Titarasaudi Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 4 ώρες πριν, georgeouzou είπε Διάβασε το manual, είναι αρκετά κατατοπιστικό για την αντιστάθμιση. Θερμικές απώλειες? https://www.elith.gr/calc/index.php Μεγέθη θερμαντικών σωμάτων? Τι εσωτερική θερμοκρασία θες να έχεις? Θα πρέπει να μελετήσω το Σαββατοκύριακο το εγχειρίδιο (το f@cking manual που λέει και ο ψηλός στα βίντεο 😋) απλά το χειριστήριο μου φαίνεται λίγο περίεργο, λίγα μηνύματα πίσω έβαλα link για το ποιο είναι, και δεν ξέρω τι δυνατότητες έχει! Τα θερμαντικά σώματα δεν ξέρω το μέγεθος τους, είναι αυτά που είχε το διαμέρισμα από τον λέβητα πετρελαίου. Θερμοκρασία με το θερμοστάτη της Daikin έχω 22.5-23.5 βαθμούς. Στις θερμαντικές απώλειες μου έβγαλε αυτό: https://www.dropbox.com/scl/fi/4d2eglficlz4ch6c99ggv/Screenshot_20240202-182954-01.jpg?rlkey=q37qdo42ju049glegnmjls27b&dl=0 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GR77-S Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Παίδες ο ψηλός με τρέλανε με τις θερμοκρασίες που έχει στην αντιστάθμιση. Με δέκα βαθμούς σεταρε τη θερμοκρασία του νερού στους 50??? Και θα κάνεις οικονομία έτσι;;;; και εφόσον ο ιδιοκτήτης έστρωσε από την αρχή το δίκτυο, φαντάζομαι δεν κράτησε τα παλιά σώματα. Μάλιστα αναφέρει κάπου ότι τραβάει εκείνη τη στιγμή η αντλία 10 αμπέρ. Εγώ στη δική μου δεν έχω δει ρεύμα πάνω από 2 και συχνότητα inverter έως 32Hz Σχετικά με το μαγνητικό δεν μου αρέσει η λογική του. Αν ο κατασκευαστής λέει βάλε μαγνητικό, πρέπει να το βάλεις. Αν η σχάρα μαζέψει σκουπιδακια δεν θα μειώσει την διατομή της ροής; @ritualistic @Titarasaudi και εγώ με σώματα πάνελ είμαι. Με εξωτερική θερμοκρασία 5 βαθμούς έχω στο νερό 40. Μια χαρά ζεσταίνει αλλά είναι αντίστοιχα διαστασιολογημενα και τα σώματα. Μου λείπουν τα μισά σώματα που είναι υπό παραγγελία και δεν έχουν παραδοθεί ακόμη. Όταν εγκατασταθούν όλα, πιστεύω ότι θα την πάω στους 35. Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου από GR77-S Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 17 λεπτά πριν, GR77-S είπε Σχετικά με το μαγνητικό δεν μου αρέσει η λογική του. Αν ο κατασκευαστής λέει βάλε μαγνητικό, πρέπει να το βάλεις. Αν η σχάρα μαζέψει σκουπιδακια δεν θα μειώσει την διατομή της ροής; Δεν έχει θέμα γενικά με τα μαγνητικά και το εξήγησε. Εφόσον το μαγνητικό έχει ίδια εσωτερική διατομή, τότε μια χαρά το βάζει (εφόσον το θέλει ο πελάτης διότι κοστίζει πολύ). Θέμα έχει με τα φθηνά όπου η εσωτερική διατομή είναι κατά πολύ μικρότερη (1/4" ή 3/4") όπου κυριολεκτικά πάει στράφι η σταθερή ροή του κυκλώματος. Ο συγκεκριμένος κατασκευαστής προτείνει και όχι επιβάλει το μαγνητικό φίλτρο. Αν παρακολούθησες όλο το βίντεο, θα διαπίστωνες το σκεπτικό του επί του θέματος. Μαζεύοντας σκουπιδάκια η σχάρα, καταλαβαίνει από το αισθητήριο ότι έπεσε η ροή και σε ειδοποιεί να το καθαρίσεις. Με ένα τυχαίο μαγνητικό φίλτρο με μικρή εσωτερική διατομή, το εξήγησε 1-2 φορές, θα έχει σχεδόν μόνιμη ειδοποίηση έως σταμάτημα της αντλίας για προστασία. 53 λεπτά πριν, sndev είπε στο 8.16 αυτο που αφαιρει είναι αυτο που λένε φίλτρο σιτας? Ναι, φίλτρο σίτας είναι. Το μαγνητικό έχει κυριολεκτικά εσωτερικά έναν μαγνήτη στον οποίο κολλούν τα μεταλλικά ρινίσματα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GR77-S Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Πάντως αυτή η πατέντα με το φενιζολ για να κρύψει τους σωλήνες δεν την έχω δει πουθενά. Ούτε με το αλουμινοφυλλο για να προστατέψει τη μόνωση. Αυτές οι λεπτομέρειες ξεχωρίζουν το σωστό μάστορα από τον εγώ τα ξέρω όλα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_22 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 1 ώρα πριν, mechpanos είπε Όχι μωρέ εντάξει είσαι. Αν έχεις ψύξη μπορεί να ζορισει λίγο (και πάλι ίσως), που θέλει μεγάλες παροχές. Θέρμανση δεν έχεις θέμα. στη δική μου εγκατάσταση φεύγουν από την αντλία φ26 μέχρι τα κολεκτερ(ένα σε κάθε όροφο)και από εκεί φ18 . Θεωρούνται μικρές οι διατομές; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeouzou Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Titarasaudi είπε Στις θερμαντικές απώλειες μου έβγαλε αυτό: Η εφαρμογή σου βγάζει πόσα Watt χρειάζεται το σπίτι για να μείνει ζεστό μέσα, στην εξωτερική μέση ελάχιστη θερμοκρασία. Π.χ. για την Αλεξανδρούπολη είναι -7. Αυτά τα Watt πρέπει να τα καλύπτει η αντλία/λέβητας στους συγκεκριμένους βαθμούς για να κρατάς τους 23 βαθμούς εσωτερικά. Μου κάνει εντύπωση πως μια 11άρα αντλία ανταπεξέρχεται σε τόσο μεγάλες απώλειες. (πολύ πιθανόν να είναι πιο λίγες). Θα πρότεινα να διαβάσεις το manual και να πειραματιστείς με τη θερμοκρασία προσαγωγής νερών. Για αρχή θα έλεγα προσπάθησε να δεις σε ποια σταθερή θερμοκρασία (χωρίς αντιστάθμιση) ζεσταίνεται και κρατάει ζεστό το σπίτι με Χ εξωτερική θερμοκρασία. Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου από georgeouzou 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 14 λεπτά πριν, kostas_22 είπε στη δική μου εγκατάσταση φεύγουν από την αντλία φ26 μέχρι τα κολεκτερ(ένα σε κάθε όροφο)και από εκεί φ18 . Θεωρούνται μικρές οι διατομές; Μια χαρά είναι. Φ26 είναι 1". Από το κολεκτέρ και μετά πάμε με μικρότερες διατομές και το Φ18 είναι 3/4". Στο βίντεο (και σε άλλα) αναφέρονται σε περιπτώσεις όπου ο κατασκευαστής δίνει έξοδο π.χ. 1 1/4" και βάζουν κατευθείαν σωλήνα 3/4". 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sndev Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 3 minutes ago, jkoukos said: Μια χαρά είναι. Φ26 είναι 1". Από το κολεκτέρ και μετά πάμε με μικρότερες διατομές και το Φ18 είναι 3/4". Στο βίντεο (και σε άλλα) αναφέρονται σε περιπτώσεις όπου ο κατασκευαστής δίνει έξοδο π.χ. 1 1/4" και βάζουν κατευθείαν σωλήνα 3/4". αυτα τα βιντεο ειναι καταστροφή για μας τους ασχετους , καθόμουν στο κρυο κ κοιτούσα τι σωλήνες μου βάλανε μετα ανακάλυψα οτι δε ξερω τις διαστάσεις τις ίντσες κ τα Φ κ απογοητεύτηκα 😅 btw ανοιξα να τρέξει νερό απο το μαγνητικο κ έβγαλε αυτο Spoiler με τρώει αύριο να το ξηλώσω όλο για πλύσιμο αλλά φοβάμαι μη κάνω καμιά ζημιά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeouzou Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, sndev είπε με τρώει αύριο να το ξηλώσω όλο για πλύσιμο αλλά φοβάμαι μη κάνω καμιά ζημιά Αν εννοείς σώματα κτλ, μη, τα άλατα του νέου νερού που θα βάλεις στο κύκλωμα θα κάνουν χειρότερα τα πράγματα. Κάλεσε έναν ειδικό. Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου από georgeouzou Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andreaspA Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 15 λεπτά πριν, sndev είπε αυτα τα βιντεο ειναι καταστροφή για μας τους ασχετους , καθόμουν στο κρυο κ κοιτούσα τι σωλήνες μου βάλανε μετα ανακάλυψα οτι δε ξερω τις διαστάσεις τις ίντσες κ τα Φ κ απογοητεύτηκα 😅 btw ανοιξα να τρέξει νερό απο το μαγνητικο κ έβγαλε αυτο Απόκρυψη περιεχομένων με τρώει αύριο να το ξηλώσω όλο για πλύσιμο αλλά φοβάμαι μη κάνω καμιά ζημιά Ετσι ακριβως ειναι το νερο και στην δικη μου LG. Μαυρο και αραχνο. Εβγαλα ενα σωμα και το ειδα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sndev Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 1 minute ago, andreaspA said: Ετσι ακριβως ειναι το νερο και στην δικη μου LG. Μαυρο και αραχνο. Εβγαλα ενα σωμα και το ειδα. Οκ! Καλο info αρα να κατσω φρόνιμα! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GR77-S Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Φίλε @sndev Έχεις χακαρει ολόκληρη αντλία θερμότητας, αποκλείεται να σου πάρει πάνω από τρία λεπτά να δεις τι σωλήνες έχεις. Μέτρα την εξωτερική διατομή για αρχή. Σκέφτηκα να το κάνω και εγώ αλλά επειδή θα αντικρίσω ξανά τον εγκαταστάτη όταν έρθει να μου βάλει τα εναπομείναντα σώματα, προτιμώ να μην το κάνω. Όσον αφορά το νερό και τα φίλτρα άφησε τα στην ησυχία τους έως το Μάρτιο και μετά ασχολείσαι. Πάντως ειλικρινά με σόκαρε η φωτογραφία σου. Το δίκτυο ήταν καινούργιο όταν έβαλες αντλία και fcu; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sndev Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 28 minutes ago, GR77-S said: Έχεις χακαρει ολόκληρη αντλία θερμότητας, αποκλείεται να σου πάρει πάνω από τρία λεπτά να δεις τι σωλήνες έχεις. χαχα γελασα να ξερεις! Μπορεί να τα κουτσο καταφέρνω με τα ηλεκτρονικά κ τα προγραμματιστικα αλλα απο σωληνες διατομες ιστοριες εχω μαυρα μεσανυχτα! δε ξερω εμφανισιακα καν τι ειναι το 1 ιντσα που λενε να καταλαβεις .. παντως οτι κ να χω , καταλαβαινω οτι δε μπορω να αλλάξω κατι οπότε θα το παγώσω μη ξηλώσω δουλιες βελτίωσης την εγγκατασταση ναι την κανανε πριν 3 χρονια το σπιτι κ την αντλια το δούλεψε άλλος 2 χρόνια κ εγω περισυ απλα τα βρηκα. δεν εχει γινει ποτέ συντήρησή 1000% εβγαλε πολλα καταθια, αν ζουμάρεις τι φωτο κατω στο πάτο θα τα δεις κ ηταν το δευτερο νερο που ετρεξα . το πρωτο δε σκευτκα να το βγάλω φώτο Είναι 8 fan coil k 2 πετσετοκρεμαστρες , τι διαολο η πετσετοκρεστρα να κάνει τόσο θεμα? και δεν ειναι το μαυρο νερο τοσο οσο τα κομμάτια που πέφτανε Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου από sndev Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tsino Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου @sndev βγαλε μια φώτο το μαγνητικό φίλτρο αν δε σου κάνει κόπο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sndev Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 6 minutes ago, Tsino said: @sndev βγαλε μια φώτο το μαγνητικό φίλτρο αν δε σου κάνει κόπο ειναι το ιδιο που βαλα στο βιντεο , το μαμισιο της daikin Spoiler Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου από sndev 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα