liopyr Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου Να αναφέρω πως έχω μείνει απόλυτα ευχαριστημένος από τον μηχανικό, την εγκατάσταση, τα συνεργεία και την τιμή, οπότε αν θέλει κάποιος ας μου στείλει dm να τον προτείνω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sndev Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 21 hours ago, chek2fire said: Και η ερώτηση είναι τώρα αντλία LG η Daikin? daikin κ στο λεω εχοντας daikin κ τους καταριόμουν μέχρι που καταλαβα οτι για ολα οσα παλαβά εκανε στην λειτουργία της ήταν εγκλήματα του εγκαταστάτη τα παραπανω λευτα θα στα βγαλει απο τα χαπια που θα γλυτώσεις με τις ρυθμισεις των αλλων αντλιών Επεξ/σία 27 Σεπτεμβρίου από sndev 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tsino Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 15 hours ago, sndev said: daikin κ στο λεω εχοντας daikin κ τους καταριόμουν μέχρι που καταλαβα οτι για ολα οσα παλαβά εκανε στην λειτουργία της ήταν εγκλήματα του εγκαταστάτη τα παραπανω λευτα θα στα βγαλει απο τα χαπια που θα γλυτώσεις με τις ρυθμισεις των αλλων αντλιών Πως έβγαλες άκρη και βρήκες τα λάθη του εγκατάσταση; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sndev Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 54 minutes ago, Tsino said: Πως έβγαλες άκρη και βρήκες τα λάθη του εγκατάσταση; ασχολήθηκε ο @mechpanos μαζι μου , μου εξήγησε 5 πράγματα απο τις ρυθμίσεις που χε κανει ο εγκαταστάτης τη φιλοσοφια της τις πιθανόν λάθος τιμες ειχε βάλει στη λειτουργείας κ με try and error την εφερα στα μετρα μου. στα πρακτικά των σωληνώσεων ενώ κατάλαβα τι θα ηταν το βέλτιστο δεν τα πείραξα γτ θελει εργασίες. πχ ζεστο νερο δεν είμαι οπως θα ηθελα κ συμβιβάζομαι, απο την άλλη χειμώνα απο κει που θελε 2.5kwh την ωρα χωρις να αποδίδει κ να εχω αισθηση κρυου κατέληξα στα 0.6- 0,8 kwh με μόνιμα ζεστο σπίτι. αυτο ας πουμε που ειπε πιο πριν για τη split μοναδα εχει 1000 δικια. εμένα πηγαν κ βαλανε στη ταρατσα το split αντι πχ στο μπαλκονι οποτε μεχρι να κατεβεί 2 ορόφους το νερο εχει απώλειες - συμπαντικές. αυτά δε λύνονται με μερεμέτια. αλλα.. daikin που χει ρύθμιση τιμών για τα παντα με ακρίβεια κ οχι καμπύλες όπως lg midea ktl Επεξ/σία 28 Σεπτεμβρίου από sndev 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου πόσο μιλάμε για μια σωστή μέση τιμή κατανάλωσης σε KW την ώρα για μια σωστή ρύθμιση και με κρύο χειμώνα? Μπορείς κάποιος να την ρυθμίζει κάποιες ώρες χαμηλά όταν δεν βρίσκεται σπίτι φαντάζομαι για να μη καίει πολύ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, chek2fire είπε πόσο μιλάμε για μια σωστή μέση τιμή κατανάλωσης σε KW την ώρα για μια σωστή ρύθμιση και με κρύο χειμώνα? Αυτό δεν είναι απόλυτο και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες: Για τί σπίτι; Τί μόνωση; Τί μέσο θέρμανσης (σώματα, ενδοδαπέδια, fan coils); Τί θερμοκρασία θέλει ο κάτοικος για να αισθάνεται άνεση; 20 του φτάνει; 22; 26 μήπως, να κυκλοφοράει με τα σώβρακα; Σε ποια περιοχή της Ελλάδας;... Θεωρώ ότι περίπου 1000 με 1500 kwh ανά 100 m2 σπιτιού για όλο το χειμώνα (μόνο η αντλία), είναι μια καλά ρυθμισμένη αντλία για περιοχές από Αθήνα και κάτω αναλόγως της κατοικίας και της τοποθεσίας, εξαιρούνται περιοχές όπως Θρακομακεδόνες, Αγ. Στέφανος, Αρκαδία - Τρίπολη, Γορτυνία κλπ μέρη όπου κυκλοφορούν λύκοι, αγριογούρουνα και αρκούδες 3 ώρες πριν, chek2fire είπε Μπορείς κάποιος να την ρυθμίζει κάποιες ώρες χαμηλά όταν δεν βρίσκεται σπίτι φαντάζομαι για να μη καίει πολύ? Αυτό εννοείται. Όμως με την αντλία θα πρέπει να αναθεωρήσεις λίγο τί σημαίνει "να μην καίει πολύ" καθώς τις ώρες που λείπουμε από το σπίτι οι περισσότεροι (πρωϊνές - μεσημεριανές), είναι που λόγω καλής εξωτερικής θερμοκρασίας, η αντλία καίει το λιγότερο. Ενεργειακά λοιπόν, σε ένα καλά μονωμένο σπίτι ίσως να μην αξίζει να ρίξεις θερμοκρασία 1-2 βαθμούς όσο λείπεις και να βάλεις την αντλία να boostάρει όταν φτάσεις για να την ανεβάσει, αλλά να την αφήσεις να παίξει με την αντιστάθμιση κρατώντας με πολύ υψηλό βαθμό απόδοσης το σπίτι ζεστό και να το βρεις εσύ ωραίο την ώρα που θα φτάσεις σπίτι... Θα πρέπει να δοκιμάσεις 2-3 φορές λοιπόν, τί σου έκαψε η αντλία για να στο διατηρήσει και τί για να την λειτουργήσεις διακεκομμένα, και να δεις τί σε συμφέρει περισσότερο να δουλεύεις. Εγώ τη δουλεύω συνέχεια. Μου κάνει μια διακοπή μόνη της σε μέρες με πολύ ήλιο μόνο, γιατί βαράει το αισθητήριο ο ήλιος και μπερδεύεται ότι έχει πάει 30 βαθμούς έξω οπότε κόβει, αλλά βαριέμαι να ανέβω στην ταράτσα να το φτιάξω Τη νύχτα μόνο της μειώνω την θερμοκρασία νερών από το χειριστήριο (ή την εφαρμογή) γιατί σκάμε. ΥΓ.: Αν πάρεις Daikin, δώσε τα 40-50€ πόσο κάνει, και πάρε το wi-fi module που μπαίνει στο χειριστήριο! Φοβερή ευκολία το να έχεις δυνατότητα χειρισμού της αντλίας με το κινητό, από οπουδήποτε είσαι εντός και εκτός σπιτιού! Επεξ/σία 28 Σεπτεμβρίου από mechpanos 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greg4 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου On 19/09/2024 at 09:04, mechpanos said: Εν τω μεταξύ δείτε τα βίντεο στο κανάλι του "ψηλού" λέει αρκετά πραματάκια! Όντως ωραίος ο ψηλός. Έβγαλε και άλλα βιντεάκια που εξηγεί ωραία και χωρίς πολλές κουβέντες. p.s. έχει ξεκινήσει και μια κόντρα με την σχολή Γιαννούδη, πλάκα έχει. Ιδιαίτερα στο βίντεο με την mitsubish αντλια και κατι ομάδες στο facebook. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 9 ώρες πριν, greg4 είπε p.s. έχει ξεκινήσει και μια κόντρα με την σχολή Γιαννούδη, πλάκα έχει. Ιδιαίτερα στο βίντεο με την mitsubish αντλια και κατι ομάδες στο facebook. Ναι έχει πλάκα. Βέβαια αν ακούσεις τον έναν και ακούσεις και τον άλλον, καταλαβαίνεις ποιος γνωρίζει και ποιος είναι αλεξιπτωτιστής. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
getty Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Καλημέρα, μια ερώτηση, σε υπάρχουσα εγκατάσταση με χαλκοσωλήνες talos ecutherm, ανεξάρτητη η καθεμία πάει από σώμα καλοριφέρ σε κολεκτερ, θα μπορούσε να υποστηρίξει αντλία θερμότητας ζεστό και κρύο (δροσισμό) με fan coils; Thank you! Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου από getty Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 7 λεπτά πριν, getty είπε Καλημέρα, μια ερώτηση, σε υπάρχουσα εγκατάσταση με χαλκοσωλήνες talos ecutherm, ανεξάρτητη η καθεμία πάει από σώμα καλοριφέρ σε κολεκτερ, θα μπορούσε να υποστηρίξει αντλία θερμότητας ζεστό και κρύο (δροσισμό) με fan coils; Thank you! Αν είδα σωστά οι συγκεκριμένες σωλήνες είναι προμονωμένες οπότε λύνεις το πρόβλημα της υγροποίησης - πατινάζ στο πάτωμα! Θέλει έναν έλεγχο τί ψυκτικά φορτία έχει ο κάθε χώρος και τί παροχή θα χρειαστεί για να καλυφθούν τα φορτία αυτά. Αν καλύπτονται από την διατομή των σωλήνων, ΟΚ. Τέλος, θα χρειαστεί μερεμέτι κατά την τοποθέτηση των fan coil , για να φεύγουν τα συμπυκνώματα υγρασίας (αποχέτευση) προς το πλησιέστερο σιφώνι. Αν είναι εσωτερικό το σημείο προφανώς το ξεχνάς. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greg4 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 4 hours ago, mechpanos said: Ναι έχει πλάκα. Βέβαια αν ακούσεις τον έναν και ακούσεις και τον άλλον, καταλαβαίνεις ποιος γνωρίζει και ποιος είναι αλεξιπτωτιστής. Περιμένω να δω για την Mitsubishi που είπε οτι θα το κάνει χωρίς buffer τελείως. Τώρα ετοιμαζόμαστε να κάνουμε αλλαγές στο σπίτι αλλά και οι τρεις που φέραμε μας είπαν για buffer ενώ έχουμε ενδοδαπέδια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2 ώρες πριν, greg4 είπε Περιμένω να δω για την Mitsubishi που είπε οτι θα το κάνει χωρίς buffer τελείως. Τώρα ετοιμαζόμαστε να κάνουμε αλλαγές στο σπίτι αλλά και οι τρεις που φέραμε μας είπαν για buffer ενώ έχουμε ενδοδαπέδια. Αν ξέρεις πόσα μέτρα είναι η ενδοδαπέδια και πόσα λίτρα χωράει το κύκλωμα, αν έχεις τα απαραίτητα λίτρα δεν χρειάζεται buffer. Στην χειρότερη ένα των 80λίτρων στην επιστροφή. Αν όμως έχεις πολλές αυτονομίες που μπαίνουν βγαίνουν και επηρεάζουν τη ροή της αντλίας ή πολλές πηγές θέρμανσης (αντλία και κάποιος λέβητας) τότε απαραίτητα buffer να διαχωρίσεις τα κυκλώματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greekparot Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου Ηθελα να ρωτήσω σε όσους έχουν αντλία σπίτι τους… κάθε χρόνο πχ πριν το άνοιγμα των καλοριφέρ τον χειμώνα φωνάζετε τον εγκαταστατη για συντήρηση; Είναι απαραίτητο; Καθαρίζουν δηλ κάτι στην εξωτερική μονάδα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
csontheline Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου Λοιπόν, να καταθέσω και εγώ τον πόνο μου μπας και βρω καμιά καλή λύση. 7όροφη πολυκατοικία, 15 διαμερίσματα (0-6ος 2, 7ος 1) κατασκευασμένη κάπου το μακρινό 1988-1990. Μόνωση το μπόλικο μπετό που έριξε ο εργολάβος τότε (ήταν από τους καλούς, οπότε είναι ένα κλικ καλύτερη). Κοινόχρηστη θέρμανση πετρελαίου (😭) με κοινόχρηστους ηλιακούς (που -θεωρητικά- υποβοηθούν την θέρμανση). Σωλήνες, ανάθεμα αν έχει μείνει καμία μόνωση. Οι ηλιακοί είναι σε σειρά και κυκλοφορούν νερό σε κάθε πατάρι και ζεσταίνουν τα εκεί δοχεία/boiler. Ο καυστήρας καταπίνει (λογικά δεν μας κλέβει η διαχείριση) περί τα 5-6Κ €/έτος και ανοίγει από μέσα Δεκεμβρίου μέχρι αρχές Μαρτίου, (χοντρικά) 1 ώρα το πρωί και 2 ώρες το απόγευμα (στις αργίες το καίμε και ανοίγει 3 ώρες το απόγευμα!). Μέσω των ηλιακών (κανείς δεν γνωρίζει πως ακριβώς πάει το κύκλωμα) ζεσταίνει και τα boiler στα πατάρια μας. Απώλειες του κιορατά το κάγκελο! Η τοποθεσία είναι Λευκωσία, οπότε ζεστό κλίμα. Αν και το καλύτερο θα ήταν να καταργηθεί εντελώς και να αυτονομηθούμε (αλλά τίθεται θέμα υγρασιών με κάποια κλειστά διαμερίσματα), σκέφτηκα να προτείνω (για αρχή, εν συνεχεία να πάρω προσφορές) να καταργήσουμε τον καυστήρα και να μπει αντλία θερμότητας (υψηλών, μέσων, ότι είναι καλύτερο και πιο οικονομικό-αποδοτικό) και να βάλουμε Φ/Β στην ταράτσα, έτσι ώστε και το κόστος να αποσβεφθεί και να έχουμε περισσότερη θέρμανση τον χειμώνα (και γιατί όχι, αν είναι εφικτό, να μην "πετάμε" την παραγωγή το καλοκαίρι και να κυκλοφορεί δροσερό νερό στα σώματα για μία υποτυπώδη ψύξη). Προφανώς δεν περιμένω απάντηση με απόλυτη ακρίβεια, αυτήν θα την δώσει ο/οι μηχανικός/οί που θα έρθουν να κάνει/ουν την μελέτη. Έχει ασχοληθεί κανείς με κάτι αντίστοιχο; Ακούγεται μεγάλο εγχείρημα που δεν θα συμφέρει, οπότε καλύτερα να κυνηγήσω την αυτονόμηση; Υπόψιν ότι μόνο κοινόχρηστα μπορούν να είναι τα Φ/Β στην ταράτσα, δεν μπορούμε να βάλουμε για προσωπική χρήση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 1 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου Μίλησα σήμερα με τον μηχανικό που κάνει την μελέτη για το διαμέρισμα μου και μου είπε ότι θα πρέπει να αλλαχτούν όλα τα σώματα, σχεδόν όλα αλλά και πάλι δεν μπορούμε να πάμε σε αντλία χαμηλών θερμοκρασιών αλλά μόνο μέσων θερμοκρασιών που βγάζει η LG. Μιλάμε για μέσες θερμοκρασίες 55-60 από τι μου είπε. H Daikin από τι μου είπε δεν βγάζει πια τέτοια αντλία. Να πάω σε υψηλών θερμοκρασιών μου είπε ότι δεν με συμφέρει με τίποτα. Περιμένω να μου βγάλει τη μελέτη και θα μιλήσω σίγουρα μετά βέβαια και με μια αντιπροσωπεία της Daikin να δω και τι λενε και αυτοί Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα