kostas_22 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου γιατί να αλλαχτούν όλα τα σώματα; Είναι όλα τόσο οριακά ;(εκτός αν ο προηγουμενος μηχανικος έκανε σωστή διάστασιολόγηση στο πετρέλαιο)Μπορείς να κάνεις τραμπα τα μεγάλα πχ του σαλονιού στα δωμάτια και να χρειαστεί να αλλάξεις μόνο λίγα. Επίσης τι 55-60 σου λέει;; Αν το δουλεύεις σε τέτοιες θερμοκρασίες μόνιμα ξεχνάς την οικονομία. Θα δεις στην πράξη ότι θα το δουλεύεις πολύ πιο χαλαρά . 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
star_cruiser Δημοσ. 1 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 1 hour ago, chek2fire said: Μίλησα σήμερα με τον μηχανικό που κάνει την μελέτη για το διαμέρισμα μου και μου είπε ότι θα πρέπει να αλλαχτούν όλα τα σώματα, σχεδόν όλα αλλά και πάλι δεν μπορούμε να πάμε σε αντλία χαμηλών θερμοκρασιών αλλά μόνο μέσων θερμοκρασιών που βγάζει η LG. Μιλάμε για μέσες θερμοκρασίες 55-60 από τι μου είπε. H Daikin από τι μου είπε δεν βγάζει πια τέτοια αντλία. Να πάω σε υψηλών θερμοκρασιών μου είπε ότι δεν με συμφέρει με τίποτα. Περιμένω να μου βγάλει τη μελέτη και θα μιλήσω σίγουρα μετά βέβαια και με μια αντιπροσωπεία της Daikin να δω και τι λενε και αυτοί Στο σπίτι υπάρχει μόνωση και καλά κουφώματα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 1 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 1ον Δεν υπάρχει περίπτωση, ειδικά η Daikin να μην βγάζει πλέον! Είναι ο εφευρέτης της αντλίας μέσων (ή εν πάση περιπτώσει, αυτή που τις λάνσαρε με επιτυχία πρώτη, εμπορικά). Altherma 3M EBLA αυτό το μοντέλο ψάξε στο Skroutz να δεις, τί θα σου βγάλει. 2ον Να δει ο μηχανικός τί σώματα και σε τί παροχή μπορεί να σηκώσει η υπάρχουσα σωλήνωση (που δεν αλλάζει καλώς ή κακώς) και κάνοντας αυτό που λέει παραπάνω ένας φίλος, τράμπα κάποια μεγάλα σώματα στις θέσεις μικρών και αντικατάσταση εκείνων με ακόμα μεγαλύτερα, να πέσεις όσο το δυνατό χαμηλότερα σε ονομαστικές θερμοκρασίες σχεδιασμού. Τώρα το ότι η θερμοκρασία σχεδιασμού (στους -1 πχ) θα είναι 55, δεν σημαίνει ότι θα λειτουργεί συνέχεια η αντλία στους 55! Θα ρυθμίσεις αντιστάθμιση. Αν η θερμοκρασία είναι +15, μπορεί κάλλιστα η θερμοκρασία να είναι 40, 45...ΆΡΑ έχεις αρκετά καλή εκμετάλλευση, του COP! Πολύ κολημμένος με την LG μου φαίνεται πωωωω Υπάρχει και η Hitatchi και η Midea και η Mistubishi και ένα σωρό! ΥΓ. Δες το κανάλι του ψηλού όλο βίντεο ανεβάζει! Επεξ/σία 1 Οκτωβρίου από mechpanos 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 2 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, mechpanos είπε 1ον Δεν υπάρχει περίπτωση, ειδικά η Daikin να μην βγάζει πλέον! Είναι ο εφευρέτης της αντλίας μέσων (ή εν πάση περιπτώσει, αυτή που τις λάνσαρε με επιτυχία πρώτη, εμπορικά). Altherma 3M EBLA αυτό το μοντέλο ψάξε στο Skroutz να δεις, τί θα σου βγάλει. 2ον Να δει ο μηχανικός τί σώματα και σε τί παροχή μπορεί να σηκώσει η υπάρχουσα σωλήνωση (που δεν αλλάζει καλώς ή κακώς) και κάνοντας αυτό που λέει παραπάνω ένας φίλος, τράμπα κάποια μεγάλα σώματα στις θέσεις μικρών και αντικατάσταση εκείνων με ακόμα μεγαλύτερα, να πέσεις όσο το δυνατό χαμηλότερα σε ονομαστικές θερμοκρασίες σχεδιασμού. Τώρα το ότι η θερμοκρασία σχεδιασμού (στους -1 πχ) θα είναι 55, δεν σημαίνει ότι θα λειτουργεί συνέχεια η αντλία στους 55! Θα ρυθμίσεις αντιστάθμιση. Αν η θερμοκρασία είναι +15, μπορεί κάλλιστα η θερμοκρασία να είναι 40, 45...ΆΡΑ έχεις αρκετά καλή εκμετάλλευση, του COP! Πολύ κολημμένος με την LG μου φαίνεται πωωωω Υπάρχει και η Hitatchi και η Midea και η Mistubishi και ένα σωρό! ΥΓ. Δες το κανάλι του ψηλού όλο βίντεο ανεβάζει! Καλά τα σώματα δεν είναι θέμα και να αλλαχτούν μπορεί να είναι και σε καλό για να μην καίει πολύ η αντλία και να ζεσταίνει το σπίτι όσο το χρειάζομαι που δεν είμαι και από τους ανθρώπους που μου αρέσει να κυκλοφορώ με κοντομάνικο από την ζέστη το χειμώνα, δηλαδή ζω με 18 και 19 βαθμούς στο σπίτι άνετα συν ότι λείπω αρκετές ώρες. Aυτό το κόλλημα το έχει ο μηχανικός γιατί από τι κατάλαβα δουλεύουν στο δικό του συνεργείο αρκετά τις LG. Φυσικά αν πάρω τη μελέτη στα χέρια θα μιλήσω και με daikin να μου δώσουν και αυτή μια προσφορά και να δω τι θα μου πουνε. 9 ώρες πριν, star_cruiser είπε Στο σπίτι υπάρχει μόνωση και καλά κουφώματα; κουφώματα ναι αλουμινίου καινούργια με διπλά τζάμια κτλ αλλά το σπίτι, πολυκατοικία είναι του 80' με ότι μόνωση έκαναν τότε με δύο πλευρές ακάλυπτες με την μια πλευρά να την χτυπάει βορινός αέρας. Στο διαμέρισμα υπάρχει σπίτι από πάνω αλλά έχει να μπει πετρέλαιο εδώ και μια δεκαετία λόγο κόστους για τους υπόλοιπους. Eγώ την έβγαζα τουλάχιστον για με πενταετία με έναν ηλεκτρικό λέβητα. Παλιά με φτηνό ρεύμα ήταν μια χαρά αλλά τα τελευταία χρόνια δεν τo ανάβω καθόλου γιαυτό ψάχνω κάποια εναλλακτική σε συνδυασμό με την επιδότηση που λένε ότι θα ξεκινήσει σε κανά μήνα. Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου από chek2fire Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
purif Δημοσ. 2 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου Θα συμφωνήσω και εγώ με τους προηγούμενους, μακριά από LG. Κοίτα Daikin, Hitachi, Mitsubishi, Panasonic. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 2 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου Εντωμεταξύ αν νομίζετε ότι μόνο εδώ κάνουν τα μαστόρια και οι εργολάβοι οτινάναι, γελιόσαστε Σχεδόν παθητικό σπίτι που είχε απώλειες 3-4kw, βάλανε αντλία 11kw με διαχωριστή και δεύτερο κυκλοφορητή, με αποτέλεσμα (λογικό!) τρελά start - stop... !!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aurumnus Δημοσ. 3 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 3 Οκτωβρίου Σε καινούργια οικοδομή, η μελέτη ψύξης-θέρμανσης γίνεται μαζί με την υπόλοιπη μελέτη κατασκευής της οικοδομής και κατατίθεται μαζί με τα υπόλοιπα στην πολεοδομία για να βγει η οικοδομική άδεια ή μπορεί να γίνει και αργότερα, αφού βγει η οικοδομική άδεια; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
katbou Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Καλημέρα στο Hράκλειο κρήτης σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου κατασκευής 1980 Daikin Sky Air Τύπου Καναλάτο Slim Ονομ. Ψυκτική Απόδοση: 8.190 Βtu/h Ονομ. Θερμικής Απόδοση: 10.920 Βtu/h Daikin Sky Air Τύπου Καναλάτο Ονομ. Ψυκτική Απόδοση: 19.455 Βtu/h Ονομ. Θερμικής Απόδοση: 23.895 Βtu/h ή Gree Καναλάτο Ονομ. Ψυκτική Απόδοση: 11.900 Βtu/h Ονομ. Θερμικής Απόδοση: 13.600 Βtu/h Gree Καναλάτο Ονομ. Ψυκτική Απόδοση: 24.200 Βtu/h Ονομ. Θερμικής Απόδοση: 27.200 Βtu/h αξίζει να δώσω τα παραπάνω χρήματα για αγορά Daikin; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
proximo Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Χαίρετε, Θεωρείται απαραίτητη την ετήσια συντήρηση της αντλίας θερμότητας; Σχετικός οδηγός/βίντεο υπάρχει κάπου στο Διαδίκτυο; Εγώ δεν μπόρεσα να βρω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 15 λεπτά πριν, proximo είπε Χαίρετε, Θεωρείται απαραίτητη την ετήσια συντήρηση της αντλίας θερμότητας; Σχετικός οδηγός/βίντεο υπάρχει κάπου στο Διαδίκτυο; Εγώ δεν μπόρεσα να βρω. Ναι. Τί οδηγό να βρεις, είναι μια ολόκληρη ψυκτική και υδραυλική εγκατάσταση, δεν είναι κάτι που το ξέρεις να το κοιτάζεις μόνος σου!!! Εσύ άντε να βγάλεις να καθαρίσεις κάποιο φίλτρο, μέχρι εκεί... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
proximo Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, mechpanos είπε Ναι. Τί οδηγό να βρεις, είναι μια ολόκληρη ψυκτική και υδραυλική εγκατάσταση, δεν είναι κάτι που το ξέρεις να το κοιτάζεις μόνος σου!!! Εσύ άντε να βγάλεις να καθαρίσεις κάποιο φίλτρο, μέχρι εκεί... Καλησπέρα. Αναφερόμουν κυρίως σε HOWTO guide για την διαδικασία καθαρισμού του εσωτερικού φίλτρου. Επειδή ο συντηρητής που μου πρότειναν είναι ηλεκτρολόγος, πολύ αμφιβάλλω ότι θα έκανε κάτι πέρα από καθαρισμό του εσωτερικού φίλτρου και πλύσιμο της μονάδας από σκόνες κλπ. Δεν πρόκειται δηλαδή να ασχοληθεί με ψυκτικό κύκλωμα. Και κανονικός ψυκτικός να έρθει, έχω αμφιβολίες ότι θα κάνει κάτι παραπάνω. Αν έχετε παρακολουθήσει συντήρηση Α/Θ, ποιές εργασίες θα πρέπει να εκτελούν (χοντρικά) κατά την συντήρηση; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Επεξ/σία 18 Οκτωβρίου από proximo Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 19 λεπτά πριν, proximo είπε Καλησπέρα. Αναφερόμουν κυρίως σε HOWTO guide για την διαδικασία καθαρισμού του εσωτερικού φίλτρου. Επειδή ο συντηρητής που μου πρότειναν είναι ηλεκτρολόγος, πολύ αμφιβάλλω ότι θα έκανε κάτι πέρα από καθαρισμό του εσωτερικού φίλτρου και πλύσιμο της μονάδας από σκόνες κλπ. Δεν πρόκειται δηλαδή να ασχοληθεί με ψυκτικά κύκλωμα. Και κανονικός ψυκτικός να έρθει, έχω αμφιβολίες ότι θα κάνει κάτι παραπάνω. Αν έχετε παρακολουθήσει συντήρηση Α/Θ, ποιές εργασίες θα πρέπει να εκτελούν (χοντρικά) κατά την συντήρηση; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Κοίτα δεν το 'χω γενικά, αλλά σύμφωνα με το maintenance manual της Daikin, ανοίγει και καθαρίζει το φίλτρο, καθαρίζει το στοιχείο του εναλλάκτη, και ελέγχει τα ηλεκτρικά κυκλώματα που έχει κάτι θερμαντήρες αν λειτουργούν σωστά σύμφωνα με το wiring diagram. Δεν λέει κάτι άλλο σαν διαδικασία τακτικής συντήρησης. Το φίλτρο (αν έχεις) σίτας, με σβηστή αντλία θα κλείνεις τις βάνες να μην τρέξουν νερά μπρος - πίσω από το φίλτρο, λύνεις το βγάζεις και το καθαρίζεις. Το ίδιο και αν έχεις μαγνητικό. Μετά βάζεις, ανοίγεις βάνες και είσαι κομπλέ. Κάνεις και ένα εξαερισμό αμαλάχει! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giorgos_76 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου Έχω Daikin Altherma αντλία..Την δουλεύω πάντα με αντιστάθμιση...Όταν δοκιμάζω να την δουλέψω χωρίς αντιστάθμιση, ενώ την βάζω να δουλέψει στους 70 βαθμούς, δεν ανεβάζει πάνω από 63-64 C...Τι μπορεί να φταίει ;; Κάποια λάθος ρύθμιση ;; Κάποια βλάβη ;; Αυτό γίνεται από την αρχή που την τοποθέτησα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Varnavas89 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου Καλημέρα σας. Να ρωτήσω εχω εγκατάσταση φ. αερίου και τζακισομπα, κυρίως χρησιμοποιώ ξυλο για πιο οικονομικό, απο το 2030 θα καταργηθούν τα τζακια πλήρως; Φ. αέριο θα μπορούμε φαντάζομαι να χρησιμοποιούμε..ρωταω να μην βιαστώ για αντλίες θερμότητας να οεσουν και οι τιμές Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
proximo Δημοσ. 20 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 15 ώρες πριν, giorgos_76 είπε Έχω Daikin Altherma αντλία..Την δουλεύω πάντα με αντιστάθμιση...Όταν δοκιμάζω να την δουλέψω χωρίς αντιστάθμιση, ενώ την βάζω να δουλέψει στους 70 βαθμούς, δεν ανεβάζει πάνω από 63-64 C...Τι μπορεί να φταίει ;; Κάποια λάθος ρύθμιση ;; Κάποια βλάβη ;; Αυτό γίνεται από την αρχή που την τοποθέτησα. Μένετε σε πολύ κρύο μέρος; Ρωτώ γιατί 70 C μου φαίνονται πολλοί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα