Insane84 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Το τζιμάνι ο βοηθός του υδραυλικού που άνοιξε ένα fc για να μπουν οι τριοδες, κάτι έκανε που κάνεις δε γνωρίζει και έριξε το ρελέ. Το αποτέλεσμα μετά ήταν αυτό που φαίνεται στη φώτο. Όλα τα λαμπάκια μονίμως αναμμένα και μάλιστα το φωτάκι του κρύου ενώ δουλεύει στο ζεστο. Σαν λειτουργία βέβαια δουλεύει, πχ γυρνάει από κρύο σε ζεστό και αλλάζει ταχύτητα ανεμιστήρα, απλως τα φωτάκια είναι κολλημένα. Η ένδειξη θερμοκρασίας αλλάζει κανονικά. Ο μαστορης υδραυλικός δε κατάφερε να επαναφέρει την κατάσταση και έβγαλε φωτο να το δείξει στην αντιπροσωπεία. Έχει κανείς γνώμη τι σκατα μπορεί να έγινε? Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου από Insane84 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
koriosg4 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, mechpanos είπε Αυτό δεν το κατάλαβα τι ακριβώς κάνεις θες να το εξηγήσεις λίγο Καλημέρα συγνώμη που δεν μπορώ να το διατυπώσω ποίο σωστά, θέλω να πω όταν η θερμοκρασία η εξωτερική είναι καλή και έχω τις ρυθμίσεις στα νερά προσαρμογής και επιστροφής αυτές που αναφέρα, η αντλία δεν θα μπορέσει να πιάσει τον στόχο που έχω ορίσει στο χειριστήριο (21 βαθμούς) θα πάει έως 20.8-21.3 θά δουλεύει μεν στο ρελαντί αλλά και κατανάλωση θα κυμανθεί στις 25 kwn το 24ωρο. Γι αυτό όταν φεύγουμε το πρωί και δεν είναι κανένας στο σπίτι έως το μεσημέρι,με την αναπνοή φυσάω στο αισθητήριο του χειριστηρίου για να πιάσει τον στόχο και έτσι παραμένει κλειστή για κάποιες ώρες, αυτό βέβαια εξαρτάτε από την εξωτερική θερμοκρασία πόσες ώρες θά μείνει κλειστή. Κάτω από 1040 watts δεν πέφτει με τίποτα σε συνεχόμενη λειτουργία με αυτά που έχω δοκιμάσει έως τώρα. Ίσως ο φίλος από Χαϊδάρι που θα ασχοληθεί με την απο πάνω της που έχει την ίδια αντλία βγάλει/καταλάβει καλύτερα τις ρυθμίσεις της συγκεκριμένης αντλίας. Θα κλείσω την αντλία όχι από το ρεύμα και θα ανοίξω τα ac. Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου από koriosg4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeouzou Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, koriosg4 είπε Δοκίμασε και ποίο κάτω π.χ 50 για -4 Και 36 για +16 αντίστοιχα. Κατέβασε και στο -5 (ποίο κάτω δεν πάει) δεξιά στο TIMER το βελάκι μαζί με την θερμοκρασία που δείχνει ο κυκλοφορητή. Αυτό δεξιά του TIMER είναι offset της θερμοκρασίας προσαγωγής. Δηλαδή στους -4 εξωτερική θα υπολογίζει θερμ.προσαγωγής 50-5=45 και στους +16 εξωτερική θα υπολογίζει θερμ.προσαγωγής 36-5=31. Το θέμα εδώ είναι ότι πολύ πιθανόν να τα βάλει αυτά τα νούμερα στα settings αλλά σύμφωνα με τα δεδομένα (Έβρος, μεγάλες απώλειες) δεν θα δουλεύει πραγματικά σε αυτές τις θερμοκρασίες. Αυτό γιατί παράλληλα έχει ενεργοποιημένο setting το οποίο θα πειράξει τις θερμοκρασίες νερών όταν η εσωτερική θερμοκρασία είναι κάτω από την τεθείσα θερμοκρασία εσωτερικού χώρου (π.χ. 23). 8 ώρες πριν, Titarasaudi είπε Σ' ευχαριστώ πολύ για τις ρυθμίσεις. Κάποιος με ίδιο χειριστήριο μπορεί να βοηθήσει περισσότερο στις ρυθμίσεις να μπορέσω να καταλάβω τι κάνω! Τα real-time δεδομένα/θερμοκρασίες τα βλέπεις πατώντας για λίγα δεύτερα το κουμπί με το θερμόμετρο και το Α, πάνω απο το κουμπί TEST. Στο μενού των settings (αντιστάθμιση κτλ) μπαίνεις πατώντας το κουμπί TEST για λίγα δευτερόλεπτα. Πρέπει να διαβάσεις το manual. Τα εξηγεί όλα πολύ αναλυτικά. Άσε στην άκρη τις ενότητες του ζεστού νερού χρήσης και επικεντρώσου στα settings θερμοκρασίας. Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου από georgeouzou 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sndev Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 1 hour ago, koriosg4 said: Καλημέρα συγνώμη που δεν μπορώ να το διατυπώσω ποίο σωστά, θέλω να πω όταν η θερμοκρασία η εξωτερική είναι καλή και έχω τις ρυθμίσεις στα νερά προσαρμογής και επιστροφής αυτές που αναφέρα, η αντλία δεν θα μπορέσει να πιάσει τον στόχο που έχω ορίσει στο χειριστήριο (21 βαθμούς) θα πάει έως 20.8-21.3 θά δουλεύει μεν στο ρελαντί αλλά και κατανάλωση θα κυμανθεί στις 25 kwn το 24ωρο. Γι αυτό όταν φεύγουμε το πρωί και δεν είναι κανένας στο σπίτι έως το μεσημέρι,με την αναπνοή φυσάω στο αισθητήριο του χειριστηρίου για να πιάσει τον στόχο και έτσι παραμένει κλειστή για κάποιες ώρες, αυτό βέβαια εξαρτάτε από την εξωτερική θερμοκρασία πόσες ώρες θά μείνει κλειστή. Κάτω από 1040 watts δεν πέφτει με τίποτα σε συνεχόμενη λειτουργία με αυτά που έχω δοκιμάσει έως τώρα. Ίσως ο φίλος από Χαϊδάρι που θα ασχοληθεί με την απο πάνω της που έχει την ίδια αντλία βγάλει/καταλάβει καλύτερα τις ρυθμίσεις της συγκεκριμένης αντλίας. Θα κλείσω την αντλία όχι από το ρεύμα και θα ανοίξω τα ac. γτ δε δοκιμάζεις να το κανεις με χρονοδιάγραμμα κ καθεσε φυσας? πχ 07-15.00 που λείπουμε off ? να το ρυθμίσεις με τις ανάγκες σου κ πχ να ανοίγει 1 ωρα πριν επιστρέψετε με ρυθμισμένη την αντιστάθμιση ωστε αν εχει έξω καλο καιρό οταν ανοίγει να ειναι χαμηλά τα νερά? Είναι στη σελίδα 24- 25 στην έσχατη εχω σκεφτεί επειδή το χειριστήριο ειναι πολύ hardcore μήπως μπορεί να αλλαχθεί σε κάτι πιο σύγχρονο σαν αυτο που εχει ξεκάθαρες κ περισσότερες λειτουργίες. https://www.daikin.gr/el_gr/products/product.html/EKRUDAS.html Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου από sndev 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
koriosg4 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, sndev είπε γτ δε δοκιμάζεις να το κανεις με χρονοδιάγραμμα κ καθεσε φυσας? πχ 07-15.00 που λείπουμε off ? να το ρυθμίσεις με τις ανάγκες σου κ πχ να ανοίγει 1 ωρα πριν επιστρέψετε με ρυθμισμένη την αντιστάθμιση ωστε αν εχει έξω καλο καιρό οταν ανοίγει να ειναι χαμηλά τα νερά Είναι στη σελίδα 24- 25 στην έσχατη εχω σκεφτεί επειδή το χειριστήριο ειναι πολύ hardcore μήπως μπορεί να αλλαχθεί σε κάτι πιο σύγχρονο σαν αυτο που εχει ξεκάθαρες κ περισσότερες λειτουργίες. https://www.daikin.gr/el_gr/products/product.html/EKRUDAS.html Ευχαριστώ φίλε sndev,να σου πω το έχω σκεφτεί αλλά το φοβάμαι γιατί δεν το κατέχω σαν και εσάς και μην κάνω καμιά πατάτα.Αν πειραματιστείς με την από πάνω σου μπορείς να παραθέσεις και εδώ σε παρακαλώ. 2 ώρες πριν, georgeouzou είπε Αυτό δεξιά του TIMER είναι offset της θερμοκρασίας προσαγωγής. Δηλαδή στους -4 εξωτερική θα υπολογίζει θερμ.προσαγωγής 50-5=45 και στους +16 εξωτερική θα υπολογίζει θερμ.προσαγωγής 36-5=31. Το θέμα εδώ είναι ότι πολύ πιθανόν να τα βάλει αυτά τα νούμερα στα settings αλλά σύμφωνα με τα δεδομένα (Έβρος, μεγάλες απώλειες) δεν θα δουλεύει πραγματικά σε αυτές τις θερμοκρασίες. Αυτό γιατί παράλληλα έχει ενεργοποιημένο setting το οποίο θα πειράξει τις θερμοκρασίες νερών όταν η εσωτερική θερμοκρασία είναι κάτω από την τεθείσα θερμοκρασία εσωτερικού χώρου (π.χ. 23). Τα real-time δεδομένα/θερμοκρασίες τα βλέπεις πατώντας για λίγα δεύτερα το κουμπί με το θερμόμετρο και το Α, πάνω απο το κουμπί TEST. Στο μενού των settings (αντιστάθμιση κτλ) μπαίνεις πατώντας το κουμπί TEST για λίγα δευτερόλεπτα. Πρέπει να διαβάσεις το manual. Τα εξηγεί όλα πολύ αναλυτικά. Άσε στην άκρη τις ενότητες του ζεστού νερού χρήσης και επικεντρώσου στα settings θερμοκρασίας. Ευχαριστώ georgeouzo έως εκεί περίπου έχω καταλάβει, εσύ με την 16αρα σου έχεις δει σέ συνεχόμενη λειτουργία μικρότερη κατανάλωση κάτω από 1kwn την ώρα? Αν μας εξηγήσετε λίγο περισσότερο θα μας βοηθήσετε παρά πολύ καί ευχαριστούμε. Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου από koriosg4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Titarasaudi Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 1 ώρα πριν, georgeouzou είπε Αυτό δεξιά του TIMER είναι offset της θερμοκρασίας προσαγωγής. Δηλαδή στους -4 εξωτερική θα υπολογίζει θερμ.προσαγωγής 50-5=45 και στους +16 εξωτερική θα υπολογίζει θερμ.προσαγωγής 36-5=31. Το θέμα εδώ είναι ότι πολύ πιθανόν να τα βάλει αυτά τα νούμερα στα settings αλλά σύμφωνα με τα δεδομένα (Έβρος, μεγάλες απώλειες) δεν θα δουλεύει πραγματικά σε αυτές τις θερμοκρασίες. Αυτό γιατί παράλληλα έχει ενεργοποιημένο setting το οποίο θα πειράξει τις θερμοκρασίες νερών όταν η εσωτερική θερμοκρασία είναι κάτω από την τεθείσα θερμοκρασία εσωτερικού χώρου (π.χ. 23). Τα real-time δεδομένα/θερμοκρασίες τα βλέπεις πατώντας για λίγα δεύτερα το κουμπί με το θερμόμετρο και το Α, πάνω απο το κουμπί TEST. Στο μενού των settings (αντιστάθμιση κτλ) μπαίνεις πατώντας το κουμπί TEST για λίγα δευτερόλεπτα. Πρέπει να διαβάσεις το manual. Τα εξηγεί όλα πολύ αναλυτικά. Άσε στην άκρη τις ενότητες του ζεστού νερού χρήσης και επικεντρώσου στα settings θερμοκρασίας. Σ'ευχαριστώ πολύ φίλε μου! Τι εννοείς όταν λες να επικεντρωθώ στα settings θερμοκρασίας; Γιατί μ' αυτό το "κωδικοποιημένο" χειριστήριο θέλουμε extra βοήθεια! 🤣 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
koriosg4 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Θα μας κάνετε Extra φροντιστήριο 😂 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
koriosg4 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, sndev είπε η χαμηλωτερη θερμοκρασια εξερχομενων που μπορεις να ρυθμισεις ποια ειναι γενικα σε αντλια με αυτο το χειριστήριο ? πηγα στην απο πανω κ κατω απο 38 δε πήγαινε.. Spoiler 6 λεπτά πριν, koriosg4 είπε Spoiler Σόρρυ τά έχω κάνει θάλασσα 9 λεπτά πριν, koriosg4 είπε Συγνώμη παιδιά αλλά δεν το κατέχω και πολύ. Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου από koriosg4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Titarasaudi Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 38 λεπτά πριν, koriosg4 είπε Συγνώμη παιδιά αλλά δεν το κατέχω και πολύ. Αυτό το σχόλιο διάβασα και 'γω στο YouTube πριν λίγες μέρες και θορυβήθηκα! Τα ίδια ακριβώς λάθη κάνω και εγώ τόσα χρόνια που έχω την ίδια αντλία μ' αυτόν τον κύριο που έγραψε το σχόλιο! Γι'αυτό τις τελευταίες μέρες ψάχνω να βρω λύση στην υψηλή κατανάλωση που έχω τόσα χρόνια! Εντωμεταξύ έχω κάνα 2 γνωστούς που έχουν Daikin Altherma και αυτοί τόσα χρόνια τα ίδια "προβλήματα" με μένα!! Δεν ξέρουμε την τύφλα μας...... 😅 Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου από Titarasaudi Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joe22 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, georgeouzou είπε Αυτό δεξιά του TIMER είναι offset της θερμοκρασίας προσαγωγής……….……….. Τα real-time δεδομένα/θερμοκρασίες τα βλέπεις πατώντας για λίγα δεύτερα το κουμπί με το θερμόμετρο και το Α, πάνω απο το κουμπί TEST. Στο μενού των settings (αντιστάθμιση κτλ) μπαίνεις πατώντας το κουμπί TEST για λίγα δευτερόλεπτα. Πρέπει να διαβάσεις το manual. Τα εξηγεί όλα πολύ αναλυτικά. Άσε στην άκρη τις ενότητες του ζεστού νερού χρήσης και επικεντρώσου στα settings θερμοκρασίας. . Επεξ/σία πριν από 1 λεπτό από Joe22 Υπάρχει η δυνατότητα ο χρήστης να επιλέξει να ανεβάσει ή να κατεβάσει «πρόχειρα» κατά 1-5 βαθμούς (όφσετ) τη θερμοκρασία των νερών προσαγωγής (leaving water) της αντλίας του, οποιαδήποτε καμπύλη αντιστάθμισης κι αν έχει. Έτσι μετακινεί όλη την καμπύλη (και τα δύο άκρα της γραμμής, δηλ.) είτε προς τα πάνω ζεσταίνοντας τα νερά περισσότερο είτε προς τα κάτω κρυώνοντας τα (αν βλέπει πως δεν επιτυγχάνεται ή επιτυγχάνεται αντίστοιχα η επιθυμητή θερμοκρασία περιβάλλοντος). Αν δε θέλει να μπει σε αυτή την πρόχειρη, βιαστική επιλογή, ρυθμίζει καλύτερα την καμπύλη αντιστάθμισης του και στα δύο άκρα της, αναλόγως με τις ανάγκες του και συνήθως αφήνει το όφσετ στο μηδέν (0). Οι real time θερμοκρασίες είναι η θερμοκρασία νερών προσαγωγής, απαγωγής (άρα καιτο ΔΤ) και η εξωτερική θερμοκρασία όπου είναι στημένη η εξωτερική μονάδα. Στην περίπτωση υποστήριξης και ζνχ, υπάρχει και η θερμοκρασία στην οποία είναι ζεστό το νερό στο μπόιλερ. Για το πληκτρολόγιο της daikin το σχόλιο μου, από παραδρομή έγινε παράθεση στο συμφορουμίστα… Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου από Joe22 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeouzou Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, koriosg4 είπε έχεις δει σέ συνεχόμενη λειτουργία μικρότερη κατανάλωση κάτω από 1kwn την ώρα Δεν μπορώ να πω ακριβές ποσό αλλά μίνιμουμ βλέπω κάπου στα 1.1 kw. Μπορεί με πιο χαμηλές θερμοκρασίες νερών να πάει λίγο παρακάτω αλλά δεν γνωρίζω. Γενικά αυτές οι altherma καίνε παραπάνω λόγω της ικανότητας να παρέχουν μεγάλες θερμοκρασίες νερών (μέχρι 80 βαθμούς!). 5 ώρες πριν, Titarasaudi είπε Τι εννοείς όταν λες να επικεντρωθώ στα settings θερμοκρασίας; Στο manual έχει ενότητες και settings για τα νερά που χρησιμοποιούνται για την θέρμανση και άλλα για το ζεστό νερό χρήσης. Διάβασε καλά τα πρώτα. 3 ώρες πριν, Titarasaudi είπε Δεν ξέρουμε την τύφλα μας..... Αυτές οι απορίες μπορούν να εξηγηθούν από τον μηχανικό που την εγκατέστησε και πληρώθηκε Από εκεί και πέρα, πρέπει κάπως να "ισοφαρίσεις" τις θερμίδες που χάνει το σπίτι στο κρύο. 1) Αν έχει γίνει μελέτη απωλειών ξέρεις πόσο ζεστό νερό να στείλεις στα σώματα βάση των σωμάτων όταν έχει Χ εξωτερική θερμοκρασία. Π.χ. για panels αν ξέρεις τις απώλειες στους -5 εξωτερική, τότε υπολογίζεις τη θερμοκρασία προσαγωγής για να κρατήσεις εσωτερικά 23 βαθμούς. Αν ξέρεις από την μελέτη τις απώλειες στους 15 εξωτερική, τότε κάνεις το ίδιο και έχεις 2 σημεία για να ορίσεις μία ευθεία. Αυτή η ευθεία είναι η καμπύλη προσαρμογής. 2) Αν δεν έχεις μελέτη απωλειών ή αν θες να την επιβεβαιώσεις ή οτιδήποτε άλλο, τότε εμπειρικά βλέπεις πόση θερμοκρασία προσαγωγής χρειάζεσαι αναλόγως την εξωτερική θερμοκρασία και παίζεις με την καμπύλη. Όπως είπα πριν υπάρχει η παγίδα της εσωτερικής προσαρμογής. Αν ο χώρος απαιτεί 50 βαθμούς για να κρατήσει τη θερμοκρασία στους 23 εσωτερική και ο χώρος είναι στους 20, τότε ο θερμοστάτης θα δώσει εντολή για μεγαλύτερη θερμοκρασία προσαγωγής από τους 50 για να καλυφθεί η διαφορά των 3 βαθμών εσωτερικής θερμοκρασίας. Το θέμα είναι πολυδιάστατο. Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου από georgeouzou 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
koriosg4 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Σύμφωνο ότι είναι πολυδιάστατο το θέμα, αν τα ξέραμε από ποίο μπροστά όλα αυτά θα κάναμε και μελέτη και την κατάλληλη επιλογή αντλίας και ότι άλλο χρειαζόταν. Αυτή την στιγμή όμως για μένα προσωπικά στο κλίμα της Αθήνας έχω καταλήξει σε χαμηλή εξωτερική θερμοκρασία(π.χ 4-11)να δουλέψω την αντλία και όταν είναι υψηλή(π.χ 7-14) να δουλεύουν τα ac. Σίγουρα με την αντλία έχουμε αυτή την γλυκιά αίσθηση ζεστασιάς αλλά σήμερα που η μέση εξωτερική θερμοκρασία θά είναι 11.5 βαθμούς θα κάψω περίπου 17-18kwh και σήμερα που είμαστε όλοι μερα στο σπίτι δεν θά κλείσει σχεδόν καθόλου, ενώ με τα ac θά κάψω 8-10kwh 24/7. Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω εκτός την καμπύλη δηλαδή την 3 σύμφωνα με τις καιρικές συνθήκες (σωστά?) ποιες άλλες επιλογές ρυθμίσεις έχουμε που να συνδυάζονται εκτός το οφ σετ που αναφέρει ο φίλος ποίο πάνω?η 9.00 που λέει τιμή αντιστάθμισης εξερχόμενου νερού? κάποια άλλη? Εσύ georgeouzo και όποιος άλλος φίλος για το κλίμα τις Αθήνας τι νερά(καμπύλη ?)θα έβαζες στο περίπου σε μονωμένο σπίτι? Ευχαριστούμε παίδες που μας βοηθάτε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeouzou Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Τα πιο βασικά που μπορείς να πειράξεις είναι οι θερμοκρασίες νερών (θέρμανσης και ΖΝΧ) και τα χρονοδιαγράμματα. Π.χ. την νύχτα κατεβάζω κατά δύο βαθμούς την εσωτερική θερμοκρασία. 1 ώρα πριν, koriosg4 είπε Εσύ georgeouzo και όποιος άλλος φίλος για το κλίμα τις Αθήνας τι νερά(καμπύλη ?)θα έβαζες στο περίπου σε μονωμένο σπίτι? Τα παρακάτω είναι προσεγγιστικά: μπορείς να υπολογίσεις τις απώλειες σου πολύ χονδρικά από εδώ. Αυτές δείχνουν πόσα watt χρειάζεσαι για να κρατήσεις σταθερή θερμοκρασία Χ εσωτερικά να υπολογίσεις πόσα watt δίνουν τα σώματα panel σε συγκεκριμένη θερμοκρασία προσαγωγής/επιστροφής και να προσπαθήσεις να κάνεις match τις απώλειες. Εδώ η διαφορά προσαγωγής/επιστροφής υπάρχει σε setting (με εργοστασιακή ρύθμιση 10) οπότε αυτή θα μένει σταθερή (π.χ. 60 προσαγωγή, 50 επιστροφή) τα δύο παραπάνω ισχύουν για την μέση ελάχιστη εξωτερική θερμοκρασία (0 βαθμοί για Αθήνα) αν είσαι εντάξει με το να κάνεις κάποιες μαθηματικές πράξεις και γνωρίζοντας από τα προηγούμενα βήματα τη θερμοκρασία προσαγωγής στην ελάχιστη εξωτερική θερμοκρασία (1ο σημείο καμπύλης), υπολογίζεις τη θερμοκρασία προσαγωγής σε Χ εξωτερική θερμοκρασία (2ο σημείο καμπύλης) εισάγεις τα δεδομένα καμπύλης σύμφωνα με το manual και κάνεις περιοδικά checks για να δεις αν χρειάζεται να πειράξεις την καμπύλη. Για να check-άρεις θέλει να έχεις φτάσει ήδη κοντά τους βαθμούς που θες εσωτερικά, γιατί αν μπαίνει μπρος η διόρθωση σε σχέση με την εσωτερική θερμοκρασία που είπαμε πιο πάνω θα δεις μεγαλύτερη θερμοκρασία προσαρμογής από αυτή που θα έδινε η καμπύλη. Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου από georgeouzou 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
@pnea1973 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 23 ώρες πριν, kostis2008 είπε Εγώ εχω midea (smart home) λέγεται η εφαρμογή που ψάχνεις Και εγώ αλλά σε android. Μερικά μοντέλα τα αρχικά της midea δεν δείχνουν κατανάλωση ρεύματος.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostis2008 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Δείχνει κατανάλωση κανονικά, είναι η midea 16kw monoblock αυτή που εχω και είναι ρυθμισμένη στους 48 βαθμούς. Βέβαια δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δείχνει τόσο μεγάλη κατανάλωση εδώ στο διάγραμμα. Αν ξέρει κάποιος τι κάνω λάθος ας απαντήσει, ευχαριστώ. Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου από kostis2008 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα