giannnis122 Δημοσ. 22 Απριλίου Share Δημοσ. 22 Απριλίου (επεξεργασμένο) Δηλαδή σου είπαν ότι με με αυτό το μηχάνημα και σε αυτούς τους βαθμούς στο νερό το σπίτι θα ζεσταθεί στους Χ βαθμούς και θα κάψεις τόσες kwh ; Ένα σπίτι με σώματα και αντλία, το νερό θα πρέπει να είναι max 50 βαθμούς σε ήπιο χειμώνα και να έχεις οικονομία. Αν αυτοί στο βάλουν 60 βαθμούς για να ζεσταθεί το σπίτι τότε σε βλέπω με kumtel 😁 Εγώ για παράδειγμα φέτος με λέβητα αερίου ζεσταθηκαμε με 48 βαθμούς νερό και 20-20,5 βαθμούς στο σπίτι Επεξ/σία 22 Απριλίου από giannnis122 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lewnidas1995 Δημοσ. 23 Απριλίου Share Δημοσ. 23 Απριλίου 13 hours ago, giannnis122 said: Δηλαδή σου είπαν ότι με με αυτό το μηχάνημα και σε αυτούς τους βαθμούς στο νερό το σπίτι θα ζεσταθεί στους Χ βαθμούς και θα κάψεις τόσες kwh ; Ένα σπίτι με σώματα και αντλία, το νερό θα πρέπει να είναι max 50 βαθμούς σε ήπιο χειμώνα και να έχεις οικονομία. Αν αυτοί στο βάλουν 60 βαθμούς για να ζεσταθεί το σπίτι τότε σε βλέπω με kumtel 😁 Εγώ για παράδειγμα φέτος με λέβητα αερίου ζεσταθηκαμε με 48 βαθμούς νερό και 20-20,5 βαθμούς στο σπίτι Δεν το είπαν τόσο αναλυτικά, αλλά είπαν ότι με βάση τις εργασίες που θα γίνουν και τος μετρήσεις που έκανε ο μηχανικός με τα σώματα θα χρειαστεί τέτοιο μηχάνημα και 3 σώματα καλοριφέρ αλλαγή. ————— Παλικαρια πραγματικά ευχαριστώ για την βοήθεια. Είχε υπάρξει πριν την τελική προσφορά της εταιρίας αυτή(που ανέλαβε τα πάντα πλην των κουφωμάτων , ακόμη και την δουλειά με την ένταξη ατο πρόγραμμα,δάνειο κλπ) κρούση και για άλλη προσφορά μόνο σε αντλία ναι ηλιακό. Η τιμή που μου είχαν πει αν θυμάμαι καλά ήταν για 14kw. Με βάση αυτά που είπατε όλοι πρέπει να τελειώσουν όλες οι δουλειές και ατο τέλος να μπει η αντλία; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Giannis80x Δημοσ. 23 Απριλίου Share Δημοσ. 23 Απριλίου 9 ώρες πριν, Lewnidas1995 είπε Δεν το είπαν τόσο αναλυτικά, αλλά είπαν ότι με βάση τις εργασίες που θα γίνουν και τος μετρήσεις που έκανε ο μηχανικός με τα σώματα θα χρειαστεί τέτοιο μηχάνημα και 3 σώματα καλοριφέρ αλλαγή. ————— Παλικαρια πραγματικά ευχαριστώ για την βοήθεια. Είχε υπάρξει πριν την τελική προσφορά της εταιρίας αυτή(που ανέλαβε τα πάντα πλην των κουφωμάτων , ακόμη και την δουλειά με την ένταξη ατο πρόγραμμα,δάνειο κλπ) κρούση και για άλλη προσφορά μόνο σε αντλία ναι ηλιακό. Η τιμή που μου είχαν πει αν θυμάμαι καλά ήταν για 14kw. Με βάση αυτά που είπατε όλοι πρέπει να τελειώσουν όλες οι δουλειές και ατο τέλος να μπει η αντλία; Ναι αλλα αφου γινει μελετη θερμανσης.οχι στην τυχη και εμπειρικα. Επισης ζητας να σου δωσουν τις προδιαγραφες απο τα τζαμια των κουφωματων κλπ ωστε να ξερει τι να υπολογισει ο ανθρωπος στην μελετη. Χωρις μελετη θερμανσης μην κανεις τιποτε! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 23 Απριλίου Share Δημοσ. 23 Απριλίου Πάρε όλο το φάκελο του Εξοικονομώ και πήγαινε χθες κιόλας, σε ένα Μηχανολόγο να του πεις ότι θες μελέτη θέρμανσης για εγκατάσταση αντλίας θερμότητας. Αυτός θα σου βγάλει: τι ισχύ θα πρέπει να έχει η αντλία -> ΌΧΙ ονομαστική, αλλά να την διαστασιολογήσει από τους πίνακες χαρακτηριστικών λειτουργίας τι σώματα θα πρέπει να βάλεις, αν συμφέρει να αλλάξεις κάποια ή και όλα, τεχνικά και οικονομικά, για να δουλεύεις την αντλία σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, με υψηλότερο COP αν θα χρειαστεί buffer ή όχι θα πει σε τί θερμοκρασία θα ρυθμιστεί η αντλία και τί ΔΤ πώς θα συνδεθεί η αντλία με το υφιστάμενο σύστημα λέβητα, αν υπάρχει, για να μην κουμπώνει αντιστάσεις στις χαμηλές θερμοκρασίες 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pavloa Δημοσ. 18 Μαϊου Share Δημοσ. 18 Μαϊου Να κάνω μια ερώτηση. όταν κάποια στιγμή βγουν τα αποτελέσματα του εξοικονομώ θα μπει αντλία στο σπίτι.. Μήπως γνωρίζετε τι διατομή καλωδίου χρειάζεται για το τηλεχειριστήριο? Ρωτάω επειδή θα κάνουμε κάποιες δουλείες μέσα στο σπίτι και έλεγα αν είναι να τραβήξω ένα καλώδιο μέχρι το σημείο που θα τοποθετηθεί.. Φυσικά θα ρωτήσω και τον μηχανικό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 19 Μαϊου Share Δημοσ. 19 Μαϊου Στις 18/5/2024 στις 6:42 ΠΜ, pavloa είπε Να κάνω μια ερώτηση. όταν κάποια στιγμή βγουν τα αποτελέσματα του εξοικονομώ θα μπει αντλία στο σπίτι.. Μήπως γνωρίζετε τι διατομή καλωδίου χρειάζεται για το τηλεχειριστήριο? Ρωτάω επειδή θα κάνουμε κάποιες δουλείες μέσα στο σπίτι και έλεγα αν είναι να τραβήξω ένα καλώδιο μέχρι το σημείο που θα τοποθετηθεί.. Φυσικά θα ρωτήσω και τον μηχανικό. Ποια αντλία γιατί κάθε μία έχει το δικό της χειριστήριο. Το οποίο δεν έχει και κανένα φορτίο βέβαια... Και 0.75 σε καλύπτει...αλλά ξέρω γω, μπορεί να θέλει ειδικό καλώδιο ή παραπάνω αγωγούς (της Daikin παίζει με 2) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pavloa Δημοσ. 19 Μαϊου Share Δημοσ. 19 Μαϊου Μόλις τώρα, mechpanos είπε Ποια αντλία γιατί κάθε μία έχει το δικό της χειριστήριο. Το οποίο δεν έχει και κανένα φορτίο βέβαια... Και 0.75 σε καλύπτει...αλλά ξέρω γω, μπορεί να θέλει ειδικό καλώδιο ή παραπάνω αγωγούς (της Daikin παίζει με 2) Ακόμη δεν έχουμε καταλήξει σε μάρκα αλλά ο μηχανικός είχε πει θα μπει 9αρα αντλία. Οπότε λογικά δεν χρειάζεται ενισχυμένο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
margaritagr Δημοσ. 23 Μαϊου Share Δημοσ. 23 Μαϊου Για ψύξη με fan coils στην Αθήνα σε τι θερμοκρασία βάζετε το νερό στην αντλία? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vagos789 Δημοσ. 23 Μαϊου Share Δημοσ. 23 Μαϊου 53 λεπτά πριν, margaritagr είπε Για ψύξη με fan coils στην Αθήνα σε τι θερμοκρασία βάζετε το νερό στην αντλία? Ο τεχνικος θα το ρυθμισει αναλογα το μηχανημα,την τοποθεσια,τις αναγκες,ειναι κατι που κοιτας συνολικα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sndev Δημοσ. 23 Μαϊου Share Δημοσ. 23 Μαϊου 1 hour ago, margaritagr said: Για ψύξη με fan coils στην Αθήνα σε τι θερμοκρασία βάζετε το νερό στην αντλία? Περιμένω να ζεστάνει ο καιρός για να δοκιμάσω κ εγώ θερμοκρασίες ψυξης κ κατανάλωση εμενα ηταν ρυθμισμενη 8 βαθμοι το οποιο ειναι στανταρ λαθος γτ δε δροσιζε ποτε, ολο εκλεινε η αντλια, εβριζα , εβραζα, κ πληρωνα κ απο πανω 29 minutes ago, vagos789 said: Ο τεχνικος θα το ρυθμισει αναλογα το μηχανημα,την τοποθεσια,τις αναγκες,ειναι κατι που κοιτας συνολικα καλα μην παίρνεις ορκο.. Βάζουν οτι νανε. Εδώ δε τη ρυθμίζουν στη θέρμανση θα ασχοληθούν με τη ψύξη πιστεύεις? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vagos789 Δημοσ. 23 Μαϊου Share Δημοσ. 23 Μαϊου Λεω απλα οτι το να δωσεις ενα νουμερο δεν βοηθαει σε κατι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 23 Μαϊου Share Δημοσ. 23 Μαϊου Βάλτε μια αντιστάθμιση τύπου 7 στους 35 12 στους 25 εξωτερική...και παίξτε... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kzaxas Δημοσ. 25 Μαϊου Share Δημοσ. 25 Μαϊου Καλησπέρα σε όλους.Σκέφτομαι να βάλω μαγνητικό φίλτρο μιας και στην αρχική τοποθέτηση της αντλίας μου Mitsubishi ecodan zubadan 13αρα πριν 8 χρόνια με απέτρεψαν με το σκεπτικό ότι το κύκλωμα μου είναι ενδοδαπεδια και δεν έχει πολύ χαλκό!!!Βλεπω όμως ότι σιγά σιγά γίνετε εγκατάσταση του φίλτρου μαζί με κάθε νέα Αντλια οποτε το σκέφτομαι και είμαι σε αναζητηση.Επεσα πάνω στα φίλτρα της brassform,έχει κανείς εμπειρία με αυτές η γενικά να προτείνει κάποια; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Gl0bAlZer0 Δημοσ. 26 Μαϊου Share Δημοσ. 26 Μαϊου Είχα της brassform με το τζαμακι και μία φορά το έσφιξα λίγο πιο δυνατά και έσπασε. Μίλησα με το εργοστάσιο που ειναι εδώ Ελλάδα και δε μου εστειλαν απλά το ανταλλακτικό αλλά εντελώς ΔΩΡΕΑΝ νέο φίλτρο στην έκδοση χωρίς το τζαμάκι όπως ζήτησα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tsino Δημοσ. 26 Μαϊου Share Δημοσ. 26 Μαϊου Να βάλεις οπωσδήποτε φίλτρο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα