Προς το περιεχόμενο

Αντλία θερμότητας - Συμβουλές/αγορά/απορίες/προβλήματα/κτλπ

Billagrinio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

7 λεπτά πριν, Titarasaudi είπε

Δεν το είδα ακόμη το βίντεο! Θα κάτσω Σαββατοκύριακο να το δω και αυτό! 

Με τι σώματα είναι το σπίτι; 

Εγώ με την Daikin Altherma και παλιά σώματα καλοριφέρ (1990) υπάρχει περίπτωση να μπορέσω να ζεσταθώ με νερά κάτω από τους 55 βαθμούς; 

Ή όλοι αυτοί που έχουν τα νερά τόσο χαμηλά και τόσο χαμηλές καταναλώσεις έχουν άλλα θερμαντικα σώματα; 

Εγώ με την Daikin Altherma και παλιά σώματα καλοριφέρ (1980) στο υψηλοτερο σημειο της αντισταθμισης ειμαι στους 52-53 αναλογα τον καιρο οποτε θεωρητικα μπορεις αλλα εξαρταται και τη μονωση σου.

Οσον αφορα το βιντεο το 50 βαθμοι για εξωτερικη 5+ μου φαινεται κουλο, συν οτι σαν καμπυλη εχει ελαχιστη διακυμανση.

• Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 λεπτό πριν, ritualistic είπε

Εγώ με την Daikin Altherma και παλιά σώματα καλοριφέρ (1980) στο υψηλοτερο σημειο της αντισταθμισης ειμαι στους 52-53 αναλογα τον καιρο οποτε θεωρητικα μπορεις αλλα εξαρταται και τη μονωση σου.

Οσον αφορα το βιντεο το 50 βαθμοι για εξωτερικη 5+ μου φαινεται κουλο, συν οτι σαν καμπυλη εχει ελαχιστη διακυμανση.

Από μόνωση δυστυχώς δεν είμαι πολύ καλά! Στη δυτική πλευρά καλύπτομαι από άλλο σπίτι, την βόρια την έχω μόνωση και έβαλα 2 νέες μπαλκονοπορτες, η ανατολική και η νότια πλευρά χωρίς μόνωση και παλιά κουφώματα αλουμινίου συρόμενά. Η μεγάλη ζημιά όμως πιστεύω γίνεται από την πλάκα που έχω πάνω επίσης χωρίς μόνωση. 

Το κακό (όπως έγραψα και χθες) είναι ότι δεν έχω ιδέα από αντιστάθμιση! 

2 λεπτά πριν, Titarasaudi είπε

Από μόνωση δυστυχώς δεν είμαι πολύ καλά! Στη δυτική πλευρά καλύπτομαι από άλλο σπίτι, την βόρια την έχω μόνωση και έβαλα 2 νέες μπαλκονοπορτες, η ανατολική και η νότια πλευρά χωρίς μόνωση και παλιά κουφώματα αλουμινίου συρόμενά. Η μεγάλη ζημιά όμως πιστεύω γίνεται από την πλάκα που έχω πάνω επίσης χωρίς μόνωση. 

περιοχη και τμ ? 

6 λεπτά πριν, Titarasaudi είπε

Αλεξανδρούπολη, 104τμ.

τοτε και αφου λες εχεις ελλιπη μονωση και παλια κουφωματα μαλλον δεν προκειται να ζεσταθεις με νερα κατω απο 55. Αλλα κ αυτο υποθεση ειναι. Πρεπει να παιξεις λιγο με τις θερμοκρασιες και να δεις τι γινεται.

Στο μενου κυρια ζωνη στη μοναδα πρεπει να επιλεξεις να δουλεψει με αντισταθμιση και μετα να πας στη καμπυλη να θεσεις τις θερμοκρασιες. Ειναι λιγο trial & error η φαση γιατι στον καθενα μας διαφορετικες θερμοκρασιες φερνουν το ιδανικο αποτελεσμα.

Πάντως μέχρι το μισάωρο περίπου που είδα, λέει και κάτι που διαφωνώ, δεν βάζει μαγνητικό γιατί έχει σίτας η αντλία και το μαγνητικό μειώνει τη διατομή. Τη διατομή τη μειώνει σημειακά δηλαδή δεν τρέχει και τίποτα. Θεωρώ ότι το τσιγγουνεύτηκε και έπρεπε ένα μαγνητικό να του βάλει... Θα δω το υπόλοιπο βίντεο, το απόγευμα!!

• Like 1

On 31/01/2024 at 23:02, Witcher1st said:

IMG_20240118_134306.webp.4c15061a7034dd807fa017d96a4a7e3f.webp

Η θερμοκρασια που λετε για τα νερα ειναι η ρυθμιση 4;

Επισης, τι ακριβως ειναι η ρυθμιση 6; Εμενα δειχνει 75%, λογικα το εβαλε ετσι ο συντηρητης; Επειδη προκαθορισμενο ειχε το 100%.

Κατι αλλο που πρεπει να προσεξω;

Καποιος γνωστης να βοηθησει;

21 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Πάντως μέχρι το μισάωρο περίπου που είδα, λέει και κάτι που διαφωνώ, δεν βάζει μαγνητικό γιατί έχει σίτας η αντλία και το μαγνητικό μειώνει τη διατομή. Τη διατομή τη μειώνει σημειακά δηλαδή δεν τρέχει και τίποτα.

Δεν είμαι μηχανικός αλλά καταλαβαίνω ότι στραγγαλίζει την σταθερή ροή η μικρότερη διατομή. Είναι για παράδειγμα να έχεις αυτοκινητόδρομο με 4 λωρίδες κυκλοφορίας και σε ένα μόνο σημείο για λίγα μέτρα να κόβεις τις 2 λωρίδες. Δεν έχει σημασία αν μετά έχεις πάλι 4, στην αρχή θα έχεις μικρό ή μεγάλο μποτιλιάρισμα που επηρεάζει την σταθερή κυκλοφορία.

Παρακάτω βέβαια στο βίντεο εξηγεί ότι δεν είναι γενικά εναντίον του μαγνητικού φίλτρου, αλλά μόνον για τα φθηνά που έχουν εσωτερικά μικρή διατομή και ότι θα έβαζε μόνον τα ακριβότερα που διατηρούν την ίδια σε όλο το κύκλωμα.

52 λεπτά πριν, Titarasaudi είπε

Διάβασε το manual, είναι αρκετά κατατοπιστικό για την αντιστάθμιση.

Θερμικές απώλειες? https://www.elith.gr/calc/index.php

Μεγέθη θερμαντικών σωμάτων?

Τι εσωτερική θερμοκρασία θες να έχεις?

16 λεπτά πριν, _2fast είπε

Δικες σου ειναι αυτες οι καταναλωσεις; Πολυ χαμηλες!

ναι και σε πορτοκαλί ήταν οι αντίστοιχες του Δεκεμβρίου,

αρκετά μικρότερες ,πιο ζεστός μήνας

Χρηση 24/7 θερμοκρασία εσωτερική 21,5 -22,5 

• Like 1

1 ώρα πριν, jkoukos είπε

Δεν είμαι μηχανικός αλλά καταλαβαίνω ότι στραγγαλίζει την σταθερή ροή η μικρότερη διατομή. Είναι για παράδειγμα να έχεις αυτοκινητόδρομο με 4 λωρίδες κυκλοφορίας και σε ένα μόνο σημείο για λίγα μέτρα να κόβεις τις 2 λωρίδες. Δεν έχει σημασία αν μετά έχεις πάλι 4, στην αρχή θα έχεις μικρό ή μεγάλο μποτιλιάρισμα που επηρεάζει την σταθερή κυκλοφορία.

Παρακάτω βέβαια στο βίντεο εξηγεί ότι δεν είναι γενικά εναντίον του μαγνητικού φίλτρου, αλλά μόνον για τα φθηνά που έχουν εσωτερικά μικρή διατομή και ότι θα έβαζε μόνον τα ακριβότερα που διατηρούν την ίδια σε όλο το κύκλωμα.

Ισχύει αυτό που λες ειδικά στο νερό που είναι ασυμπίεστο. Όμως επειδή είναι ρευστό εντάξει περνάει αυξάνεται λίγο τοπικά η ταχύτητα ροής και προστίθεται αντίσταση στο κύκλωμα αλλά οκ... Άμα δεις την 3οδη που δίνει η daikin τι συνδέσεις έχει και τί διατομή αφήνει τελικά, θα καταλάβεις :)

1 ώρα πριν, mechpanos είπε

Ισχύει αυτό που λες ειδικά στο νερό που είναι ασυμπίεστο. Όμως επειδή είναι ρευστό εντάξει περνάει αυξάνεται λίγο τοπικά η ταχύτητα ροής και προστίθεται αντίσταση στο κύκλωμα αλλά οκ... Άμα δεις την 3οδη που δίνει η daikin τι συνδέσεις έχει και τί διατομή αφήνει τελικά, θα καταλάβεις :)

Βλεπωντας το βιντεο και με βαση και αυτα που λετε συνειδητοποιησα οτι η αντλια μου (που ειναι ιδια με του βιντεο) απαιτει εγκατασταση με σωληνες διατομής 1 κ 1/4". Σε εμένα περάστηκε με 1", μπορεί αυτό να δημιουργήσει τοσο μεγαλο προβλημα ως προς την καταναλωση;

2 ώρες πριν, _2fast είπε

Βλεπωντας το βιντεο και με βαση και αυτα που λετε συνειδητοποιησα οτι η αντλια μου (που ειναι ιδια με του βιντεο) απαιτει εγκατασταση με σωληνες διατομής 1 κ 1/4". Σε εμένα περάστηκε με 1", μπορεί αυτό να δημιουργήσει τοσο μεγαλο προβλημα ως προς την καταναλωση;

Όχι μωρέ εντάξει είσαι. Αν έχεις ψύξη μπορεί να ζορισει λίγο (και πάλι ίσως), που θέλει μεγάλες παροχές. Θέρμανση δεν έχεις θέμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

κοιταζα πως να καθαρίσω το μαγνητικό φιλτρο της daikin στο παρακάτω video. 

στο 8.16  αυτο που αφαιρει είναι αυτο που λένε φίλτρο σιτας?

Spoiler

Επεξ/σία από sndev

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...