβήνει ποτέ ακόμη και όταν κλείσει ο θερμοστάτης , έχει δύο στάδια φλογας την υψηλή και την χαμηλή. Ακόμη και στη χαμηλή φλόγα που τα νερά τα διατηρεί στους 50-54 βαθμούς η θερμοκρασία στο χώρο μετά από 4-5 ώρες λειτουργίας εκτοξεύεται και πρέπει να το σβήσω.

Δεν μπορώ να κρατήσω μια σταθερη θερμοκρασία στο σπίτι ...

Όσο αφορά τα ΖΝΧ τι άλλες επιλογές υπάρχουν εκτός του μποιλερ και την 3οδη εκτροπής ?

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Vagosman είπε

Στα 30 έβαλα κ μόνωση. Ακόμα 10 για κουφώματα.

Για ταπεινό διαμέρισμα όχι μονοκατοικία.

Οπότε 40 πες για αθ , μονώσεις κ κουφώματα.

Ααααα πες έτσι ρε αδερφέ!!! Με μπέρδεψες!!!

Δημοσ.
7 ώρες πριν, GiannisSol είπε

Καίω περίπου 700-900 λίτρα πετρέλαιο

καις 1000€ πετρελαιο τον χρονο λοιπον. Τι σε κανει να πιστευεις οτι θα κανεις ποτε αποσβεση στα 10.000€ που θα δωσεις ? Αν ζησει 20 χρονια η αντλια ισως να ερθεις στα λεφτα σου. Αν δε τα 10.000€ τα διαθεσεις να παρεις ενα ομολογιακο απο την Εθνικη τραπεζα με 4% ετησιο επιτοκιο , θα βγαζεις και 400€ τον χρονο. Στην 20ετια ειναι 8000€. (χοντρικα χοντρικα για να καταλαβεις την σκέψη μου)

Μοδα ειναι. Δεν πεταμε συστημα θερμανσης που λειτουργεί για να βαλουμε αντλια θερμοτητας απο το μηδεν. Στην συντριπτικη πλειοψηφια των περιπτωσεων τουλαχιστον. Οταν και αν χαλασει το συστημα θερμανσης που έχεις, βλεπεις τι θα βαλεις τοτε. 

• Like 3
Δημοσ.

Εντάξει δεν είναι ακριβώς μόδα αλλά ξεκάθαρα οικονομικά αν το δούμε, είναι ακριβώς έτσι. Το θέμα το έχουν πολλά νοικοκυριά που λόγω ακριβείας και κρίσης δεν ζεσταίνονται, κεντρικοί λέβητες που έχουν να ανάψουν 10 χρόνια ή ανάβουν λίγο καιρό ξέρω γω. Ε εκεί, έχεις 2 επιλογές ή αέριο ή αντλία. Και πάλι δεν είναι στάνταρ θέλει λίγο σκέψη τεχνικά και οικονομικά, τί συμφέρει. Εμένα προσωπικά μου αρέσει η λύση της αντλίας γιατί σε ένα γενικότερο πλαίσιο μπορείς πρώτον να παραξεις μόνος σου ρεύμα με ένα φωτοβολταϊκό, δεύτερον καλύτερα να καις ρεύμα με απόδοση 400% παρά αέριο. Αλλά σε καλές εγκαταστάσεις πετρελαίου που λειτουργούν, συμφωνώ την κρατάς όσο δουλεύει καλά.

Φέρε έναν καλό ηλεκτρολόγο με ένα μεροκάματο συν τα υλικά θα σου φτιάξει αυτοματισμό να σβήνει ο σομπολέβητας όταν πιάσει θερμοκρασία το σπίτι.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Vstromrider είπε

καις 1000€ πετρελαιο τον χρονο λοιπον. Τι σε κανει να πιστευεις οτι θα κανεις ποτε αποσβεση στα 10.000€ που θα δωσεις ? Αν ζησει 20 χρονια η αντλια ισως να ερθεις στα λεφτα σου. Αν δε τα 10.000€ τα διαθεσεις να παρεις ενα ομολογιακο απο την Εθνικη τραπεζα με 4% ετησιο επιτοκιο , θα βγαζεις και 400€ τον χρονο. Στην 20ετια ειναι 8000€. (χοντρικα χοντρικα για να καταλαβεις την σκέψη μου)

Μοδα ειναι. Δεν πεταμε συστημα θερμανσης που λειτουργεί για να βαλουμε αντλια θερμοτητας απο το μηδεν. Στην συντριπτικη πλειοψηφια των περιπτωσεων τουλαχιστον. Οταν και αν χαλασει το συστημα θερμανσης που έχεις, βλεπεις τι θα βαλεις τοτε. 

Βλεποντας τις αντλιες περιπου 11-12kw που πιθανον θελει το σπιτι μου κοστιζει 4700. Σου λεω μια hitachi που ειναι επωνυμη μαρκα, υπαρχουν φθηνοτερες αλλα και ακριβοτερες. 

Ποσα χρηματα να θελει ο υδραυλικος / ηλεκτρολογος / ψυκτικος  για την συνδεση της? 6000 ευρω σε σπιτι με ετοιμα σωματα και σωληνωσεις? Δεν ξερω πως προεκυψαν τα 10.000 ευρω που ειπες. Δεν νομιζω να ειναι τοσα πολλα.

Τη σκεψη σου για την επενδυση την πραττω ηδη χρηματιστηριακά, ομως δεν συμφωνω οτι πρεπει ολα να τα βλεπουμε σαν επενδυση χρηματικη. Δεν χρειαζεται τα παντα να μας αποφερουν τα χρηματα μας πισω εαν αυτο αφορα ποιοτητα ζωης. 

Φυσικα και δεν βιαζομαι να ξηλωσω ενα προς το παρον λειτουργικο συστημα πετρελαιου απλα πρεπει να ειμαι σε εγρηγορση καθως το συστημα που εχω μετραει 45 χρονια. Ανταλλακτικα δεν βρισκεις πλεον, υποστηριξη σχεδον μηδενικη ,  και λειτουργει ηδη με 2 πατεντες....Δεν θα ειναι καθολου παραξενο ανα πασα στιγμη να τρυπησει και το καζανι. Πρεπει λοιπον να ειμαι ετοιμος με διαθεσιμες επιλογες. 

Επισης αν η επιδοτηση που θα τρεξει αξιζει πραγματικα , γιατι οχι να μη μπει ενα καινουριο συστημα θερμανσης, και φυσικα οχι με το κοστος που ανεφερες παραπανω. 

Τα ορυκτα καυσιμα τα κηνυγανε πλεον, φθηνο πετρελαιο θερμανσης δεν προκειται να ξανα δουμε ποτέ. . Φυσικο αεριο δεν εχω στη περιοχη μου. Ρευμα αυτη τη στιγμη ειμαι σε μπλε τιμολογιο με 9.5 λεπτα η κιλοβατωρα και 5 ευρω παγιο. Εχω και την εσχατη λυση να αυτονομησω πληρως την αντλια με φωτοβολταικα αν το ρευμα ξεφυγει ξανα. 

1 ώρα πριν, mechpanos είπε

Φέρε έναν καλό ηλεκτρολόγο με ένα μεροκάματο συν τα υλικά θα σου φτιάξει αυτοματισμό να σβήνει ο σομπολέβητας όταν πιάσει θερμοκρασία το σπίτι.

Δυστηχως κατι τετοιο δεν γινεται τεχνικα λογο λεβητοσομπας. Εχει μια διαδικασια εναυσης χρονοβορα και προκαλει αρκετο καπνο απο τη καμιναδα μεχρι να ερθει σε ισορροπια η καυση. Ειναι αδυνατον να μπει σε διαδικασια on -off καθως περα απο τις προθερμανσεις που θα τις παρω στο χερι, θα πηξει στο καπνο το συμπαν και θα θελει καθαρισμο καθε μηνα. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, GiannisSol είπε

Ποσα χρηματα να θελει ο υδραυλικος / ηλεκτρολογος / ψυκτικος  για την συνδεση της? 6000 ευρω σε σπιτι με ετοιμα σωματα και σωληνωσεις? Δεν ξερω πως προεκυψαν τα 10.000 ευρω που ειπες. Δεν νομιζω να ειναι τοσα πολλα.

ααα μιλας για ακομα χειροτερα λοιπον. Μιλας να βαλεις αντλια θερμοτητας με τα σωματα που εχεις. Καμια οικονομια στην πραγματικοτητα. Μαλλον δε, θα γινουν και χειροτερα τα πραγματα απο την σημερινη κατασταση γιατι αν περιμενεις να ζεσταθεις ποτε με τα σωματα που εχεις και νερα στους 35-40 βαθμους, με αυτό τον καημο θα μεινεις.

οκ. Αν θελεις να δωσεις 6-7000€ για να κανεις καλο στο περιβαλλον, τοτε πάω πάσο. Εγω μιλησα ξεκαθαρα με οικονομικους ορους.

Προσωπικα οσες φορες τα εβαλα κατω, με εξαιρεση το εξ οικονομω του covid που ειχε bonus, ποτε δεν κερδιζες ουσιαστικα κατι. ΦΠΑ και καθυστερηση στην πληρωμη που δινει το εξ οικονομώ, μια ή αλλη εβγαινε με να τον πληρωσεις τον μαστορα μαυρα ή εστω πολυ μικροτερο κερδος σε σχεση με το υποτιθεμενο.

Επεξ/σία από Vstromrider
Δημοσ.

Το προηγουμενο πρόγραμμα επιδότησης πως λειτουργούσε? Εδινες τα χρήματα και απλά περίμενες μετά την επιστροφή τους?

Δημοσ.
15 ώρες πριν, mechpanos είπε

Με τα ΖΝΧ αναλόγως του μπόιλερ μπορεί και να το κρατήσεις αλλά θα του αλλάξεις διάταξη όχι σε σειρά αλλά σε ξεχωριστό δικό του κύκλωμα με 3οδη βάνα εκτροπής που αυτόματα θα στέλνει νερά στο μπόιλερ. 

Το μποιλερ που θα χρησιμοποιηθει για Αντλία θερμότητας ειναι διαφορετικο απο αυτα που χρησιμοποιουν για ηλιακα-λεβητες αεριου/πετρελαιου , λογω οτι εχει διαφορετικο εναλλακτη/σερπατινα.

αρα ο φιλος να υπολογισει και την αντικατασταση του δοχειου Ζεστων νερών χρήσης μιας και το πιθανοτερο να μην εχει τετοιο μποιλερ. Κατα τα αλλα σωστα μπαινει σε ανεξαρτητο κυκλωμα απο την θερμανση-ψυξη.

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Vstromrider είπε

ααα μιλας για ακομα χειροτερα λοιπον. Μιλας να βαλεις αντλια θερμοτητας με τα σωματα που εχεις. Καμια οικονομια στην πραγματικοτητα. Μαλλον δε, θα γινουν και χειροτερα τα πραγματα απο την σημερινη κατασταση γιατι αν περιμενεις να ζεσταθεις ποτε με τα σωματα που εχεις και νερα στους 35-40 βαθμους, με αυτό τον καημο θα μεινεις.

οκ. Αν θελεις να δωσεις 6-7000€ για να κανεις καλο στο περιβαλλον, τοτε πάω πάσο. Εγω μιλησα ξεκαθαρα με οικονομικους ορους.

Προσωπικα οσες φορες τα εβαλα κατω, με εξαιρεση το εξ οικονομω του covid που ειχε bonus, ποτε δεν κερδιζες ουσιαστικα κατι. ΦΠΑ και καθυστερηση στην πληρωμη που δινει το εξ οικονομώ, μια ή αλλη εβγαινε με να τον πληρωσεις τον μαστορα μαυρα ή εστω πολυ μικροτερο κερδος σε σχεση με το υποτιθεμενο.

Εχω γραψει παραπανω τις συνθηκες που επικρατουν στο σπιτι μου. Με 50 βαθμους νερα εχω συνεχομενη αυξηση θερμοκρασιας στο χωρο φτανοντας τους 25 βαθμους ωπου και κλεινω το συστημα. Με τους χιονιαδες των -1 βαθμων που εχει η περιοχη μου παλι το σπιτι σηκωνει θερμοκρασια με 50 βαθμους νερα απλα πιο αργα.  Τα συγκεκριμενα σωματα αλουμινιου μπορουν ανετα με 40 βαθμους μη σου πω και λιγοτερο με ηπιες θερμοκρασιες να κρατησουν το σπιτι 21 βαθμους που το θελω. 

Εχω ρεαλιστικα παραδειγματα απο σπιτια φιλων και συγγενων που ελεγχουμε μαζι καταναλωσεις και θερμοκρασιες γιατι και αυτοι με την αριθμομηχανη ειναι να δουν τι γινεται.  Περιπτωσεις σαν τη δικη μου δηλαδη με υπερδιαστασιολογημενα σωματα και μετρια προς καλη μονωση , με σωστη ρυθμιση αντισταθμισης , εχουν 20-25 kwh τη μερα μεσο ορο καταναλωσης υπολογισμενα σεζον και χωρις κανεναν καημο που θερμαινεται το σπιτι τους 40 βαθμους νερα εκτος απο τους χιονιαδες που θελει λιγο παραπανω. Φυσικα εχω και παραδειγματα που λογο κακιστης εγκαταστασης ανευ μελετης ειναι για φυλακη με την αντλια. 

Στα 2000 ευρω εργασια το φπα ειναι 480 ευρω, τοσο κερδιζω απο την επιδοτηση? 

Επειδη σε βλεπω λιγο προκατειλλημενο με τις αντλιες χωρις να εχεις μαλιστα, για πες μου στη περιπτωση που σου ανεφερα παραπανω σε πιθανη αντικατασταση συστηματος θερμανσης τι θα εβαζες ? 

6 λεπτά πριν, dm_mlnk είπε

Το μποιλερ που θα χρησιμοποιηθει για Αντλία θερμότητας ειναι διαφορετικο απο αυτα που χρησιμοποιουν για ηλιακα-λεβητες αεριου/πετρελαιου , λογω οτι εχει διαφορετικο εναλλακτη/σερπατινα.

αρα ο φιλος να υπολογισει και την αντικατασταση του δοχειου Ζεστων νερών χρήσης μιας και το πιθανοτερο να μην εχει τετοιο μποιλερ. Κατα τα αλλα σωστα μπαινει σε ανεξαρτητο κυκλωμα απο την θερμανση-ψυξη.

Σιγουρα δεν εχω τετοιο μποιλερ οπως σωστα λες. 

Το ανεξαρτητο κυκλωμα για ZNX πως θα μου φτανει το ΖΝΧ πχ 55 βαθμους αν εκεινη την ωρα η θερμανση απαιτει πχ 42 βαθμους νερα? Με 3οδη βαλβιδα ειπε παραπανω ενας φιλος αλλα δεν το καταλαβαινω πως.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, GiannisSol είπε

Το ανεξαρτητο κυκλωμα για ZNX πως θα μου φτανει το ΖΝΧ πχ 55 βαθμους αν εκεινη την ωρα η θερμανση απαιτει πχ 42 βαθμους νερα? Με 3οδη βαλβιδα ειπε παραπανω ενας φιλος αλλα δεν το καταλαβαινω πως.

Σωστά δεν το καταλαβαίνεις γιατί δεν το εξήγησα :) ... Μπαίνει μια 3οδη βάνα εκτροπής οπότε πλέον έχουμε 2 ξεχωριστά κυκλώματα ως εξής: Σε κανονική λειτουργία, η βάνα τροφοδοτεί με νερό το κύκλωμα θέρμανσης, σε χαμηλές θερμοκρασίες έστω 45 βαθμούς. 
Η αντλία, δεν παράγει ΖΝΧ συνεχόμενα. Όταν λοιπόν ζητήσεις να παράγει, είτε με χρονοπρόγραμμα, είτε με αισθητήρα στο μπόιλερ όταν πέσει η θερμοκρασία, είτε με εντολή από εσένα, η βάνα γυρίζει τα νερά από το κύκλωμα θέρμανσης, προς το μπόιλερ. Ταυτόχρονα η αντλία αλλάζει settings και από 45, βγάζει νερά 55-60 βαθμούς, οπότε επιτρέπει την παραγωγή νερού στο μπόιλερ σε θερμοκρασία 45-50 βαθμών. 55 είναι πολλοί βαθμοί ποιος ο λόγος, θα φεύγει και πέτσα από το δέρμα!!!

9 ώρες πριν, dm_mlnk είπε

Σωστή η παρατήρηση... υπάρχει όμως περίπτωση και να κάνει, δεν το ξέρουμε!

10 ώρες πριν, Vstromrider είπε

ααα μιλας για ακομα χειροτερα λοιπον. Μιλας να βαλεις αντλια θερμοτητας με τα σωματα που εχεις.

9 στις 10 περιπτώσεις που είναι υπερδιαστασιολογημένα τα υπάρχοντα σώματα, μια χαρά κάνουν. Άντε να αλλάξει 1-2 σώματα, τα οποία ίσως μπορεί να κάνει τράμπα αλλού και να πετύχει ένα καλό αποτέλεσμα... Το μόνο που θα απαιτηθεί είναι ένα καλό ξέπλημα του δικτύου πριν τοποθετηθεί η αντλία, και 2 καλά φίλτρα να κρατάνε την αμάκα πριν πάει στην αντλία. Απλά δεν θα γίνεται το σπίτι φούρνος στο 10λεπτο που γινόταν με το πετρέλαιο, θα πρέπει να καίει η αντλία συνεχώς. Που αυτή είναι και η ορθή λειτουργία της...

• Like 4
Δημοσ.

Αν κατεβάσεις καποιο εγχειριδιο εγκαταστασης για καποια αντλία θερμότητας, συνηθως (9/10) περιπτωσεις αναγραφουν μεσα την διαταξη με την τριοδη και το μποιλερ για ζεστά νερά χρήσης (Domestic Hot Water - DHW). 

Αν σε παραξενευει οτι απο 42 βαθμους που θελει η θερμανση πως θα βρεθουν τα 55 για τα ζεστα νερα χρησης φαντασου το εξης.

Υπαρχει η τριοδη η οποια κοβει να δινει νερα στην θερμανση και δινει τα νερα στο δοχειο ζεστων νερων . Αυτο γινεται χειροκινητα απο επιλογη σο χειριστηριο η αυτοματα αν του εχεις πει να εχει παντα ζεστα νερα στο μποιλερ. Εχει ενα θερμομετρο μεσα στο δοχειο και ανεβαζει θερμοκρασια στα νερα για να ζεστανει τα ΖΝΧ.

Αντιστοιχα παιζει η ιδια συνδεσμολογια αν θες π.χ. δροσιμο ή ψυξη και ταυτοχρονα ΖΝΧ. Αρα υπαρχει κατι σαν επιλογεας δρομολογησης νερων εξοδου απο την Αντλια θερμοτητας οπου ειναι η τριοδη βαλβιδα και δρομολογει αντιστοιχα τα νερα αναλογα την αναγκη, Ελπιζω να βοηθισαμε.

• Like 1
Δημοσ.

Εχω αντλία split DAIKIN με 4 θερμοστάτες, έχει βάλει κανείς κάποιο καλό επώνυμο, ενδεχόμενος και zigbee/thread θερμοστάτη ;

Tado?

Δημοσ.
2 minutes ago, reystar said:

Εχω αντλία split DAIKIN με 4 θερμοστάτες, έχει βάλει κανείς κάποιο καλό επώνυμο, ενδεχόμενος και zigbee/thread θερμοστάτη ;

Tado?

ιδιο setup και εγώ. Με ενδιαφέρει και εμένα.. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, dm_mlnk είπε

Αν κατεβάσεις καποιο εγχειριδιο εγκαταστασης για καποια αντλία θερμότητας, συνηθως (9/10) περιπτωσεις αναγραφουν μεσα την διαταξη με την τριοδη και το μποιλερ για ζεστά νερά χρήσης (Domestic Hot Water - DHW). 

Αν σε παραξενευει οτι απο 42 βαθμους που θελει η θερμανση πως θα βρεθουν τα 55 για τα ζεστα νερα χρησης φαντασου το εξης.

Υπαρχει η τριοδη η οποια κοβει να δινει νερα στην θερμανση και δινει τα νερα στο δοχειο ζεστων νερων . Αυτο γινεται χειροκινητα απο επιλογη σο χειριστηριο η αυτοματα αν του εχεις πει να εχει παντα ζεστα νερα στο μποιλερ. Εχει ενα θερμομετρο μεσα στο δοχειο και ανεβαζει θερμοκρασια στα νερα για να ζεστανει τα ΖΝΧ.

Αντιστοιχα παιζει η ιδια συνδεσμολογια αν θες π.χ. δροσιμο ή ψυξη και ταυτοχρονα ΖΝΧ. Αρα υπαρχει κατι σαν επιλογεας δρομολογησης νερων εξοδου απο την Αντλια θερμοτητας οπου ειναι η τριοδη βαλβιδα και δρομολογει αντιστοιχα τα νερα αναλογα την αναγκη, Ελπιζω να βοηθισαμε.

@mechpanos Μιλατε για υλοποιησεις με buffer και πρωτευον -δευτερευον κυκλωμα? Να φανταστω σε τετοιες υλοποιησεις η 3οδη ειναι στο πρωτευτον κυκλωμα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...