liakjim Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 6 λεπτά πριν, ALXIOA είπε πηρα τηλεφωνο lg.. ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ Η ΑΝΤΛΙΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ... Ωραία το ξεχνάμε αυτό. Ποια είναι η μέγιστη κατανάλωση της αντλίας βάσει εγχειριδίου; Δικαιολογούνται οι 4KWh την ώρα; Μπορεί η αντλία να έχει input 4KW βάσει εγχειριδίου; Μπορείς να μας δείξεις το πινακάκι στο εγχειρίδιο σου με όλα τα specifications; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
korakios Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, mechpanos είπε Τέλος πάντων, βάλε το Shelly να βλέπεις live τις καταναλώσεις σου θα καταλάβεις πολλά πράγματα. με τέτοια νούμερα απλά βλέπει και το ρολόι του ΔΕΔΔΗΕ να δει τι παίζει αν είναι 27kw θα το καταλάβει μιας και θα δει 27+ διαφοράς 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
star_cruiser Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Εγώ πιστεύω ότι παίζει και το κοντρολερ της lg να μην λειτουργεί σωστά!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GR77-S Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Να κάνω δύο ερωτήσεις σχετικά με την εγκατάσταση της αντλίας σας; 1. Όταν κάνει απόψυξη η αντλία σας τα νερά χύνονται χύμα στο δάπεδο; υπάρχει κανάλι απορροής για τον λιωμένο πάγο; 2. Έχετε εγκαταστήσει κάποια ηλεκτρολογική εγκατάσταση προστασίας από υπόταση ή υπέρταση (επιτηρητής τάσης) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
star_cruiser Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 8 minutes ago, GR77-S said: Να κάνω δύο ερωτήσεις σχετικά με την εγκατάσταση της αντλίας σας; 1. Όταν κάνει απόψυξη η αντλία σας τα νερά χύνονται χύμα στο δάπεδο; υπάρχει κανάλι απορροής για τον λιωμένο πάγο; 2. Έχετε εγκαταστήσει κάποια ηλεκτρολογική εγκατάσταση προστασίας από υπόταση ή υπέρταση (επιτηρητής τάσης) 1- Εμένα είναι στο μπαλκόνι η αντλία. Ως τώρα χύμα τα αφήνω… πρέπει να πάρω σωλήνα όμως να το πάω ως την τρύπα που έχει για τα νερά 2- Όταν ήρθε για να περάσει το καλώδιο ο ηλεκτρολόγος έβαλε γιατί πλέον μου είπε θα είναι απαραίτητο να βάλουν όλοι 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Gl0bAlZer0 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 22 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, GR77-S είπε Να κάνω δύο ερωτήσεις σχετικά με την εγκατάσταση της αντλίας σας; 1. Όταν κάνει απόψυξη η αντλία σας τα νερά χύνονται χύμα στο δάπεδο; υπάρχει κανάλι απορροής για τον λιωμένο πάγο; 2. Έχετε εγκαταστήσει κάποια ηλεκτρολογική εγκατάσταση προστασίας από υπόταση ή υπέρταση (επιτηρητής τάσης) Εγώ έχω επιτηρητή τάσης τριφασικό Hager και έχω φτιάξει ένα λεκανάκι- πιατάκι από χαλβανιζε λαμαρινα και από εκεί με σωληνάκι τα πετάω στο φρεάτιο. Ξέχασα, έβαλα και 4 αντικεραυνικά χωρίς κανένα λόγο. 😁 https://www.skroutz.gr/s/25551147/Hager-Trifasikos-Epitiritis-Tasis-Ragas-me-Kathysterisi-stin-Energopoiisi-ON-OFF-EU302.html Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου από Gl0bAlZer0 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GR77-S Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Έχετε παρατηρήσει περιστάσεις στις οποίες ο επιτηρητής τάσης έκοψε την τροφοδοσία ; αν ναι, συμβαίνει συχνά;το ρωτάω γιατί ο δικός μου ηλεκτρολόγος μου έλεγε ότι θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα με την διακοπή τροφοδοσίας από ότι θα λύσει. Τώρα που φυσάει αέρας παρατήρησα κάποιες φορές τα φώτα να τρεμοπαιζουν και σκεφτόμουν τι αντίκτυπο θα έχει στην αντλία Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andreaspA Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2 ώρες πριν, mechpanos είπε Οι αντιστάσεις, είναι πρόσθετες ηλεκτρικές αντιστάσεις που έχει η αντλία για να βοηθάνε το συμπιεστή στα πολλά ζόρια, όταν κάνει defrost κλπ λες για αυτο να ρουφαει η LG τα αντερα της? Την εχω στην νοτιοανατολικη πλευρά και κατουραει ολη νυχτα νερα απο κατω. Να πιανει παγο συνεχεια και να δουλευουν τιποτα αντιστασεις για ξεπάγωμα ? 1 ώρα πριν, ALXIOA είπε πηρα τηλεφωνο lg.. ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ Η ΑΝΤΛΙΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ... θυνησε μου ποια εχεις? 3φασικη 16αρα ? 22 λεπτά πριν, Gl0bAlZer0 είπε Εγώ έχω επιτηρητή τάσης τριφασικό Hager και έχω φτιάξει ένα λεκανάκι- πιατάκι από χαλβανιζε λαμαρινα και από εκεί με σωληνάκι τα πετάω στο φρεάτιο. Ξέχασα, έβαλα και 4 αντικεραυνικά χωρίς κανένα λόγο. 😁 https://www.skroutz.gr/s/25551147/Hager-Trifasikos-Epitiritis-Tasis-Ragas-me-Kathysterisi-stin-Energopoiisi-ON-OFF-EU302.html η μεγαλη μαλακια που εχει ο συγκεκριμενος ειναι οτι φαει υποταση, κοβει και περιμενει 5 ολοκληρα λεπτα για να εισαι σιγουρος οτι εχει ισιωσει το ρευμα. Αν ξανακανει καμια υποταση δε... φαε αλλα 5 λεπτα μετά. 13 λεπτά πριν, GR77-S είπε Έχετε παρατηρήσει περιστάσεις στις οποίες ο επιτηρητής τάσης έκοψε την τροφοδοσία ; αν ναι, συμβαίνει συχνά;το ρωτάω γιατί ο δικός μου ηλεκτρολόγος μου έλεγε ότι θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα με την διακοπή τροφοδοσίας από ότι θα λύσει. Τώρα που φυσάει αέρας παρατήρησα κάποιες φορές τα φώτα να τρεμοπαιζουν και σκεφτόμουν τι αντίκτυπο θα έχει στην αντλία στο γραφειο και σε ενα σπιτι που εχω επιτηρητη τασης στην αθηνα, εχουν κοψει απειρες φορες. Αντλια δεν εχω εκει και δεν ξερω τι θα προκαλουσε η διακοπη ρευματος. Αλλα ολα τα υπολοιπα, απο τοτε που εβαλα επιτηρητη, δεν "ξαναεχασα" συσκευη. Σε μια νεα οικοδομη που φτιαχνω τωρα, θα βαλω εννοειται, αλλα οχι hager. Αυτο το 5λεπτο που εχει ειναι πολυ σπαστικο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GR77-S Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 9 λεπτά πριν, andreaspA είπε Να πιανει παγο συνεχεια και να δουλευουν τιποτα αντιστασεις για ξεπάγωμα ? Και αντιστάσεις να μην έχει, πάλι κάνει απόψυξη με μεγάλη κατανάλωση ενέργειας. Ουσιαστικά κάπως αντιστρέφει το κύκλωμα και ζεσταίνει τον εξατμιστή. 11 λεπτά πριν, andreaspA είπε η μεγαλη μαλακια που εχει ο συγκεκριμενος ειναι οτι φαει υποταση, κοβει και περιμενει 5 ολοκληρα λεπτα για να εισαι σιγουρος οτι εχει ισιωσει το ρευμα. Αν ξανακανει καμια υποταση δε... φαε αλλα 5 λεπτα μετά Περίπου αυτό ήταν το σκεπτικό του ηλεκτρολόγου μου λέγοντας ότι περισσότερο μπελάς είναι παρά βοήθεια. 12 λεπτά πριν, andreaspA είπε Αλλα ολα τα υπολοιπα, απο τοτε που εβαλα επιτηρητη, δεν "ξαναεχασα" συσκευη. Αυτή είναι η ουσία της υπόθεσης: προστατεύεις τη συσκευή από υπαρκτό κίνδυνο ή είναι λίγο υπερβολικό σε σχέση με τις διακοπές τροφοδοσίας από τον επιτηρητή; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Gl0bAlZer0 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 20 λεπτά πριν, GR77-S είπε Έχετε παρατηρήσει περιστάσεις στις οποίες ο επιτηρητής τάσης έκοψε την τροφοδοσία ; αν ναι, συμβαίνει συχνά;το ρωτάω γιατί ο δικός μου ηλεκτρολόγος μου έλεγε ότι θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα με την διακοπή τροφοδοσίας από ότι θα λύσει. Τώρα που φυσάει αέρας παρατήρησα κάποιες φορές τα φώτα να τρεμοπαιζουν και σκεφτόμουν τι αντίκτυπο θα έχει στην αντλία 10 λεπτά πριν, andreaspA είπε λ η μεγαλη μαλακια που εχει ο συγκεκριμενος ειναι οτι φαει υποταση, κοβει και περιμενει 5 ολοκληρα λεπτα για να εισαι σιγουρος οτι εχει ισιωσει το ρευμα. Αν ξανακανει καμια υποταση δε... φαε αλλα 5 λεπτα μετά. Ο συγκεκριμένος έχει ρύθμιση πόση ώρα θα σου κρατήσει κατεβασμένη την τάση. Το manual λέει μέσα για κάθε μηχάνημα η κάθε φάση πόση απόκλιση μπορεί να έχει και το ρυθμίζεις τόσο. Επιπλέον καθυστερεί να δώσει ρεύμα ξανά γιατί κατά τη διακοπή αμέσως μετά πολλές φορές έχει υπερτάσεις και αυτό θέλεις να το αποφύγεις. Ή πόσες φορές ήρθε το ρεύμα και έπεσε σε 1-2 λεπτά ξανά; Προσωπικά σε εμένα μία φορά μου έκοψε το ρεύμα στον 1 χρόνο που τον έχω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ALXIOA Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 16 λεπτά πριν, andreaspA είπε θυmησε μου ποια εχεις? 3φασικη 16αρα ? 3φασικη 12ΚW Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andreaspA Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 6 λεπτά πριν, Gl0bAlZer0 είπε Ο συγκεκριμένος έχει ρύθμιση πόση ώρα θα σου κρατήσει κατεβασμένη την τάση. βλεπω το "time" που εχει, και εχω σκασει να παω να δω τους δικους μου. Μπας και ειναι ποιο νεο μοντελο αυτος? Ο δικος μου, μην σου πω οτι βαζω το χερι μου στην φωτια οτι δεν εχει ρυθμιση χρόνου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimpap61 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Καλησπέρα σε όλους. Μία ερώτηση για αρχή: Μπορεί να λειτουργήσει η αντιστάθμιση σε μία αντλία όταν αυτή θερμαίνει δύο ξεχωριστούς χώρους που ο καθένας έχει τον δικό του ανεξάρτητο θερμοστάτη (με ηλεκτροβάνες); Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
korakios Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 57 λεπτά πριν, dimpap61 είπε Καλησπέρα σε όλους. Μία ερώτηση για αρχή: Μπορεί να λειτουργήσει η αντιστάθμιση σε μία αντλία όταν αυτή θερμαίνει δύο ξεχωριστούς χώρους που ο καθένας έχει τον δικό του ανεξάρτητο θερμοστάτη (με ηλεκτροβάνες); χωρίς να είμαι ειδικός , αμφιβάλλω Απο όσο έχω καταλάβει , ουσιαστικά παίζεις με νερά και αντιστάθμιση ώστε (ιδανικά) να έχεις την επιθυμητή θερμοκρασία και να μη χρειάζεται ο θερμοστάτης να κόβει (πρακτικά όσο γίνεται λιγότερο) , με όσο λιγότερη θερμοκρασία νερών . Αν έχεις 2 θερμοστάτες και αλλάζει η ροή του κυκλώματος τότε στον ένα χώρο θα κόβει νωρίτερα ο θερμοστάτης (και ίσως τότε κάνει και ένα off η αντλία αν δεν προλάβει να invert-άρει) Αλλά περίμενε να σου απαντήσουν άτομα με εμπειρία Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
utb123 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Καλησπέρα και πάλι, νομίζω έχω βρει την πηγή του προβλήματος που αντιμετωπίζω αλλά δεν έχω ιδέα πως να το επιλύσω. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ να έχω την παρόμοια θερμοκρασία σε όλα τα δωμάτια και τις περισσότερες φορές να έχω ενεργά όλα τα fcus σε όλα τα δωμάτια. Θα προσπαθήσω να το περιγράψω όσο πιο απλά γίνεται Το σπίτι είναι 122 τετραγωνικά και έχω εγκαταστήσει στο σύνολο 6 daikin fancoil τα οποία έχουν αισθητήρα θερμοκρασίας νερού και ανάβουν μόνο όταν το νερό το οποίο δέχονται ξεπερνάει τους 40 βαθμούς. Όταν η θερμοκρασία του σπιτιού είναι χαμηλή πχ 18 βαθμοί και ζητάω από τον θερμοστάτη να πάει στους 22, όταν ζεσταθεί το νερό παρατηρώ ότι όντως όλα τα fcus ανάβουν ( με διαφορετικούς χρόνους) και το σπίτι τελικά ζεσταίνεται όλο μετά από λίγη ώρα. Το πρόβλημα είναι ότι μετά, όταν η θερμοκρασία πέσει στους 21 ( από τους 22 του θερμοστάτη ) και ξεκινήσει πάλι η αντλία, τα fcus αρχίζουν και ανάβουν σειριακά, και υπάρχει αρκετό κενό μεταξύ τους, γιατί υποθέτω τα 2 που ξεκίνησαν κρυώνει το νερό για τα υπόλοιπα και παίρνει χρόνο για την αντλία να τα ζεστάνει. Με αποτέλσμα να έχουν ανάψει πχ τα 2 από τα 6, και αυτά τα δύο να βγάζουν αρκετή ζέστη για να ανεβάσει την θερμοκρασία στον χώρο του θερμοστάτη και να σταματήσει η αντλία, όμως να μην έχουν ανάψει τα υπόλοιπα στα δωμάτια και κάποια δωμάτια να είναι πραγματικά παγωμένα. Το ίδιο επαναλαμβάνεται για το υπόλοιπο της ημέρας και να μπορεί να ζεστάνει όλο το σπίτι μονο αν το ανεβάσω 2 βαθμούς πάνω, ώστε να δουλέψει η αντλία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να προλάβουν να ανάψουν όλα τα fcus. Υπάρχει κάποια λύση που μπορείτε να μου προτείνετε για το παραπάνω πρόβλημα ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα