Προς το περιεχόμενο

Αντλία θερμότητας - Συμβουλές/αγορά/απορίες/προβλήματα/κτλπ

Billagrinio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

5 λεπτά πριν, liakjim είπε

Συγγνώμη αλλά από τα λίγα που καταλαβαίνω, αυτό το θερμόμετρο είναι εξάρτημα της αντλίας σωστά; Ή είναι κάτι άλλο; Αν είναι εξάρτημα της αντλίας, είναι ένα input προκειμένου η αντλία να παίζει σωστά και αν το θερμόμετρο δυσλειτουργεί θα έπρεπε να αλλαχθεί στο πλαίσιο εγγύησης. Τα θερμόμετρα αυτά μετρούνται πολύ εύκολα ωμικά (έχουν πινακάκι με τιμή αντίστασης ανά θερμοκρασία). Επίσης αν το θερμόμετρο είχε θέμα, θα έβλεπες μονίμως αποκλίσεις ή περίεργες τιμές. Υπόψιν δεν μετράει σαν σφάλμα που πήγες και έβαλες μια κινεζιά στη ροή του αέρα και έδειξε -3 ενώ αυτό έλεγε μηδέν. Το σωστό είναι το μηδέν.

σωστα μιλας.. ειναι εξαρτημα της αντλιας.. ενας αισθητηρας που μετραει την θερμοκρασια και με βαση αυτον τον αισθητηρα λειτουργει η αντλια.. 

βλεπω σου λεω αποκλισεις.. και ο τεχνικος το ειδε οταν ηρθε.. ο πινακας της LG μας ελεγε 29 εξω ενω ειχε 19.. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

28 λεπτά πριν, ALXIOA είπε

σωστα μιλας.. ειναι εξαρτημα της αντλιας.. ενας αισθητηρας που μετραει την θερμοκρασια και με βαση αυτον τον αισθητηρα λειτουργει η αντλια.. 

βλεπω σου λεω αποκλισεις.. και ο τεχνικος το ειδε οταν ηρθε.. ο πινακας της LG μας ελεγε 29 εξω ενω ειχε 19.. 

καπου το χτυπαει ηλιος η ζεστος αερας ? το θερμομετρο ειναι μεσα στο μηχανημα ?

27 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Διάβασε και αυτό όμως:

^^^^^^^^^^^^^^^^^

Κοπή + προέκταση + ένωση = αυξημένη αντίσταση = χάνεται το καλιμπράρισμα = λάθος ένδειξη (άγνωστης απόκλισης)

Καλά αυτός ο ευλογημένος ο τεχνικός αφού είπε έτσι, γιατί δεν το έκανε ο ίδιος και ζήτησε να το κάνει ο υδραυλικός!!!

τον πηρα τηλεφωνο.. του ειπα αυτα ακριβως.. και μου λεει μην ακους κανεναν ασχετο μλκ που δεν ξερει τι του γινεται.. κοψε μου γμενο το καλωδιο.. καντο μια προεκταση και βαλτο πισω απο τον τοιχο... μου λεει επισης σιγα.. δεν ειανι μεγαλη αποκλισει 3 βαθμοι.. μα του λεω δεν λειτουργει σωστα η αντλια ετσι ρε φιλε.. θες μου λεει να ταλαιπωριεσαι.. του λεω ενα το κοψω το βαλω εκει και παλι δεν λειτουργει τι θα κανω? λεει παρε τηλεφωνο μιλα με την LG

1 λεπτό πριν, ritualistic είπε

καπου το χτυπαει ηλιος η ζεστος αερας ? το θερμομετρο ειναι μεσα στο μηχανημα ?

οχι τπτ.. το θερμομετρο αυτο ειναι πισω απο το μηχανημα.. πιασμενο σε ενα αγκιστρο..

2 ώρες πριν, mechpanos είπε

Ναι αυτό εννοεί, να έχεις τον θερμοστάτη πιο ψηλά και να ελέγχεις την θερμοκρασία του κάθε χώρου από τους θερμοστάτες των fan coil. 

Το πιο σωστό είναι, για να βελτιώσεις και την κατανάλωσή σου, να βρεις τρόπο να δουλεύουν τα fan coils και σε πιο χαμηλές θερμοκρασίες! Το ελάχιστο 40, είναι θάνατος για την δυνατότητα εξοικονόμησης που σου παρέχει η αντλία σου.

Επίσης ίσως πρέπει να φέρεις έναν έμπειρο θερμοϋδραυλικό, να σου εξισορροπήσει το κύκλωμα ώστε να πηγαίνει επαρκής παροχή νερού και στα πιο μακρινά σώματα, γιατί φαίνεται ότι πάει πολλή στα κοντινά που τυχαίνει να βρίσκεται κοντά ο θερμοστάτης και κόβει από εκεί...(δοκίμασε να βάλεις και αυτά που είναι κοντά, στην πιο χαμηλή σκάλα και πιο χαμηλά τον θερμοστάτη τους, ώστε να μην ανεβάσουν την θερμοκρασία του χώρου του θερμοστάτη, και να προλάβουν να πάρουν και τα υπόλοιπα)...

Δίπλα δίπλα, ΔΕΝ είναι!!! Το θερμότερο το έχεις βάλει μπροστά από τις γρίλιες αν καταλαβαίνω καλά, εκεί που φέρνει ο ανεμιστήρας παγωμένο αέρα. Για βάλε το εκεί που είναι και της LG, ΑΚΡΙΒΩΣ δίπλα, και άσε το, να δεις τι θα γράψει! 

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια, 

μίλησα και με την daikin αλλά πραγματικά έχω μπερδευτεί.

Ο τεχνικός της daikin μου είπε ότι λόγος που δεν ανάβει ένα fancoil έχει να κάνει με το fanstop yfs ta6 και ο τρόπος που είναι τοποθετημένος. Είναι πάνω στο στοιχείο και καλύτερα να είναι λιγο πιο μακρυα.

Τελικά πω μπορώ να καταλάβω αν ο λόγος που δεν ανάβει ένα στοιχείο είναι η θερμοκρασία του νερού που περνάει από το fancoil ή αυτο το fancoil / θερμοστάτης που έχει εγκατεστημενο  ; 

Στην αρχή της κουβέντας μας μου πρότενει και ένα άλλο χειρηστηρίο, το fwec1a . 

Αυτό που δεν έχω κατάλαβει είναι πως σχετίζεται το όριο θερμοκρασίας νερού με το χειρηστήριο και το fanstop.

Υπάρχει κάποια σχέση ; Αν αλλάξω χειρηστήριο θα ξεπεράσω το όριο των 40 βαθμών και τελικά αυτό το όριο είναι του fancoil, του χειριστηρίου ή του φανστοπ ; 

9 λεπτά πριν, ALXIOA είπε

οχι τπτ.. το θερμομετρο αυτο ειναι πισω απο το μηχανημα.. πιασμενο σε ενα αγκιστρο..

Το μηχανημα το χτυπαει ποτε ο ηλιος ? Εστω 2-3 ωρες το πολυ ? Εχει ολο το 24ωρο τετοια διαφορα θερμοκρασιας προς τα πανω ?

Μπορεις επισης να βαλεις το χερι σου εκει που ειναι το θερμομετρο ? Να βεβαιωθεις οτι δεν παιρνει απο καπου ζεστο αερα.

Τα θερμομετρα των αντλιων ειναι εξαιρετικα ευαισθητα, ειχα και εγω παρομοιο θεμα με το δικο μου της Daikin, η εταιρεια ουτε να βρει τι φταιει μπορουσε ουτε να το λυσει, τελικα το ελυσα εγω το θεμα.

1 λεπτό πριν, ritualistic είπε

Το μηχανημα το χτυπαει ποτε ο ηλιος ? Εστω 2-3 ωρες το πολυ ? Εχει ολο το 24ωρο τετοια διαφορα θερμοκρασιας προς τα πανω ?

Μπορεις επισης να βαλεις το χερι σου εκει που ειναι το θερμομετρο ? Να βεβαιωθεις οτι δεν παιρνει απο καπου ζεστο αερα.

Τα θερμομετρα των αντλιων ειναι εξαιρετικα ευαισθητα, ειχα και εγω παρομοιο θεμα με το δικο μου της Daikin, η εταιρεια ουτε να βρει τι φταιει μπορουσε ουτε να το λυσει, τελικα το ελυσα εγω το θεμα.

την χτυπαει ναι.. μεχρι το μεσημερι..τωρα ομως το βραδυ που εξω ειχε παγωνια δεν δικαιολογειται τετοια αποκλιση 3-4 βαθμων.. με αποτελεσμα να μην παιρνει μπροστα η αντλια..! 

το εβαλα το χερι μου.. χυμα ειναι .. κοιτα την φωτο που ανεβασα.

Εσυ πως το ελυσες.. πες μου να το κανω και εγω...

16 λεπτά πριν, ALXIOA είπε

μα του λεω δεν λειτουργει σωστα η αντλια ετσι ρε φιλε.. θες μου λεει να ταλαιπωριεσαι..

Έχει δίκιο ότι σου λέει ότι θες να ταλαιπωριέσαι, γιατί αντί να του ρίξεις κανένα γαμωσταύρι που δουλεύει η αντλία σου με cop 1-2 και σου λέει όλα καλά, κάθεσαι και του λες για την απόκλιση του χειριστηρίου.

• Like 2

5 λεπτά πριν, ALXIOA είπε

την χτυπαει ναι.. μεχρι το μεσημερι..τωρα ομως το βραδυ που εξω ειχε παγωνια δεν δικαιολογειται τετοια αποκλιση 3-4 βαθμων.. με αποτελεσμα να μην παιρνει μπροστα η αντλια..! 

το εβαλα το χερι μου.. χυμα ειναι .. κοιτα την φωτο που ανεβασα.

Εσυ πως το ελυσες.. πες μου να το κανω και εγω...

Εμενα το αισθητηριο της θερμοκρασιας ηταν μεσα στο μηχανημα με αποτελεσμα οταν το χτυπουσε ο ηλιος και πυρωνε η λαμαρινα αυτο να εμφανιζει +10-12 βαθμους κελσιου απο την κανονικη.

Για να καταλαβεις την χτυπουσε 2-3 ωρες ο ηλιος το πρωι και μεχρι να πεσει η θερμοκρασια της πηγαινε 3-4 το απογευμα με αποτελεσμα η αντλια μεχρι εκεινη την ωρα να μην δουλευει καθολου. Οταν ξεκινουσε να δουλευει κ να φτανει στην επιθυμητη ειχε πλεον φτασει η ωρα για υπνο.

Ημουν καινουριος στα κολπα δεν εχω και τετοιες γνωσεις και εκανα πολλες φορες θεμα στην Daikin, αλλα σε κανεναν δεν εκοψε τι μπορει να συμβαινει, οποτε μου εχουν αλλαξει μεχρι και την πλακετα ψαχνοντας να βρουν τι φταιει. 

Μην στα πολυλογω ειπα μια μερα βγαλτε το θερμομετρο εξω απο το μηχανημα το βγαλανε κ ειδα βελτιωση αλλα και παλι ειχε αποκλιση +5-6 βαθμους. Τους ξαναφωναξα εκανα επι τοπου trial & error και το εχω βαλει σε μια θεση που δεν το χτυπανε τα ρευματα απο τους ανεμιστηρες ουτε ο ηλιος κ πλεον το προβλημα λυθηκε η θερμοκρασια ειναι παντα σωστη.

• Like 2

9 λεπτά πριν, utb123 είπε

Αυτό που δεν έχω κατάλαβει είναι πως σχετίζεται το όριο θερμοκρασίας νερού με το χειρηστήριο και το fanstop.

Τα fancoil από μόνα τους, είναι χαζά. Ένα κουτί που περνάει ζεστό νερό, και ένας ανεμιστήρας. Αυτό που τα κάνει λειτουργικά, είναι το χειριστήριό τους. Αυτό έχει ρύθμιση της ταχύτητας του ανεμιστήρα, ρύθμιση θερμοκρασίας χώρου και κάποια έχουν και υδροστάτη που διαβάζουν την θερμοκρασία του νερού για να ξεκινήσει ο ανεμιστήρας, στην θέρμανση ή στην ψύξη. Οπότε το χειριστήριο διαβάζει ότι περνάει ζεστό νερό μέσα από το fancoil, άρα έχει πάρει μπρος η θέρμανση και δίνουν εντολή στον ανεμιστήρα να ξεκινήσει, για να μην καίει ο ανεμιστήρας ενώ η θέρμανση είναι σβηστή. Αντίστοιχα, ο θερμοστάτης χώρου του χειριστηρίου διαβάζει την θερμοκρασία του χώρου και απενεργοποιεί τον ανεμιστήρα όταν επιτευχθεί η επιθυμητή, ενεργοποιώντας τον πάλι όταν πέσει.
Δες αν μπορεί να απενεργοποιηθεί εντελώς το θερμόμετρο του νερού, και άναβέ τα εσύ ένα - ένα το πολύ πολύ, όταν βάζεις θέρμανση. Δεν είναι καιρός για έξοδα για άλλα χειριστήρια!!!

14 λεπτά πριν, ritualistic είπε

Ημουν καινουριος στα κολπα δεν εχω και τετοιες γνωσεις και εκανα πολλες φορες θεμα στην Daikin, αλλα σε κανεναν δεν εκοψε τι μπορει να συμβαινει, οποτε μου εχουν αλλαξει μεχρι και την πλακετα ψαχνοντας να βρουν τι φταιει. 

Μην στα πολυλογω ειπα μια μερα βγαλτε το θερμομετρο εξω απο το μηχανημα το βγαλανε κ ειδα βελτιωση αλλα και παλι ειχε αποκλιση +5-6 βαθμους. Τους ξαναφωναξα εκανα επι τοπου trial & error και το εχω βαλει σε μια θεση που δεν το χτυπανε τα ρευματα απο τους ανεμιστηρες ουτε ο ηλιος κ πλεον το προβλημα λυθηκε η θερμοκρασια ειναι παντα σωστη.

Τι βλάκες! Κι εγώ το ίδιο τους είχα πει, και μου είπαν πάρε το αξεσουάρ απομακρυσμένου αισθητηρίου. Ναι σιγά λέω...Βασικά ένα καπάκι πρέπει να βάλω πάνω από το αισθητήριο να μη το βαράει ο ήλιος αλλά βαριέμαι ν' ανέβω στη ταράτσα (δεν υπάρχει πρόσβαση και θέλω σκάλα διπλή να κάνω τον κασκαντέρ)

• Like 2

1 λεπτό πριν, mechpanos είπε

Τι βλάκες! Κι εγώ το ίδιο τους είχα πει, και μου είπαν πάρε το αξεσουάρ απομακρυσμένου αισθητηρίου. Ναι σιγά λέω...Βασικά ένα καπάκι πρέπει να βάλω πάνω από το αισθητήριο να μη το βαράει ο ήλιος αλλά βαριέμαι ν' ανέβω στη ταράτσα (δεν υπάρχει πρόσβαση και θέλω σκάλα διπλή να κάνω τον κασκαντέρ)

Στην δικη μου δεν επαιρνε απομακρυσμενο αισθητηριο οποτε επρεπε να καταφυγω σε πατεντες.

Τραγικο ομως απο ολοκληρη εταιρεια με υποτιθεται τεχνογνωσια και εμπειρια να βρισκει τελικα ο πελατης τι φταιει. Κ ακομα πιο τραγικο το R&D τους να μην εχει βρει τροπο να λυσει τοσο σοβαρο προβλημα η εστω να μην υπαρχει οδηγια αρχικης εγκαταστασης. 

• Like 2

2 λεπτά πριν, ritualistic είπε

Στην δικη μου δεν επαιρνε απομακρυσμενο αισθητηριο οποτε επρεπε να καταφυγω σε πατεντες.

Τραγικο ομως απο ολοκληρη εταιρεια με υποτιθεται τεχνογνωσια και εμπειρια να βρισκει τελικα ο πελατης τι φταιει. Κ ακομα πιο τραγικο το R&D τους να μην εχει βρει τροπο να λυσει τοσο σοβαρο προβλημα η εστω να μην υπαρχει οδηγια αρχικης εγκαταστασης. 

Και σκέψου αυτοί τουλάχιστον ειδικεύονται στην ψύξη -θερμανση - κλιματισμό και έχουν support εξειδικευμένο! Φαντάσου τώρα lg ή Samsung ξέρω γω, βγαίνει για support ο ίδιος που δέχεται tickets για τηλεοράσεις, ψυγεία και απορροφητήρες ξέρω γω!!!

Μόλις τώρα, mechpanos είπε

Και σκέψου αυτοί τουλάχιστον ειδικεύονται στην ψύξη -θερμανση - κλιματισμό και έχουν support εξειδικευμένο! Φαντάσου τώρα lg ή Samsung ξέρω γω, βγαίνει για support ο ίδιος που δέχεται tickets για τηλεοράσεις, ψυγεία και απορροφητήρες ξέρω γω!!!

Νομιζω τους στελνουν αναλογα την περιπτωση αλλα και παλι ειναι να κλαις.

Υπαρχει σοβαρο κενο στην αγορα σε εξειδικευση αντλιων θερμοτητας και ακομα πιο σοβαρο στην παραμετροποιηση των συστηματων εχω χρονια που το λεω και τετοιες περιπτωσεις το αποδεικνυουν.

Μιας και τα λεμε κ επειδη σε ρωτησα σε προηγουμενη σελιδα αλλα μαλλον ξεχασες να απαντησεις, η αρχικη ρυθμιση της καμπυλης του Heat Geek στο youtube δεν ειναι παρα πολυ χαμηλη ? 

η θέση των εξωτερικών αισθητηρίων αντιστάθμισης είναι γνωστή εδώ και πολλές δεκαετίες που υπάρχει η έννοια της αντιστάθμισης, να κοιτούν το βορρά και να είναι μακριά από πηγές θερμότητας. Το καλώδιο του αισθητηρίου μπορει να επεκταθεί με την κατάλληλη διατομή ανάλογα με το τύπο του στοιχείου που έχουν.

21 λεπτά πριν, ritualistic είπε

αρχικη ρυθμιση της καμπυλης του Heat Geek στο youtube δεν ειναι παρα πολυ χαμηλη ? 

Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική...αλλά φαντάσου, πόσο μόνωση έχουν εκεί, δουλεύουν πολύ χαμηλά τις καμπύλες όντως!!!

• Like 1

Καλησπέρα, συγνώμη για το σεντόνι!

Εχω μια αντλία carrier εδω και 8 χρόνια!

Δουλεύει μια χαρά και είμαι ευχαριστημένος. Μετα απο όσα διάβασα εδω μέσα πιστεύω οτι τοσα χρόνια την δουλεύω λαθος και θα μπορουσα να είχα γλυτώσει χρήματα και να εχω πιο ζεστο σπίτι!

Ξεκιναω, δεν ειχα πειράξει πότε τις ρυθμίσεις μονο την θερμοκρασία και κάποιες δοκιμές να δουλεύει με θερμοστάτη ή συνέχεια με τους θερμοστάτες τον fancoil.

Στην συνεχή λειτουργία έκαιγε πολυ περισσότερο. Φυσικά με τον κεντρικό θερμοστάτη εχω πολλά start stop.

Εχω την Carrier 30awh015hb (15kw) σε διαμέρισμα 80τμ στην Αθηνά με 4 fancoils, 1 πετσετοκρεμαστρα και θερμοσίφωνα μποιλερ (δυστυχώς χωρις ηλεκτροβανα).

Ειναι ρυθμισμένη χωρις κλιματική καμπύλη και την ειχαν ρυθμίσει με νερα 42-52. Δεν εχω shelly em αλλα μετρησα την κατανάλωση μιας μέρας με 17° εξωτερική και ρύθμιση 19.5° εκαψε 16kwatt. 

Με το κρυο τωρα με 5° μέσο όρο μου έκαψε 20kwatt.

Κατέβασα τα νερά 35-40 αλλα με την λειτουργία στον θερμοστάτη παλι πιάνει θερμοκρασία και εχω on/off.

Θα ηθελα συμβουλή για καλύτερη κατανάλωση!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...