Προς το περιεχόμενο

Αντλία θερμότητας - Συμβουλές/αγορά/απορίες/προβλήματα/κτλπ

Billagrinio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

19 λεπτά πριν, sndev είπε

Εντομεταξυ αν πιασεις της daikin στα εξηγει οχι μόνο τι κανει η καθε ρύθμιση αλλα κ πια αλλη ρύθμιση κ κατασταση συμπεριφορά της αντλιας επηρεάζει. Λιγο να καταλαβαίνεις την σεταρεις μόνος χωρις πολλά πολλα

Τους βγαζω το καπέλο πιστευα οτι πληρώνεις όνομα αλλα overall με εχει κερδίσει 

Εσύ μήπως να δεις κάποια στιγμή, πόσο θα σου κοστίσει να φέρεις την εσωτερική μονάδα κάτω και να τραβήξεις σωλήνες ψυκτικού επάνω; Βέβαια και έτσι έχεις καλή απόδοση, αλλά έχεις ψιλοαπώλεια στη διαδρομή (ή να ντύσεις με πετρο/υαλο-βάμβακα τις σωληνώσεις)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

@ALXIOA

Μπορείς να περιγράψεις λίγο όλη την ιστορία. 

Καταρχήν το σπίτι: εμβαδόν, κατασκευή, μόνωση, κουφώματα

Εσωτερική θερμοκρασία: είχες πριν από λίγες μέρες 22 και έχει πέσει; εξακολουθείς να ζητάς 22?

Έχεις σώματα πάνελ; η εγκατάσταση δούλευε με πετρέλαιο πριν βάλεις την αντλία; οι σωληνώσεις είναι χάλκινες; τι διατομή έχεις; υπάρχει μαγνητικό φίλτρο πριν την είσοδο του νερού στην αντλία; ότι βάνες διακόπτες κλπ υπάρχουν είναι στην προβλεπόμενη θέση; μπορείς να δεις την παροχή της αντλίας;;

Έχεις απενεργοποιήσει το ΖΝΧ; εξακολουθεί να δείχνει τα ίδια;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, bpel86 said:

Είναι μια EBLA09DAV3. Επειδή τώρα αρχίζω να φτιάχνω, είδα ότι ανέφερες για το ΔΤ με σώματα και θέλω να δω μήπως το έχω λάθος, αλλά δεν βρίσκω που το αλλάζω

προφιλ χρηστη βαζεις --> 5 6 7 8 οποτε γυρνας σε  εγκαταστατη 

στο μενου που το ονομάζει  κυρια μονάδα τώρα έχει ανοίξει νεα υποκατηγορια  που λεει ΔΤ κ εκεί αλλάζεις το ΔΤ θέρμανσης. Κάνεις μετά back back κ θα σου ζητήσει επανεκκίνηση εαν το αλλάξεις. 

Μετά ξαναγύρνα καλού κακού  στο προφίλ χρήστη με 1 2 3 4 μη πάει κανεις κ πειράξει τπτ άλλο

1 hour ago, mechpanos said:

Εσύ μήπως να δεις κάποια στιγμή, πόσο θα σου κοστίσει να φέρεις την εσωτερική μονάδα κάτω και να τραβήξεις σωλήνες ψυκτικού επάνω; Βέβαια και έτσι έχεις καλή απόδοση, αλλά έχεις ψιλοαπώλεια στη διαδρομή (ή να ντύσεις με πετρο/υαλο-βάμβακα τις σωληνώσεις)

Χοντρό απώλειες έχει.. 

το έχω σκεφτεί αλλά συζήτησα με τον εαυτο μου κ κατέληξα να μαζέψω ολα τα βασικα θέματα πρώτα να γινουν οτι αλλαγές χρειάζετε μια κ έξω 

1. τον ηλιακό αλλαγή για ζνχ να δω αλλο μποιλερ 160 λιτρα? αλλο ηλιακό πρέπει να αλλαχτούν λογικά κ τα πάνελ? πρεπει να μελετησω κ αυτο το προβλημα. μηπως θελει αλλαγη μονο οι σωληνες μεχρι τον ηλιακο? 

2. Περιμένω το καλοκαίρι να δω συμπεριφορά κ στη "ψυξη" τώρα που με έμαθες πως να τα ερευνώ κ μετα αφού σε ζαλισω κ σενα

να ψάξω να βρω στην αττική κανέναν της Προκοπής που να μη χρειάζεται να δινω υποδείξεις για πιο λόγο θέλω τις αλλαγές η έστω  να καταλαβαίνει γτ το κάνω.. 

Επεξ/σία από sndev
  • Like 1

15 λεπτά πριν, sndev είπε

Μετά ξαναγύρνα καλού κακού  στο προφίλ χρήστη με 1 2 3 4 μη πάει κανεις κ πειράξει τπτ άλλο

1 ώρα πριν, mechpanos είπε

Θα πρέπει να γυρίσει γιατί αν πχ έχει το onecta app δεν θα μπορεί ούτε αυτός να την λειτουργήσει, θα του λέει "δεν λειτουργεί η εφαρμογή, γιατί είναι ενεργοποιημένο το installer mode"...

16 λεπτά πριν, sndev είπε

1. τον ηλιακό αλλαγή για ζνχ να δω αλλο μποιλερ 160 λιτρα? αλλο ηλιακό πρέπει να αλλαχτούν λογικά κ τα πάνελ? πρεπει να μελετησω κ αυτο το προβλημα. μηπως θελει αλλαγη μονο οι σωληνες μεχρι τον ηλιακο? 

Αν ζεσταίνει ο ηλιακός και σε ικανοποιεί το καλοκαίρι, άστο όπως είναι δεν αξίζει τη δαπάνη, για τους 2-3 μήνες που χρειάζεται να ζεστάνει από την αντλία ή την αντίσταση.
Εγώ σκεφτόμουν να τροποποιήσω τον δικό μου, να φέρω το μπόιλερ κάτω και να το κάνω βεβιασμένης κρατώντας τους συλλέκτες πάνω. Πήρα μια τιμή ~600€ μόνο υλικά και λέω άστο, καλά είμαστε :) :) :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 minutes ago, mechpanos said:

Αν ζεσταίνει ο ηλιακός και σε ικανοποιεί το καλοκαίρι, άστο όπως είναι δεν αξίζει τη δαπάνη, για τους 2-3 μήνες που χρειάζεται να ζεστάνει από την αντλία ή την αντίσταση.
Εγώ σκεφτόμουν να τροποποιήσω τον δικό μου, να φέρω το μπόιλερ κάτω και να το κάνω βεβιασμένης κρατώντας τους συλλέκτες πάνω. Πήρα μια τιμή ~600€ μόνο υλικά και λέω άστο, καλά είμαστε

Αρκετά χρήματα ρε μονο για κατι τετοιο.. αλλα θα το εχεις μια Ζωή που λέει ο λόγος  και με πολύ λίγες απώλειες συγκριτικά απ το να το χεις ταράτσα να το βαράει το κρυο.. 

εγω σκευτικα μια βλακεία άλλα δεν το χω πολύ αναλύσει ακόμα στο μυαλό μου. να βάλω θερμοστατική βαλβίδα αναμικτη ? πως λέγετε αυτο,να ορίσω από το boiler ηλιακού  να φεύγουν πχ 47 βαθμοί σταθερά ώστε να φτάνουν κάτω για μπάνιο 44 ας πούμε.

Έτσι αν ζεσταίνει η αντλία η αντίσταση έως 55 ,να μην αδειάζει κατευθείαν 55 κ να αναπληρώνετε με νερό 15 βαθμούς( στην καλύτερη τώρα το νερό εδώ είναι στους 7 βαθμούς)  το χειμώνα κ κρυώνει τόσο  γρήγορα.. να κερδίζω πρακτικά χρόνο σε κατανάλωσή ζεστού νερού..είναι κάνα 100αρι ευρώ ξέρω γω. δε θα πέφτει κ το ίδιο γρήγορα η θερμοκρασία ώστε η κάθε αντλία να Θέλει χρόνο για να το ξαναφτασει άρα κ ενέργεια . δεν ξέρω..

Καλοκαίρι είμαι φουλ καλυμμένος βαράει 90αρια ο ηλιακός κ έχω βάλει ανακυκλοφόρητη να κρυώνει :S 

Επεξ/σία από sndev

6 λεπτά πριν, sndev είπε

να βάλω θερμοστατική βαλβίδα αναμικτη ? πως λέγετε αυτο να ορίσω απο το boiler ηλιακού  να φεύγουν πχ 47 βαθμοί σταθερά ωστε να φτάνουν κατω για μπάνιο 44 ας πούμε

Το έχω σκεφτεί κι εγώ αυτό και θα το κάνω, προστατεύω και την σωλήνωση την ppr έτσι το καλοκαίρι που πιάνει φουλ θερμοκρασία ο ηλιακός εκτός των προδιαγραφών της ppr. Επιπλέον έτσι θα συνδέσω το πλυντήριο ρούχων και πιάτων κατευθείαν στο ζεστό να μην καίει τίποτα την ώρα που πλένει. Ανοίγω την βρύση, τρέχει λίγο ζεστό, βάζω πλυντήριο :)

Ναι το άλλο άσε δεν αξίζει... συν εργασία, συν ΦΠΑ, καληνύχτα... Μιλάμε τώρα για 2-3 μήνες το χρόνο, πέρυσι έκαψα γύρω στις 250 kwh για ζεστό νερό. Αξίας 50€ μέσο όρο. Τα υλικά μόνο, θα έκανα 12 χρόνια να τα κάνω απόσβεση...

• Like 1

Νομίζω ότι μπορείς να κρατήσεις το υπάρχον δοχείο του ηλιακού σου αλλά να αλλάξεις την σερπαντίνα.

42 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Εγώ σκεφτόμουν να τροποποιήσω τον δικό μου, να φέρω το μπόιλερ κάτω και να το κάνω βεβιασμένης κρατώντας τους συλλέκτες πάνω. Πήρα μια τιμή ~600€ μόνο υλικά και λέω άστο, καλά είμαστε :) :) :)

Ούτε 2-3 μήνες. Άντε να κάψεις ρεύμα για ένα μήνα. Με καλό συλλέκτη θα σου αναπληρώσει την θερμότητα ακόμη και σε ημέρα με συννεφιά. 

Τα 600 τι συμπεριλαμβάνουν; πόσο κάνει ένας κυκλοφορητής; τι άλλες διατάξεις θέλει;

• Like 2

44 λεπτά πριν, GR77-S είπε

Νομίζω ότι μπορείς να κρατήσεις το υπάρχον δοχείο του ηλιακού σου αλλά να αλλάξεις την σερπαντίνα.

Ούτε 2-3 μήνες. Άντε να κάψεις ρεύμα για ένα μήνα. Με καλό συλλέκτη θα σου αναπληρώσει την θερμότητα ακόμη και σε ημέρα με συννεφιά. 

Τα 600 τι συμπεριλαμβάνουν; πόσο κάνει ένας κυκλοφορητής; τι άλλες διατάξεις θέλει;

Θέλει ένα κυκλοφορητή βεβιασμένης, αισθητήριο θερμοκρασίας πότε θα πιάσει θερμοκρασία ο συλλέκτης για να ξεκινήσει ο κυκλοφορητής, βαλβίδα αντεπιστροφής, και χάλκινη ή ανοξείδωτη σωλήνωση για τα νερά από τους συλλέκτες, καθώς ανεβάζουν υψηλή θερμοκρασία και δεν κάνει πλαστική. Αυτά πάνω κάτω, μου είπαν ότι κάνουν ~600€...συν η εργασία, συν η φασαρία να αδειάσει ο ηλιακός, να αποσυνδεθεί, να κατέβει με γερανό από εκεί που είναι (+100€ φιλική τιμή) + να τροποποιηθεί το δίκτυο για να συνδεθεί εκεί που θέλω... Δεν αξίζει! Αν σε 10 - 15 χρόνια σαπίσει και θέλει άλλαγμα, θα το σκεφτώ τότε!!! 😜

Αν καίει πολλά στο ZNX μήπως θα ήταν καλύτερα να αφήνατε τα νερά στους 35 και για μπάνιο να χρησιμοποιούσατε έναν απλό ταχυθερμαντήρα που το πρόβλημά τους είναι κλασσικό , οτι δε δίνουν ζεστό νερό με καλή ροή όταν είναι παγωμένο .

(Θα βοηθά και για τις μέρες που δε δίνει ο ηλιακός αλλά θα έχει νερά που δε θα είναι παγωμένα)

3 ώρες πριν, GR77-S είπε

@ALXIOA

Μπορείς να περιγράψεις λίγο όλη την ιστορία. 

Καταρχήν το σπίτι: εμβαδόν, κατασκευή, μόνωση, κουφώματα

Εσωτερική θερμοκρασία: είχες πριν από λίγες μέρες 22 και έχει πέσει; εξακολουθείς να ζητάς 22?

Έχεις σώματα πάνελ; η εγκατάσταση δούλευε με πετρέλαιο πριν βάλεις την αντλία; οι σωληνώσεις είναι χάλκινες; τι διατομή έχεις; υπάρχει μαγνητικό φίλτρο πριν την είσοδο του νερού στην αντλία; ότι βάνες διακόπτες κλπ υπάρχουν είναι στην προβλεπόμενη θέση; μπορείς να δεις την παροχή της αντλίας;;

Έχεις απενεργοποιήσει το ΖΝΧ; εξακολουθεί να δείχνει τα ίδια;

90 τετραγωνικά. Κατασκευή 2000.  Οροφοδιαμερισμα. 10 άρα μόνωση έξω. Κουφώματα με τριπλά τζάμια. . Σώματα αλουμινίου. 

Πριν είχα πετρέλαιο λέβητα.. τον έχω ακόμη. Δεν κατάργησαν την εγκατάσταση..Σωληνώσεις είναι σωλήνα πολυστερίνη. Πώς λέγεται. Διατομή φ25. Αυτήν λέει προτείνει η lg. Έχω μαγνητικό φίλτρο ναι

.Μια Βάνα έχει. Είναι στην θέση της.  Την βλέπω την παροχή ναι. 

1 ώρα πριν, doomnx είπε

Ενώ με έναν λέβητα αερίου θα είχατε άφθονο και στιγμιαίο ΖΝΧ. 

Απόκρυψη περιεχομένων

Ξέρω, φεύγω μόνος μου 😂

κατσε ερχομαι κ γω!!!!!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εκανε κανεις αιτηση για την επιβραβευση των 500€ για αντλια θερμοτητας? Ετοιμαζω τα δικαιολογητικα τωρα. 
Για την LG αντλια εχω αποδειξεις λιανικης απο ταμειακη μηχανη, και το δελτιο αποστολης με τα πράγματα.

Να φανταστω οτι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα ε? Νομιμα φορολογικα παραστατικα ειναι, παρολο που ειναι λιγο παραξενο να κοβεται αποδειξη ταμειακης για κατι τετοιο.

Στην αυτοματοποιημενη απάντηση απο το συστημα ζητανε :

Αγαπητέ πελάτη,

Σας ευχαριστούμε για την επικοινωνία. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το αίτημά σας για να λάβετε την επιβράβευση των 500€ από τη ΔΕΗ για τη προμήθεια αντλίας θερμότητας  έχει δρομολογηθεί.

Θα σας παρακαλούσαμε, να μας αποστείλετε το τιμολόγιο/απόδειξη λιανικής αγοράς της αντλίας, στο οποίο θέλουμε να αναγράφονται στη περιγραφή του είδους τα εξής: Η μάρκα, ο τύπος και τα kW.

Στη συνέχεια συμπληρώστε και αποστείλτε  ως απάντηση στο συγκεκριμένο email το επισυναπτόμενο αρχείο με τους Ειδικούς Όρους Παροχής και τη Βεβαίωση Συμμετοχής.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Με εκτίμηση,

Στο 800 900 1000 που πηρα, μου ειπαν οτι δεν υπαρχει προβλημα αν ταυτοποιουνται τα δυο δικαιολογητικα. Βεβαια δεν υπαρχει καποια ταυτοποιηση. Ενα δελτιο αποστολης ειναι που αναγραφονται αναλυτικα, και 2 αποδειξεις ταμειακης μηχανης.

Επεξ/σία από andreaspA

14 ώρες πριν, kostas_22 είπε

καλημέρα,ποια εφαρμογή χρησιμοποιείς; Αντλία midea έχω κι εγώ και δεν έχω δει αυτή την ένδειξη 

@kostas_22

Έχω την εφαρμογή Smart Home της MIDEA στο κινητο.

Επιλέγεις τις 3 τελείες πάνω δεξιά ... μετά ->  Electric Consumption ->  Αφού το έχεις active βάζοντας τιμή για κάθε kWh επιλέγεις ξανά Electric Consumption -> Πατάς ξανά τις 3 τελείες πάνω δεξιά  -> History Data -> διαλέγεις ημερομηνίες και βλέπεις στατιστικά.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...