mechpanos Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου Εν τω μεταξύ δείτε τα βίντεο στο κανάλι του "ψηλού" λέει αρκετά πραματάκια! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aurumnus Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 17 hours ago, mechpanos said: Μου φαίνεται πρέπει να καθίσει κάποιος να συγκεντρώσει τις απαντήσεις από τις 200 σελίδες του θέματος, και να κάνει μια σούμα με FAQ γιατί είναι πολλές κοινές απορίες! Εγώ προσπάθησα να μαζέψω αρκετά πράγματα, και από τις αναρτήσεις που είναι γραμμένες εδώ και από τα διάφορα βίντεο που έχουν παρατεθεί, αλλά τα παράτησα. Είναι πάρα πολύς ο όγκος της πληροφορίας και της διαλογής που πρέπει να γίνει, ειδικά αν είσαι άσχετος με το αντικείμενο της αντλίας θερμότητας (όπως εγώ). Χρειάζεται τουλάχιστον 3-4 άτομα, που να είναι γνώστες, να ασχοληθούν με αυτό για να γίνει δουλειά. Επεξ/σία 19 Σεπτεμβρίου από Aurumnus 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Gl0bAlZer0 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου Παιδιά τώρα που είναι νωρίς ακόμη, καθαρισμό στα σώματα ή στην ενδοδαπέδια κάθε πότε κάνετε? Εγώ έχω καινούργια εγκατάσταση από χαλκό με stopcor μόνο και μαγνητικό φίλτρο. Οκ καθαρίζω το μαγνητικό , μετράω και με το πολύμετρο την τάση από το κουβαδάκι. Το νερό που βγάζω στην εξαέρωση το λες και μαύρο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joe22 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Καλησπέρα, σχετική ερώτηση αν γνωρίζει κάποιος: υπάρχει μηχανάκι-ανιχνευτής ώστε αν υπάρχει διαρροή φρέοντος στις σωληνώσεις/οδεύσεις της οικιακής εγκατάστασης να μπορεί να το διαγνώσει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giannnis122 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Υπάρχει το έχουν οι τεχνικοί ψυκτικοί 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joe22 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου Στις 23/9/2024 στις 4:29 ΜΜ, giannnis122 είπε Υπάρχει το έχουν οι τεχνικοί ψυκτικοί Ναι, έλεγα αν υπάρχει κάποια πρόταση αξιόπιστης συσκευής για τσεκάρισμα στις οδεύσεις από τον μη ειδικό, χρήστη της εγκατάστασης ώστε αν ακούσει το χαρακτηριστικό "μπιπ" της διαρροής κλπ, να καλέσει έγκαιρα τον ειδικό ψυκτικό για τα περαιτέρω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου Τελικά βρήκα μηχανικό για να μου κάνει τη μελέτη που και οι ίδιοι βάζουν και αντλίες αλλά δεν είναι κατά ανάγκη η μελέτη μαζί με την τοποθέτηση. Tι πρέπει να προσέξω στην μελέτη που θα κάνουν. Τηλεφωνικά που τους περιέγραψα το πόσες σωλήνες έχω για τα καλοριφέρ 7 μαζί με τα 95 τετραγωνικά μου είπε ότι μάλλον θα χρειαστώ μια αντλία μέσης θερμοκρασίας στους 55 βαθμους. Αρα μιλάμε για αντλίες υψηλών θερμοκρασιών? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 18 ώρες πριν, chek2fire είπε Τελικά βρήκα μηχανικό για να μου κάνει τη μελέτη που και οι ίδιοι βάζουν και αντλίες αλλά δεν είναι κατά ανάγκη η μελέτη μαζί με την τοποθέτηση. Tι πρέπει να προσέξω στην μελέτη που θα κάνουν. Τηλεφωνικά που τους περιέγραψα το πόσες σωλήνες έχω για τα καλοριφέρ 7 μαζί με τα 95 τετραγωνικά μου είπε ότι μάλλον θα χρειαστώ μια αντλία μέσης θερμοκρασίας στους 55 βαθμους. Αρα μιλάμε για αντλίες υψηλών θερμοκρασιών? Χαμηλών πάνε άνετα μέχρι 60-65. Αλλά έλεγξε πρώτα για τυχόν χαμήλωμα και βέβαια θα παίξεις αντιστάθμιση... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tsino Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 12 hours ago, mechpanos said: Χαμηλών πάνε άνετα μέχρι 60-65. Αλλά έλεγξε πρώτα για τυχόν χαμήλωμα και βέβαια θα παίξεις αντιστάθμιση... Είσαι σίγουρος? οι χαμηλών απ'όσο ξέρω φτάνουν το πολύ 50-55 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Οι παλιές. Οι νέες με R32 φτάνουν. Το θέμα όμως δεν είναι αν φτάνουν ή όχι, αλλά ότι σε αυτές τις θερμοκρασίες δεν κάνεις οικονομία, το cop πέφτει δραματικά. Πρέπει η θερμοκρασία του νερού να είναι όσο το δυνατόν πιο χαμηλή για να επιτευχθεί υψηλός βαθμός απόδοσης της αντλίας και να μεγιστοποιηθεί το όφελος από αυτήν, αλλιώς κάτσε στο πετρέλαιο ή βάλε αέριο! Πολλές φορές με αλλαγή κάποιων σωμάτων, γίνεται! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
starmanwarz Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Προσφατα εβαλα και εγω αντλια και συγκεκριμενα μια Hitachi split. Ο λογος που επελεξα την split αντι της monoblock ηταν μονο οι διαστασεις καθως με την monoblock θα εχανα ενα απο τα 2 φυλλα της μπαλκονοπορτας. Οι split εχουν καποια ουσιαστικη διαφορα με τις monoblock? Εκανα καλα που πηγα σε split? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JLEE Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Μου κάηκε ένα ολοκληρωμένο κύκλωμα στην κεντρική πλακέτα και πρέπει να αντικατασταθεί! 1200€ ζημιά και τρεις εβδομάδες να έρθει από το εργοστάσιο. Η Αντλία είναι Carrier Aquasnap.. Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου από JLEE Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Και η ερώτηση είναι τώρα αντλία LG η Daikin? Ξέρω ότι οι κορεάτες είναι πιο μπροστά στα ψηφιακά γενικά στην τεχνολογία το έχουν προχωρήσει πιο πολύ, άρα σημαίνει και καλύτερη διαχείριση και ψηφιακό περιβάλλον από την Daikin? Απο την άλλη η Daikin είναι και αξιοπιστία αλλά από τι μου είπε ο μηχανικός που ήρθε κοστίζουν και ένα χιλιάρικο παραπάνω. Τώρα για τα σώματα μου είπε ότι μπορεί να μην χρειαστεί να αλλαχτούν και ότι μπορεί να αλλαχτούν κανά δύο, και πάντα μιλάμε για αντλία χαμηλών θερμοκρασιών γιατί απλά όπως μου είπε των υψηλών δεν συμφέρουν δηλαδή ότι γράφετε και εδώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου Πάρε οτιδήποτε άλλο εκτός από LG! Δύστροπες και το manual τους δεν βοηθάει καθόλου να τις σετάρεις (βασικά δεν διαβάζεται). Η Daikin έρχεται με ένα controller όπου μπορείς να της ρυθμίσεις ό,τι θέλεις, και με ένα manual 200 σελίδων που εξηγεί αναλυτικά μενού μενού τί κάνει η κάθε ρύθμιση (μιλάω για το εγχειρίδιο εγκαταστάτη). Είχα προσπαθήσει να βοηθήσω φίλο από εδώ που του έκανε start-stop η αντλία του, και δεν έβγαλα καμία μα καμία άκρη, πού ρυθμίζεις τί! Και τα start-stop της, είναι κοινό πρόβλημα! 17 ώρες πριν, starmanwarz είπε Οι split εχουν καποια ουσιαστικη διαφορα με τις monoblock? Εκανα καλα που πηγα σε split? Ουσιαστική (μεγάλη) διαφορά, όχι. Το πλεονέκτημά τους είναι ότι με τη split μπορείς να βάλεις την εξωτερική μονάδα όπου είναι σωστό να μπει, να τραβήξεις σωληνώσεις ψυκτικού υγρού προς την εσωτερική με χαμηλότερη απώλεια, και να τοποθετήσεις την εσωτερική με τα υδραυλικά μέρη, κατευθείαν κοντά στα κολλεκτέρ. Κερδίζεις έτσι και σε βέλτιστη χωροταξία, και σε λιγότερη απώλεια. Εν ολίγοις αφού σε έπαιρνε οικονομικά, καλά έκανες! 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
star_cruiser Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 15 hours ago, chek2fire said: Και η ερώτηση είναι τώρα αντλία LG η Daikin? Ξέρω ότι οι κορεάτες είναι πιο μπροστά στα ψηφιακά γενικά στην τεχνολογία το έχουν προχωρήσει πιο πολύ, άρα σημαίνει και καλύτερη διαχείριση και ψηφιακό περιβάλλον από την Daikin? Απο την άλλη η Daikin είναι και αξιοπιστία αλλά από τι μου είπε ο μηχανικός που ήρθε κοστίζουν και ένα χιλιάρικο παραπάνω. Τώρα για τα σώματα μου είπε ότι μπορεί να μην χρειαστεί να αλλαχτούν και ότι μπορεί να αλλαχτούν κανά δύο, και πάντα μιλάμε για αντλία χαμηλών θερμοκρασιών γιατί απλά όπως μου είπε των υψηλών δεν συμφέρουν δηλαδή ότι γράφετε και εδώ Είμαι κάτοχος LG!!! Πάρε οτιδήποτε εκτός LG… ναι μεν είναι καλή, αλλά είναι και πολύ δύστροπη!!! Έχει και τα overshot της που μόνο καλό δεν κάνουν… Άμα είχα την δυνατότητα να ξαναπάρω, θα πήγαινα σε σε sendo, daikin ή midea και σε ψυκτικό r290! 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα