Προς το περιεχόμενο

Αντλία θερμότητας - Συμβουλές/αγορά/απορίες/προβλήματα/κτλπ

Billagrinio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, 1302L είπε

Και νόμιζα πως είμαι ο μόνος...

Πάντως κάτι παίζει γιατί πριν κανά μήνα στα στατιστικά εμφάνιζε η εφαρμογή την τρεχουσα θερμοκρασία νερού (όπως ορίζει η καμπύλη) τώρα δείχνει μόνιμα 39 ενώ στο πάνελ τη σωστή. Επίσης εμφάνιζε στην κατανάλωση τη θερμοκρασία περιβάλλοντος, τώρα μόνο την κατανάλωση της αντλίας.

Σχετικά με αυτό, η λογική είναι ίδια αν ο θερμοστάτης είναι PID που κόβει πριν επιτευχθεί η θερμοκρασία στόχου? Βέβαια στην δική μου περίπτωση είναι 5 θερμοστάτες με buffer tank και έναν κυκλοφορητή οπότε φαντάζομαι δυσκολεύει ακόμα παραπάνω να βρεις το σημείο που περιγράφεις.

Γενικά η εφαρμογή δείχνει ότι να ναι.

τώρα τελευταία δείχνει τις καμπύλες με την κατανάλωση αλλά χωρίς ενδείξεις και στα ιστορικά πάλι λάθος θερμοκρασία νερού και εξωτερική θερμοκρασία .

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 ώρα πριν, 1302L είπε

Σχετικά με αυτό, η λογική είναι ίδια αν ο θερμοστάτης είναι PID που κόβει πριν επιτευχθεί η θερμοκρασία στόχου? Βέβαια στην δική μου περίπτωση είναι 5 θερμοστάτες με buffer tank και έναν κυκλοφορητή οπότε φαντάζομαι δυσκολεύει ακόμα παραπάνω να βρεις το σημείο που περιγράφεις.

Ο PID διαβάζει και τον ρυθμό αύξησης της θερμοκρασίας, και κόβει πιο πριν (αν είναι σωστά ρυθμισμένος).
Ελπίζοντας ότι θα σου δουλέψει το σύστημα σωστά, ο ρυθμός αύξησης θα είναι πολύ χαμηλός οπότε πρακτικά δεν θα επέμβει ο PID, γιατί θα διαβάζει χαμηλή κλίση...θα επέμβει κοντά στους 23, πλέον...θεωρητικά πάντα!

• Like 1
  • Thanks 1

6 ώρες πριν, mechpanos είπε

Αν δεν σε ενοχλεί ο παραπάνω θόρυβος από τον αέρω των fcu, δοκίμασε στη μεσαία και με πιο χαμηλή ακόμα θερμοκρασία, να δεις συμπεριφορά. Αλλιώς άστο στο low κι ας κάνει 1 start-stop την ώρα δεν πειράζει.

θα το δοκιμάσω και αυτό.απλα στα fcu των δωματίων αν τα βάλω στο auto και πλησιάζουν το στόχο ρίχνουν στροφές σχεδόν στο low.

21 ώρες πριν, kostas_22 είπε

πόσο μικρότερη;;10 KW σε περίπου 170 τμ έχω βάλει.

Όλοι μου πρότειναν 14+

@kostas_22

Μια χαρά είσαι! Το θέμα είναι να σε καλύψει και όταν κάνει κανένα μεγάλο κρύο και να μην τρέχεις...  Καλύτερα λίγα start-stop τώρα παρά να σε αφήσει στα δύσκολα που πραγματικά θα τη χρειαστείς...

Επίσης στην ψύξη δίνει λιγότερα kw... δες πόσα αποδίδει στους 40οC και μετά θα λες ότι είναι μικρή...

Εμένα που είναι 16αρα σε 210τμ ενώ στη θέρμανση είναι υπεραρκετή στην ψύξη μου δίνει στους 40οC γύρω στα 11kw και στους 43oC κάτω από 10kw. Και πες μου τώρα πόσο πιθανό είναι στην Αθήνα στο +40 ακόμα και η δικιά μου να τα βρει σκούρα...

21 λεπτά πριν, lamprosts είπε

@kostas_22

Μια χαρά είσαι! Το θέμα είναι να σε καλύψει και όταν κάνει κανένα μεγάλο κρύο και να μην τρέχεις...  Καλύτερα λίγα start-stop τώρα παρά να σε αφήσει στα δύσκολα που πραγματικά θα τη χρειαστείς...

Επίσης στην ψύξη δίνει λιγότερα kw... δες πόσα αποδίδει στους 40οC και μετά θα λες ότι είναι μικρή...

Εμένα που είναι 16αρα σε 210τμ ενώ στη θέρμανση είναι υπεραρκετή στην ψύξη μου δίνει στους 40οC γύρω στα 11kw και στους 43oC κάτω από 10kw. Και πες μου τώρα πόσο πιθανό είναι στην Αθήνα στο +40 ακόμα και η δικιά μου να τα βρει σκούρα...

Στην ψύξη σίγουρα την ακούει περισσότερο, Δοκιμάστηκε φέτος με τους καύσωνες.

Με σκίαση εξωτερικά πιστεύω θα την παλέψει.

Σίγουρα τα AC αποδίδουν καλύτερα στην ψύξη 

• Like 1

4 λεπτά πριν, kostas_22 είπε

Με σκίαση εξωτερικά πιστεύω θα την παλέψει.

Εγώ δεν θα έχω βάλει τέντες ως το καλοκαίρι και έχω και μαύρα αλουμίνια... τη βλέπω να δουλεύει non-stop τη δικιά μου... 

4 λεπτά πριν, lamprosts είπε

Εγώ δεν θα έχω βάλει τέντες ως το καλοκαίρι και έχω και μαύρα αλουμίνια... τη βλέπω να δουλεύει non-stop τη δικιά μου... 

Η σκίαση παίζει το σπουδαιότερο ρόλο στην ψύξη . Εδώ που φτάσαμε με τους  light χειμώνες που κάνει πρέπει να δίνουμε μεγαλύτερη έμφαση στην ψύξη .

• Like 1

Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει με το σετάρισμα για το weather compensation για midea;

Όπως μου το έχει σεταρει ο μάστορας, απλά πεθαίνουμε στη ζέστη σε οποιαδήποτε θερμοκρασία και να το ρυθμίσουμε 

Screenshot_20240127_105417_Gallery.jpg

• Sad 2

28 λεπτά πριν, theoda είπε

Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει με το σετάρισμα για το weather compensation για midea;

Όπως μου το έχει σεταρει ο μάστορας, απλά πεθαίνουμε στη ζέστη σε οποιαδήποτε θερμοκρασία και να το ρυθμίσουμε 

Screenshot_20240127_105417_Gallery.jpg

ο μάστορας είναι άσχετος πες του.

• Like 1

2 ώρες πριν, theoda είπε

@theoda Πες μας αν έχεις σώματα, fancoil ή ενδοδαπέδια... περίπου τι μόνωση έχεις... kW αντλίας και τετραγωνικά για να σου δώσουμε μια βάση να ξεκινήσεις.... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, kostas_22 είπε

Σίγουρα σώματα πάνελ θα έχει, αλλιώς με ενδοδαπεδια θα έκανε τον φακίρη!

Όχι μόνο αυτό...θα είχε ιπτάμενα πλακάκια .

Κανένας mideάκιας να πει τι ρυθμίσεις να βάλει για να σεταρει αντιστάθμιση ο άνθρωπος!!!

Επεξ/σία από mechpanos
  • Thanks 1

5 ώρες πριν, lamprosts είπε

@theoda Πες μας αν έχεις σώματα, fancoil ή ενδοδαπέδια... περίπου τι μόνωση έχεις... kW αντλίας και τετραγωνικά για να σου δώσουμε μια βάση να ξεκινήσεις.... 

Σώματα έχω. 9kw, το σπίτι είναι 60τμ και από μόνωση δεν έχω ιδέα αλλά θα έλεγα είναι καλή γιατί το διαμέρισμα είναι του 2008, απλώς ακριβώς από κάτω έχω πιλοτη 

24 λεπτά πριν, theoda είπε

Σώματα έχω. 9kw, το σπίτι είναι 60τμ και από μόνωση δεν έχω ιδέα αλλά θα έλεγα είναι καλή γιατί το διαμέρισμα είναι του 2008, απλώς ακριβώς από κάτω έχω πιλοτη 

Ο πιο εύκολος τρόπος χωρίς να μπεις σε μενού εγκατάστατη.

Διαλέγεις τις high temperature curves.Εχει προρυθμισμενες από 1-8

Με την 1 να είναι για πολύ κρύα κλίματα και την 8 για πιο ζεστά και καλύτερα μονωμένα σπίτια.

Υπάρχει και η 9 που ακολουθεί τις τιμές που έχεις δώσει στη φωτό που ανέβασες.

Πχ 50 στους 0 εξωτερική και 35 στους 15.

Screenshot_2024-01-27-19-44-03-62_e2d5b3f32b79de1d45acd1fad96fbb0f.jpg

14 λεπτά πριν, kostas_22 είπε

Ο πιο εύκολος τρόπος χωρίς να μπεις σε μενού εγκατάστατη.

Διαλέγεις τις high temperature curves.Εχει προρυθμισμενες από 1-8

Με την 1 να είναι για πολύ κρύα κλίματα και την 8 για πιο ζεστά και καλύτερα μονωμένα σπίτια.

Υπάρχει και η 9 που ακολουθεί τις τιμές που έχεις δώσει στη φωτό που ανέβασες.

Πχ 50 στους 0 εξωτερική και 35 στους 15.

Screenshot_2024-01-27-19-44-03-62_e2d5b3f32b79de1d45acd1fad96fbb0f.jpg

Το μενού στο στο preset temp είναι άδειο δεν μπορώ να επιλέξω κάτι 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...