Προς το περιεχόμενο

Αντλία θερμότητας - Συμβουλές/αγορά/απορίες/προβλήματα/κτλπ

Billagrinio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Just now, ALXIOA said:

Κόρακι αν δεν θες να βοηθήσειςην ειρωνεύεσαι τουλάχιστον...ούτε να κάνεις τον εξυπνο σε κάθε σχόλιο.. εγώ εδώ παιδευομαι ενάμιση μήνα. Και τα παιδιά προσπαθούν να βοηθήσουν... Άσε τις εξυπνάδες σου.. 

χωρις να παίρνω το μερος του δε θεωρώ οτι ειρωνεύεται απλά λεει τη ψυχρή πραγματικοτητα κ ποιο θα ηταν το σωστο να κανεις σαν καταναλωτης.. δεν ειναι κανονικα δουλεια σου να το λύσεις.. Απλά έμπλεξες κ πρέπει να πάρεις μια απόφαση να βρεις την ψυχική σου ηρεμία. καποιοι ανθρωποι σκέπτονται πιο  πρακτικα 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μόλις τώρα, ALXIOA είπε

Τι άλλο δηλαδή να κάνω? Να μαλώνω από τα τηλέφωνα με την αντιπροσωπεία?? 

εφόσον δεν πήγες ήδη εδώ και καιρό μέσω Συνήγορου του Καταναλωτή δώστα σε δικηγόρο , αλλά καλύτερα πούλα την , βασικά ανακύκλωση

2 λεπτά πριν, ALXIOA είπε

Κόρακι αν δεν θες να βοηθήσειςην ειρωνεύεσαι τουλάχιστον...ούτε να κάνεις τον εξυπνο σε κάθε σχόλιο.. εγώ εδώ παιδευομαι ενάμιση μήνα. Και τα παιδιά προσπαθούν να βοηθήσουν... Άσε τις εξυπνάδες σου.. 

μην πιστέψεις ούτε δευτερόλεπτο οτι δε θα σχολιάζω .Προσωπικά πλέον νομίζω τρολλάρεις γερά και όντως ψάρωσα στην αρχή . Οκ , ήθελες μια βοήθεια για ρύθμιση αλλά τερμάτισες την πίστα τηλεδιάγνωσης , αν έχεις πρόβλημα βάλε με στη λίστα αγνόησης :)

1 λεπτό πριν, Kozanitis1 είπε

έχει εγγύηση σαν μηχάνημα;

έχει και πάει και αγοράζει εξαρτήματα ....

Μόλις τώρα, sndev είπε

χωρις να παίρνω το μερος του δε θεωρώ οτι ειρωνεύεται απλά λεει τη ψυχρή πραγματικοτητα κ ποιο θα ηταν το σωστο να κανεις σαν καταναλωτης.. δεν ειναι κανονικα δουλεια σου να το λύσεις.. Απλά έμπλεξες κ πρέπει να πάρεις μια απόφαση να βρεις την ψυχική σου ηρεμία. καποιοι ανθρωποι σκέπτονται πιο  πρακτικα 

Το ίδιο πρακτικά σκέπτομαι κ γω.. ο τεχνικός ήρθε. Την είδε. Όλα καλά όλα φυσιολογικα λέει. Λάθος αλγόριθμο λέει μετράει. Τον αισθητήρα μου είπε καντον προέκταση. Που Κ ποιον να εμπιστευτώ εγώ... ???? 

Να ξαναπςρω στα κεντρικά.  Και τι να πω. Θα μου ξαναστείλουν τον τεχνικό τους.. ......θα βγάλω άκρη?? Δεν πιστεύω ότι θα βρω κάπου το δίκιο μου... Πραγματικα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, ALXIOA είπε

Καινούργια είναι ρε παιδιά. Τον Αύγουστο την έβαλα 

Πρώτη φορά την άναψα τέλη Οκτωβρίου - Νοεμβρίο δεν θυμάμαι.. κ βέβαια έχει εγγύηση...

Αφού μιλάμε για τόσο καινούργια, κυνήγα τους, μην τους αφήσεις λεπτό, ακόμα και εξωδικαστικά για αρχή.., γ@μ...τους με όποιο τρόπο μπορείς, μη το αφήσεις έτσι.., εννοείται με δικά τους έξοδα, τις μλκς τους πληρώνεις δυστυχώς.., πιστεύω στο τέλος θα βγάλεις άκρη..

Ο τεχνικός αυτός άσχετος είναι.., πες να στείλουν άλλον να αντικαταστήσει το αισθητήριο, να το κάνει όπως είναι από το εργοστάσιο φορεμένο.., εκτιμώ θα λυθεί το θέμα σου..

Επεξ/σία από Kozanitis1
  • Like 1

1 λεπτό πριν, korakios είπε

εφόσον δεν πήγες ήδη εδώ και καιρό μέσω Συνήγορου του Καταναλωτή δώστα σε δικηγόρο , αλλά καλύτερα πούλα την , βασικά ανακύκλωση

μην πιστέψεις ούτε δευτερόλεπτο οτι δε θα σχολιάζω .Προσωπικά πλέον νομίζω τρολλάρεις γερά και όντως ψάρωσα στην αρχή . Οκ , ήθελες μια βοήθεια για ρύθμιση αλλά τερμάτισες την πίστα τηλεδιάγνωσης , αν έχεις πρόβλημα βάλε με στη λίστα αγνόησης :)

έχει και πάει και αγοράζει εξαρτήματα ....

Δεν αγόρασα ρε εξυπνε. Στην εγγύηση θα μου το στείλει .. 

Μόλις τώρα, Kozanitis1 είπε

Αφού μιλάμε για τόσο καινούργια, κυνήγα τους, μην τους αφήσεις λεπτό, ακόμα και εξωδικαστικά για αρχή.., γ@μ...τους με όποιο τρόπο μπορείς, μη το αφήσεις έτσι.., εννοείται με δικά τους έξοδα, τις μλκς τους πληρώνεις δυστυχώς.., πιστεύω στο τέλος θα βγάλεις άκρη

Τι να κυνηγήσω ρε παιδιά .. ήρθε τεχνικός.. αυτή είναι λέει η κατανάλωση.. δουλεύει. Λέει σωστά.. 

Την εγκατάσταση την είδε .. είναι μια χαρά λέει..Ε τι σξατα να κυνηγήσω δηλαδή???? Να πω δεν δουλεύει σωστά .. οκ. Έχει χαμηλό cop..! Ok.. αυτό θα μου πουν είναι... Τρελό θα με βγάλουν . Φυσιολογικό είναι θα πουν..

Πώς θα αποδείξω δηλαδή ότι πάει κάτι λάθος?? 

Just now, ALXIOA said:

Το ίδιο πρακτικά σκέπτομαι κ γω.. ο τεχνικός ήρθε. Την είδε. Όλα καλά όλα φυσιολογικα λέει. Λάθος αλγόριθμο λέει μετράει. Τον αισθητήρα μου είπε καντον προέκταση. Που Κ ποιον να εμπιστευτώ εγώ... ???? 

Να ξαναπςρω στα κεντρικά.  Και τι να πω. Θα μου ξαναστείλουν τον τεχνικό τους.. ......θα βγάλω άκρη?? Δεν πιστεύω ότι θα βρω κάπου το δίκιο μου... Πραγματικα

ρε φιλε δοκιμασε να παρεις ενα τηλεφωνο αυτον τον ψηλό απο το βίντεο που ειδαμε με τον γιαννουδη καποιες σελιδες πισω που νε βορια ελλαδα με τις αντλίες.. οσο κοστίσει ,να το δει να σου πει τη γνώμη του .. Αυτός καταλάβαινε κ απο εγκαταστάσεις. το πολυ πολυ να σου ριξει άκυρο κ να μην έρθει  

Πραγματικά απο εδω δε ξέρω τι αλλη συμβουλή να κοιτάξεις θα μπορούσε να σου δωσει κάποιος

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, ALXIOA είπε

IMG_20240123_232519.jpg

ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΖΕΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΠΑΡΑΓΩΓΗ 21.7ΚWh , ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΕΝΔΕΙΞΗ Ή ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ.

Ουφ, θα σκάσω αν δεν το φωνάξω.

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, sndev είπε

ρε φιλε δοκιμασε να παρεις ενα τηλεφωνο αυτον τον ψηλό απο το βίντεο που ειδαμε με τον γιαννουδη καποιες σελιδες πισω που νε βορια ελλαδα με τις αντλίες.. οσο κοστίσει ,να το δει να σου πει τη γνώμη του .. Αυτός καταλάβαινε κ απο εγκαταστάσεις. το πολυ πολυ να σου ριξει άκυρο κ να μην έρθει  

Πραγματικά απο εδω δε ξέρω τι αλλη συμβουλή να κοιτάξεις θα μπορούσε να σου δωσει κάποιος

Ποιον λες..? Δεν θυμάμαι....

8 λεπτά πριν, liakjim είπε

ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΖΕΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ 21.7ΚWh , ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΕΝΔΕΙΞΗ.

Οκ. Είναι λάθος φίλε μου. .Πάντως έχω ζέστη μέσα. Δεν μπορώ να πω ότι κρυώνω . Τα σώματα είναι χλυαρά. . 

Να πάρω lg και να πω είναι λάθος ένδειξη?? 

Και πόσο θα έπρεπε να είναι η σωστή ένδειξη @liakjim ..???

Επεξ/σία από ALXIOA

4 ώρες πριν, CptBill είπε

μπαινεις στο υπομενου της carrier και ρυθμιζεις καμπυλη αντισταθμισης εχθες
κωδικοι 118 - 119 : θερμοκρασια εξωτερικη, ελαχιστη, μεγιστη
κωδικοι 120 - 121 : θερμοκρασια νερου, ελαχιστη μεγιστη

αμα εχεις και το excel, φτιαχνεις ενα με τα παραπανω στοιχεια ωστε να βλεπεις τι θερμοκρασια νερου θα εχεις εαν πχ εχεις εξωτερικη θερμοκρασια 13C

start stop εχω και εγω με την carrier αλλα λογο το οτι πιανει επιθυμητή θερμοκρασια.  Φυσικα μπορεις να ρυθμισεις και το διαφορικο του θερμοστατη. εγω το εχω βαλει 0.2C

Ειναι ΤΕΡΑΣ ρυθμισεων η carrier. 

Η τωρινη μου lg ειναι για τα μπαζα. Οταν ειδα οτι ο θερμοστατης της δεν υποστηριζει καν δεκαδικα (ουτε καν 0.5C) στην επιλογη θερμοκρασιας ή να αλλαξεις το διαφορικο, ηθελα να την πεταξω.

Η χειροτερη επιλογη μου εβερ. 

Ευχαριστώ, 

Πρέπει να έχω ενεργοποιημενη την κλιματική καμπύλη 112 (εμένα είναι στο 0, μη ενεργή) για να πειράξω το 118-119;

Τα νερα τα έχω 35-40° τώρα. Αλλά την εξωτερικη min max με μπερδεύει λίγο,  είναι ρυθμισμένη -3° με 20°.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, ALXIOA είπε

Οκ. Είναι λάθος φίλε μου. .Πάντως έχω ζέστη μέσα. Δεν μπορώ να πω ότι κρυώνω . Τα σώματα είναι χλυαρά. . 

Να πάρω lg και να πω είναι λάθος ένδειξη?? 

Θα πω την άποψή μου.

Τόσο καιρό ταλαιπωριέσαι γιατί νομίζεις ότι η αντλία παίζει σε χαμηλά cop μιας και διαιρείς 2 νούμερα.

Η διαίρεση είναι σωστή, αλλά τα νούμερα είναι σωστά;

Στο λέω και στο υπογράφω ότι η παραγωγή είναι λάθος. Είναι αδύνατον ένα σπίτι με τυπικές καλές μονώσεις να ζεσταθεί με 22KWh σε μια ημέρα. Είναι σαν να βάζεις ένα αερόθερμο των 1000W. Θα βγάλει 24KWh. Θα ζεσταθεί το σπίτι σου με 24KWh; Θα ζεσταθεί το σπίτι σου με ένα αερόθερμο των 1000W;

Συμφωνείς ότι η απάντηση είναι όχι;

Το άλλο νούμερο της κατανάλωσης, φαίνεται λογικοφανές, αλλά μπορείς με έναν μετρητή να το εξακριβώσεις.

Έτσι όπως τα βλέπω, η αντλία σου πιθανότατα παίζει μια χαρά, με μια επιφύλαξη να διορθώσεις τη θέση του θερμομέτρου ώστε να μη χτυπάει ο ήλιος και το μπερδεύει μόνο όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

ΥΓ Σήμερα το 24άρι κλιματιστικό μου έκαψε 12KWh ενώ έπαιξε με cop γύρω στο 6 δλδ μου έδωσε 72KWh για 60τμ.

Για να καταλάβουμε τα μεγέθη.

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, liakjim είπε

Θα πω την άποψή μου.

Τόσο καιρό ταλαιπωριέσαι γιατί νομίζεις ότι η αντλία παίζει σε χαμηλά cop μιας και διαιρείς 2 νούμερα.

Η διαίρεση είναι σωστή, αλλά τα νούμερα είναι σωστά;

Στο λέω και στο υπογράφω ότι η παραγωγή είναι λάθος. Είναι αδύνατον ένα σπίτι με τυπικές καλές μονώσεις να ζεσταθεί με 22KWh σε μια ημέρα. Είναι σαν να βάζεις ένα αερόθερμο των 1000W. Θα βγάλει 24KWh. Θα ζεσταθεί το σπίτι σου με 24KWh;

Συμφωνείς ότι η απάντηση είναι όχι;

Το άλλο νούμερο της κατανάλωσης, φαίνεται λογικοφανές, αλλά μπορείς με έναν μετρητή να το εξακριβώσεις.

Έτσι όπως τα βλέπω, η αντλία σου παίζει μια χαρά, με μια επιφύλαξη για να διορθώσεις τη θέση του θερμομέτρου ώστε να μη χτυπάει ο ήλιος και το μπερδεύει.

ΥΓ Σήμερα το 24άρι κλιματιστικό μου έκαψε 12KWh ενώ έπαιξε με cop γύρω στο 6 δλδ μου έδωσε 72KWh για 60τμ.

Για να καταλάβουμε τα μεγέθη.

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση..οκ.ειναι λάθος . Τι φταίει και είναι λάθος??

Φταίει ο πίνακας της lg..? Φταίει ο αλγόριθμος που μετράει? Φταίει το αισθητήριο?? Τι μπορεί να φταίει.??

Κατά την γνώμη σου πάντα.   Και πόσο θα ήταν να είναι το φυσιολογικό σε σχέση πάντα με το νούμερο της κατανάλωσης??? 

Και πως εγώ μπορώ να βρω το πραγματικό νούμερο παραγωγής??

Επεξ/σία από ALXIOA

1 λεπτό πριν, ALXIOA είπε

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση..οκ.ειναι λάθος . Τι φταίει και είναι λάθος??

Φταίει ο πίνακας της lg..? Φταίει ο αλγόριθμος που μετράει? Φταίει το αισθητήριο?? Τι μπορεί να φταίει.??

Κατά την γνώμη σου πάντα.   Και πόσο θα ήταν να είναι το φυσιολογικό σε σχέση πάντα με το νούμερο της κατανάλωσης??? 

Δεν ξέρω τι φταίει. Δεν ξέρω πως υπολογίζεται και δεν ξέρω και τι σημαίνει (πχ μπορεί να σημαίνει παραγωγή για ΖΝΧ ή κάτι άλλο ή όντως αποδιδόμενη ισχύ αλλά να είναι κάπου κάποιο λάθος).

Αν η αντλία σου έκαψε όντως 32KWh σε μια ημέρα, τότε με ένα λογικό cop 4 - 5 (ανάλογα την περιοχή σου και τα κρύα) , θα περίμενε κανείς ένα νούμερο 130-160KWh.

Αλλά δεν έχει καμία σημασία να κάνουμε τέτοιες υποθέσεις.

• Like 1

Αναρωτιέμαι αν έβαλε κανείς επιπρόσθετο βατόμετρο και θερμιδομετρητή στην αντλία του για να επιβεβαιώσει τα νούμερα που λέει το software.

1 minute ago, doomnx said:

Αναρωτιέμαι αν έβαλε κανείς επιπρόσθετο βατόμετρο και θερμιδομετρητή στην αντλία του για να επιβεβαιώσει τα νούμερα που λέει το software.

Εγω παντως που μπορω κ παιρνω σκετα νουμερα flow/s  kwh κτλ βάζοντας στη φόρμουλα υπολογισμου που βρηκα στο νετ το 24 ορo cop με της kwh κατανάλωσης ταιριαζουν στα αντίστοιχα που δίνει η αντλια σαν τελικό αποτέλεσμα 

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 minutes ago, lelos said:

Ευχαριστώ, 

Πρέπει να έχω ενεργοποιημενη την κλιματική καμπύλη 112 (εμένα είναι στο 0, μη ενεργή) για να πειράξω το 118-119;

Τα νερα τα έχω 35-40° τώρα. Αλλά την εξωτερικη min max με μπερδεύει λίγο,  είναι ρυθμισμένη -3° με 20°.

Το 0  στο 112 σημαίνει ότι μπορείς να βάλεις custom δικιά σου καμπύλη 

Επίσης εφόσον μου λες ότι έχεις 35-40 και -3 με 20 σημαίνει ότι παίζεις ήδη με καμπύλη

Εκτός εάν δεν έχω καταλάβει κάτι σωστά 

Επεξ/σία από CptBill

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...