Witcher1st Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 14 hours ago, GR77-S said: Τα σώματα σου αργούν να ζεσταθούν υποδηλώνει ότι σβήνεις και ανάβεις την αντλία όπως έκανες παλιά με το πετρέλαιο. Ειδικά με σώματα, ξέχασε το. Πρέπει να αφήνεις την αντλία αναμμένη όλη την ημέρα. Θα την σβήσεις τον Απρίλιο. Έτσι θα κάνεις οικονομία και θα ζεσταθείς, όσο οξύμωρο και αν ακούγεται. Αυτό που ζεσταίνεται μόνο το μισό δείχνει ότι υπάρχει εγκλωβισμένος αέρας που δεν επιτρέπει στο νερό να περάσει. Χρειάζεται εξαέρωση αλλά καλύτερα να μιλήσεις με τον εγκαταστάτη σου. Οταν λες ανοικτη ολη την ημερα τι εννοεις; Να το βαλω σε θερμοκρασια ωστε τα σωματα να ειναι παντα ζεστα και να μη σταματαει ποτε να λειτουργει η εξωτερικη μοναδα; Πχ εχθες που το εβαλα στους 20, αναψε 4 φορες μεσα στην ημερα, πηγε μεχρι 20.3 και μετα εσβηνε, κρυωναν τα σωματα, επεφτε η θερμοκρασια στους 19.7 μετα αναβε ξανα. Οποτε ποια η διαφορα με αυτο που κανω εγω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GR77-S Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, Witcher1st είπε Οταν λες ανοικτη ολη την ημερα τι εννοεις; Να το βαλω σε θερμοκρασια ωστε τα σωματα να ειναι παντα ζεστα και να μη σταματαει ποτε να λειτουργει η εξωτερικη μοναδα Να ρυθμίσεις τη θερμοκρασία του χώρου εκεί που θες να είναι και να ανάψεις την αντλία και να την αφήσεις αναμμένη. Αυτή θα αποφασίζει μόνη της πότε πρέπει να δουλέψει και πότε να σταματήσει. Το αποτέλεσμα θα είναι να έχεις μικρότερη κατανάλωση και το σπίτι ζεστό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, Witcher1st είπε Οταν λες ανοικτη ολη την ημερα τι εννοεις; Να το βαλω σε θερμοκρασια ωστε τα σωματα να ειναι παντα ζεστα και να μη σταματαει ποτε να λειτουργει η εξωτερικη μοναδα; Γράψε 2-3 πράγματα παραπάνω...Ποια αντλία θερμότητας έχεις, μοντέλο, τύπος θερμοστάτη, τύπος σωμάτων... Πόσα σώματα υπάρχουν...Πώς είναι συνδεμένα με την αντλία, κάθε σώμα μόνο του στο κολλεκτέρ, ομάδες σωμάτων μαζί; Με τί σωλήνωση; Η αντλία δίνει στο κολλεκτέρ και από κεί στα σώματα;;; Ή πάει και δίνει στο 1ο σώμα και από εκεί περιμένει να περάσει και στα υπόλοιπα (το έχουμε δει και αυτό!!)... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexandrosbak Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2 ώρες πριν, Witcher1st είπε Οταν λες ανοικτη ολη την ημερα τι εννοεις; Να το βαλω σε θερμοκρασια ωστε τα σωματα να ειναι παντα ζεστα και να μη σταματαει ποτε να λειτουργει η εξωτερικη μοναδα; Πχ εχθες που το εβαλα στους 20, αναψε 4 φορες μεσα στην ημερα, πηγε μεχρι 20.3 και μετα εσβηνε, κρυωναν τα σωματα, επεφτε η θερμοκρασια στους 19.7 μετα αναβε ξανα. Οποτε ποια η διαφορα με αυτο που κανω εγω; Έχω αντλία από τα τέλη του 19. Με μεγάλη βεβαιότητα θα σου πω πως, η αντλία σου θα λειτουργεί πιο αποδοτικά αν πρακτικά δουλεύει μόνιμα, αλλά στις χαμηλότερες δυνατές στροφές. Τι σημαίνει αυτό; Θα πρέπει να βρεις το ποια είναι η ιδανική θερμοκρασία των νερών στο κύκλωμα της θέρμανσης για κάθε επίπεδο εξωτερικής θερμοκρασίας, έτσι ώστε αφενός το σπίτι να ζεσταίνεται, αλλά με όσο πιο αργό ρυθμό γίνεται. Συγκεκριμένα, εγώ έχω σε σπίτι στους πρόποδες της Πεντέλης, παραδοσιακό καλοριφέρ με αντλία μεσαίων θερμοκρασιών και την έχω ρυθμίσει ως εξής: - εξωτερική θερμοκρασία 13 και άνω: 45 βαθμοί στα νερά - εξωτερική θερμοκρασία 5-13: 48 βαθμοί στα νερά - εξωτερική θερμοκρασία <5: 52 βαθμοί στα νερά Φαντάσου πως όταν η θερμοκρασία είναι στους 6-7 βαθμούς, η αντλία λειτουργεί σχεδόν μόνιμα και όσο ο θερμοστάτης δίνει εντολή να μην γυρίζουν τα νερά στο κύκλωμα γιατί έχει πιαστεί η ζητούμενη θερμοκρασία χώρου, η αντλία ζεσταίνει τα νερά του buffer, και άρα πρακτικά λειτουργεί σχεδόν μόνιμα, αλλά πάντα σε χαμηλό φορτίο. Θέλει αρκετή παρακολούθηση από μεριάς σου για να καταλήξεις στο ποιές είναι οι βέλτιστες ρυθμίσεις. Η λογική είναι, ο θερμοστάτης σου να δίνει εντολή να μένει ανοιχτή για όσο περισσότερο γίνεται χωρίς όμως το σπίτι να παγώνει. Τότε, είσαι σε καλό σημείο. Ελπίζω να σε βοήθησα 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Witcher1st Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 3 hours ago, mechpanos said: Γράψε 2-3 πράγματα παραπάνω...Ποια αντλία θερμότητας έχεις, μοντέλο, τύπος θερμοστάτη, τύπος σωμάτων... Πόσα σώματα υπάρχουν...Πώς είναι συνδεμένα με την αντλία, κάθε σώμα μόνο του στο κολλεκτέρ, ομάδες σωμάτων μαζί; Με τί σωλήνωση; Η αντλία δίνει στο κολλεκτέρ και από κεί στα σώματα;;; Ή πάει και δίνει στο 1ο σώμα και από εκεί περιμένει να περάσει και στα υπόλοιπα (το έχουμε δει και αυτό!!)... Φιλε δεν εχω ιδεα απο αυτα που ρωτας, ενοικιαστης ειμαι. Μονο με φωτογραφιες εαν γινει δουλεια. Το κολλεκτερ τι ειναι; Το μοντελο ειναι 30AWH008 Carrier και απ'οτι βλεπω ειναι για μεχρι 76τμ, ενω το σπιτι ειναι 113τμ.. Μπακαλιστικα πραγματα εκανε ο ιδιοκτητης.. Τα καλοριφερ ειναι παλια τυπου φετες, εκτος απο ενα που το αλλαξε γιατι εχανε νερα, και ειναι καινουριου τυπου. 3 hours ago, GR77-S said: Να ρυθμίσεις τη θερμοκρασία του χώρου εκεί που θες να είναι και να ανάψεις την αντλία και να την αφήσεις αναμμένη. Αυτή θα αποφασίζει μόνη της πότε πρέπει να δουλέψει και πότε να σταματήσει. Το αποτέλεσμα θα είναι να έχεις μικρότερη κατανάλωση και το σπίτι ζεστό. Τι εννοεις θα αποφασιζει μονη της ποτε πρεπει να δουλεψει; Αναλογα με την θερμοκρασια που εχω βαλει; Και εαν λειπουμε ολοι απο το σπιτι, αυτη ακομα θα πρεπει να δουλευει; Δε ξερω, απο αυτα που διαβαζω καλυτερα να συνεχιζω να την εχω ανοικτη για 2-3 ωρες την ημερα και να μην ασχοληθω παραπανω.. Εξαλλου με το κρυο την ψιλοπαλευουμε. Φωτογραφιες : 1) Το καινουριο σωμα στο υπνοδωματιο 2) Το σωμα που απο τη μεση και κατω ειναι κρυο, ακριβως απο εξω ειναι η εξωτερικη μοναδα 3) Σωληνωσεις στο χωλ και το χειριστηριο 4) Σωμα στο μπανιο 5) Σχετικα με τις πρηγμενες ρυθμισεις : Στην επιλογη 6, μου δειχνει 75%, ενω το προεπιλεγμενο ειναι 100% Επισης, ξανα αλλαξε η θερμοκρασια χωρου του χειριστηριου κατα ενα βαθμο, απο 20.5 ανεβηκε ξαφνικα 21.5.. Οποτε το κατεβασα ξανα κατα 1 βαθμο στις ρυθμισεις.. Παιζει κατι με τον αισθητηρα; Καλυτερα να χρησιμοποιω περισσοτερο το 24αρι Inverter που εχω, απο αυτα που καταλαβαινω.. Το σπιτι, ειδικα το σαλονι γινεται φουρνος. Ακομα και ο συντηρητης της πολυκατοικιας που ειχε ερθει περυσι, ειπε οτι η αποδση ειναι αρκετα μειωμενη και αργουν παρα πολυ να ζεσταθουν τα σωματα.. Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου από Witcher1st Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sndev Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) κ ύστερα σου λένε φταίνε οι αντλίες και δεν αποδίδουν σωστά.. 🤐 19 minutes ago, Witcher1st said: Καλυτερα να χρησιμοποιω περισσοτερο το 24αρι Inverter που εχω, απο αυτα που καταλαβαινω.. Το σπιτι, ειδικα το σαλονι γινεται φουρνος. ναι Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου από sndev Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Witcher1st Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2 minutes ago, sndev said: κ ύστερα σου λένε φταίνε οι αντλίες και δεν αποδίδουν σωστά.. 🤐 ναι Τι ναι φιλε; Εγω ξερω οτι η ΔΕΗ το χειμωνα ερχεται αυξημενη και δουλεια δεν γινεται με την αντλια. Και προφανως δε φταιω εγω, ενοικιαστης ειμαι, ετσι τα βρηκα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sndev Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 19 minutes ago, Witcher1st said: Τι ναι φιλε; Εγω ξερω οτι η ΔΕΗ το χειμωνα ερχεται αυξημενη και δουλεια δεν γινεται με την αντλια. Και προφανως δε φταιω εγω, ενοικιαστης ειμαι, ετσι τα βρηκα. μου γυρνάει τα λαμπάκια το είμαι ενοικιαστής και εγώ οδηγός ΙΧ και έχω διαρκείας στον ολυμπιακό. Τώρα δε σου πε κάνεις ότι φταις εσύ κ ούτε σου ρίχνει ευθύνες προς Θεού. Εδώ είμαστε να βοηθήσουμε αλλά προϋποθέτει κ ο άλλος να έχει διάθεση να ασχοληθεί αλλα και να έχει μια βασική γνώση. το τι είναι το κολεκτερ ας πούμε ενα Google search αρκεί αλλα απαντας εγώ ενοικιαστής είμαι. στο διαταυτα. ΝΑΙ, --> Καλύτερα να χρησιμοποιω περισσοτερο το 24αρι Inverter που εχω, απο αυτα που καταλαβαινω.. Το σπιτι, ειδικα το σαλονι γινεται φουρνος. κ αφου θες εξηγηση, γιατί ναι? γτ δεν θα τα καταφέρεις μόνος σου να ασχοληθείς με την αντλία. Κάποιος πρέπει να πληρώσει ειδικό. Μοιάζει να του χουν κανει εγκατάσταση στη σειρά τα σώματά (λαθος απο το καλήμερα αν ισχυει). Παίζει να χει μπουκώσει απο τη λάσπη των παλιότερων καλοριφέρ ειδικα αν δεν εχει φίλτρο. δεν ξέρεις τον τρόπο φιλοσοφίας στο πως λειτουργεί η αντλία (ναι πρέπει να ειναι 24/24 οταν λειτουργεί σωστά, οχι ομως στη περίπτωση σου γτ θα κάψει την γη ολη από ενέργεια κ δε θα αποδώσει ), υπαρχει σοβαρη περιπτωση να ειναι ολες οι ρυθμισεις γιολο οπου παλι δεν ειναι κατι που θα καταφέρεις μόνος. Οπότε ναι μην ασχολησαι με την εγκατασταση της συγκεκριμένης αντλίας. εντελη πιο πολυ χρόνο θα φας και στεναχώρια με την αντλία οπότε άνοιξε τα AC τα οποία το πιο πιθανόν Είναι να καίνε το ιδιο πανω κάτω με την αντλια στη περίπτωση σου με τα on off στα γενικά η αντλια σαν μοναδα μια χαρα ειναι απλα μοιάζει ολο λάθος κ δεν νομίζω να ήθελε ο ιδιοκτήτης τέτοια δουλεία για να την κανει πρόχειρα, δεν εχει λόγο να δωσει τόσα λεφτά. PS αν με ρωτούσες εγω θα έλεγα επικοινώνησε στο φιναλε με τον ιδιοκτήτη να φερει ειδικο το καλοκαιρι κανονικα αυτος πρεπει να τον πληρωσει στο μυαλο μου καθώς νοικιαζει σπιτι που προσφέρει θέρμανση κ θερμανση δεν εχεις. Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου από sndev 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 10 λεπτά πριν, sndev είπε εντελη πιο πολυ χρόνο θα φας και στεναχώρια με την αντλία οπότε άνοιξε τα AC τα οποία το πιο πιθανόν Είναι να καίνε το ιδιο πανω κάτω με την αντλια στη περίπτωση σου με τα on off Τι το ίδιο, πολύ λιγότερο θα καίνε και το σημαντικότερο, θα ζεσταίνεται! Η εγκατάσταση όλη είναι για ξήλωμα και πέρασμα από την αρχή!!! 50 λεπτά πριν, Witcher1st είπε Μονο με φωτογραφιες εαν γινει δουλεια. Για βγάλε μια και την αντλία, και φωτό τις σωλήνες που φεύγουν από την αντλία, τι διαδρομή ακολουθούν μέχρι μέσα το σπίτι ή το χωλ εκεί που τέλος πάντων διακλαδώνονται, να δούμε τί γίνεται από συνδεσμολογία!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GR77-S Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 12 λεπτά πριν, mechpanos είπε Για βγάλε μια και την αντλία, και φωτό τις σωλήνες που φεύγουν από την αντλία, τι διαδρομή ακολουθούν μέχρι μέσα το σπίτι ή το χωλ εκεί που τέλος πάντων διακλαδώνονται, να δούμε τί γίνεται από συνδεσμολογία!!! Έχεις το κουράγιο να το αντικρίσεις αυτό; Για να πω την αλήθεια μάλλον και εγώ στον ιδιοκτήτη θα πήγαινα και θα συζητούσα μαζί του το τι μπαρουφες έχουν γίνει. Αν θέλει να ασχοληθεί, όλα καλά. Να έρθει να το φτιάξει. Αν δεν ενδιαφέρεται το αιρκον είναι μονόδρομος. Είναι κρίμα όμως να έχει το διαμέρισμα αντλία και να ανάβω το αιρκον για να ζεσταθώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_22 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Πιστεύω πάντως πως είναι προτιμότερο να δουλεύεις AC αν δεν έχεις σκοπό να ασχοληθείς με το θέμα αντλία θερμότητας αέρα νερού . Και καλός να είναι ο εγκαταστάτης, αν δεν κάνει fine tuning ο ιδιοκτήτης δεν πρόκειται να επιτευχθεί ο βέλτιστος βαθμός απόδοσης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου @Witcher1stπες μας λίγο το μοντέλο του κλιματιστικού. Αν έχεις αμφιβολίες απλά μια φωτογραφία από το ταμπελακι της εσωτερικής ή εξωτερικής μονάδας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, GR77-S είπε Έχεις το κουράγιο να το αντικρίσεις αυτό; Η περιέργεια, τα νικά όλα!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ALXIOA Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Εξωτερικη θερμοκρασια 15 βαθμους ... μεχρι τωρα η αντλια μου εκαψε 14 kwh και παραγωγη 25 kw.... Ανεβηκε λογο καιρου λογικα.. Ο Τεχνικος με εστησε δεν ηρθε σημερα.. Παει για αυριο η δουλεια..!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Witcher1st Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 2 hours ago, sndev said: Εδώ είμαστε να βοηθήσουμε αλλά προϋποθέτει κ ο άλλος να έχει διάθεση να ασχοληθεί αλλα και να έχει μια βασική γνώση. το τι είναι το κολεκτερ ας πούμε ενα Google search αρκεί αλλα απαντας εγώ ενοικιαστής είμαι. Εγω δει φωτογραφιες για το τι ειναι το κολεκτερ, αλλα δε το διακρινω καπου στο σπιτι.. Ουτε εξω στη βεραντα. Εκτος και εαν πρεπει να παω ταρατσα. Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου από Witcher1st Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα