Προς το περιεχόμενο

Αντλία θερμότητας - Συμβουλές/αγορά/απορίες/προβλήματα/κτλπ

Billagrinio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 ώρες πριν, GR77-S είπε

Ξανακοίταξα τη φωτογραφία. Δεν μπορώ να διακρίνω τα κομμάτια που λες αλλά σε πιστεύω!

Δεν περίμενα το νερό να είναι κρυστάλλινο αλλά αυτό ήταν κάπως σοκαριστικό. Το μεγαλύτερο θέμα φαντάζομαι ότι είναι τα κόμματα που αναφέρεις. Το δίκτυο σου μετά τους συλλέκτες από το υλικό είναι;

Ο ψηλός έλεγε στο Γιαννούλη ότι έβαλε μέσα στο δίκτυο και κάποιο υγρό αντιδιαβρωτικής προστασίας . Θα περιμένω τον εγκαταστάτη μου με μια λίστα ερωτήσεις...

@manos_71 αυτό που χτυπήθηκε είναι έξω από την αντλία;

Φίλε είναι δεδομένο ότι υπάρχει πρόβλημα με την αντλία σου. Αυτό που απαιτούν σίγουρα οι αντλίες είναι σοβαρή μελέτη και εγκατάσταση . Δυστυχώς οι περισσότεροι από εμάς δεν γνωρίζαμε και μαθαίνουμε τώρα. Και μια διευκρίνιση, το ποσό που λες είναι αποκλειστικά η κατανάλωση της αντλίας ή όλες οι καταναλώσεις του σπιτιού;

Όχι όλες οι καταναλώσεις του σπιτιού μαζί με την αντλία .....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

14 λεπτά πριν, ALXIOA είπε

Όχι όλες οι καταναλώσεις του σπιτιού μαζί με την αντλία .....

Με ρεύμα για κατανάλωση σπιτιού και πετρέλαιο ή αέριο για θέρμανση, ποσό πλήρωνες συνολικά πριν την αντλία ή πόσο υπολογίζεις να σου έβγαινε τώρα;

1 ώρα πριν, Aurumnus είπε

Το νερό που βάζουν μέσα στο κύκλωμα δεν έχει άλατα;
Είναι απιονισμένο;

Όσο βάζεις φρέσκο νερό μέσα στο κλειστό κύκλωμα θέρμανσης, επιταχύνεις τη γαλβανική διάβρωση και την επικάθιση αλάτων. Οι μικρές πληρώσεις δεν θα κάνουν μεγάλη ζημιά.

Ειχα πει και πιο παλιά ζητήστε τα data sheet από το μηχάνημα που πήρατε η θέλετε να πάρετε. Αν για παράδειγμα στους -3 το COP είναι 2,8 (εργαστηριακές μετρήσεις) και εσάς δείχνει 2,5 στην πράξη, μια χαρά είστε. Μην περιμένετε θαύματα.

• Like 3

Μια ερώτηση ακόμη παιδιά! 

Όταν λέμε πως για μέγιστη οικονομία στην κατανάλωση της αντλίας πρέπει να έχει συνεχόμενη λειτουργία και όχι start stop, πως το πετυχαίνουμε αυτό; 

Σήμερα που έχουμε ελαφρώς πιο μαλακό καιρό χαμήλωσα αρκετά τα νερά. Δούλευε αρκετές ώρες το απόγευμα η αντλία (ζητούμενη θερμοκρασία 23°C) πολύ οικονομικότερα όμως από όταν είχα τα νερά πολύ ψηλά. 

Κάποια στιγμή όμως η θερμοκρασία στο θερμοστάτη έφτασε 23.5 και έσβησε η αντλία! Πως δηλαδή γίνεται να μην σβήνει; 

29 λεπτά πριν, Titarasaudi είπε

Σήμερα που έχουμε ελαφρώς πιο μαλακό καιρό χαμήλωσα αρκετά τα νερά. Δούλευε αρκετές ώρες το απόγευμα η αντλία (ζητούμενη θερμοκρασία 23°C) πολύ οικονομικότερα όμως από όταν είχα τα νερά πολύ ψηλά. 

γιατί δεν παίζεις με την αντιστάθμιση ? Αυτός και ο σκοπός της άλλωστε ωστε να μην αλλάζεις κάθε 3 και λίγο τη θερμοκρασία νερών και να τα κάνει αυτόματα , εκτός αν αναφέρεσαι σε αυτό

30 λεπτά πριν, Titarasaudi είπε

Κάποια στιγμή όμως η θερμοκρασία στο θερμοστάτη έφτασε 23.5 και έσβησε η αντλία! Πως δηλαδή γίνεται να μην σβήνει; 

όταν επεμβαίνει ο θερμοστάτης κατεβάζεις και άλλο τα νερά

• Like 1

19 λεπτά πριν, korakios είπε

γιατί δεν παίζεις με την αντιστάθμιση ? Αυτός και ο σκοπός της άλλωστε ωστε να μην αλλάζεις κάθε 3 και λίγο τη θερμοκρασία νερών και να τα κάνει αυτόματα , εκτός αν αναφέρεσαι σε αυτό

όταν επεμβαίνει ο θερμοστάτης κατεβάζεις και άλλο τα νερά

Μα το θέμα είναι ότι δεν ξέρω πως να κάνω την αντιστάθμιση! 😃

Σήμερα διαβάζοντας το manual κατέβασα τις τιμές των νερών για την κατώτερη και την ανώτερη εξωτερική θερμοκρασία και ενεργοποίησα κσι μια επιλογή που έλεγε "Λειτουργία ρύθμισης ανάλογα τον καιρό*. 

Δηλαδή το "σωστό" είναι να μην φτάνει ποτέ το στόχο (23.5 βαθμούς) έτσι ώστε να δουλεύει συνέχεια;; 

16 λεπτά πριν, Titarasaudi είπε

Σήμερα διαβάζοντας το manual κατέβασα τις τιμές των νερών για την κατώτερη και την ανώτερη εξωτερική θερμοκρασία και ενεργοποίησα κσι μια επιλογή που έλεγε "Λειτουργία ρύθμισης ανάλογα τον καιρό*. 

ακόμα δε σε βοήθησε κάποιος (άλλος) ? 😁

πάρε αντιπροσωπεία τηλ να ρωτήσεις στη χειρότερη

17 λεπτά πριν, Titarasaudi είπε

Δηλαδή το "σωστό" είναι να μην φτάνει ποτέ το στόχο (23.5 βαθμούς) έτσι ώστε να δουλεύει συνέχεια;; 

θεωρητικά ναι , πρακτικά για να μην κρυώνεις κιόλας μέχρι να βρεις ισορροπία , να κόβει ο θερμοστάτης σπάνια

τώρα πόσο τα έχεις τα νερά  ?

2 λεπτά πριν, korakios είπε

ακόμα δε σε βοήθησε κάποιος (άλλος) ? 😁

πάρε αντιπροσωπεία τηλ να ρωτήσεις στη χειρότερη

θεωρητικά ναι , πρακτικά για να μην κρυώνεις κιόλας μέχρι να βρεις ισορροπία , να κόβει ο θερμοστάτης σπάνια

τώρα πόσο τα έχεις τα νερά  ?

Για χαμηλή εξωτερική (-10) το έβαλα στους 60°C και για εξωτερική 18 το έβαλα στους 44.

Οι αντίστοιχες τιμές πριν ήταν 78 και 55!

2 ώρες πριν, Titarasaudi είπε

Ωραία έτσι ενεργοποίησες την αντιστάθμιση. Η φιλοσοφία είναι κρατάει θερμοκρασία η κατοικία χωρίς ανανά σβήσιμο στην αντλία, αλλά αυτή να δουλεύει, τόσο όσο χρειάζεται.

• Like 1

2 ώρες πριν, Titarasaudi είπε

Για χαμηλή εξωτερική (-10) το έβαλα στους 60°C και για εξωτερική 18 το έβαλα στους 44.

Οι αντίστοιχες τιμές πριν ήταν 78 και 55!

Δοκίμασε και ποίο κάτω π.χ 50 για -4

Και 36 για +16 αντίστοιχα.

Κατέβασε και στο -5 (ποίο κάτω δεν πάει) δεξιά στο TIMER το βελάκι μαζί με την θερμοκρασία που δείχνει ο κυκλοφορητή.

Μετά μπορείς να πάς στην 9.00 τιμή αντιστάθμισης εξερχόμενου νερού και να ορίζεις από εκεί για μέχρι +-2 βαθμούς τό εξερχόμενα νερά.

Αν και νομίζω είναι τό ίδιο με τα κουμπιά που έχουν τόν κυκλοφορητή που λέω ποίο πάνω, ορίζουν τά εξερχόμενα νερά + η - από την πραγματική θερμοκρασία που έχεις ορίσει.

Εγώ εδώ στο περιστέρι από 10/01 που την έχω σε λειτουργία με μέση εξωτερική θερμοκρασία γύρω στους 10 βαθμούς έχω κάψει 480 kWh περίπου.

Δεν έχω δει κάτω από 40 βαθμούς τά εξερχόμενου νερά και τά επιστροφής 35 βαθμούς τό πολύ, ποίο κάτω δεν πέφτουν.

Έχω καταλήξει για μένα προσωπικά στις χαμηλές θερμοκρασίες π.χ 4,5-10,11 βαθμούς να δουλέψει η αντλία, για 6,7-13,14 βαθμούς να ανοίγω τά 3 ac.

Screenshot_2024-01-12-19-37-20-590_com.google.android.apps.photos.jpg

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 minutes ago, koriosg4 said:

Κατέβασε και στο -5 (ποίο κάτω δεν πάει) δεξιά στο TIMER το βελάκι μαζί με την θερμοκρασία που δείχνει ο κυκλοφορητή.

Μετά μπορείς να πάς στην 9.00 τιμή αντιστάθμισης εξερχόμενου νερού και να ορίζεις από εκεί για μέχρι +-2 βαθμούς τό εξερχόμενα νερά.

Αν και νομίζω είναι τό ίδιο με τα κουμπιά που έχουν τόν κυκλοφορητή που λέω ποίο πάνω, ορίζουν τά εξερχόμενα νερά + η - από την πραγματική θερμοκρασία που έχεις ορίσει.

Εγώ εδώ στο περιστέρι από 10/01 που την έχω σε λειτουργία με μέση εξωτερική θερμοκρασία γύρω στους 10 βαθμούς έχω κάψει 480 kWh περίπου.

Δεν έχω δει κάτω από 40 βαθμούς τά εξερχόμενου νερά και τά επιστροφής 35 βαθμούς τό πολύ, ποίο κάτω δεν πέφτουν.

Έχω καταλήξει για μένα προσωπικά στις χαμηλές θερμοκρασίες π.χ 4,5-10,11 βαθμούς να δουλέψει η αντλία, για 6,7-13,14 βαθμούς να ανοίγω τά 3 ac.

η χαμηλωτερη θερμοκρασια εξερχομενων που μπορεις να ρυθμισεις ποια ειναι γενικα σε αντλια με αυτο το χειριστήριο ?

πηγα στην απο πανω κ κατω απο 38 δε πήγαινε.. 

Επεξ/σία από sndev

55 λεπτά πριν, koriosg4 είπε

Ευχαριστώ παιδιά όλους για τη βοήθεια! 

Φιλε @koriosg4 έχουμε το ίδιο χειριστήριο!

Σ' ευχαριστώ πολύ για τις ρυθμίσεις. Κάποιος με ίδιο χειριστήριο μπορεί να βοηθήσει περισσότερο στις ρυθμίσεις να μπορέσω να καταλάβω τι κάνω! 

6 ώρες πριν, koriosg4 είπε

Αυτό δεν το κατάλαβα τι ακριβώς κάνεις θες να το εξηγήσεις λίγο 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...