Προς το περιεχόμενο

Αντλία θερμότητας - Συμβουλές/αγορά/απορίες/προβλήματα/κτλπ

Billagrinio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μόλις τώρα, sndev είπε

το επιασα.. αρα πρεπει να βρω που παιρνει εντολη το μοτερ

ενταξει.. βγαλαμε το espaltherma ωρα να κάψουμε και κανα fc 

απο το επόμενο σκ θα ασχοληθώ αλλα δεν ξερω από ηλεκτρονικα οποτε λογικα θα δυσκολευτώ να βρω την επαφη που πρεπει να συνδεθεί για να κλεισει το μοτερ

Επειδή έχουμε το ίδιο controller (νομίζω!) είναι λίγο πιο περίπλοκο από της daikin. Εγώ δεν είχα βγάλει άκρη (αλλά βασικά δεν ήθελα απλά να κλείνω το μοτέρ, ήθελα να ρυθμίζω την ταχύτητα του μοτέρ ή ακόμα καλύτερα, να ενεργοποιώ το night mode, που είναι κάτι διαφορετικό...)

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

4 hours ago, lelos said:

Ναι το 112 είναι στο 0 και εγώ άλλαξα την θερμοκρασία του νερού μόνο.  Το θέμα μου είναι η εξωτερική. Δεν καταλαβαίνω ακριβώς που πρέπει να την βάλω! Είναι η θερμοκρασία του νερού που επιστρέφει και η διαφορά των βαθμών Κελσίου που του λέμε ποτέ να σταματήσει;

κωδικοι 118 - 119 : θερμοκρασια εξωτερικη, ελαχιστη, μεγιστη 
κωδικοι 120 - 121 : θερμοκρασια νερου, ελαχιστη μεγιστη

παραδειγμα

118 = 0 C
119 = 18C
120 = 35C
121 = 45C

Οταν εξω θα εχει 0C, η carrier θα βγαζει 45C
Οταν θα εχει 18C , θα βγαζει 35C
Οταν θα εχει 10C, η αντλια θα βγαζει αυτο που προκυπτει απο τη καμπυλη που εχεις ρυθμισει

4 hours ago, Tommygre said:

ΕΧω φάει εδώ και τρεις μέρες όλα τα αγγλικά και ολλανδικά φόρουμ να βρω πως στο διάολο εμφανίζεται αυτό το μενού. Έχω ακριβώς το ίδιο μοντέλο του κοντρολλερ (3.0.6.6) με τον star cruiser kai alxiom.

Μου δείχνει μόνο την καρτέλα της κατανάλωσης και όχι της απόδοσης θερμίδων.

Μπορείτε να μου πείτε ποιο μενού σας ρύθμισαν και ενεργοποιήθηκε και η δεύτερη καρτελα;

Θα πάρω σήμερα την lg για να δω αν βγει άκρη.

IMG_20240123_232519.jpg.be28428956fa65ea3d9ac009c37ae0be.jpg

Έχω μια υποψία ότι έχει να κάνει με την Διεπαφή μετρητή.

Μπορείτε starcruiser και alxiom να μου πείτε αν έχει τιμές αυτό το μενού σε σας;

Εμένα είναι ανενεργό.

Ο υδραυλικός που την έβαλε δεν ήξερε απολύτως τίποτα με την αντλία και απλά την κάρφωσε στους 55 τα νερά και απέφυγε. Δεν άλλαξε απολύτως καμία ρύθμιση..

Έχω διαβάσει και τις 246 σελίδες των οδηγιών και μόνο εκεί πέφτει το μυαλό μου για την καταμέτρηση της απόδοσης.

Screenshot_2024-01-24-09-33-37-717_com.microsoft.office.officehubrow-edit.jpg

ποιο μοντελο της lg εχεις? 
Η δικια μου U33 δεν υποστηστηριζει κατι τετοιο

Μην σε μπερδευει η εκδοση του controller. Δεν σημαινει αμα εχεις τη τελευταια οτι θα σου ξεκλειδωσει δυνατοτητες
Πχ η δικια μου LG δεν υποστηριζει τη δυνατοτητα να βλεπω ρυθμο ροης 

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 minutes ago, mechpanos said:

Επειδή έχουμε το ίδιο controller (νομίζω!) είναι λίγο πιο περίπλοκο από της daikin. Εγώ δεν είχα βγάλει άκρη (αλλά βασικά δεν ήθελα απλά να κλείνω το μοτέρ, ήθελα να ρυθμίζω την ταχύτητα του μοτέρ ή ακόμα καλύτερα, να ενεργοποιώ το night mode, που είναι κάτι διαφορετικό...)

το EKRTCTRL1 εχω.. Μπορει κ  το 0 δε ξερω αλλα νομιζω ειναι παρόμοια σε αυτες τις λειτουργίες 

https://www.daikin.gr/content/dam/document-library/installation-manuals/heat/accessories/EKRTCTRL1, EKRTCTRL2, EKWHCTRL0, EKWHCTRL1, EKPCBO_cod.N420250A_Installation manual_Greek.pdf

Εάν καταλαβαίνεις.. σελίδα 8 , η επαφή cp θα Κάνει αυτήν την δουλειά πιστεύεις ?

Εντωμεταξύ τρελαίνομαι με το ποσο αναλυτικά τα χουν στην daikin τα manuals

Επεξ/σία από sndev

3 λεπτά πριν, sndev είπε

Εάν καταλαβαίνεις.. σελίδα 8 , η επαφή cp θα Κάνει αυτήν την δουλειά πιστεύεις ?

Ναι! Αν είναι κλειστή, τότε το fc βγαίνει off. Αυτό θες να κάνεις;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 minutes ago, mechpanos said:

Ναι! Αν είναι κλειστή, τότε το fc βγαίνει off. Αυτό θες να κάνεις;

πρακτικα ναι, μολις διαβάσει 27 βαθμούς κ κατω τα νερα  να Κλείνει να μην  στέλνει αερα γτ είναι κρύος. 

Παίζω με θερμοκρασίες πλέον 31 νερά και με DT 4 έρχονται 28+ στο σπίτι. Κάποιες στιγμές όμως Κλείνει κ αυτά συνεχίζουν κ στέλνουν αερα - κρυο - καθως εχω αφαιρέσει το αισθητήριο θερμοκρασιας νερού. 

τα πρωινα εως το απογευμα που λειπω καλη ωρα τωρα γυρναει το Ηomeassistant τα νερα 28 βαθμους κ τα fc συνεχιζουν κ λειτουργουν οποτε σκευτικα μηπως να εκλεινε το μοτερ αν οχι ολη η μοναδα

αυτο αραγε σταμαει το μοτερ η να Κάνει off ολη τη πλακέτα?  

φοβαμε μη καψω τπτ με τα ανοιξε κλείσε καθως ειναι συχνα , μπορει να ειναι και 20- 30 φορές την ημερα .. εκει ειναι ολος ο ο ενδοιασμός μου στο εγχείρημά αλλα κ παλι λεει μπαίνει σε αναμονή.. αρα δε κλεινει ?

μαλλον μονο με τεστ.. οποτε.. πιστευεις πριν κανω οτιδήποτε με shelly  εάν βραχυκυκλώσω το cp με ενα καλώδιο ενω ειναι σε λειτουργία για να δω την λειτουργεια "αναμονης" δε θα εχει καποιο κινδυνο να κάψω τη πλακετα? (ειμαι άσχετος με ηλεκτρονικά αλλα δε μασάμε να βαλουμε χερι  οπως καταλαβες :P

Επεξ/σία από sndev

16 λεπτά πριν, sndev είπε

μαλλον μονο με τεστ.. οποτε.. πιστευεις πριν κανω οτιδήποτε με shelly  εάν βραχυκυκλώσω το cp με ενα καλώδιο ενω ειναι σε λειτουργία για να δω την λειτουργεια "αναμονης" δε θα εχει καποιο κινδυνο να κάψω τη πλακετα? (ειμαι άσχετος με ηλεκτρονικά αλλα δε μασάμε να βαλουμε χερι  οπως καταλαβες :P )

Καλά άσχετος άσχετος το μόνταρες το espaltherma. Ναι πάρε ένα καλώδιο, βάλε ένα διακοπτάκι και κάνε δοκιμές. Στην ουσία έτσι προσομοιώνεις την ξηρή επαφή. Μην πιάνεις γυμνά καλώδια και βραχυκυκλώνεις με το χέρι :) 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ανοιξα ξεχωριστο thread για τις thema v r32 , για αυτους που εχουν ορεξη να παραμετροποιησουν την αντλια

Επεξ/σία από CptBill
  • Like 4
  • Thanks 2

30 λεπτά πριν, sndev είπε

πρακτικα ναι, μολις διαβάσει 27 βαθμούς κ κατω τα νερα  να Κλείνει να μην  στέλνει αερα γτ είναι κρύος. 

Παίζω με θερμοκρασίες πλέον 31 νερά και με DT 4 έρχονται 28+ στο σπίτι. Κάποιες στιγμές όμως Κλείνει κ αυτά συνεχίζουν κ στέλνουν αερα - κρυο - καθως εχω αφαιρέσει το αισθητήριο θερμοκρασιας νερού. 

τα πρωινα εως το απογευμα που λειπω καλη ωρα τωρα γυρναει το Ηomeassistant τα νερα 28 βαθμους κ τα fc συνεχιζουν κ λειτουργουν οποτε σκευτικα μηπως να εκλεινε το μοτερ αν οχι ολη η μοναδα

φοβαμε μη καψω τπτ με τα ανοιξε κλείσε καθως ειναι συχνα , μπορει να ειναι και 20- 30 φορές την ημερα .. εκει ειναι ολος ο ο ενδοιασμός μου στο εγχείρημά αλλα κ παλι λεει μπαίνει σε αναμονή.. αρα δε κλεινει ?

μαλλον μονο με τεστ.. οποτε.. πιστευεις πριν κανω οτιδήποτε με shelly  εάν βραχυκυκλώσω το cp με ενα καλώδιο ενω ειναι σε λειτουργία για να δω την λειτουργεια "αναμονης" δε θα εχει καποιο κινδυνο να κάψω τη πλακετα? (ειμαι άσχετος με ηλεκτρονικά αλλα δε μασάμε να βαλουμε χερι  οπως καταλαβες :P

Τα  δικά μου Olympia splendid  έρχονται με τηλεχειριστήριο στη συσκευασία.Σκεφτηκα να πάρω ένα broadlink rm4 και να τα χειρίζομαι απομακρυσμένα . Επειδή το broadlink υποστηρίζει routines ,μπορω με κάποιο αυτοματισμό να δίνω εντολή να σταματάει το fan όταν πέφτουν τα νερά από κάποια θερμοκρασία;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 minutes ago, kostas_22 said:

Τα  δικά μου Olympia splendid  έρχονται με τηλεχειριστήριο στη συσκευασία.Σκεφτηκα να πάρω ένα broadlink rm4 και να τα χειρίζομαι απομακρυσμένα . Επειδή το broadlink υποστηρίζει routines ,μπορω με κάποιο αυτοματισμό να δίνω εντολή να σταματάει το fan όταν πέφτουν τα νερά από κάποια θερμοκρασία;

αν μπούνε ολα σε home assistant πολύ εύκολα από εκεί πιστεύω

εχω πάνω από 6-8 χρόνια να χρησιμοποιήσω broadlink 

Έχει με απλά κλικ να κάνεις σενάριο εαν αυτος ο αισθητήρας κάτω απο ταδε τοτε κανε αυτο σε αυτη τη συσκευή

Εγώ έχω κάνει ένα του στυλ 

οταν 52+ βαθμοι θερμοσυφωνα ( το οποιο ειναι αισθητηρας της αντλιας)  τοτε κλεισε την ταδε εξυπνη πριζα που δινει ρευμα στην αντίσταση κ ζεσταινει το νερο ( το ζεσταινω με το κλασικό τροπο που μας μαθανει οι γονεις μας ) 

οποτε ετσι ειμαι σαφε οτι δε θα ξεχαστει ποτε ανοιχτός.. 

Επίσης στέλνει notification στην σύζυγο  οτι το νερο ειναι ετοιμο  για  μπάνιο κ να μην καθυστερει :D

Επεξ/σία από sndev
  • Like 1

37 λεπτά πριν, sndev είπε

καταλαβάινω ότι συμπάσχουμε γιαυτό και παραθέτω το δικό σου μήνυμα :)

Ο θερμοστάτης του χώρου, το λεγόμενο πουράκι (sic)  πιάνει ποτέ ώστε να κλείσει το fcu λόγω θερμοκρασίας χώρου και όχι νερού ; 

Εγώ νομίζω αυτή την στιγμή δεν πάω κάτω από 40 βαθμούς στα νερά, εκτός ίσως από το διάστημα που γύριζει η αντλία στο ZNX.

Το σκέφτομαι σοβαρά να απενεργοποίησω το fan stop μέχρι να αποφασίσω να πάω είτε σαν κάτι που προτείνει ο @mechpanos ή να αλλάξω τελείως αυτά τα χειριστήρια που παρεπιπτόντως σήμερα που είπανε ότι δεν πρέπει να μπαίνουν σε εγκαταστάσεις για αντλία, συνήθως μπαίνουν σε εγκαταστάσεις με λέβυτα που οι θερμοκρασίες είναι πολύ ψηλές. 

17 λεπτά πριν, sndev είπε

αν μπούνε ολα σε home assistant πολύ εύκολα από εκεί πιστεύω

εχω πάνω από 6-8 χρόνια να χρησιμοποιήσω broadlink 

Έχει με απλά κλικ να κάνεις σενάριο εαν αυτος ο αισθητήρας κάτω απο ταδε τοτε κανε αυτο σε αυτη τη συσκευή

Εγώ έχω κάνει ένα του στυλ 

οταν 52+ βαθμοι θερμοσυφωνα ( το οποιο ειναι αισθητηρας της αντλιας)  τοτε κλεισε την ταδε εξυπνη πριζα που δινει ρευμα στην αντίσταση κ ζεσταινει το νερο ( το ζεσταινω με το κλασικό τροπο που μας μαθανει οι γονεις μας ) 

οποτε ετσι ειμαι σαφε οτι δε θα ξεχαστει ποτε ανοιχτός.. 

Επίσης στέλνει notification στην σύζυγο  οτι το νερο ειναι ετοιμο  για  μπάνιο κ να μην καθυστερει :D

Άρα θα χρειαστώ και έναν αισθητήρα να διαβάζει τα νερά στην προσαγωγή στο fcu . Εκτός αν καταφέρω να πάρω ενδείξεις της αντλίας στο home assistant και χρησιμοποιώ αυτό τον αισθητήρα.

Θα υπάρχει πρόβλημα θεωρείς με το on off του fcu από το broadlink?

8 λεπτά πριν, utb123 είπε

καταλαβάινω ότι συμπάσχουμε γιαυτό και παραθέτω το δικό σου μήνυμα :)

Ο θερμοστάτης του χώρου, το λεγόμενο πουράκι (sic)  πιάνει ποτέ ώστε να κλείσει το fcu λόγω θερμοκρασίας χώρου και όχι νερού ; 

Εγώ νομίζω αυτή την στιγμή δεν πάω κάτω από 40 βαθμούς στα νερά, εκτός ίσως από το διάστημα που γύριζει η αντλία στο ZNX.

Το σκέφτομαι σοβαρά να απενεργοποίησω το fan stop μέχρι να αποφασίσω να πάω είτε σαν κάτι που προτείνει ο @mechpanos ή να αλλάξω τελείως αυτά τα χειριστήρια που παρεπιπτόντως σήμερα που είπανε ότι δεν πρέπει να μπαίνουν σε εγκαταστάσεις για αντλία, συνήθως μπαίνουν σε εγκαταστάσεις με λέβυτα που οι θερμοκρασίες είναι πολύ ψηλές. 

Κάνε ένα τηλέφωνό στον Τσιτσο της galleti και να σου δώσει κάποια λύση για τα χειριστήρια.

3 λεπτά πριν, kostas_22 είπε

Άρα θα χρειαστώ και έναν αισθητήρα να διαβάζει τα νερά στην προσαγωγή στο fcu . Εκτός αν καταφέρω να πάρω ενδείξεις της αντλίας στο home assistant και χρησιμοποιώ αυτό τον αισθητήρα.

Κάνε ένα τηλέφωνό στον Τσιτσο της galleti και να σου δώσει κάποια λύση για τα χειριστήρια.

Τους πήρα το πρωί. Πολύ εξυπεραιτικοι αλλά το μπουγιουρντί βγαίνει γυρω στα 600 κατοστάρικα. 

Μου ειπε ότι ισως βρω κάποιο κινεζικο φανστοπ αλλα δεν έδωσε κάποιο παραπάνω στοιχείο :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 minutes ago, kostas_22 said:

Η αντλία πολυ πιθανον μια χαρα να συνεργάζεται με το homeassistant κ απο εκει να βλέπεις πραγματα οπως κ να την ανοιγοκλεινεις. Πρεπει να εχει εχει καποια lan καρτα ομως, Εγω αγορασα έξτρα. 

Ναι πρεπει να ξερεις τη θερμοκρασια του νερου στο φανκοιλ με καποιο τροπο .. 

εκτος αν απο το homeassistant βλεπεις συγκεκριμένη επιστροφη νερων κ εκει το broadlink κλεινει τα fancoil , εγω αυτο το σεναριο θα δοκίμαζα πρωτα 

Πρόβλημα δε θα έχει,  ειναι σαν να το ανοιγοκλεινεις εσυ με το τηλεκοντρόλ. Οσο πρόβλημα μπορει να σου κάνει το ανοιξε κλείσε με το κοντρόλ το ιδιο μπορει να σου κανει κ το broadlink

Επεξ/σία από sndev

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, utb123 είπε

Τους πήρα το πρωί. Πολύ εξυπεραιτικοι αλλά το μπουγιουρντί βγαίνει γυρω στα 600 κατοστάρικα. 

Μου ειπε ότι ισως βρω κάποιο κινεζικο φανστοπ αλλα δεν έδωσε κάποιο παραπάνω στοιχείο :)

Ξεφυσωσε τότε το αισθητήριο.Βαλε τα όλα στο low και άστα να παίζουν.Αν οι γρυλιες πάνε προς τα πάνω δεν ενοχλούν 

Απλα βαλε τους από ένα σονοφ-σελι αν χρειαστεί κάποια στιγμή να τα κλείσεις- ανοίξεις απομακρυσμένα.

Αν τα έχεις σε απλή πρίζα τότε βάλε τους ένα tapo έξυπνη πρίζα 

Επεξ/σία από kostas_22

1 λεπτό πριν, kostas_22 είπε

Ξεφυσωσε τότε το αισθητήριο.Βαλε τα όλα στο low και άστα να παίζουν.Αν οι γρυλιες πάνε προς τα πάνω δεν ενοχλούν 

Απλα βαλε τους από ένα σονοφ-σελι αν χρειαστεί κάποια στιγμή να τα κλείσεις- ανοίξεις απομακρυσμένα.

από κατανάλωση ρεύματος δεν θα έχω πρόβλημα αν λειτουργούν συνέχεια ; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...