Προς το περιεχόμενο

Αντλία θερμότητας - Συμβουλές/αγορά/απορίες/προβλήματα/κτλπ

Billagrinio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, proximo είπε

Μένετε σε πολύ κρύο μέρος; Ρωτώ γιατί 70 C μου φαίνονται πολλοί.

Δεν το λειτουργώ στους 70 εννοείτε..Αλλά επειδή η δυνατότητα της αντλίας μου είναι να φτάνει και μέχρι αυτούς τους βαθμούς, το τεστάρω να δώ αν πηγαίνει...Στα πολλά κρύα βέβαια, όχι αυτή την εποχή

Σε γενικά πλαίσια πάντως, δεν έχω δει την αντλία να ανεβαίνει πάνω από 64 C

Επεξ/σία από giorgos_76
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Είναι υψηλών ή μέσων; Γιατί η μέσων, φτάνει max τους 65 αν δεν κάνω λάθος. Η υψηλών φτάνει τους 80. Αλλά ποιο το νόημα να την ανεβάσεις πιο ψηλά, αν δεν χρειάζεται; Τζάμπα παραπάνω ρεύμα καις...

21 ώρες πριν, Varnavas89 είπε

Καλημέρα σας. Να ρωτήσω εχω εγκατάσταση φ. αερίου και τζακισομπα, κυρίως χρησιμοποιώ ξυλο για πιο οικονομικό, απο το 2030 θα καταργηθούν τα τζακια πλήρως; Φ. αέριο θα μπορούμε φαντάζομαι να χρησιμοποιούμε..ρωταω να μην βιαστώ για αντλίες θερμότητας να οεσουν και οι τιμές 

Μην αγχώνεσαι γι'αυτό, το αέριο θα είναι για πάρα πολλά χρόνια ακόμα μαζί μας. 

• Like 1

Σκέφτομαι να βάλω boiler στην αντλία για ΖΝΧ αλλά δυστυχώς το συνεργείο που μου έκανε την εγκατάσταση δεν μπορεί να το αναλάβει.

Ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος έχει να προτείνει εγκαταστάτη/τεχνικό που δουλεύει με αντλίες Midea και είναι ευχαριστημένος από την δουλειά τους. 

8 ώρες πριν, mechpanos είπε

Είναι υψηλών ή μέσων; Γιατί η μέσων, φτάνει max τους 65 αν δεν κάνω λάθος. Η υψηλών φτάνει τους 80. Αλλά ποιο το νόημα να την ανεβάσεις πιο ψηλά, αν δεν χρειάζεται; Τζάμπα παραπάνω ρεύμα καις..

Υψηλών είναι.. Είχα την εντύπωση ότι ανεβάζει μέχρι 70 , αλλά όπως λες ανεβάζει μέχρι 80

Δεν θέλω να το καίω στους 70.. απλά θέλω να δω αν λειτουργεί σωστά η αντλία.. Πιθανώς (αν ρυθμίζεται) να το ρύθμισε ο τεχνικός να ανεβάζει μέχρι 64

Για Daikin εγκατάσταση έχετε να προτείνεται κάποιον αξιόπιστο για Αθήνα? Γιατί με τις κριτικές σε google δεν μπορεί να είσαι και τόσο σίγουρος. 

• Like 1

Γειά σας, προ λίγο καιρό εγκατέστησα αντλία inventor 12KW για θέρμανση και ΖΝΧ. Συνδέεται με ηλιακό τριπλής ενέργειας.

Όταν ενεργοποιώ το ΖΝΧ ανοίγει ο κυκλοφορητής και μετά από λίγο εμφανίζεται σφάλμα ροής νερού (Ε8) και κλείνει.

Αυτό συμβαίνει μόνο με το ΖΝΧ. Λέτε να φταίει η σύνδεση που έχει γίνει με την τρίοδη βάνα ?

3 ώρες πριν, philipv1966 είπε

Λέτε να φταίει η σύνδεση που έχει γίνει με την τρίοδη βάνα ?

Ή αυτό (αργή 3οδη) ή πολύ λίγα λίτρα νερού (μικρή σερπαντίνα+μήκος σωλήνωσης)

Στις 27/10/2020 στις 8:50 ΠΜ, clown είπε

καλησπερα σημερα λειτουργησε  daikin altherma 9kva η αντλια  για σπιτι 82 τμ Μονωμενο με εξοικονομω (ετσι μπηκε και η αντλια) . το boiler το εχω βγαλει εκτος για να μην επιβαρύνει το συστημα .εχει 4 γραμμες για 6 σωματα και 1 boiler (εκτος). Λειτουργια  με αντισταθμιση στα ζεστα σωματα εχει 4 με 5 βαθμους κατω απο τον βαθμο εξοδου και στα αλλα 7 με 8. υπαρχει συνδεση με boiler παραλληλα η αντλια λογω μονοσωλήνιου ειχαμε θεμα με ογκο νερου και εβγαζε σφαλμα Οποτε μπηκε το boiler μονο και μονο να βοηθησει. Το θεμα ειναι  στο βορεινο δωματιο εχω 10 βαθμους κατω απο τα ποιο ζεστα σωματα και υπαρχει προβλημα. πως μπορω να αυξησω την θερμοκρασία?  Ηδη εχω αλλαξει σε μεγαλυτερο σωμα. καποια αλλη προταση?

Στις 23/10/2024 στις 11:59 ΠΜ, philipv1966 είπε

Όταν ενεργοποιώ το ΖΝΧ ανοίγει ο κυκλοφορητής και μετά από λίγο εμφανίζεται σφάλμα ροής νερού (Ε8) και κλείνει.

Αυτό συμβαίνει μόνο με το ΖΝΧ. Λέτε να φταίει η σύνδεση που έχει γίνει με την τρίοδη βάνα ?

Σίγουρα παίζει ρόλο η τριοδη βανα, αλλά παίζει ρόλο και το μποιλερ του ηλιακού, άλλο μποιλερ του ηλιακού για σύνδεση με λέβητα και άλλο με αντλία θερμότητας, έχουν άλλη σερπαντίνα μέσα και διατομή 

Στις 23/10/2024 στις 4:14 ΜΜ, gtok34 είπε

καλησπερα σημερα λειτουργησε  daikin altherma 9kva η αντλια  για σπιτι 82 τμ Μονωμενο με εξοικονομω (ετσι μπηκε και η αντλια) . το boiler το εχω βγαλει εκτος για να μην επιβαρύνει το συστημα .εχει 4 γραμμες για 6 σωματα και 1 boiler (εκτος). Λειτουργια  με αντισταθμιση στα ζεστα σωματα εχει 4 με 5 βαθμους κατω απο τον βαθμο εξοδου και στα αλλα 7 με 8. υπαρχει συνδεση με boiler παραλληλα η αντλια λογω μονοσωλήνιου ειχαμε θεμα με ογκο νερου και εβγαζε σφαλμα Οποτε μπηκε το boiler μονο και μονο να βοηθησει. Το θεμα ειναι  στο βορεινο δωματιο εχω 10 βαθμους κατω απο τα ποιο ζεστα σωματα και υπαρχει προβλημα. πως μπορω να αυξησω την θερμοκρασία?  Ηδη εχω αλλαξει σε μεγαλυτερο σωμα. καποια αλλη προταση?

Όταν λες μποιλερ εννοείς μπαφερ ώστε να έχεις πρωτεύων και δευτερεύων κύκλωμα με έξτρα κυκλοφορητή 

Εγώ ακόμα στο ψάξιμο είμαι καθώς βρήκα έναν αρκετά συνεργάσιμο και δείχνει και αρκετά επαγγελματικό συνεργείο και από τα χρόνια που έχει στην αγορά αλλά και από την επικοινωνία μας που ανταποκρίθηκε άμεσα. 

Μιλάμε πάντα για daikin.

Από τι μιλησαμε σύμφωνα με την μελέτη του μηχανικού που έχει γίνει μου είπε ότι πιο κοντά στις τιμές που μου έχει δώσει ο μηχανικός μου θα είναι μια αντλία υψηλών θερμοκρασιών και μου εξήγησε ότι επειδή είναι και τελευταία μοντέλα η daikin τα δίνει στην μισή τιμή.

Με μια αντλία μεσαίων θερμοκρασιών έχω μια απόκλιση.

Φυσικά εγώ δεν το σκέφτομαι καν για υψηλές θερμοκρασίες και λόγο ότι δεν είναι monoblock αυτές οι αντλίες και είναι σε δύο μέρη αλλά κυρίως για την κατανάλωση τους.

Μου έδωσε και αυτά τα δυο πινακάκια μια με τις υψηλές και μια με τις μεσαίες θερμοκρασίες.

Screenshot_20241024_180449.png

Screenshot_20241024_180427.png

η πρώτη είναι με θερμοκρασία 0 και η δεύτερη με 2 βαθμούς ambient wet bulb temp 

Καλησπέρα, πόσο στοιχίζει περίπου μία εγκατάσταση αντλίας θερμότητας πχ midea Hyundai sendo με όλα τα περιφερειακά  buffer, πρωτεύων και δευτερεύων κύκλωμα για καλή λειτουργία και μποιλερ ζνχ; Όλα αυτά είναι δύσκολο να μπουν σε διαμέρισμα ορόφου με μπαλκόνι 

Μόλις τώρα, giannnis122 είπε

Καλησπέρα, πόσο στοιχίζει περίπου μία εγκατάσταση αντλίας θερμότητας πχ midea Hyundai sendo με όλα τα περιφερειακά  buffer, πρωτεύων και δευτερεύων κύκλωμα για καλή λειτουργία και μποιλερ ζνχ; Όλα αυτά είναι δύσκολο να μπουν σε διαμέρισμα ορόφου με μπαλκόνι 

από τις δικές μου προσφορές που είναι μέσα όλα αυτά που λες να υπολογίζεις περίπου στα 10-11 χιλιάρικα

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...