kostas_22 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου ανέβασε τέρμα ψηλά το θερμοστάτη για αρχή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
utb123 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 8 λεπτά πριν, mechpanos είπε Να γεφυρώσεις τις επαφές εκεί που ξεφύσωσες, με ένα καλώδιο, κάτι. ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΡΕΥΜΑΤΑ!!! βρήκα ένα workaround μέχρι αύριο που θα έρθει ο τεχνικός να τα αποσυνδέσει γιατί εγώ δεν το έχω με τα ρεύματα. αν το γυρίσω στην ψύξη φαίνεται ότι απενεργοποιειται και αυτή η φανστοπ παπαριά, απλά θέλει αντιστροφή τον θερμοστάτη χώρου. Θα το αφήσω έτσι για να δω την κατανάλωση το βράδυ με αυτό τον τρόπο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sndev Δημοσ. 24 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 25 minutes ago, utb123 said: το ξεφυσωσα και δεν ξεκιναει. πρέπει να κάνω κάτι άλλο για να απεργοποιηθεί ; Άκου γτ με τηρανησε 2 μερες στα daikin! αν μιλας για το αισθητηριο νερου στη δικια μου δεν ηθελε απλα να βγει ο αισθητηρας αλλα να κλείσει κ να ξαναπαρει ρευμα το fc να διαβασει ξανα η πλακετα οτι δεν εχει αισθητηριο! βαλε αισθητηριο κλεισε την ασφαλια του ρευματος κ ξανα σηκωσε τη! Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου από sndev Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
utb123 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 7 λεπτά πριν, sndev είπε Άκου γτ με τηρανησε 2 μερες στα daikin! αν μιλας για το αισθητηριο νερου στη δικια μου δεν ηθελε απλα να βγει ο αισθητηρας αλλα να κλείσει κ να ξαναπαρει ρευμα το fc να διαβασει ξανα η πλακετα οτι δεν εχει αισθητηριο! βαλε αισθητηριο κλεισε την ασφαλια του ρευματος κ ξανα σηκωσε τη! Μόλις το δοκίμασα αλλά εξακολουθεί να μην παίρνει μπρος, και αφού ανεβοκατέβασα την ασφάλεια του fancoil Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sndev Δημοσ. 24 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου Just now, utb123 said: Μόλις το δοκίμασα αλλά εξακολουθεί να μην παίρνει μπρος, και αφού ανεβοκατέβασα την ασφάλεια του fancoil αρα εχει άλλο τροπο η δικιά σου. τα μανουλ λενε οτι παιζει χωρις αισθητηρα? γτ εμενα το ελεγε ξεκαθαρα οτι λειτουγει κ χωρις αισθητηρα νερου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
utb123 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 1 λεπτό πριν, sndev είπε αρα εχει άλλο τροπο η δικιά σου. τα μανουλ λενε οτι παιζει χωρις αισθητηρα? γτ εμενα το ελεγε ξεκαθαρα οτι λειτουγει κ χωρις αισθητηρα νερου Δεν έχω ιδέα! Ο εγκαταστάτης μου το πρότεινε σαν λύση οπότε ελπίζω να γίνεται. Ίσως πρέπει να κάνω αυτό που πρότεινε ο @mechpanos να βάλω κάποιο jumperaki αν κατάλαβα καλά, απλά δεν έχω κάτι εύκαιρο για να το κάνω. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 24 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου Μόλις τώρα, sndev είπε αρα εχει άλλο τροπο η δικιά σου. τα μανουλ λενε οτι παιζει χωρις αισθητηρα? γτ εμενα το ελεγε ξεκαθαρα οτι λειτουγει κ χωρις αισθητηρα νερου Ναι το δικό του δεν είναι ηλεκτρονικό, είναι ηλεκτρομηχανικό, σαν τους αναλογικούς θερμοστάτες. Δεν έχει πλακέτα αλλά ηλεκτρικά κυκλώματα. Δες σχεδιάγραμμα που έβαλα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
utb123 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 4 λεπτά πριν, mechpanos είπε Ναι το δικό του δεν είναι ηλεκτρονικό, είναι ηλεκτρομηχανικό, σαν τους αναλογικούς θερμοστάτες. Δεν έχει πλακέτα αλλά ηλεκτρικά κυκλώματα. Δες σχεδιάγραμμα που έβαλα! @mechpanos πιο πολύ από ερευνητική περιέργεια, αν βάλω πάλι το φισ του οποίο κόψω το καλώδιο από το υπόλοιπο φανστοπ, δηλαδή κουμπώσω πάλι μονο το φις χωρίς το φανστοπ θα γίνει η δουλεία ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_22 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου Στα Olympia splendid όταν το ξεφυσωσα έβγαζε ένα σφάλμα.Με συνδιασμό κουμπιών έσβησε το σφάλμα και ανεβοκατέβασμα το ρεύμα.(το ελεγε το manual). Στα galleti αρχικά τα είχα χωρις αισθητήριο θερμοκρασίας και έπαιζαν κανονικά.Το αισθητήριο το έβαλα μετά.Βεβαια τη σύνδεση την έκανε ο εγκαταστάτης οπότε δεν ξέρω αν παραμετροποιησε κάτι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
doomnx Δημοσ. 24 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου Τι γίνεται κάνα COP για 45+ θερμοκρασίες παίζει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
utb123 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 12 ώρες πριν, kostas_22 είπε ανέβασε τέρμα ψηλά το θερμοστάτη για αρχή Θα προσπαθήσω να συνοψίσω ότι έχω κατάλαβει μέχρι τώρα και παρακαλώ διορθώστε με, - Βγάζω τον υδροστάτη (fanstop) έτσι πλεον τα fcus δεν θα ανοιγοκλείνουν βάσει την θερμοκρασία νερού, μόνο βάσει θερμοκρασίας του χώρου. Ρώτησα παραπάνω αν θα λειτουργήσει κόβοντας το καλώδιο, αφήνοντας μόνο το φις γιατι δεν έχω την γνώση για το γεφύρωμα που προτάθηκε. Ισχύει κάτι τέτοιο ; - Το βασικό μειονέκτημα με την παραπάνω προσέγγιση είναι ότι τα fcus θα λειτουργούν ακόμα και όταν η αντλία κλείσει και η θερμοκρασία του νερού είναι κάτω από τους 37 οπότε θα βγαίνει κρυο-χλυαρός αέρας που όντως δεν έχει ωραία αίσθηση ( δεν ξερω αν κρυώνει και τον χώρο) - Η λύση για το παραπάνω πρόβλημα είναι να ανεβάσω πολύ ψηλά τον εξωτερικό θερμοστάτη ( πχ στους 25 ) και να κατεβάσω πολύ χαμηλά τα νερά της αντλιας με ένα μικρό περιθώριο για τα πολύ κρύα βράδια, σκεφτόμουν κάτι μεταξύ min 38- max 41. - Με αυτόν τον τρόπο θα έχω την πιο οικονομική λύση και την πιο ωραία αίσθηση χώρου, αφού η αντλία δεν θα κάνει στοπ και σταρτ, που αν κατάλαβα καλά είναι αυτό που καταναλώνει την περισσότερη ενέργεια, και δεν θα χρειάζεται να ζεστάνει τα νερά πάνω από τους 41 βαθμούς που και αυτό όταν γίνεται η αντλία αρχίζει και τρώει πολύ ρεύμα. Τα έχω καταλάβει σωστά ; Ευχαριστώ πολύ για όλη την βοήθεια μέχρι τώρα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Insane84 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Έχω LG v-therma monobloc 14kw σε 107τμ διαμέρισμα με 5 fan coil και 3 σώματα-πετσετοκρεμάστρες. Το διαμέρισμα είναι νεόδμητο, δεν είναι γενικά εκτεθειμένο στον καιρό (ενδιάμεσος όροφος με μεσοτοιχίες), έχει 7αρα θερμοπρόσοψη και θερμοδιακοπτόμενα αλουμίνια με διπλά ενεργειακά τζάμια, τα οποία αλουμίνια βέβαια είναι επάλληλα και καλύπτουν μεγάλες επιφάνειες. Από τα μέσα Δεκέμβρη την δουλεύω σερί στους 40βαθμούς (δουλεύει, πιάνει 44-45, σταματάει και ξεκινάει πάλι στους 36-37) και τα fc ρυθμισμένα στους 24 βαθμούς στη χαμηλή σκάλα (στους 23 σταματάνε). Όταν έξω έχει 10-15 βαθμούς καίει γύρω στις 15kwh την μέρα και όταν έχει 5-10, καίει γύρω στις 24. Σύνολο από μέσα Δεκέμβρη μέχρι μέσα Γενάρη έκαψα 850 kwh εκ των οποίων η θέρμανση υπολογίζω ότι είναι οι 550kwh. To θεωρείτε πολύ ή φυσιολογικό? Ο λογαριασμός που αφορά ακριβώς αυτό το διάστημα ήρθε και είναι 217 ευρώ με τα της θέρμανσης να τα υπολογίζω περίπου 120€. Δεν μου φαίνονται υπερβολικά για 24/7 θέρμανση, κάθε άλλο, αλλά τρομάζω στο γεγονός του τι θα γινόταν σε θερμοκρασίες μηδενικές ή με σεταρισμένη την αντλία π.χ. στους 60 βαθμούς. Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου από Insane84 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 25 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 3 ώρες πριν, utb123 είπε και η θερμοκρασία του νερού είναι κάτω από τους 37 οπότε θα βγαίνει κρυο-χλυαρός αέρας Κρύος θα βγαίνει όταν το νερό είναι κάτω από τους 30! Στους 35-37, μια χαρά χλιαρούλης θα βγαίνει, ειδικά στη μεσαία-χαμηλή σκάλα. 3 ώρες πριν, utb123 είπε Ρώτησα παραπάνω αν θα λειτουργήσει κόβοντας το καλώδιο, αφήνοντας μόνο το φις γιατι δεν έχω την γνώση για το γεφύρωμα που προτάθηκε. Ισχύει κάτι τέτοιο ; Νομίζω ότι δεν θα δουλέψει χωρίς γεφύρωμα, γιατί κανονικά κάνει ο θερμοστάτης την γέφυρα όσο διαβάζει πάνω από 42 βαθμούς, αν τον βγάλεις δεν περνάει ρεύμα και δεν πάει στο μοτέρ. 3 ώρες πριν, utb123 είπε - Η λύση για το παραπάνω πρόβλημα είναι να ανεβάσω πολύ ψηλά τον εξωτερικό θερμοστάτη ( πχ στους 25 ) και να κατεβάσω πολύ χαμηλά τα νερά της αντλιας με ένα μικρό περιθώριο για τα πολύ κρύα βράδια, σκεφτόμουν κάτι μεταξύ min 38- max 41. Από τη στιγμή που αν το γυρίσεις στην ψύξη το fan coil δουλεύει, μπορείς να δοκιμάσεις, με γυρισμένο στην ψύξη και ενεργοποιημένη την χαμηλή σκάλα ή την μεσαία, να φτιάξεις αντιστάθμιση οπότε η αντλία αν πέσει η εξωτερική θερμοκρασία θα ανεβάζει 40+, ενώ όταν η θερμοκρασία είναι ήπια θα έχει 30~35... Και θα δεις αν κρατάει τον χώρο. Αντίστοιχα σιγά σιγά θα φτιάξεις την καμπύλη, ώστε να τον κρατάει χωρίς να κάνει start-stop. Μετά μπορείς να κάνεις και την γέφυρα, ώστε αν κάποιος χώρος ζεσταίνει πολύ με το fan coil, αυτό να μπορεί να κόψει κανονικά γυρισμένο στη λειτουργία θέρμανσης. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
utb123 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 43 λεπτά πριν, mechpanos είπε Κρύος θα βγαίνει όταν το νερό είναι κάτω από τους 30! Στους 35-37, μια χαρά χλιαρούλης θα βγαίνει, ειδικά στη μεσαία-χαμηλή σκάλα. Νομίζω ότι δεν θα δουλέψει χωρίς γεφύρωμα, γιατί κανονικά κάνει ο θερμοστάτης την γέφυρα όσο διαβάζει πάνω από 42 βαθμούς, αν τον βγάλεις δεν περνάει ρεύμα και δεν πάει στο μοτέρ. Από τη στιγμή που αν το γυρίσεις στην ψύξη το fan coil δουλεύει, μπορείς να δοκιμάσεις, με γυρισμένο στην ψύξη και ενεργοποιημένη την χαμηλή σκάλα ή την μεσαία, να φτιάξεις αντιστάθμιση οπότε η αντλία αν πέσει η εξωτερική θερμοκρασία θα ανεβάζει 40+, ενώ όταν η θερμοκρασία είναι ήπια θα έχει 30~35... Και θα δεις αν κρατάει τον χώρο. Αντίστοιχα σιγά σιγά θα φτιάξεις την καμπύλη, ώστε να τον κρατάει χωρίς να κάνει start-stop. Μετά μπορείς να κάνεις και την γέφυρα, ώστε αν κάποιος χώρος ζεσταίνει πολύ με το fan coil, αυτό να μπορεί να κόψει κανονικά γυρισμένο στη λειτουργία θέρμανσης. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Για την ώρα ακόμα και με τόσες χαμηλές θερμοκρασίες στα νερά βλέπω αρκετά μεγάλη κατανάλωση. Είναι σωστό αυτό που έχω κάνει με την υψηλή τιμή στον θερμοστάτη που έχει σαν αποτέλεσμα ο compressor να λειτουργεί συνέχεια ή πρέπει να κατεβάσω την θερμοκρασία στον θερμοστάτη και να ελαχιστοποιήσω την χρήση του compressor ; Έχω λίγο μπερδευτεί για το αν τελικά δουλεύει ο compressor συνέχει αν θα έχω την πολυπόθυτη οικονομία που επιζητώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tommygre Δημοσ. 25 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2 ώρες πριν, Insane84 είπε Έχω LG v-therma monobloc 14kw σε 107τμ διαμέρισμα με 5 fan coil και 3 σώματα-πετσετοκρεμάστρες. Το διαμέρισμα είναι νεόδμητο, δεν είναι γενικά εκτεθειμένο στον καιρό (ενδιάμεσος όροφος με μεσοτοιχίες), έχει 7αρα θερμοπρόσοψη και θερμοδιακοπτόμενα αλουμίνια με διπλά ενεργειακά τζάμια, τα οποία αλουμίνια βέβαια είναι επάλληλα και καλύπτουν μεγάλες επιφάνειες. Από τα μέσα Δεκέμβρη την δουλεύω σερί στους 40βαθμούς (δουλεύει, πιάνει 44-45, σταματάει και ξεκινάει πάλι στους 36-37) και τα fc ρυθμισμένα στους 24 βαθμούς στη χαμηλή σκάλα (στους 23 σταματάνε). Όταν έξω έχει 10-15 βαθμούς καίει γύρω στις 15kwh την μέρα και όταν έχει 5-10, καίει γύρω στις 24. Σύνολο από μέσα Δεκέμβρη μέχρι μέσα Γενάρη έκαψα 850 kwh εκ των οποίων η θέρμανση υπολογίζω ότι είναι οι 550kwh. To θεωρείτε πολύ ή φυσιολογικό? Ο λογαριασμός που αφορά ακριβώς αυτό το διάστημα ήρθε και είναι 217 ευρώ με τα της θέρμανσης να τα υπολογίζω περίπου 120€. Δεν μου φαίνονται υπερβολικά για 24/7 θέρμανση, κάθε άλλο, αλλά τρομάζω στο γεγονός του τι θα γινόταν σε θερμοκρασίες μηδενικές ή με σεταρισμένη την αντλία π.χ. στους 60 βαθμούς. Ποια fancoil έχεις και ξεκινάνε στους 27 στα νερά; Εμένα τα δικά μου(aermec ιταλικα) ξεκινάνε στους 37 βαθμούς προσαγωγής. Έχεις στο χειριστήριο του fancoil λειτουργία να ξεκινάει με 27 βαθμούς νερά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα