aldon Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 14 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Ευχαριστω .Παλια και ενεργοβορα ... Εκτος τα funcoil και το κοστος της αντλιας με την τοοποθετηση υπαρχει αλλο κοστος ? Η υπαρξη ηλιακου και φυσικου αεριου βοηθαει ? Τα fancoil δεν είναι και φθηνά. Κοίταξε αν σε συμφέρει να πάρεις κλιματιστικά παρά fancoil. Όχι, άλλα κρυφά κόστη δεν υπάρχουν στη τοποθέτηση μιας αντλίας. Φυσικά αέριο δεν βοηθά, ηλιακός θα βοηθά να ζεστάνεις ζεστό νερό χρήσης τις ημέρες με ηλιοφάνεια. Υπάρχει και υλοποίηση που πλάκες ηλιακού συμβάλλουν και στη θέρμανση του νερού των καλοριφέρ, αλλά απαιτεί αρκετές πλάκες και δεν ξέρω το κατά πόσο αξίζει μια τέτοια επένδυση. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
trelas007 Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Είναι δυνατή η αντικατάσταση καλοριφέρ (τρέχουσα πηγη θέρμανσης Φ. Αέριο) με fancoil ψυξης/θερμανσης (μελλοντική πηγη ψυξης/θέρμανσης Α.Θ) ή πρέπει να αντικατασταθούν και οι σωληνώσεις καθώς κατα την ψύξη θα ιδρώνουν με αποτέλεσμα να σκασουν οι τοίχοι; Ευχαριστω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Γιάννης Platano Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, aldon είπε Τα fancoil δεν είναι και φθηνά. Κοίταξε αν σε συμφέρει να πάρεις κλιματιστικά παρά fancoil. Όχι, άλλα κρυφά κόστη δεν υπάρχουν στη τοποθέτηση μιας αντλίας. Φυσικά αέριο δεν βοηθά, ηλιακός θα βοηθά να ζεστάνεις ζεστό νερό χρήσης τις ημέρες με ηλιοφάνεια. Υπάρχει και υλοποίηση που πλάκες ηλιακού συμβάλλουν και στη θέρμανση του νερού των καλοριφέρ, αλλά απαιτεί αρκετές πλάκες και δεν ξέρω το κατά πόσο αξίζει μια τέτοια επένδυση. Funcoil δαπεδου είχαμε στη δουλειά στο τελευταίο κτήριο τα 4 τελευταία χρόνια αλλά δεν ξέρω με τι δούλευαν. Έβγαζαν και ζεστό και κρυο αέρα και η επιλογή γινόταν κεντρικά για όλο το κτίριο Έφυγα πέρυσι με σύνταξη. Επεξ/σία 3 Μαΐου 2022 από Γιάννης Platano Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Teoczt Δημοσ. 22 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 22 Μαΐου 2022 Καλησπέρα γνωρίζει κανείς με σωληνα φ16 πόσα kwh fan coil μπορώ να βάλω? Το υπάρχον καλοριφέρ είναι μόνο του στην γραμμή - κολεκτερ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kanesaxo Δημοσ. 23 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 23 Μαΐου 2022 Στις 13/3/2022 στις 10:47 ΜΜ, CptBill είπε Lg therma v r32 εδω, θερμικης αποδοσης 12kw α) σαν μηχανημα δεν θα το προτεινα σε κανεναν εφοσον θα το δουλεψει με καλοριφερ. Εχει μεγαλο θεμα που εχει σαν αποτελεσμα να δημιουργει πολλα on/off . Υπαρχει σχετικο thread στο φορουμ του μηχανικος και τεραστιο thread απο ολλανδικο φορουμ οπου ηδη καποιος εχει ξεκινησει ενα project που θα διορθωσει τη συμπεριφορα της lg μεσω καποιας πατεντιας που θα επικοινωνει μεσω modbus και θα τη στρωσει αρκετα. β) παρολο τη δυστροπη λειτουργιας της, μεχρι στιγμης οι καταναλωσεις μου ειναι: Οκτωβριος: 58kwh Νοεμβριος : 175kwh Δεκεμβριος: 469kwh Ιανουαριος: 681kwh Φεβρουαριος: 443kwh Μαρτιος μεχρι στιγμης: 290kwh 2116kwh μεχρι στιγμης, στο φετεινο χειμωνα. περιπου 95τμ, μονοκατοικια στο Βολο, χωρις ΖΝΧ, υψομετρο 90μ Εργασιμες μερες : 19C ρυθμιζομενη θερμοκρασιου χωρου καθημερινες απο το πρωι ως τις 14.00. Επειτα ~22C ζητουμενη θερμοκρασιου χωρου και το βραδυ χαμηλωμα στους 19C ΣΚ: Θερμανση απο το πρωινο ξυπνημα μεχρι το βραδυ οπου και παλι το σπιτι ρυθμιζεται στους 19C. Λογο καλης μονωσης σπανια η αντλια παιρνει μπρος το βραδυ για να διατηρησει το σπιτι ζεστο στους 19C. H λογικη της μελετης που εγινε ηταν υπερδιαστασιολόγηση των σωματων ωστε παιξω με χαμηλες θερμοκρασιες εχοντας τα καλα μιας πχ ενδοδαπεδιας και οχι τα αρνητικα (μεγαλη θερμικη αδρανεια πχ). Δεν παιζω βεβαια με τοσο χαμηλες θερμοκρασιες οπως η ενδοδαπεδια. Εαν ειχα ενα καλο μηχανημα απο πισω που θα μπορουσε να υποστηριξει τη σοβαρη μελετη θερμανσης που εγινε, θα ημουν πολυ πιο χαρουμενος. θελω μερικές πληροφορίες, εάν δε σου κάνει κόπο... Διαβασα με προσοχή το ποστ σου και αρχικα εχω απορία για τα πολλα start stop που αναφέρεις. Εφόσον πιάνει θερμοκρασία χώρου που απαιτεί ο θερμοστάτης, λογικό δεν ειναι να σταματάει η αντλια; Και μετά να ξαναπαίρνει; Καταλαβαίνω κάτι λάθος; Επόμενη ερώτηση: εχεις σταθερη θερμοκρασία προσαγωγής; ή τη δουλεύεις με θερμορύθμιση; 2116kwh και πες αλλες 300 απρίλιο, σημαίνει 2500 χοντρά χοντρά τη χειμερινή σαιζόν. Με τις προηγούμενες τιμές ΔΕΗ, μιλάμε πως η θέρμανση σου εβγαινε τζάμπα. 2500Χ0.21=525ε παλι χοντρα χοντρα. Για δώσμου και το λινκ στο μηχανικος να το μελετήσω. Υ.Γ. σκέφτομαι κι εγώ για Α/Θ και ψάχνομαι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
margaritagr Δημοσ. 26 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 26 Μαΐου 2022 Ρε παιδιά υπάρχει κάποιος που να ξέρει, γιατί μηχανολόγος προτείνει μονοφασική αντλία για καινούριο σπίτι που θα έχει τριφασικό ρεύμα? για χρήση με ενδοδαπεδια και fan coils Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 26 Μαΐου 2022 Super Moderators Share Δημοσ. 26 Μαΐου 2022 Υποθέτω γιατί έχει λίγες απώλειες το σπίτι οπότε δεν είναι αρκετά τα KW της Α/Θ για να χρειάζεται τριφασική. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
margaritagr Δημοσ. 26 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 26 Μαΐου 2022 21 minutes ago, Thresh said: Υποθέτω γιατί έχει λίγες απώλειες το σπίτι οπότε δεν είναι αρκετά τα KW της Α/Θ για να χρειάζεται τριφασική. Για 10,6 kw αντλία μου λεει Ναι το σπιτι θα είναι Α+ (Ελπίζω δηλαδή 😛 ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fredd0 Δημοσ. 26 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 26 Μαΐου 2022 γιατι να βαλεις τριφασικη οταν η μονοφασικη αρκει? Με δεδομενο οτι ακομα και οι φτηνες αντλιες δουλευουν 4:1, για να παρεις 10,6 kw θερμικης ενεργειας θα καταναλωνεις λιγοτερο απο 3 Kw. 20ρα ασφαλεια σε καλυπτει, λιγοτερη ενεργεια απο το απλο οικιακο θερμοσιφωνα απαιτει ποιος ο λογος να πληρωσεις ακριβοτερο προιον (με σχετικα ακριβοτερα ανταλακτικα) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bitmk2 Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2022 Στις 26/5/2022 στις 9:46 ΜΜ, fredd0 είπε γιατι να βαλεις τριφασικη οταν η μονοφασικη αρκει? Με δεδομενο οτι ακομα και οι φτηνες αντλιες δουλευουν 4:1, για να παρεις 10,6 kw θερμικης ενεργειας θα καταναλωνεις λιγοτερο απο 3 Kw. 20ρα ασφαλεια σε καλυπτει, λιγοτερη ενεργεια απο το απλο οικιακο θερμοσιφωνα απαιτει ποιος ο λογος να πληρωσεις ακριβοτερο προιον (με σχετικα ακριβοτερα ανταλακτικα) Θα συμφωνήσω. Επίσης στην τριφασική θα πρέπει και τα ρεύματα σου να ειναι σωστά, πράγμα που αυξάνει την πολυπλοκότητα και αρα τα πιθανά προβλήματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
purif Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Eρώτηση γιατί με έχουν μπερδέψει. Είναι καλύτερα μεγάλη αντλία θερμότητας πχ 16kW ή μικρή πχ 8-10kW για σπίτι 120τμ; Οι μεν μου λένε ότι καλύτερα μικρή γιατί θα λειτουργεί συνέχεια παρά η μεγάλη που θα ανάβει συχνά και θα τραβάει μεγάλα φορτία στο ξεκίνημα. Οι άλλοι μου λένε καλύτερα μεγάλη γιατί είναι πιο "'άνετη" και δε θα ζορίζεται. Τι ισχύει τελικά; 🤯 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Super Moderators Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Ισχύει ότι αν δεν κάνει ο μηχανικός σωστή μελέτη με βάση τις απώλειες του ακινήτου και τις θερμοκρασίες τις περιοχές, δεν θα αποδίδει σωστά. Είναι αρκετά τα χρήματα και είναι κρίμα να επιλέξεις λάθος. Δυστυχώς εξ αποστάσεως δεν γίνεται δουλειά, ακόμα κι από μηχανικό, πόσο μάλλον από άλλους "χρήστες". Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasilllis Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Στις 26/5/2022 στις 8:32 ΜΜ, margaritagr είπε Ρε παιδιά υπάρχει κάποιος που να ξέρει, γιατί μηχανολόγος προτείνει μονοφασική αντλία για καινούριο σπίτι που θα έχει τριφασικό ρεύμα? για χρήση με ενδοδαπεδια και fan coils Υπάρχει αντίστοιχη ισχυ,συμφωνα με την μελετη του σε τριφασική αντλία? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ΠάρηςΓ Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 3 ώρες πριν, purif είπε Eρώτηση γιατί με έχουν μπερδέψει. Είναι καλύτερα μεγάλη αντλία θερμότητας πχ 16kW ή μικρή πχ 8-10kW για σπίτι 120τμ; Οι μεν μου λένε ότι καλύτερα μικρή γιατί θα λειτουργεί συνέχεια παρά η μεγάλη που θα ανάβει συχνά και θα τραβάει μεγάλα φορτία στο ξεκίνημα. Οι άλλοι μου λένε καλύτερα μεγάλη γιατί είναι πιο "'άνετη" και δε θα ζορίζεται. Τι ισχύει τελικά; 🤯 Θεωρητικά μπορούν να υπολογίσουν οι απώλειες που έχεις. Όταν υπολογιστούν βγαίνει τι αντλία θες. Τα αλλα όλα είναι απόψεις με αληθοφάνεια. Στο δώματιο μου που είναι 20τμ στα κρύα δε φτάνει 3500kw. Αν ήταν σούπερ μονωμένο μπορεί να ήθελε κάτω από τα μισά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
purif Δημοσ. 1 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 1 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, ΠάρηςΓ είπε Θεωρητικά μπορούν να υπολογίσουν οι απώλειες που έχεις. Όταν υπολογιστούν βγαίνει τι αντλία θες. Τα αλλα όλα είναι απόψεις με αληθοφάνεια. Στο δώματιο μου που είναι 20τμ στα κρύα δε φτάνει 3500kw. Αν ήταν σούπερ μονωμένο μπορεί να ήθελε κάτω από τα μισά. Μιλάω για σπίτι με ενεργειακή κλάση Α+ Απλά μου κάνει εντύπωση που ο μηχανικός που έκανε την αρχική μελέτη βάζει 16kW αντλία ενώ άλλοι προτείνουν αρκετά μικρότερη. Kαι γενικά σαν αρχή λειτουργίας της αντλίας, είναι καλύτερα να έχεις μια μεγάλη σε ισχύ και ας μη χρειάζεται τόσο ή μια πιο μικρή που να είναι πιο κοντά στις πραγματικές απαιτήσεις; Επεξ/σία 1 Ιουνίου 2022 από purif Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα